Inhoud blog
 • Living in Bruges
 • Welkom!
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Just the student life

  24-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Living in Bruges
  Hallo lezers,

  Zoals ik al eerder vermeld heb ben ik dus een studente aan de Hotelschool in Brugge. Ik volg mijn laatste jaar (specialisatie fijnkeuken/wereldkeuken). De afgelopen jaren zijn echt snel gegaan. Toen ik nog in het derde middelbaar zat en besloot om naar de hotelschool te gaan verklaarde mijn toenmalige school me voor zot. Ze dachten dat ik het te moeilijk zou hebben met de harde aanpak. maar dat is juist wat ik nodig had en heb. Ik heb in hier echt wel wat discipline gekregen, en dat voelt ergens wel goed. Ik heb van het vierde tot het zesde op het bijhorende internaat gezeten van mijn school. Daar was echt wel even moeilijk om mijn draad te vinden, maar langzaam maar zeker vond ik toch mijn weg. Ik had mijn vaste vriendinnen waar ik altijd bij terecht kon. Ik ben echt wel ondergedompeld in de wereld van de horeca, maar dat is een goed ding. Het is een hectische wereld maar ik hou ervan. Er is niets liever dan een drukke service meedraaien en daarna moe maar voldaan thuiskomen. Maar nu de paasvakantie nadert, nadert ook voor ons ( de laatstejaars dus) het einde. Na de vakantie beginnen de praktische proeven, de GIP verdediging en de examens. Daarna vertrekken we voor zes weken op stage. Ik zit dit jaar in Engeland in een 2-sterrenzaak. Vorig jaar zat ik ook in Engeland maar dat was gewoon een restaurant, nu zie ik het wel zitten om naar daar te gaan en veel bij te leren. Maar daarna is alles gedaan en moeten we echt aan het echte leven beginnen. Het is allemaal zo verwarrend en moeilijk om beslissingen te nemen dat ik er echt zelf onnozel van wordt. Daar bovenop ben ik ook recent door de persoon waar ik het meeste van hield een beetje in de steek gelaten. 'Het ging niet meer, en we passen niet goed samen'. Waren zijn woorden. Nu zijn we wel nog steeds vrienden maar soms kwetst dat nog meer. Hij komt dan soms langs we hebben urenlange gesprekken, net zoals vroeger. Maar het is wel duidelijk dat de vonk langs zijn kant er niet meer is, en dat doet soms nog het meeste pijn. Nu heb ik na lang twijfelen over volgend jaar. Of ik nu wou verder gaan studeren (Project en event- management) of zou gaan werken in het buitenland besloten om toch te gaan reizen van land naar land telkens daar werk te zoeken en zo verder te reizen. Ik wil de wereld zien nieuwe mensen leren kennen en ik wil vooral uit deze ongelofelijke sleur geraken waar ik nu inzit. Ik wil gewoon iets nieuws. Nieuwe invloeden, nieuwe mensen leren kennen maar vooral mezelf terug vinden. Ik ga het studentenleven enorm hard missen maar ik ben nog jong en wil de wereld ontdekken dus dit lijkt me echt de perfecte mannier. Maar nu moet ik er wel een beetje een einde aan maken. Het is wel al laat, dus ik kruip mijn bedje in. 
  Slaapwel lieve lezers, en hopelijk tot snel!


  Young Student

  24-03-2015 om 00:31 geschreven door YoungStudent  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
  Hallo,

  Eerst en vooral welkom op mijn blog!
  Even een korte voorstelling van mezelf. Ik ben een Studente aan de Hotelschool in Brugge. Ik zit hier nu al vier jaar. Het is mijn laatste jaar. Alles loopt eigenlijk al een beetje op z'n einde. Maar het is wel al een emotionele rollercoaster geweest. De reden dat ik deze blog aanmaak is omdat ik soms in situaties terecht kom, waar ik echt niet goed weet hoe ik daarop moet reageren. Dan jeuken mijn vingers en wil ik iets schrijven. Nu valt natuurlijk mijn frank dat een blog een ideale oplossing is. Ik wil jullie gewoon ook een klein beetje meenemen ik het dagelijkse studentenleven van een chef-kok in opleiding. Het is een hele intensieve opleiding. Waar ik al vaak heel toffe dingen in heb meegemaakt, maar regelmatig ook wel tegenslagen. Het is een persoonlijk verhaal, en ik wil daar ik niemand mee kwetsen of beledigen. Ik wil jullie gewoon meenemen in mijn ervaringen over de laatste jaren en over wat me allemaal nog te wachten staat. 
  Er volgt waarschijnlijk wel snel al een eerst 'echt' blogverhaal. Maar nu weten jullie al een klein beetje wie ik ben. Hopelijk vinden jullie het een tof idee en lezen jullie massaal mee. Dat zou me enorm plezieren.

  Mvg YoungStudent

  24-03-2015 om 00:10 geschreven door YoungStudent  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/youngstudentlife

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  24-03-2015 om 00:00 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

  Archief per week
 • 23/03-29/03 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!