Inhoud blog
 • Startdag Natuurpunt Leuven en Algemene Vergadering
 • Al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel
 • Misbegrepen biodiversiteit, oorzaak van misverstanden en onnodig getwist? Of begin van een betere verstandhouding?
 • Verdraaiing van de feiten
 • Maak van deze Vlaamse regering een pluspunt voor de natuur
 • De jacht op de Vlaamse vos: weer een blunder van onze Vlaamse Minister van “Leef”milieu.
 • Zijn de Dino’s uitgestorven?
 • Natuurindicatoren 2010
 • Politiek café: biodiversiteit in Vlaanderen
 • Oostelijke ondersoort van de Poema uitgestorven.
 • Driedubbele hakbijl voor milieu en natuur
 • Van 18 tot 29 oktober gaat er in Nagoya (Japan) de tweejaarlijkse internationale top door van de VN Conventie over Biologische Diversiteit (CBD
 • Europa bezwijkt onder de Canadese druk om de voorwaarden te versoepelen waaronder olie gewonnen uit teerzand mag ingevoerd worden.
 • Foto
  Laatste commentaren
 • vijvers van bellefroid (meme)
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • vijvers van bellefroid (tibe )
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • BELLEFROID (elbi)
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • Vijvers Bellefroid (Bellefroid Ria)
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • foto's en meer info over de gebeurtenissen (Pieter-Jan Van de Velde)
      op De Peruaanse regering klaagt Indianenleider Pizango aan wegens gewelddadig verzet tegen de ontginning van het regenwoud, na de dodelijke rellen met de politie. De Indianen eisen respect voor hun gronden en het milieu.
 • Rondvraag / Poll
  Kan en moet de stad meer doen opdat de stadsdiensten en de inwoners energie kunnen besparen
  Ja
  Neen
  Bekijk resultaat

  Zoeken in blog

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  achturencultuur
  www.bloggen.be/achture

   

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yves Vanden Bosch

  17-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Dit staat te lezen op de website van de stad vanaf 16 mei: kan men het cynischer bedenken? Zeker als men weet dat al die verenigingen, comités, buurtorganisaties massaal hebben gereageerd op de oproep.
  En wat inderdaad met de auto? Blijkbaar heeft die alles te zeggen aan dit stadsbestuur.
   
  "Op zondag 28 juni is de historische binnenstad van Leuven autovrij. Het wordt niet zomaar een dag zonder wagens, maar een dag waarbij de straten en pleinen gevuld zijn met initiatieven van inwoners, verenigingen en stadsdiensten. De binnenstad is die dag één groot recreatiegebied voor wandelaars en fietsers. Zo is er de achtste editie van de Tofsportdag, waarop honderden kinderen proeven van verschillende sportactiviteiten. En proeven kan ook aan ‘de langste tafel’ (voor 1.000 Leuvenaars!) in de Bondgenotenlaan, een initiatief van de ‘Stad van de Smaak’.

  Het zal je niet verwonderen dat heel wat activiteiten in het teken staan van de zwakke weggebruiker: een tweedehands fietsenmarkt, allerlei fietstochten, een verkeerspark voor kinderen, gekke fietsen, mogelijkheid tot graveren van fietsen. Maar ook de dode hoek en de toegankelijkheid van voetpaden staan op het programma.

  Leuven Autovrij is er voor en door de inwoners. Netwerk Duurzaam Leuven riep alle verenigingen, comités, buurtorganisaties op om die dag een ludieke actie op touw te zetten. De reactie was massaal: circus in het stadspark, ritjes met de huifkar, een blote-voetenpad, een boekenmarkt, dansdemonstraties, buurtfeesten, … het gebeurt allemaal tijdens Leuven Autovrij!

  Wat met de auto?
  Alleen de historische binnenstad is volledig afgesloten voor alle verkeer. Daarnaast zijn ook bepaalde straten auto- en parkeervrij gemaakt. Alle openbare parkings zijn toegankelijk, behalve de parking van de Supercity in de Bondgenotenlaan."

   

  17-06-2009 om 13:23 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-06-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urge Kenya to enact a ban on carbofuran pesticide and protect these majestic, wild lions »
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Lions in Kenya are dying horrific deaths from carbofuran pesticide poisoning, a toxic chemical used on crops. Unfortunately, once one animal has been poisoned, its carcass attracts other wildlife, poisoning animals and predators up the food chain – including the iconic and beautiful African lions.

  Urge Kenya to enact a ban on carbofuran pesticide and protect these majestic, wild lions »

  Lions are a vulnerable species that depend on a wide variety of wildlife to survive. With a diet that ranges from wildebeest and hippos to smaller animals such as hares and birds, they are at tremendous risk of poisoning from carbofuran pesticide.

  While the Kenyan government has stopped allowing sales of the pesticide in their country, some members of Kenya's parliament still oppose a ban of the pesticide.

  As home to the most iconic and celebrated wildlife on the African continent, it is important that Kenya ban this poison immediately. Please take action today. Send your message to Kenya's Minister of Tourism and Wildlife, and urge Kenya to protect lions and other wildlife from carbofuran pesticide »

  16-06-2009 om 22:59 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Save the Endangered Species From Logging in Malaysi

  In the region of Terengganu, Malaysia, a stretch of forest filled with endangered wildlife is disappearing.

  Put an end to the unnecessary logging that's killing endangered wildlife! >>

  In preparation for a new hydroelectric project, the Terengganu state government is logging and then flooding the forest. But here's the twist: They are logging three times more land than is needed.


  As this valuable forest disappears, so will many species that inhabit the area, such as the endangered Sumatran rhinoceros and the Malayan tiger.

  The International Union for Conservation of Nature has deemed 94 plant and animal species in the region threatened by extinction. In the face of reckless logging, these species have little hope of survival.

  Urge the Malaysian prime minister to protect the wildlife and stop the unnecessary logging of the high-value forest in the Terengganu region >>

  16-06-2009 om 22:56 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen de badplaatsen in Knokke-Heist voldoen aan de Europese maximumwaarden voor zwemwater.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Maar zes van de veertig badplaatsen aan de Belgische kust voldoen aan de richtnormen van de Europese Unie voor zwemwater aan de kust (15 procent, zie ook DS 16 juni). Die zes badplaatsen zijn alle in Knokke-Heist, tegen de Nederlandse grens.

  Doordat maar zo weinig Belgische kustbadplaatsen aan deze kwaliteitsnorm voldoen, zijn we na Roemenië de slechtste leerling van de EU. Dat betekent echter niet dat het ongezond zou om aan de Belgische kust pootje te baden. Integendeel, alle badplaatsen halen de minimale normen voor hygiëne en kwaliteit die Europa ons oplegt (minder streng dan de richtnormen).

  Verwacht wordt dat dit ook in de toekomst zo zal blijven. Gisteren was verkeerdelijk gemeld dat de strenge richtnorm vanaf 2015 bindend zou worden. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) laat weten dat de minimumnormen die nu gelden, inderdaad strenger worden gemaakt, maar dat gebeurt niet aan de hand van deze richtnormen. Er komen heel andere minimumnormen. Ze zullen strenger zijn, maar voor België niet zo desastreus als de richtnormen. Deze richtnormen verdwijnen gewoon vanaf 2015.

  'Er zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten, die een betere meting toelaten', zegt VMM-woordvoerster Mie Van den Kerckhove. 'Dat wordt de basis voor deze nieuwe minimumnorm. De Europese Unie stapt af van het systeem van richtnormen.' De richtnormen zijn nooit bindend geweest. Het zijn eerder na te na streven doelstellingen.

  16-06-2009 om 22:52 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info-avond in Gent: Getuigenis Thomas & Marijke over conflict in PeruVrij, 19/06/2009 - 19:30 - 22:00
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Getuigenissen van Marijke Deleu en Thomas Quirynen over het bloedige conflict in Peru

  In het noorden van Peru voeren meer dan 30 000 inheemse bewoners protest tegen de grondstoffenpolitiek van de Peruviaanse staat. Gebrek aan ecologische en sociale bescherming, uitbuiting en schending van mensenrechten leidden tot protestacties en wegblokkades in heel het amazonegebied. De strijd wordt steeds grimmiger: begin mei kondigde de regering 'de staat van alarm' in deze zone af, wat een vrijgeleide betekent voor het gebruik van geweld door de politie en het leger.

  De gevolgen zijn dan ook schrijnend: vrijdag 5 juni werden tijdens vreedzame protesten in Bagua (noord-Peru) meer dan 30 protestanten vermoord. Twee Vlaamse vrijwilligers van Catapa, een Vlaamse NGO die werkt rond mijnbouw in Latijns-Amerika, waren aanwezig bij deze rellen. Uit veiligheidsoverwegingen worden zij nu naar België gerepatrieerd. Op vrijdag geven zij het exclusieve relaas van de moeizame strijd van de inheemse bevolking tegen de exploitatie en verarming van hun land, voor een duurzame economie en een menswaardig bestaan en de opofferingen die zij hiervoor maken.


  Vrijdag 19 Juni 2009,
  Faculteit Economie en Bedrijfskunde UGent,
  Auditorium 2 @ 19u30
  Hoveniersberg, Gent

  Meer info
  : www.catapa.be (of directe link: http://catapa.be/nl/zuidactie/peru)

  16-06-2009 om 13:39 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

  Over mijzelf
  Ik ben Vanden Bosch Yves
  Ik ben een man en woon in Heverlee/ Leuven (België) en mijn beroep is Diëtist.
  Ik ben geboren op 11/08/1950 en ben nu dus 70 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Natuur en milieu.
  Gemeenteraadslid Leuven voor Groen! van '90 tot '06.
  Open tuindag op 3 juni: welkom in de tuin aan de Geldenaaksebaan 92 te Heverlee
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • Leefbare Geldenaaksebaan
 • Groen! Leuven
 • Stad Leuven
 • Vrienden Heverleebos en Meerdaelwoud
 • Natuurpunt Leuven
 • Koeheide
 • Fatiha Dahmani
 • Toon Toelen
 • Vogelwerkgroep Oost-Brabant
 • Heverlee

  Foto

  Foto

  Archief per week
 • 27/02-04/03 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 28/02-06/03 2011
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 16/10-22/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006

  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Ons bezoek aan Electrawinds
 • Hermes
 • facebook Hermes
 • twitter Hermes

 • Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  scrapalicious
  www.bloggen.be/scrapal
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum. Anonieme reacties en scheldtirades worden verwijderd  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!