frank with boxers
Inhoud blog
 • welkom op mijn blog
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  alles over mijn boxers
  16-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom op mijn blog
  Hier wil ik gebruik van maken om jullie mijn belevingen te vertellen wat ik zoal doe met mijn boxers.
  Het is een "uit de hand gelopen hobby" zeg ik altijd , maar nog nooit spijt van gehad.
  Het is de enige manier om de stress van mij af te schudden , en eens aan iets anders te denken dan werken .
  Een leven zonder mijn boxers kan ik mij gewoon niet meer voorstellen.
  Reeds 28 jaar hebben we boxers in huis , en ik hoop van er nog lang mee door te gaan.
  Onze eerste boxer was een pup die we gekocht hebben uit compassie. Het zat in een vogelkooitje tussen de vogels
  in een zogezegde alle rassen kwekerij. 3 maand heeft het geleeft en heeft meer gekost aan de veearts dan de aankoopprijs.
  alle ziektes meegekregen die je maar kan bedenken.
  maar... ook een bijzondere microbe had hij mee, nl de boxermicrobe.
  Daarna een teefke gehad - ook nog zonder stamboom - die we Donna noemden.
  volledig zwart gekleurd en bang van alles . Daardoor zijn we naar een hondenschool getrokken.
  We leerden zo enkele plaatselijke kwekers van boxers kennen en leerden al vlug dat er een hele wereld leefde
  die met boxers bezig was ( shows , werken , ed ).
  Daniel nam ons mee naar zijn huis waar hij enkele teven had voor de fok , en die zagen er veel robuster uit dan ons madammeke
  Daar moesten we een pup van hebben , en enkele maanden later was den Hagar een fijt.
  Een mooie gestroomde boxer die ook veel zin had om te werken. We behaalden ons Gehoorzaamheidsbrevet en wilden meer.
  Uit een boekske leerden we het CQN programma , en met behulp van amateurpakwerkers ( in een gehoorzaamheidsclub )
  trainden we CQN . Onze eerste wedstrijd was rond Brussel en er waren ongeveer 30 boxers in de wedstrijd.
  Hagar deed het voortreffelijk en won ( tot onze grote vebazing ) die wedstrijd. ( enkele fouten gemaakt doordat ons programmaboekske al veroudert was en niet aangepast )
  Dit smaakte natuurlijk naar meer , en zo belanden we op den Boxerclub - toen nog in Izegem - om IPO te trainen.
  Met Hagar behaalden we geen IPO certificaat meer , maar we vonden dit wel het juiste programma voor ons boxers.
  Na Donna en Hagar kwamen eerst Ringo en wat later Star , 2 mooie boxers met goeie lijnen achter.
  Ringo behaalde IPO I , CQN en gehoorzaamheidsbrevet , en STAR behaalde CQN en IPO II.
  Ondertussen hadden we Willy en Irene leren kennen , en toen we hun boxers zagen waren we verkocht.
  Onze volgende hond kwam dan ook van daar -EEN HAZENBERG - , en wat voor een : de YENTO
  Een gele reu met uitstekende afstamming ( Willy en Irene hadden enkel zo'n boxers ) We leerden overal hoe we beter met die boxers konden omgaan en werken , ook op het terein aan Willy's huis trainden we ( elke vrijdag 140 km rijden ) samen met een voor mij toch , grote madam op gebied van kennis , Dianne wist hoe je een boxer naar uw hand kon zetten zonder trekken en sleuren en haar kennis was voor mij een echte openbaring . De harde hand ( toen normaal in dat trainingswereldje ) bleef achterwege en we zagen Yento opgroeien als een vrije boxer die graag werkte voor zijn baasje. op 2jarige leeftijd had hij al zijn IPO III behaald , op 3 jaar naar den ATIBOX (WK voor boxers ) en toen gingen de poppen pas echt aan het dansen , LAP's, selectiewedstrijden , 5 WK's, Bundesiegerwedstrijd , keuring B en A in Duitsland ,speurhondwedstrijd , shows en massa's dekkingen over heel europa.
  ( Ik leerde Duits spreken door de vele Duitsers die overkwamen voor dekkingen )
  Wij tevreden en de Willy VanDyck ook . Hij vroeg of ik geen goesting had om een IPO I op zijn nieuwe reu te zetten .
  En zo kwam Andor ( Billie ) naar Kuurne net 5 maand oud . Het trainen ging erg goed met de Bil , zelfstandiger hond dan Yento - dus anders trainen , na zijn IPO I ( toen hij 18maand oud was ) wilde ik meer uit die -voor mij althans- super boxer halen,
  ondertussen had Willy al enkele shows gedaan met Andor en genoeg CAC's gewonnen om - waneer ik een CAC IPO I -
  kon behalen , Den Bil de eerste boxer zou zijn die Belgisch Kampioen werd met IPO certificaat.
  Die CAC speelden we in Gaverhond Harelbeke ( ondertussen de club waar ik 2 maal per week trainde) hij behaalde uitstekende punten ( althans voor een Boxer ) 95/96/88 . Enkele maanden ervoor had Bil ook al op het WK gestaan en behaalde er de 2de plaats in IPO I met 93 in pakwerk. Dit was een teken dat we goed bezig waren en Willy besloot om Andor bij mij te laten .
  Ook hij stond in LAP's , selectiewedstrijden , 6 WK's en 3 Bundessiegerprufungen,speurhondwedstrijd, Keuring en shows.
  samen speelden ze meer dan 70 wedstrijden over heel Europa ( ma merendeel in Duitsland ).
  Samen werden ze 4 keer Belgisch kampioen bij de Boxers , 8 selectiewedstrijden voor Bundessieger , 4 maal Bundessiegerprufung waarin met den Bil 1 keer 5de plaats .
  Die periode is nu afgesloten ( Yento stierf toen hij 10 jaar was en Andor is nu bijna 10 jaar en sofahond geworden ).
  Ondertussen al een Yentozoon gehand ( Guapo ) die jammer genoeg een zware hartafwijking had , en nu heb ik nog Para von Ehra , een uitstekende hond om mee te werken maar met een slechte knie ( die juist geopereerd werd ) .
  En sedert 7 maand nu een enkeling van Yento : Loco (eigenlijk : Rieckholms Luke Skywalker ), ik hoop hiermee terug een mooie tijd mee te beleven , karakter zit wreed goed . word vervolgd

  16-10-2010, 08:28 Geschreven door frank VDK  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yento_bil_para_loco

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  16-10-2010, 07:25 Geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 11/10-17/10 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!