Inhoud blog
 • Het Genootschap van de Nacht (C.J.Daugherty)
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  A Reader 's Blog

  14-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Genootschap van de Nacht (C.J.Daugherty)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen C.J.Daugherty schrijft een spannend verhaal over Allie Sheridan. Sinds haar broer hen verlaten heeft, is Allie compleet rebels geworden. Wanneer Allie voor de zoveelste keer over de schreef gaat, zien haar ouders geen andere uitweg meer dan... Cimmeria Academy. Het is zomervakantie en toch word ze naar deze kostschool gestuurd. Ze wordt bij de studenten gezet die in de zomervakantie op school blijven om...nog meer te leren. Dus wat doet zij daar?
  Het geweldige is, hoe de schrijfster het rebelse karakter van Allie omschrijft, maar ook de humor die er doorheen komt. Je voelt zo hard mee met Allie. Misschien omdat het personage mij goed ligt qua karakter, dat is iets wat je doorheen het verhaal wel zal merken bij jezelf.
  Wanneer ze arriveert aan het Academy, lijkt het ook meer een kasteel dan een school. Vreemd, niet? Ze leert allerlei mensen kennen. De love-interest is aanwezig (wat voor mij persoonlijk een must is), de rivale, de nieuwe vrienden en het is zoals de cover zegt: "Wie kun je vertrouwen, als iedereen liegt? Op liefdesvlak en op vriendschappelijk vlak is het moeilijk te achterhalen voor Allie wie ze ECHT kan vertrouwen. Van het spanningselement wil ik niet teveel kwijt, maar wat zeker is, is dat Allie niet veilig is! Ze neemt ook graag zelf de touwtjes in handen, wat haar vaak in benarde situaties brengt.
  Alle factoren van een goed boek zijn aanwezig. Spanning, de soort spanning die je niet ziet aankomen. Liefde, niet melig, maar wel verassend! En vriendschap. Het is een beetje zoals een tienerleven echt is (zonder die spanning en vreemde school dan).
  Wat die spanning is, mag je zelf achterhalen. Anders haal je het goede uit het verhaal. Het is een echte aanrader! Ze is één van mijn favoriete schrijfster (nu al!) en binnenkort komt haar tweede boek ook uit. De Engelse versie althans zal in deze contreien rond januari 2013 verwacht worden.
  Het is heel vlot geschreven. Ook het lettertype is aangenaam om te lezen. Wat bedoel ik met vlotheid? Sommige boeken vind ik moeilijk om te lezen. Hierdoor zul je soms een alinea of paragraaf opnieuw moeten lezen, om te begrijpen wat er nu eigenlijk staat. Dat is bij dit boek dus absoluut niet het geval!
  Have fun reading it

  14-11-2012 om 20:10 geschreven door TheNuttyReader  


  Categorie:Young Adult


  Archief per week
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!