Inhoud blog
  • Asperges Asperges Asperges Asperges Asperges Asperges
  • I M
  • Spinnencakes
  • gebak met nectarinen en platte kaas
  • Omgekeerde veenbessen (of appel) cake
    Zoeken in blog

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

    Foto
    Een interessant adres?
    Categorieën
  • IM (1)
  • Jaar 1 (0)
  • zoetenco
    Koken en vooral zoetigheden
    29-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges Asperges Asperges Asperges Asperges Asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In deze periode, en zeker nu in dit mooie weer deed papa niets liever dan asperges eten. Ik heb er als kind wel wat van gegeten, maar eigenlijk was ik er toen niet zo gek van zoals ik nu ben. Met ouder worden komen de goeie dingen bovendrijven denk ik. Als ik me goed herinner (herinneringen zijn niet betrouwbaar maar smaak des te meer denk ik) aten we de asperges eenvoudig: - eerst goed geschild natuurlijk, - dan in de pot: alle maten door elkaar, maar toch wel wat variatie in kooktijd - eerst de dikke, dan de dunne. - goed uitgelekt en dan boter bij, een eitje en wat peterselie. een lekker glaasje wijn en meer moest dat niet zijn. Werd hij op bezoek gevraagd in deze periode, of gingen we langs dan kregen we er altijd een zakje van mee. Niet te veel, eigen genot eerst. Dan dat van de kinders De rest ging in de diepvries. Wat hij er dan verder mee deed is me een raadsel.....

    29-05-2012 om 21:53 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:IM
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I M
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een moment in een mensenleven zijn er andere dingen dan koken, en zelfs zoetigheden. Dit jaar - 2011 - was daar een voorbeeld van. Dit was immers het jaar dat mijn papa gestorven is. Op reis ging hij naar Sri Lanka. Voor de 10de keer weg. Een verre reis, heel mooi denk ik. Maar hij had al een weg afgelegd ervoor. Last van longen en andere dingen, veel te mager om goed te zijn. Ziek geworden daar, net thuis geraakt om te sterven op kerstdag. Het pakte op mijn adem, en nog. Deze volgende recepten die komen zijn een eerbetoon aan papa. Hij at heel graag en altijd met veel smaak. Ik doe mijn best om in de volgende periode te zoeken en te delen wat hem lief was.

    29-05-2012 om 21:28 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinnencakes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:
    200 g bloem, 1tl bakpoeder,  200g suiker (rietsuiker, bruine suiker); 50g cacao, 3 ei, 200g boter; 2 à 3 eetlepels melk, 120g zwarte chocolade (Callebaut ) in grove stukken gehakt.
    Voor de topping: gelijke hoeveelheid boter/bloemsuiker, wat vanille-essence; snoepjes, versiering

    Brouwen: boter en suiker zacht kloppen, ei één voor één bij, bloem, bakpoeder, cacao en melk bijdoen en chocolade bij.
    In papierenvormpjes doen en in een muffinvorm bakken voor 20-25' in een oven van 180°c.

    01-11-2011 om 22:28 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebak met nectarinen en platte kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen %%%foto1%%%

    Nodig:

    Maken:

    07-09-2011 om 19:49 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omgekeerde veenbessen (of appel) cake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nodig:

    1) 140 g lichtbruine suiker, 70g boter, 230g veenbessen (of 3-4 appels);
    2) 200g bloem, 2tl bakpoeder, 120 g boter, 200g suiker, vanille, 3 ei, 120 ml melk,
    Bakvorm van 23Ø, oven 180°c.
    1) boter en suiker in pan smelten, in springvorm gieten en veenbessen bijdoen; of appels even in suiker zacht laten worden;
    2) boter en suiker zacht kloppen met mixer, ei één voor één bijdoen, bloem en bakpoeder afwisselend met de melk bij het deeg doen.

    In bakvorm gieten en 40' bakken, 15' afkoelen en uit de vorm halen.

    17-08-2011 om 00:00 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroen kaastaart - Olivers NYC cheesecake
    NYC Cheesecake: Jamie Oliver: uit Jamie's Amerika.

    Nodig:
    350g koekjes (Digestives, pic-nic,..)
    120g gesmolten boter
    900 magere kwark
    150g suiker (kristal, of Mascobado - Oxfam)
    5 grote eieren
    1 1/4 limoensap (ongeveer van 6 limoenen)
    geraspte schil

    merengue: 3 eiwit, 110g suiker, 40g droge kokos

    Hoe:
    Ronde springvorm (24cm) invetten;
    Koekjes kruimelen (in mixer) en gesmolten boter bijdoen en goed mengen;
    In vorm doen en wegzetten in frigo.
    Oven verwarmen op 160%

    Kwark kloppen, suiker erbij, kloppen, één voor één ei bijdoen en goed opkloppen.
    Limoensap bij en kloppen.Mengsel (is vrij lopend) in vorm doen en 45-55' in oven zetten.

    Uit oven, oven verwarmen tot 220°C;
    Eiwit met suiker opkloppen tot in pieken, kokos bij en op afgekoelde taart doen (2cm dik) en in piekjes met lepel zetten;
    Even in oven tot meringue goudbruin is (5')

    Enkele uren in frigo laten afkoelen en ontvormen.

    01-02-2011 om 12:25 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocochocochocochocolaa
    Recept voor truffels,
    300g fondant van Callabaut opwarmen op vuur (zachtjes), samen met 2dl room.
    Roeren zodat alles smelt en goed oplost. Geraspte schil van een (bio) citroen toevoegen, samen met wat (1TL) Limoncello, citroenjenever,... : alcohol versterkt de smaak van chocolade, maar smaakt niet sterk door!
    Pan van het vuur nemen en 100g boter in blokjes toevoegen door het geheel te kloppen.
    Het mengsel laten afkoelen (het stijft ook op), in een spuitzak doen met platte mond (voor langwerpige truffels) of ronde mond (voor bolletjestruffels) en truffels (lang of rond) spuiten op een bakplaat die met bakpapier is belegd. Je hebt er toch heel wat (een 40 tal) niet te grote.
    Laten afkoelen, doppen in gesmolten chocolade en rollen in hagelslag, of chocoladekrullen of cacao (al dan niet vermengd met poedersuiker).

    22-12-2010 om 00:00 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanrader kookboek
    Een aanrader 'mijn little italy' - recepten uit de Italiaanse keuken, Laura Zavan. Goeie recepten, duidelijk.
    Kost 25Euro.
    Zijn prijs meer dan waard!

    16-12-2010 om 20:17 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kookboek, italiaans
    12-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met citroengras

    Rijstpap met citroengras
    Nodig:
    - 250g rijst (ik gebruikte bio rijst, Wereldwinkel)
    - 1,5 l melk (vol of halfvol)
    - 3el bio Mascobado suiker (Wereldwinkel)
    - 2 stengels citroengras

    Spoel de rijst en zet ze op met de melk en suiker. Laat even koken en laat erna sudderen op een klein vuur. Ondertussen kan het citroengras bijgevoegd worden. Na  2u het citroengras eruit halen en de rijstpap laten afkoelen.

    12-12-2010 om 22:45 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroen - veenbessencake

    Citroen - veenbessencake. Een heerlijke cake, wat zurig en niet te droog!

    Nodig:
    - sap van 2-3 citroenen
    - 120g gedroogde veenbessen
    - 455g bloem
    - 1/2tl soda, bakpoeder
    - 225g boter
    - 500g bio Mascobado suiker (Oxfam)
    - 5 ei
    - 2el citroenschil (rasp) van bio citroenen
    - 1/2 el vanilleextract
    - 240ml yoghurt (bio)
    Bakvorm (grote tulband van 25cm of grote cakevorm)

    Maken:
    Oven op 180°C verwarmen.
    Suiker en boter opkloppen tot goed schuimig. Erna één voor één ei bijdoen (1' per ei kloppen).
    Citroenschil, vanille bijdoen.
    1/3 van bloemmengsel (bloem en bakpoeder/soda) bij, erna 1/3 yoghurt en citroen, trerug 1/3 bloem, 1/3 citroen en yoghurt tot alles vermengd is.
    Tenslotte de veenbessen erbij doen.
    Cake in ingevette vorm doen en 60' bakken. Na 60' inprikken om te zien of de cake droog is. Eventueel nog max 10' laten bakken. UIt de oven halen en 10' laten staan (gebak krimpt en gaat makkelijk uit de vorm) en ontvormen, laten afkoelen op taartrek.

    12-12-2010 om 00:00 geschreven door Eva  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:citroen, veenbessen, yoghurt, cake


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2012
  • 31/10-06/11 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs