Inhoud blog
  • einde van mijn blog
  • evaluatie van de ziekte
  • info
  • Na lange tijd terug
  • Wat is er na enkele jaren gebeurd?
    Zoeken in blog

    Essentiële thrombocytose
    E.T.
    26-08-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.einde van mijn blog
    De 4 laatste jaren waren de zwaarste.  De ziekte was sterk geëvalueerd  in beendermergkanker. Er werd bijna geen bloed meer aangemaakt in zijn beendermerg.  Daardoor kreeg hij een opgezwollen milt en moest telkens water uit zijn buik gehaald worden. Hij werd gelukkig zeer goed geholpen in het ziekenhuis.  Thuis verzorgde ik mijn echtgenoot zelf.  Dat wou hij het liefst.  We moesten ook steeds naar het ziekenhuis om bloedtransfusie.  Mijn man bleef vechten tot op het einde.
    Eind sept. 2018 is hij overleden.
    Hiermee sluit ik deze blog af.


    26-08-2019 om 14:59 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.evaluatie van de ziekte
    Hallo, hier ben ik dan weer.  Mijn echtgenoot is nu 71 jaar en heeft ondertussen al het een en ander meegemaakt.
    Wij zijn verhuisd en daardoor weeral andere dokters.  Mijn echtgenoot moest om de drie maanden op controle bij een hematoloog.
    Volgens deze dokter was alles goed.  Ook werd er aangeraden om naar een nierspecialist te gaan.  Een fantastische man, die volledig het dossier van mijn echtgenoot had bestudeerd.  Zo kwam aan het licht dat mijn echtgenoot zijn hemoglobine waarden al 8 maand aan het 
    verslechten waren. We moesten dringend terug naar de hematoloog, maar we hebben dan een andere dokter gekozen.
    Direct een hele andere behandeling.  Geen zware pillen meer waar hij terug aften van kreeg in zijn mond, maar bloedtransfusie.
    Daardoor is mijn echtgenoot terug wat verbeterd.
    Vorig jaar in augustus stond mijn man op met een opgezwollen buik.  Na verschillende onderzoeken bleek het dat zijn milt 3x was vergroot was.
    Dat is natuurlijk een gevolg van zijn ziekte, die nu beendermergkanker wordt genoemd.
    Daardoor moest er een punctie van zijn buik worden gedaan.  Eerst om de 3 weken en ten slotte om de week.
    Er werd soms 4 liter afgepompt.  Doordat dit zo lastig is, werd er ook nog een waterafdrijver bijgegeven en daardoor is er op dit ogenblik geen punctie nodig.
    Er werd ook een nieuw medicament aangevraagd dat de milt kan doen krimpen= JAKAVI. We hebben er wel 3,5 maanden op moeten wachten voor goedkeuring, maar vanaf januari neemt mijn echtgenoot het.  Het medicament werkt nu en we wachten nu verder af of zijn milt inkrimpt. We geven de moed niet op.


    03-03-2017 om 12:53 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.info

    Waarschijnlijk vraagt men zich af, wat heeft het probleem van zijn hart met verhoogde trombocyten te maken.Ik heb vroeger al verteld dat hij een infarct gemaakt heeft door de verhoging van trombocyten. Het is dus van groot belang om er op tijd bij te zijn, dat de trombocyten je aders niet dicht stollen met alle gevolgen van dien.
    Mijn echtgenoot neemt xagrid (vroeger genaamd anagrelyde).  Tot hiertoe kan hij zijn trombocytenwaarden houden rond de 350000 à 400000.

    23-05-2011 om 11:03 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na lange tijd terug

    Hoe het nu verder gaat met mijn echtgenoot.   In 2007 heeft mijn man een defibrilator laten steken in Brugge.  We meenden dat we uit de problemen waren.  Na 2 jaar werd er vastgesteld dat de hartklep niet genoeg meer dicht ging en daardoor is mijn man terug geöpereerd, maar nu in Aalst.  Hij heeft daar een defibrilator gekregen die ook met een draad gekoppeld is aan de hartspier.  Ik bespaar al de ongemakken op voorhand. Na de  operatie is hij na 3 weken terug op consultatie geweest en hij voelde het verschil al.
    De xagrid neemt hij nog altijd : 3 per dag.
    Wel moest hij opletten dat hij niet te veel verdikt: oa. zout laten en suikers vermijden.
    We proberen op alle gebied gezond te leven.

    19-04-2011 om 11:22 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er na enkele jaren gebeurd?
    De anagrelide, dat nu xagrid noemt, neemt mijn echtgenoot nog steeds.  Hij neemt er 3 per dag.  Hij heeft ook hartritmestoornissen gekregen.  Dit ten gevolge van het infarct dat hij op 39 jaar heeft gehad.  In april 2007 moest mijn man dringend worden opgenomen in het ziekenhuis.  Daar werd hij gevolgd en men constateerde dat hij regelmatig ritmestoornissen had.  Hij werd dan opgenomen in het AZ Brugge en men heeft na verschillende testen besloten dat hij een défibrilator met pacemaker moest gestoken worden..Dit is dan ook gebeurd op 14 mei. 
    Wat betreft voor E.T. is er in Amerika een congres geweest.  Men is vollop aan het zoeken naar medicatie die nog beter gaan werken dan xagrid.  Laat ons hopen dat men iets vindt.

    03-02-2008 om 19:55 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoeken
    Na dit gebeurd was, moest mijn echtgenoot verschillende onderzoeken laten doen. Eerst en vooral heeft hij een catheteronderzoek laten doen, alsook een beendermergpunctie.  Dat laatste was wel verschrikkelijk.  Met dit onderzoek kan men zien naar de aanmaak van thrombocyten.  De waarden voor thrombocyten moeten liggen tussen 150.000 en de 400.000.  Mijn echtgenoot had er 890.000 op het moment van het infarct.
    Na dit alles is men gaan zoeken om een behandeling te geven. Hij moest aspirine nemen en hydrea. Dit om de thrombocyten af te breken.
    De juiste dosis werd bepaald.  Regelmatig moest mijn man zijn bloed laten trekken, om te zien of er een positieve reactie was op dit medicament. Wel werd er geconstateerd dat ook de rode als witte bloedcellen werden afgebroken.  Wat de gevolgen hiervan zijn, vertel ik later.

    13-11-2005 om 18:12 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin van mijn verhaal
    Het verhaal dat ik je nu ga vertellen, gaat over mijn echtgenoot, die nu 60jaar is.  Wonder boven boven, dat hij de 60 heeft kunnen halen.
    Vanaf het jaar 1971 begon mijn man atletiek te beoefenen en dit zo een 23 jaar lang.  Mijn echtgenoot werkte als zelfstandige van 's morgens tot 's avonds laat.  Hij was toen 39 jaar en op zekere dag voelde hij een stekende pijn ter hoogte van zijn linker schouderblad.  De pijn ging weg en kwam steeds terug.  Hij is dan naar de huisdokter geweest, die hem dan doorstuurde naar de hartspecialist.  Op de consultatie moest mijn echtgenoot de fietsproef doen, terwijl hij gecontroleerd werd door een E.M.G.= electomyografie (meten van de actiestroom die ontstaat bij spiersamentrekking van het hart). Alles was in orde en de dokter zei dat hij terug mocht beginnen met sporten.  Toen mijn echtgenoot zich begon aan te kleden, zei mijn man dat de pijn terug kwam. De pijn werd zo hevig dat de dokter zag dat mijn man een infarct kreeg.  In aller haast zijn ze met mijn man naar de intensieve gereden, waar hij enkele seconden dood is geweest en ze hem hebben moeten reanimeren.  Toen hij terug bij bewustzijn kwam, dacht hij dat hij tussen de engelen lag.  Hij had de " Tunnel" gezien.  Zo prachtig.
    Na een lange revalidatie is mijn echtgenoot terug beginnen sporten.  Hij heeft zelfs op zijn 45 jaar nog een record van 1.70m hoogspringen gehaald.
    De grote vraag bleef : " Wat was de oorzaak van dit voorwandinfarct? "

    06-11-2005 om 09:46 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwelkoming
    Hallo iedereen

    Ik wil langs deze weg gebruik maken om meer te weten te komen over E.T. (essentiële thrombocytose).Wie er meer over weet, is altijd welkom om dit aan mij mee te delen.
    Van mijnentwege zal ik ook mijn ervaring meedelen. Dank u bij voorbaat.

    05-11-2005 om 15:14 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ziekten

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    05-11-2005 om 14:46 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat nu?

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door ROSANE  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (42 Stemmen)
    >> Reageer (2)

    Archief per week
  • 26/08-01/09 2019
  • 27/02-05/03 2017
  • 23/05-29/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 28/01-03/02 2008
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs