Inhoud blog
 • Onderweg
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  De magie van energie
  Een zoektocht naar antwoorden...
  Energie is overal. Het begrip intrigeert me op vele vlakken en ik stel me geregeld vragen over de toepassing van energie in mijn dagelijkse leven. Vragen die niet steeds meteen beantwoord kunnen worden, maar me de wereld wel vaak vanuit verschillende perspectieven doen bekijken. Op deze blog bundel ik mijn ervaringen met energie op materieel, spiritueel, filosofisch, medicinaal en culinair vlak.
  26-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderweg
  Gisteren liep ik mijmerend over straat naar huis. 
  Ik vroeg me af in welke mate energie een steeds grotere rol begint te spelen in het ontstaan en genezen van ziekten. 
  De laatste tijd kom ik steeds meer mensen tegen met symptomen van een burn-out of chronische vermoeidheid en dergelijke.
  Dit zijn vrij recente fenomenen die vroeger onopgemerkt bleven of misschien gewoonweg niet bestonden.
  Stel nu dat ziekte net als gezondheid een onderdeel is van het leven en we beiden nodig hebben om het evenwicht te bewaren, is het dan misschien doordat sommige ziekten uitgeroeid worden dat er nieuwe ontstaan?
  Sommigen zeggen dat het ligt aan de verbeterde hygiëne, andere zweren bij vaccinaties en antibiotica... punt is dat sommige ziekten inderdaad niet meer zo frequent voorkomen. Het lijkt me dat vooral de ziekten die zich manifesteren op materieel vlak (en dus duidelijk zichtbaar zijn voor iedereen) tegenwoordig steeds gemakkelijker genezen kunnen worden, terwijl hiervoor in de plaats minder zichtbare ziekten verschijnen die beter op een niet-materiele manier opgelost kunnen worden. Tegelijk met deze 'energetische' ziekten, zijn er ook steeds meer mensen bezig met energetische geneeswijzen zoals homeopathie, reiki, chakratherapie, acupunctuur enzovoorts... 
  Hierdoor kom ik terug bij het begrip 'energie'. Energetische deeltjes zijn overal onzichtbaar voor het blote oog aanwezig (tenzij dan misschien voor zij die aura's kunnen zien). Indien een ziekte niet 'zichtbaar' is, heb ik sterk het vermoeden dat de ziekte zich echt manifesteert op het energetische vlak en dat het niet enkel een verzinsel is van de zieke zelf.
  Ik wil niet te zweverig klinken, maar er is nu eenmaal meer dan enkel het fysieke en wetenschappelijke aspect van het leven. Het verschil tussen leven en dood is energie. En als er iets mis is met die energie, kan je hiervan ongemakken ondervinden op alle niveau's, ook enkel op het niet-materiële.
  Maar hoe kunnen we hiermee best omgaan? 

  Door oude en haast uitgestorven lichamelijke ziektes terug te verspreiden omdat we die intussen wel kunnen genezen? 
  Door ons af te schermen voor de schadelijke invloeden en straling van het stijgende aantal gsm-zendmasten en wifi-netwerken? 
  Door er ons gewoon bij neer te leggen? 
  Door spirituele genezingen af te doen als kwakzalverij?

  Nee...

  Ik geloof dat er een evenwicht moet zijn en dat ziekten het beste genezen kunnen worden door een combinatie van materiële en energetische geneeswijzen.
  Ik ben nog steeds op zoek naar antwoorden en het voelt aan alsof ik op de goede weg ben. 

  Tijdens de 2 jaar dat ik homeopathie studeerde, heb ik een goeie basis gelegd om dit vraagstuk verder uit te spitten. Homeopathie heeft me echter niet alle antwoorden gegeven waarop ik had gehoopt. Daarom ben ik nog steeds op zoek naar informatie en nieuwe inzichten.
  Met deze blog zet ik weer een stapje in de juiste richting.

  26-07-2013 om 17:32 geschreven door Ymana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:energie


  Archief per week
 • 22/07-28/07 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!