Benodigdheden:
- 1kg bloem
- 560gr water
- 60gr boter
- 40gr gist
- 20gr zout
- 2 soeplepels bruine suiker
- Weeg alles af
- Installeer de deegmixer
- Doe de boter in stukjes en voeg deze, samen met het suiker toe aan de bloem
- Weeg het lauw water af in een apparte kom en los er de gist in op.
- Doe het water met de gist bij de bloem met de boter en mix alles gedurende 5 minuutjes. De mixer bijna op max vermogen.
- Doe er nu het zout bij en mix opnieuw voor 5 minuutjes.
Het deeg nu klaar om te rijzen....
Leg het deeg op een velletje bakpapier, waar je eerst een beetje bloem op gelegd hebt.
Leg over het deeg een propere keukenhanddoek en laat het geheel rijzen voor ongeveer 40 minuutjes.
Tijdens het rijzen.....
- Neem 3 kleine rechthoekige bakvormen en smeer deze in met boter (gemakkelijk met boter in spray - AVEVE)
- Doe de afwas en ruim de keuken op!
Na 40 minuutjes rijzen is het tijd om...
- het deeg in 3 gelijke delen te snijden.
- Verdeel nu het deeg over de 3 bavormen en druk het goed aan zodat het zeker in alle hoeken van de bakvorm zit.
- Laat het deeg opnieuw rijzen voor ongeveer 40 minuutjes. (tot het ongeveer 2-3cm boven de bakvorm uitkomt
Tijdens het rijzen....
- de oven voorverwarmen op 175°C
Na de 2de rijsbeurt is het tijd om af te bakken...
- Zet het brood in de oven en bak ongeveer 40 minuutjes af.
- Na 35 minuutjes bakken, maak je het even nat met een borstel water.
Klaar! Smullen maar!
18-09-2015, 00:00
Geschreven door Johan 
|