Inhoud blog
 • Startdag Natuurpunt Leuven en Algemene Vergadering
 • Al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel
 • Misbegrepen biodiversiteit, oorzaak van misverstanden en onnodig getwist? Of begin van een betere verstandhouding?
 • Verdraaiing van de feiten
 • Maak van deze Vlaamse regering een pluspunt voor de natuur
 • De jacht op de Vlaamse vos: weer een blunder van onze Vlaamse Minister van “Leef”milieu.
 • Zijn de Dino’s uitgestorven?
 • Natuurindicatoren 2010
 • Politiek café: biodiversiteit in Vlaanderen
 • Oostelijke ondersoort van de Poema uitgestorven.
 • Driedubbele hakbijl voor milieu en natuur
 • Van 18 tot 29 oktober gaat er in Nagoya (Japan) de tweejaarlijkse internationale top door van de VN Conventie over Biologische Diversiteit (CBD
 • Europa bezwijkt onder de Canadese druk om de voorwaarden te versoepelen waaronder olie gewonnen uit teerzand mag ingevoerd worden.
 • Foto
  Laatste commentaren
 • vijvers van bellefroid (meme)
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • vijvers van bellefroid (tibe )
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • BELLEFROID (elbi)
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • Vijvers Bellefroid (Bellefroid Ria)
      op De Vijvers van Bellefroid kunnen een mooi stukje natuur worden
 • foto's en meer info over de gebeurtenissen (Pieter-Jan Van de Velde)
      op De Peruaanse regering klaagt Indianenleider Pizango aan wegens gewelddadig verzet tegen de ontginning van het regenwoud, na de dodelijke rellen met de politie. De Indianen eisen respect voor hun gronden en het milieu.
 • Rondvraag / Poll
  Kan en moet de stad meer doen opdat de stadsdiensten en de inwoners energie kunnen besparen
  Ja
  Neen
  Bekijk resultaat

  Zoeken in blog

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  heiligerita
  www.bloggen.be/heilige

   

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yves Vanden Bosch

  15-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn motivatie voor mijn kandidatuurstelling voor het Vlaams Parlement

  Waarom stel ik mij voor als kandidaat? Omdat ik er van uitga dat onze toekomst ecologisch is, indien onze toekomst niet ecologisch is, is er ook geen toekomst, toch geen toekomst zoals wij hem voor ogen hebben.

  Want er is een:

   

  • Ecologische crisis aan de gang, een ecologische crisis die alleen maar versterkt wordt door de vele nefaste beslissingen die de huidige Vlaamse regering op dit moment maakt zoals Vlaanderen omvormen tot logistiek centrum met vrachtwagenvervoer zo goed als enige wijze van vrachtvervoer);
  • Er is een klimaatscrisis aan de gang terwijl de huidige regering aan handen en voeten is gebonden aan één energiebedrijf;
  • Er is een biodiversiteitcrisis aan de gang, waarop als enige actie de Vlaamse regering de subsidie tot aankoop van natuurgebieden sterkt inperkt;
  • Er is een economische crisis waarop de regering alleen maar wil reageren met beton en niet met een relanceplan waar ecologische projecten mee aan bod kunnen komen.

   

  Wie mij kent weet dat ik de laatste jaren vond dat ecologie in en buiten onze partij te weinig aan bod kwam, Tot mij niet geringe vreugde moet ik zeggen dat Groen! zich heeft herpakt mét een sterk programma rond ecologische economie en de veelbesproken “green new deal”.

  Dit sterk programma vormt de ruggegraat van onze campagne, die campagne onderschrijf ik voluit

   

  Toch vind ik het herpakken gedeeltelijk, want de Groene standpunten wat betreft de klimaat crisis, het het natuurbehoud en de biodiversiteit komen te weinig onderbouwd en te weinig onderling gelinkt terecht op onze website, hierdoor belichten en onderwaarderen we te weinig het vele werk van onze nochtans hard zwoegende parlementairen. Ook de problemen die van alle kanten op ons afkomen krijgen onvoldoende forum op onze website:

  Eén klein voorbeeld: de imkerij worstelt met de “verdwijnziekte” bij bijen, die waarschijnlijk wordt veroorzaakt door een nieuwe generatie landbouwzenuwgiffen, giffen die ook voor vogels zeer problematisch zijn. Het kan een mineur probleem lijken maar Einstein himself heeft gezegd dat 5 jaar na het uitsterven van de bij de mens de volgende op de lijst is.

   

  Eén van de mijn doelstellingen binnen mijn partij is er dan ook voor te zorgen dat Groen! naast het grote verhaal niet de belangrijk zijlijnen in de rest van ons verhaal uit het oog verliest.

   

  Elke partij heeft nu zijn milieuprogramma. Vele van de klassieke partijen hebben zelfs een milieuprogramma waar men zo kan in mee stappen.

  Dat kan alleen maar toegejuicht worden. Mijn enthousiasme over die programma’s wordt wel getemperd door het zichtbare hokjesdenken dat haaks staat op een ecologische benadering, de milieuprogramma’s staan apart,zonder enige invloed op de andere delen van hun programma. Maar tot daar aan toe, er is een aanzet tot overeenkomst mogelijk.

   

   

  15-02-2009 om 13:24 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn Vlaamse groenen lauwe Vlamingen
  Als we onszelf vergelijken met de heetgebakerde kaakslagnationalistenvlamingen heeft dat het in ieder geval de schijn van.
  Als we bekijken wat die heetgebakerde kaakslagnationalistenvlamingen ervan gebakken hebben merken we waar al die gebralde strijdleuzen zoals "splitsen onverwijld en zonder enige prijs" goed voor waren: ze hebben helemaal niets uitgehaald.

  De strijdvaardige heren vertrokken in 2005 van het idee dat wat geroep en gebald vuistengezwaai voldoende zou zijn om de Franstaligen op de knieen te krijgen. Alleen hebben ze zonder de simpele waarheid gerekend dat er, voor zoiets, ook nog iets moest gebeuren dat onderhandelen heet, dat de tegenparij in de onderhandelingen ook zo zijn vragenlijstje kan hebben én dat de prijs net verhoogt als men doodgraag iets wil, waardoor de Vlamingen zichzelf direct in een slechte onderhandelingspositie hebben gemanoeuvreerd.
  Men eiste daarenboven garanties op het bekomen van wat men eiste. Waarom moets er dan aan onderhandelingen begonnen worden?

  Eén van de gevraagde middelen was het hebben van een 2/3 meerderheid in het parlement.
  Wie herinnert er zich niet dat het NVA met een verkeersbord opriep om "Vlaanderen niet te laten verstrikken", duidelijk doelend op de voorzitter van PS. Tot mijn verbazing werd na een tijdje de PS tot de regering toegelaten voor de 2/3 meerderheid te leveren.
  De heetgebakerde kaakslagnationalistenvlamingen keken dan ook nog eens laatdunkend neer op de eerste resultaten die ze "borrelnootjes" noemden. Het uiteindelijke resultaat is nu zelf dat die borrelnootjes in de diepvries zijn gesukkeld.

  Niet getreurd: Het NVA roept maar weer eens op tot een Onafhankelijk Vlaanderen, want dan kunnen we de crisissen zelf oplossen: De klimaatcrisis, de biodiversiteitscrisis, de ecologische crisis, de economische crisis, de financiële crisis...alles gaat met een vingerknip worden opgelost van zodra Vlaanderen onafhankelijk is.

  Te vrezen valt dat er dan in 2050 van Vlaanderen enkel een Gaza-achtige kuststrook van 60 km. lang en 10 km breed overblijft met "Leuven-aan-Zee" als hoofdstad, maar enfin: dan toch onafhankelijk.

  Te begrijpen valt dat ik mijn Vlamingzijn dan liever zou opbergen in de diepvries, het was al te erg om aan te zien wat "onze onderhandelaars" bekokstoofd hebben.

  12-02-2009 om 00:00 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
  11-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 Belgische burgemeesters tekenen Europees milieupact
  De burgemeesters van Antwerpen, Brussel, Genk, Gent, Hasselt en Luik zijn naar het Europees Parlement in Brussel getrokken voor de ondertekening van het 'Covenant of Mayors' of het pact van de burgemeesters. Het verdrag is een Europees initiatief dat streeft naar 20% minder CO2-uitstoot en 20% minder energieverbruik tegen 2020. Bovendien wil de Europese Unie dat er 20% meer hernieuwbare energiebronnen gebruikt worden in 2020. Ongeveer 300 Europese burgemeesters hebben het pact al ondertekend. De steden Hasselt en Genk keurden het plan al goed in december 2008.
  Wie maar weer eens schitterde door afwezigheid, als het over ecologie en duurzaamheid gaat, was de Leuvense burgemeester.
  De burgemeester van een stad die zich beroemt op het innovatieve en vooruitstrevende karakter van alles wat zich op de Leuvense bodem bevindt. Louis Tobback is zo stilletjesaan aan het verworden tot een karikaturale sta-in-de-weg voor alles wat ecologie en duurzaamheid aangaat.

  11-02-2009 om 14:32 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama says renewable energy key to economic future
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  WASHINGTON (Reuters) - U.S. President Barack Obama on Monday pushed for more investment in solar and wind energy, saying the country that can make renewable energy sources price-competitive with traditional fossil fuels will become the economic superpower of the future.

  Obama, speaking at a townhall meeting in Elkhart, Indiana, said renewable energy companies needed tax breaks and loan guarantees to provide incentives for firms to manufacture and customers to purchase solar and wind energy.

  Obama acknowledged that while the cost of producing electricity by wind and solar has declined, it is still cheaper to generate power from plants fueled by coal or natural gas.

  However, Obama said he wanted the government to invest every year in new technologies to drive down renewable energy costs over the long term.

  "The country that figures out how to make cheaper energy that's also clean, that country is going to win the economic competition of the future," he said.

  The roughly $800 billion stimulus package pending in Congress to revive the American economy includes billions of dollars in tax breaks and other financial incentives to boost the use of renewable energy.

  They are intended to ensure solar and wind energy companies have steady business.

  Obama called on Congress to require U.S. utilities to generate a certain amount of their electricity supplies, such as 15 to 20 percent, from renewable energy sources.

  He said that, once such a benchmark is set, then renewable energy companies can "count on a pretty solid market that they're going to be able to sell their energy to."

  The Senate Energy and Natural Resources Committee was scheduled to hold a hearing on Tuesday on draft legislation that would set a national renewable energy standard.

  Under the bill, the amount of the U.S. electricity supply coming from renewable energy resources would gradually increase to 4 percent by 2012, 8 percent by 2015, 12 percent by 2018, 16 percent by 2020 and 20 percent by 2039.

  Obama also pledged to double U.S. renewable energy production within the next three years.

  (Editing by Walter Bagley)

  Bron: http://www.reuters.com/article/environmentNews/idUSTRE51876P20090209

  10-02-2009 om 17:48 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieuclubs op de barricaden
  Yvo de Boer, hoofd van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), het  klimaatbureau van de Verenigde Naties, roept de milieubeweging en andere non-gouvernementele organisaties (NGO's) op om ouderwets de barricaden op te gaan. Zij moeten volgens hem de druk  rond de VN-klimaattop in Kopenhagen, in december van dit jaar, flink opvoeren.

  In een interview met Milieudefensie Magazine, het journalistiek onafhankelijke opinieblad van Vereniging Milieudefensie, zegt hij: 'Ik heb de NGO-beweging tijdens de afgelopen klimaatonderhandelingen in het Poolse Poznan van bureaucratisering beschuldigd. Ze lopen daar allemaal rond met dassen om en zitten te vergaderen. In plaats van dat ze, bij wijze van spreken, stenen door de ruiten aan het gooien zijn.'

  De Boer spreekt in het interview over zijn lastige positie bij de klimaatonderhandelingen. Hij vindt dat aan de politiek onvoldoende duidelijk wordt gemaakt hoe serieus mensen het klimaatprobleem nemen. 'En ik denk niet dat je dat echt verandert door als NGO verschrikkelijk open en niet confronterend zijn,' aldus De Boer in het magazine, dat vandaag uitkomt.

  Willem Verhaak, campagneleider Klimaat en Energie van Milieudefensie: 'Yvo de Boer heeft gelijk, meer actie is nodig. Zonder druk van buiten zullen de onderhandelaars niet bewegen. Milieudefensie zal in 2009 dan ook mensen mobiliseren en acties organiseren om de druk op politici op te voeren. De Boer hoeft zich geen zorgen te maken: in Kopenhagen en in de aanloop daarnaartoe zullen de NGO's zeker van zich laten horen.'

  Bron: http://www.duurzaamnieuws.nl/

  10-02-2009 om 17:19 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-02-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kernenergie
  De voorstanders van kernenergie zijn begonnen met een mediacampagne om kernenergie in een gunstiger daglicht te stellen. Dit gebeurt via een aantal stellingen waar je bijna niet tegen kan zijn. Maar wie aandachtiger toekijkt kan al snel de gaten ontdekken in hun stellingen.

  Kernenergie zou de energiebron van de toekomst zijn: alleen is de bevoorrading niet zo sterk gegarandeerd als men voorstelt: de bewezen Uranium bronnen reiken niet verder dan 60 jaar en de proeven met kweekreactoren zijn een fiasco.
  De toekomst van kernenergie heeft wel andere zaken voor ons in petto:
  - onverwerkbaar en lang actief afval dat lang moet bewaakt worden: de recente geschiedenis bewijst dat de mens dat nog eens geen 40 jaar volhoudt: na de val van het Ijzeren Gordijn veranderden de kerncentrales in duiventillen waar alles uit verdween zelfs al was het te heet of te zwaar.
  - zelfs al was kernfusie een haalbare kaart (waar men al 65 jaar achter zoekt) dan is de grondstof (zwaar waterstof of deuterium en tritium) en  dat afval daar nog moeilijker te bewaken. Deuterium met name vervalt naar helium, een niet-reactief edelgas, en je zal maar een waterstofbrug in je DNA hebben die naar Helium vervalt.

  Ook wijst de nucleaire lobby op de onontkomelijkheid van het opwekken van de CO2 omdat de hernieuwbare bronnen onvoldoende zijn. Hen zelf hoor je nooit praten over rationeel energieverbruik (REG), er wordt nog altijd massaal energie verkwist en REG zou ons wel eens  de helft kunne opleveren.

  09-02-2009 om 17:04 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.e-waste
  De pers staat er vol van, op de TV is in de zaterdag-Terzake "Magazine Vranckx" er een item aan gewijd: de ronduit schokkende wijze waarop het rijke westen  de arme Afrikanen opzadelt met ons giftig afval. Het meest cynische is nog wel de wijze waarop:  als een Ghanese ondernemer zijn brood wil verdienen met verouderde toestellen in te voeren is hij dikwijls verplicht er de rommel bij te nemen. Die rommel wordt dan gesloopt op zodanige wijze dat gezondheid van de slopers en het milieu er het meeste nadeel aan ondervinden, en dat zonder enige fatsoenlijke opbrengst voor de jonge mensen zelf.
  De Vlaamse minister van Leefmilieu, Hilde Crevits, roept op om de eigen e-waste naar de containerparken te brengen: hopelijk klopt het dat deze afval dan niet de weg volgt die we hebben mogen bewonderen in "Terzake".
  Hoe dan ook zullen zelfs bonafide producten stuk gaan na enige tijd (hopelijk zo lang mogelijk) en dan gaat men toch nog altijd dezelfde activiteiten zien. Daarom ook zou het nuttig zijn om via een tewerkstellingsproject terplaatse deze sloop te verzorgen op milieu- en mensvriendelijke wijze.

  09-02-2009 om 16:30 geschreven door Yves  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

  Over mijzelf
  Ik ben Vanden Bosch Yves
  Ik ben een man en woon in Heverlee/ Leuven (België) en mijn beroep is Diëtist.
  Ik ben geboren op 11/08/1950 en ben nu dus 70 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: Natuur en milieu.
  Gemeenteraadslid Leuven voor Groen! van '90 tot '06.
  Open tuindag op 3 juni: welkom in de tuin aan de Geldenaaksebaan 92 te Heverlee
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • Leefbare Geldenaaksebaan
 • Groen! Leuven
 • Stad Leuven
 • Vrienden Heverleebos en Meerdaelwoud
 • Natuurpunt Leuven
 • Koeheide
 • Fatiha Dahmani
 • Toon Toelen
 • Vogelwerkgroep Oost-Brabant
 • Heverlee

  Foto

  Foto

  Archief per week
 • 27/02-04/03 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 28/02-06/03 2011
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 16/10-22/10 2006
 • 02/10-08/10 2006
 • 25/09-01/10 2006
 • 18/09-24/09 2006

  Blog als favoriet !

  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Ons bezoek aan Electrawinds
 • Hermes
 • facebook Hermes
 • twitter Hermes

 • Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  happykrantje
  www.bloggen.be/happykr
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum. Anonieme reacties en scheldtirades worden verwijderd  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!