Technologisch Opvoeding
Inhoud blog
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Onze lessen
  25-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  Bekijk de afbeelding op ware grootte


  Directeur
  of directrice is de algemene benaming voor iemand die de leiding heeft over een organisatie, bedrijf, dienst of afdeling. Deze persoon kan bijvoorbeeld de leiding geven aan een handels- of industriële onderneming, ziekenhuis, school, museum etc. (bijv. financieel directeur, personeelsdirecteur, schooldirecteur enz.).

  In de handels- en bedrijfswereld hanteert men daarvoor tegenwoordig vaak Engelstalig jargon; men heeft het dan over de Chief Executive Officer (CEO) als men de directeur van een bedrijf bedoelt.

  De personen die in een organisatie de directeursfuncties vervullen worden gezamenlijk de directie genoemd. In de ambtelijke wereld spreekt men van directie als synoniem voor de betreffende afdeling. Zo spreekt men bijvoorbeeld van de directie logistiek, de directie personeel, de directie cultuur, of bij de diverse belastingdiensten: eerste-, tweede-, derde- enz. directie.

  Een geestelijk directeur is de persoon die verantwoordelijk is voor de geestelijke vorming binnen een instelling.

  25-01-2010, 14:46 Geschreven door Younes Chennouf  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.  Een boekhouder verzorgt de boekhouding van één of meerdere ondernemingen of zelfstandigen.

  Een boekhouder doet ander werk dan een accountant. Een boekhouder moet zich beperken tot samenstellende werkzaamheden terwijl de accountant een verklaring mag afgeven die iets zegt over de betrouwbaarheid van de gegevens. Bij controleplichtige bedrijven of instellingen is een accountantsverklaring bij wet verplicht, of wordt soms door belanghebbenden geëist. Een boekhouder mag deze verklaring niet afgegeven. Het is dus zo dat een accountant wel alle werkzaamheden van een boekhouder mag doen, maar op dit punt dus niet andersom. Ook is accountant een bij wet beschermde titel en in principe mag iedereen zich zelf boekhouder noemen.

  In veel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf bestaat de administratie uit één enkel persoon. Al dan niet bijgestaan door een full- of parttime medewerker voor (delen van) het inboekwerk, is deze persoon volledig verantwoordelijk voor de gehele administratie. Bij grotere bedrijven werkt de boekhouder onder leiding van de financieel manager of controller. De allergrootsten hebben een interne accountantsdienst onder verantwoordelijkheid van een CFO.

  De werkzaamheden omvatten veelal het boeken en verwerken van alle gegevens, debiteurenbeheer en crediteurenbetalingen, maar daarnaast ook rapportages en de meeste belastingaangiftes. Bedrijven of instellingen van enige omvang hebben hiervoor een fiscaal jurist in dienst of besteden het uit aan een belastingadviseur

  25-01-2010, 14:44 Geschreven door Younes Chennouf  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Een persoon die, of een bedrijf dat zich bezighoudt met het programmeren van software is een softwareontwikkelaar. Iemand die zich daarmee bezighoudt wordt ook wel programmeur, computerprogrammeur of applicatieontwikkelaar genoemd. Het beroep wordt in het Engels (software) developer genoemd.

  In de begindagen van de computer hield een programmeur zich nog bezig met de hardware en programmeerde zij (zelden hij) de computer door het maken van de nodige verbindingen, bijvoorbeeld door het plaatsen en verwijderen van stekkers en/of verbindingen. Tegenwoordig bestaan er programmeertalen die de programmeur veel hulpmiddelen aanreiken.

  Het wetenschappelijk veld dat zich bezighoudt met softwareontwikkeling wordt software engineering genoemd. Dit is een vakgebied binnen de informatica

  25-01-2010, 14:43 Geschreven door Younes Chennouf  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Een secretaresse is een persoon die vaak als werknemer het secretariaatswerk opneemt voor meestal een functionaris of een instantie in een ondersteunende rol. Dit kan gebeuren als iemand zelf geen tijd heeft om zich daarmee bezig te houden, bijvoorbeeld artsen of directeuren. Een secretaresse is niet de vrouwelijke vorm van secretaris. Een 'mannelijke secretaresse' krijgt doorgaans de titel secretariaatsmedewerker.

  25-01-2010, 14:40 Geschreven door Younes Chennouf  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.  Een technicus is een persoon die zich in een onderdeel van de techniek heeft bekwaamd op lager en middelbaar niveau. Op hoger niveau noemt men de afgestudeerde ingenieur.

  De technicus is in staat om defecte apparaten te repareren en nieuwe apparaten te installeren. Hij voert opdrachten uit om apparaten aan te passen.

  Op hoger niveau zal de ingenieur nieuwe techniek moeten ontwerpen

  25-01-2010, 14:38 Geschreven door Younes Chennouf  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Elke Antwerpenaar kent "den athenee", het Koninklijk Atheneum op de Rooseveltplaats. Ware het niet wegens zijn rijke sociale verleden en illustere schare oud-leerlingen, dan toch wegens de indrukwekkende neorenaissance architectuur in het hart van de stad.

  11-01-2010, 14:39 Geschreven door Younes Chennouf  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Archief per week
 • 25/01-31/01 2010
 • 11/01-17/01 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Rondvraag / Poll
  Wie is de beste zanger???
  Akon
  Yes-r
  Fouradi
  2 Pac
  50 Cent
  Usher
  Eminem
  Lil wayne
  Pitbul
  Ali-b
  Sjaak
  Darryl
  Kempi
  Bekijk resultaat  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!