yvonne (mary) franssen
Commentaar; Genealogie; Poëzie
08-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.♥ Symboliek van Rozen


 

De kleur van de roos vertelt

 

Een rode roos leg ik in jouw hand

als ik jou de liefde verklaar

 

Een oranje roos steek ik in mijn haren

als wij in tropische nachten de samba dansen

 

Twee roze rozen plaats ik naast jouw bed

als ik hoop dat jij nooit weg zult gaan

 

Een witte roos zal ik je schenken

als een belofte van zuiverheid en loyaliteit

 

Een zwarte roos zet ik in mijn kamer

als ik vrees dat het voorbij is

 

En terwijl ik al een gele roos pluk

voor het afscheid en ik mij afvraag waarom

 

Geeft deze roos al weer het antwoord

dat jij nog altijd mijn grote liefde bent

 

 

Een vrij vertolking van

het gedicht van Muriel  .........

poem site:

08-08-2008 om 20:51 geschreven door yvonne (mary) franssen  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.♠ Over weberror, webterror en opzeggen internetabonnement

Zoals ik reeds eerder berichtte, heb ik op 13 juni jl. mijn internetabonnement opgezegd (na 7 jaar abonnement). Dit besluit nam ik niét om de internetfaciliteiten zelf, want die zijn doorgaans goed. Het ging mij wél om de veiligheid van de aansluiting en de privacy: na een historie van bijna vier jaar met wederkerende pc-aanvallen of schendingen van mijn privacy door het inbreken in, en/of zelfs misbruik maken van mijn webmailbox(en), mijn blogsite(s) en/of mijn oude IP en/of host. Echter zónder dat er iets aan kon worden gedaan. In zo'n situatie heeft m.i. niemand nog iets zinnigs aan een internetverbinding en ik in elk geval niet. Reden waarom ik het abonnement nu dan heb opgezegd. Ik wacht nu op bétere tijden én mogelijkheden, voordat ik weer een vaste verbinding en webmail wens.

 

Voor de duidelijkheid wil ik alle bekenden (op het web) er ook even op attenderen, dat ik m.i.v. 01-08-2008 dus géén eigen internetverbinding meer heb. En dat ik van de oude internetaansluiting met bijbehorende IP, hostname en emailadres vanaf 31-07-2008 23.55 uur geen gebruik meer maak. Ook eerder bekendgemaakte Yahoo-webmailadressen e.d. heb ik ingetrokken. Ik ben dus privé niet meer per e-mail te bereiken. Alleen voor de websites nog via de sitemail. Voor dit doel heb ik ook alleen nog een webmailbox nodig. Ik heb het modem dan óók teruggezonden naar de provider op 01-08-2008. Per aangetekende post  (zie jgp's hieronder). Zodat er géén énkele internetactiviteit meer mogelijk is vanaf mijn pc vanuit mijn huis en/of vanaf mijn voormalige internetaansluiting.

 

Ik 'blog' m.i.v. 01-08-2008 alléén nog vanuit internetcafe's. Dit omdat ik vrienden ook niet aan zekere webcriminelen, hun (web)intriges en/of onwettige privacyschendigen wil blootstellen. Later wil ik nog eens een keer een serie of boek gaan schrijven met vele spicy details over 7 jaar internet- en webervaring in Nederland. Vooral nu China en Cuba weer in de picture staan in Nederland wegens het onvrije webverkeer. Ik heb daar voorlopig nog geen tijd voor. Ik werk nu minstens drie dagen per week en ik ben zojuist nog begonnen aan een (voortgezette) vakcursus tot beleggingsadviseur. Waarmee ik eventueel verder wil gaan doorstarten. Zodat het blogwerk even op een laag pitje blijft voorlopig. Omdat ik de blogvaardigheden niet wil kwijtraken wil ik tóch 1 tot 2 maal per maand een blogje blijven maken. Poëzie en/of commentaren als vanouds.  

 

Wat ik ook nog wil melden is, dat ik op 29-07-2008 niet in mijn website kon komen. Kennissen lukte dat vanaf andere locaties, desgevraagd, ook niet. Dus het lag niet aan mijn pc en de internetverbinding. Later lukte het de houder van een internetbedrijfje ook niet. Omdat een en ander niet opgelost leek te kunnen worden op de korte termijn heb ik op zaterdag 02-08-2008 maar een hele nieuwe website aangemaakt met de (gebruikers)(web)(echte)naam (bloggen.be/mary_yvonne_franssen). Ik wilde namelijk toch al verder gaan bloggen onder mijn roepnaam en webnaam, waarbij ik op het web de Engelse versie van mijn doopnaam blijf voeren. Deze webnaam koos ik in 2001 door de eerste 3 letters van de doopnaam te koppelen aan de eerste letter van mijn roepnaam en daarmee staat de -y in mary dus voor een verborgen initiaal van de roepnaam.

 

Er traden weinig of geen technische problemen op tijdens het opstartwerk van de nieuwe site verder en ik heb vlot een aantal oudere bloggen opnieuw geplaatst plus mijn vaste foto's in de omlijsting. Aan de webmaster vroeg ik hierna per bloggosfeer of hij de oude website bloggen.be/mary_franssen en de daaraan hangende ongebruikte co-site wilde verwijderen. Blijkens het antwoord heeft de webmaster dat later in het weekeinde gedaan.

 

Nadat ik maandag 4 augustus weer inlogde in mijn nieuwe site (de eerste maal na zaterdag) vloog ik daar bijna direct weer uit op de homepage. Nu nadat ik een gewone wijziging had doorgevoerd met de knop "wijzigen" bij "instellingen".  Nu verdwenen echter alle bloggen in één klap uit beeld en in plaats hiervan verscheen het blog voor nieuwkomers. Dat had ik zaterdag al verwijderd in mijn nieuwe site. En hierna 'leken' mijn bloggen van de nieuwe site weer te zijn gelinkt aan de url van de oude site waarvan de webmaster schreef in bloggosfeer dat dat was verwijderd. Het kan m.i. dus niet anders bijna, dan dat -na- de aanleg van de nieuwe site, op zaterdag, er alsnog een vreemde link is ontstaan tussen de oude en de nieuwe site. Ik kom vandaag dus ook weer internetten om te bezien, of de webmaster dat inmiddels heeft kunnen herstellen. Ik ben overigens een te ervaren pc-gebruiker en websitehouder om niet te kunnen zien, wat gewone weberror is of mogelijk (externe)webterror. Tot zover een "verklaring" voor de verknipte bloggen (oud en nieuw) op maandag jl. en zoals ik dat maandag achterliet.

 

*****

 

Inmiddels wil ik ook nog eens openbaar volgen, of het nu écht zo'n crime is, om bij de tegenwoordige providers abonnementen beëindigd te krijgen. Daar staan de media immers steeds vol van. Om dit te kunnen vaststellen, plaats ik chronologisch verslag van de opzegprocedure met ingang van 13-06-2008 tot heden. Tot gisteren kwam e-mail aan het oude e-mailadres myfranssen@home.nl nog niet retour en lijkt de webmail nog niet buiten gebruik. te zijn gesteld. Ik maak er in elk geval géén gebruik meer van. Ik gebruikte deze webbox overigens al maanden niet meer. Ook bleek de TV-entenne nog TV-signalen door te geven. Nog niets afgesloten maar ook kreeg ik nog geen brieven met afrekeningen. Ik had te veel betaald m.i. dus ik moest nog geld terug krijgen. Dit allemaal terwijl de beëindiging per 01-08-2008 al bekend was op 13-06-2008. Ik heb dan ook (formeel) alles er aan gedaan, om dat abonnement beëindigd te krijgen op 01-08-2008. Zoals zelfs het retourneren van het modem.

 

Omdat ik adres, actuele handtekening onder brieven en rekeningnummers niet wil publiceren hier, heb ik delen van de brieven geplaatst, aantekenbewijzen wat ingeknipt.  zodat adres niet geheel leesbaar is. Ook heb ik het bijlagenlijstje van onder de laatste brief van 07-08-08 geplaatst, waarin alle verzonden stukken staan vermeld vanaf 13-06-08. Zie hierna de jpg's die ik maakte van de relevante onderdelen voor het opzeggen.

 

Dit alles laat natuurlijk onverlet dat providers hun uiterste best doen, en blijven doen, om het de internetgebruikers zó véél mogelijk naar hun zin te maken. Waarschijnlijk méér dan óóit nu OPTA heeft beslist dat de kabels in Nederland binnen 6 maanden open moeten voor de concurrentie. Misschien wordt optimale veiligheid van de internetverbinding én maximale bescherming van de privacy nog eens een hoogst actueel wervingsitem? Oók voor critische internetters dan. Wij leven immers niet in China of op Cuba, toch?  Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-08-2008 om 20:47 geschreven door yvonne (mary) franssen  
Foto

Archief per week
 • 04/08-10/08 2008

  Foto

  Foto

  ♥ Promised you a Rosegarden


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Maria Yvonne Franssen, en gebruik soms ook wel de schuilnaam mary franssen.
  Ik ben een vrouw en woon in Roermond (NL) en mijn beroep is Tot 01-04-2002 sociaal juridisch medewerker sociale zaken. Na werkloosheid thans adm. medewerker Financiële Dienstverle.
  Ik ben geboren op 05/11/1954 en ben nu dus 66 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Actualiteiten - Geschiedenis - Bloggen - Natuur - Mode - Fotografie - Muziek en nog veel meer.

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!