weerspiegeling van de huidige economie op de bevolking
Inhoud blog
 • Wie moet inleveren bij zijn huidige werkloosheidsuitkering
 • Werkloos en 50+, Wat nu met de huidige economische bezuinigingsmaatregelen
 • yona de maesschalck
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken met Google


  Zoeken in blog

  12-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie moet inleveren bij zijn huidige werkloosheidsuitkering
  De huidige bezuinigingen doet elke werkloosheidsuitkeringsgerechtigde terecht vrezen.
   
  Het is beter te stellen: voor wie verandert er niets aan de werkloosheidsuitkering:
  - diegenen die 20 jaar voltijds gewerkt hebben (in 2017 wordt dit 25 jaar)
  - gezinshoofden en alleenstaanden ouder dan 55 jaar
  - tijdelijk werklozen
  - deeltijds werklozen

  Alle anderen komen in aanmerking voor vermindering of schorsing. Bovendien worden alle werklozen tot 58 jaar verplicht een cursus sollicitatie te volgen bij de vdab. De maatregelen zouden geleidelijk worden toegepast vanaf april 2012.

  Yona De Maesschalck

  12-02-2012, 11:36 Geschreven door yona de maesschalck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkloos en 50+, Wat nu met de huidige economische bezuinigingsmaatregelen
  Je bent 50+ en werkloos. Misschien enkele maanden, misschien al jaren. En plots verschijnen alle mogelijke alarmberichten in de media. Er moet bezuinigd worden op de werkloosheidsuitkeringen. Als je een partner hebt kun je nog terugvallen op iemand, maar als alleenstaande betekent dit niet meer of minder dan een regelrechte financiële ramp.

  Elke 50 plusser weet dat werk vinden zeer zeer moeilijk is. Er bestaat bij werkgevers een natuurlijke aversie tegen het aanwerven van oudere werknemers om allerlei redenen: te duur, niet flexibel genoeg, niet fit genoeg meer, onvoldoende up to date met kennis van multimedia, reeds teveel 50+ werknemers binnen de onderneming... Ben je pas werkloos en jonger dan 55 jaar, dan maak je nog een kans. Maar als je ouder bent dan 55 en langdurig werkloos, dan sta je voor een bijna onmogelijke opdracht: werk vinden. En als het je dan toch lukt is het meestal werk dat je kan krijgen, niet werk dat je graag doet of waarvoor je opgeleid bent. Zelfs als je bewust een jobswitch wilt maken sta je nog voor problemen, namelijk in het bezit geraken van de vereiste getuigschriften. Want ook vdab en rva hebben hun wachtlijsten en geven voorrang aan jongere kandidaten. De zorgsector is hiervan een voorbeeld. Een duidelijk tekort aan werknemers maar je moet over het geschikte getuigschrift beschikken. Probeer het maar te verkrijgen via een opleiding van de vdab.

  Er zijn oplossingen, maar je moet geluk hebben en/of het is werk dat je moet willen doen:
  - iemand kennen die je een job kan aanbieden is nog altijd de beste manier
  - het dienstenchequecircuit smeekt om goede poetskrachten. Zij werven 50+ kandidaten aan, maar het is fysiek zwaar werk en bovendien werk je aan een loon dat nauwelijks hoger ligt dan een werkloosheidsuitkering. Maar elke euro die je meer hebt per maand is er één meer. En je bent veilig voor de bezuinigingsmaatregelen.
  - call centers zoeken ook voortdurend nieuwe werkkrachten. Fysiek minder zwaar, iets beter betaald, maar ook zij maken een eerste selectie op basis van leeftijd.
  - bouwvakkers, maar hier heb je specifieke kennis voor nodig
  - vrachtwagenchauffeurs, maar ook hier heb je minimum een rijbewijs C nodig
  - tijdelijke jobs of vervangingsjobs. Hier wordt minder naar de leeftijd gekeken maar je staat na de vervanging voor opnieuw hetzelfde probleem. Voordeel is dat je periode werkloosheid is onderbroken.
  - bepaalde vacatures richten zich bewust op 50+ kandidaten omwille van mogelijke subsidies die ze hiervoor krijgen. Doch ook hier geldt de wet van de sterkste: ben je 51 jaar of 57 jaar. Je merkt het dikwijls niet aan het uiterlijk maar je voelt het aan de negatieve sollicitatieantwoorden. Als je die krijgt.

  De politici schieten wakker maar het kan voor velen te laat zijn. De babyboom van de jaren 50! Toen de huidige 50+ generatie jong was, was het ook crisis en waren er teveel jongere werklozen. Nu zijn er teveel oudere werklozen. Het is identiek dezelfde groep mensen!

  Heb je oplossingen, reacties, mail mij. Ik ken tal van mensen die de hoop op degelijk werk hebben opgegeven, en nu doodsbang de maatregelen van de regering afwachten.

  Yona De Maesschalck


  12-02-2012, 11:07 Geschreven door yona de maesschalck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.yona de maesschalck
  Yona De Maesschalck is economiste van opleiding en heeft jarenlang gewerkt als financieel medewerker binnen de openbare sector. Als geen ander kent zij de problematiek van de huidige minder succesvolle bevolkingsgroepen binnen onze gemeenschap. Vooral de categorie werkloze 50 plusser ligt haar nauw aan het hart.

  12-02-2012, 09:59 Geschreven door yona de maesschalck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yonademaesschalck

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  12-02-2012, 09:44 Geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 06/02-12/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!