Inhoud blog
 • 3 maand en 1/3de
 • 2 Maanden
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken met Google


  Brazilië
  Nieuwzz
  12-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 maand en 1/3de

  Dag lieve familieleden/vreinden/buren......

  Ja eindelijk hoor je weer een iets van mij.Alé twerd tijd dak nog keer aan mijn blog beetje nieuws toevoeg.

  Laten we beginnen met een paar weken geleden.
  Een stuk of 3 weken geleden ben ik met mijn gastbroer en mijn gastvader naar de zee geweest.
  We zijn 's ochtens vertrokken en rond 10u namen we een speedboot en gingen op zee, alles lekker chill, behalve het gedeelte dat ik serieus verbrand werd.
  De gevolgen: dagen nadien heb ik mijn huid zien vervellen maar ik ben ook wat bruiner geworden. Ik heb dus mijn lesje geleerd en de dag nadien kocht ik dan 2 zonnecrèmeflessen van factor 50 en dan nog eens zalf voor brandwonden.

  2 weken geleden ben ik met mijn gastgezin naar hun buitenverblijf in het noorden geweest en weer hadden we heel goed weer. Maar het ambetante dan was dat
  mijn gastvader het in zijn kop kreeg om te gaan vissen. Kheb dus tesamen met mijn gastbroer en gastvader in de blekkende zon ( 35 graden) zitten vissen. Meer  dan drie uur ebben we daar gezeten aan een meertje en geen enkele vis gevangen. Da was dan nog het ergste, al die hitte voor nietn g*dverd*mme. Maar alegow achteraf wel ne frisse duik kunnen nemen in het zwembad en dan een superlekkere 'churrasco' (=barbecue) met een pintje en een caiperinhaatje(s). Volgende dag weer gaan vissen, deze keer enorm veel vissen gevangen en dan weer churrasco met een caiperinhaatje jihaaa !! gelukkig ben ik nog geen enkele kilo bijgekomen, integendeel, 1,5 kilo afgevallen. Maar ge moet nie denken dat ik hier alleen een luilekkerlevendje leid. Ik ga 2-3 keer per week gaan zwemmen voor een aantal uurkes en ik ga ook elke dag naar school van 7u20 tot 12u45.

  Dit weekend heb ik klakkaards (aka wentelteefjes) gemaakt voor het gezin. Het was zeer geslaagd aangezien ze allemaal op waren binnen het kwartier.
  Volgend weekend zal ik misschien 'vol-au-vent' maken, maar dat ligt nog niet vast, want het kan gebeuren dat mijn gastpa weer iets in zijn hoofd krijgt om ergens naartoe te gaan en dan moet heel het gezin mee en moet je klaarstaan om te vertrekken binnen de 5 minuten.
  Dit weekend heb ik voor het eerst serieus moeten lopen voor mijn leven. Een gast met een Uzi was aan het wandelen aan de overkant van de straat toen ik en mijn gastbroer terugkeerden van het huis van een vriend. Gelukkig overviel hij 2 vrouwtjes en zat hij ons niet achterna (jaja das tleven hier zo'nbeetje).

  Gisterenavond viel de stroom uit voor 2 uur. Ik heb veel sjanse gehad want ik kwam juist uit een lift en nog geen halve minuut later wast vandadde.
  Ja bijna heel Brazilië heeft zonder stroom gezeten met dan nog eens heel Paraguay erbij. Het moest iets geweest zijn met de energie-overdracht in de energiecentrale van Itaipu denk ik.

  Dat was het zo'n beetje. Kmoe ook nog keer paar foto's uploaden, maar da gaat voor later zijn.
  Yoelmans

  12-11-2009 om 00:52 geschreven door Yoelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  05-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Maanden
  Dag mensen,

  Sommigen onder jullie zijn waarschijnlijk supercurieus hoe het is met diene kleine blonde gast die daar nu in het verre Samba-land zit.
  Awel ge hebt alle redenen om curieus te zijn, want voor sommigen onder jullie is het al 2 maanden geleden of meer dat je nog van mij gehoord hebt. Aan den andere kant, geen nieuws is meestal goe nieuws, wat met mij het geval was.

  Laten we beginnen met het echte nieuws:
  Mijn familie is echt supervriendelijk, mijn gastbroer van 13 (Bruno) is wa minder enthousiast, maar anders valt hij vree goe mee. Ik woon hier nu op een apartement in het midden van de stad São Paulo en het is veel sjieker dan ik mij ingebeeld had. Het apartement is niet zo groot maar da is nie zo erg, want ik woon in een zalige buurt. Het verkeer hier op de spitsuren is hier echter minder aangenaam. Ik heb een gastzus (Thais) van 16 die nu ook op uitwisseling is naar Canada. Vind ik echter wel jammer, want zij was veel aangenamer dan mijn broer. Mij gastmoeder is Human Resources Manager voor "Edwards Lifesciences" en mijn gastvader heeft een eigen bedrijf.

  Mijn school is ook sjiek. Iedereen kent hier elkaar en dit is omdat er niet veel mensen hier op school zitten, ik schat zo'n 250 tot 300-tal leerlingen. De leerkrachten zijn hier veel losser en ze zijn eerder vrienden van de leerlingen i.p.v. leerkrachten. Dit maakt het gemakkelijker voor in saaie lessen te slapen, naar muziek te luisteren... Handig als ge zo in het weekend nie veel geslapen hebt. :P 
  Op school heb ik al veel maten, waarmee ik elke vrijdag na school op café ga. (iets wat ze niet alleen kennen in België :D) Ik volg dezelfde lessen als al de anderen van mijn klas (Portugees, Engels, Wiskunde, Fisica, Chemie, Biologie, Filosofie, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Redação (=schrijfles) en Sport) wat niet altijd gemakkelijk is als ge nog nie veel portugees kunt. Er zijn naschoolse activiteiten zoals voetbalkampioenschappen of basketbalkampioenschappen, maar iedereen kiest hier altijd voor het eerste (zelf vele meisjes voetballen hier).

  Het eten is hier echt goe, ik geniet hier vooral van de vele churrasco's (=barbecue) die ze hier houden op mooie dagen. Ik vind het wel raar dat ik nog geneen kilo bijgekomen ben :D gelukkig. Het weer is hier echt zalig, elke dag rond de 20 graden, behalve dan de regenachtige dagen, maar zelf dan is het hier nog warm.

  Mijn portugees begint echt te vorderen, ik versta al bijna alles van wat iedereen brabbelt tegen ik, maar om te spreken is het wa minder gemakkelijk, maar het begint echt te beteren. Ik wordt hier gedwongen om portugees te spreken in de meeste situaties, dus das wel goe voor te leren.

  Da was zo het voornaamste nieuws ier uit het Voetballand. Als er meer speciefiekere vragen zijn, wees niet bang om keer te reageren op mijn blog.

  Groetjes van Yoel

  Rua Maranhão, 26/42 - Higienopolis
  São Paulo, SP 01240-000
  +(55)(11)99304302     ---> GSM
  +(55)(11)32142457     ---> thuistelefoon

  05-10-2009 om 20:07 geschreven door Yoelmans  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)


  Archief per week
 • 09/11-15/11 2009
 • 05/10-11/10 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Zoeken in blog  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!