Yentl Photographics in Thailand!
Inhoud blog
 • Chiang Mai to Pai and Back !
 • Ayutthaya to Chiang Mai
 • GOODBYE BANGKOK !
 • Take off - Abu Dabhi
 • First blog

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Backpacking in Thailand !
  30-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.First blog
  Hej lieve mensjes , vriendjes & familie ! 

  Mijn eerste 'echte blog' ...
  Het zal allemaal heel alternatief zijn komende maand , ik zal proberen zo vaak mogelijk een klein updatje te posten ...
  maar ik beloof geen 'routine ' ... that's who I am.

  keep an eye on this platform , 
  remember I miss you guys ! 
   
  See you in a month ! 

  Thaise kuskeeees xxx ;)

  30-09-2016, 22:36 geschreven door Yentl Photographics  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  18-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiang Mai to Pai and Back !
  Chiang Mai to Pai and Back !

  Ons tripje in de jungle verliep iets anders dan gepland. Efkes de weg kwijt en al gauw zaten we 30km verder.
  Ik had wel de tijd van mijn leven ...
  super om zo rond te cruisen met scootertjes , stoppen waar je wil & verder gaan wanneer je wil.
  We hebben daar geweldig heilig mooie plek gevonden , die te mooi was om te verlaten ... dus we hebben daar een uur of 3 vertoefd , rond gefladert en foto'kes gepakt. De vijver keer uit over het mooie Chiang Mai , een beeld dat ik nooit meer vergeet. Monniken in ceremonie , groene gezonde kruidendrankjes , en 100 soorten vlinders. Zalig daar !
  Nadien zijn we lekker zen op onze scooter gekropen en nog wat aan sight-seeing gedaan voor we naar klein schattig dorpje in de bergen reden met Hill-tribe volk...
  Niet die met de ringen rond hun nek , en oorlellen tot op de grond maar wel de echte oude bevolking. Wauw !
  Die moment heeft mij zonder twijfel de prachtigste beelden opgeleverd van mijn reis. Ookal was het een erg ontoegankelijk volk voor foto's , ' taking pictures is taking souls' ... dus ik heb wel wa zieltjes gepikt daar. Ondanks da'k met hun zielen gaan lopen ben , hebben we daar wel goei vers sjatteke café gekregen. En met vers bedoel ik ÜBERVERS. Gelijk in ' recht van't veld , gebrand , gedroogd , en verpulverd met nen manuele voetstamp-stamper. Wréé wijs.
  Dik tegen mijn zin vertrokken ma t'was al donker aan't worden en we moesten voor de donker thuis zijn. Of toch uit den jungle ( vanwege het gevaar als het donker word voor wilde beesten , schorpioenen , overvallers ... ) geen van die dingen tegen gekomen , wel overbeten door zwermen muggen. Nog ni deftig vertrokken steekt ons Iris toeren uit en sukkelt ze van haar scooterke , in't midden van den Jungle , in den donker. Effe schrikken , maar toch doorgezet om zo snel mogelijk weer bij het hostel te zijn. Veel bloed en een paar traantjes later , volgt het verdict : teen amputeren.
  Grapje.
  Den jungle was wel zo lief geweest om Iris haar teennagel te amputeren en het stappen werd voor haar een beetje uitdagender de dagen nadien. We zijn met ons alles gaan raften , da was echt de max ! Super fijn & goed gelachen. Team Humping & Team awesome , 2 bootjes. Team Humping zat het eerste half uur wel vast , maar oké , het leverde wel grappige momenten op. Na enkele dagen zijn we Chiang Mai verlaten en zijn we met een mini-van richting Pai gereisd. Hoog in de bergen , 7 uur later gearriveerd , na de rit van mijn leven. ( echt , elke taxi-bus-tuktuk bestuurder is hier GEK ) wauw , midden in de rijstvelden en typische bergvolkjes zijn we op gang getrokken. We zijn daar opgesplitst en zetten de reis nu verder met 3. Pai was prachtig , en ons hostel was open en had geen ramen. Onze bedjes waren gemaakt van bamboo , of eigelijk alles daar.
  Pai is tot nu toe het mooiste wat ik al gezien heb.
  We hebben weer een stel knappe scooters gehuurd en zijn gaan cruizen.
  Ik denk dat we alle Hot Springs gezien hebben , maar de echte zijn we vergeten. Ik ben een paar keer op mijn gezicht gegaan , en ik ben bond , blauw , gekneusd en lig zowat overal open. Mijn rug is 80 jaar en mijn hoofd draait alle kanten uit. Pai screwed me over. En ik heb nood aan slaap. Ik ben ondertussen het binnenland wel een beetje bui aan het worden ... ik snak naar een strandje met een coctail & een hangmat.
  Almost. X

  18-10-2016, 08:18 geschreven door Yentl Photographics  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  11-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ayutthaya to Chiang Mai
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ayutthaya ...

  We kwamen aan in een stad die 100x minder druk was dan Bangkok. Ik kon het niet meer hebben ... de drukte , de rush , het gehaaste leven. Sinds we in Ayutthaya aankwamen , heb ik voor het eerst sinds lang mijn hoofd kunnen leegmaken. Ookal maar voor even , maat het feit dat het kon was al heel wat. Ik was even vergeten hoe het voelde om 'niet na te denken' , om mezelf gek te maken met mijn gedachten. Ik heb me relaxed gevoeld.
  De eerste dag hier zijn we met een soorgelijk busje als een Tuk Tuk gaan rondrijden , sightseeing. De chauffeur was ietwat overdreven gedreven , volgens mij had die echt een krat redbull op , of opium gesmoord ofzo iets ... We hebben zowat de meeste tempels bezocht in de buurt. Oude tempels , ruïnes , is een beter woord. Het is allemaal nog niet wat ik verwacht had van hier te zien , maar het komt al meer in de buurt. Niettegenstaand dat wat we gezien hebben echt prachtig was! Daar rondlopen , gaf me een rustig gevoel ... het is hier nog geen hoogseizoen dus het krioelt er niet van de toeristen. Ik loop graag even alleen , en ik sta graag stil bij alles ... s'avonds bij het terugkomen in het Sleepaholic - hostel , was ik relax, dus ik stond open voor nieuwe mensen. In onze hostel zit een mix van allerlei landen , meeste van hen frans of duits. We hadden sinds onze aankomst ook voor de eerste keer naar mijn ervaring een echt gemoedelijke avond , vol sfeer en lachende gezichten. Ik heb mensen leren kennen , die hoe verwonderlijk ook een beetje dezelfde ervaringen en visie delen als ik. Het was echt prachtig , om te zien hoe we allemaal zo mooi met elkaar omkonden , en het leek alsof we elkaar al jaren kende. Ik heb gelachen , en geweend. Ik had sinds een tijdje ook al 2 dagen geen druppel aangeraakt , en ik ben niet verslaafd of ik heb het niet nodig om te kunnen leven , maar het verlicht me vaak & ik viel er wel veel op terug. En ik was best fier , want ik heb er ook al 2 dagen geen nood aan gehad. De ochtends zijn nog moeilijk , maar die lukken ook steeds beter. En moeilijke ochtends is geOon eigen aan mezelf , aangezien ik geboren ben met een ochtendhumeur! Vandaag was een dag waarin alles nogal snel is gegaan. We zijn nogal doorgevlogen en ik heb weinig kunnen stilstaan. Desondanks waren het stuk voor stuk wel weer nieuwe en fijne ervaringen. We zijn naar het vrije olifanten park geweest van Ayutthaya , waar ze verwaarloosde olifanten opvangen , en verzorgen. Daar mochten we het 'wasmomentje' van de moederolifanten bijwonen. Ik ben vrij geemotioneerd geweest , door de sfeer , het beeld , en deze grote dieren , de natuur , de context. Het was prachtig om te zien hoe de begeleiders met de olifanten een zwemmetje maakten en hun grote mastodonten schoon schropte met een veel te klein borsteltje :)
  De avond hebben we voornamelijk door gebracht op de authentieke foodmarket , waar we waar voor ons geld kregen ! Super lekker en speciaal , en niet duur...
  s'avonds in de Hostel , kregen we van de hosteleigenaars , trouwens echt mensen met een hart van goud , passie en liefde voor hun werk , een flesje rasechte homemade thaise rum en een spelletje jenga voorgeschoteld! Wat een geweldige avond. Ik heb tranen met tuiten gehuild , en ik heb zo'n prachtig mens uit frankrijk leren kennen ... een mooie vrouw , rond de 30 , in het wit gekleed , een beetje droevige ogen , maar een open hart. Ze trekt hier rond na zware breuk met haar grote liefde , en na ons gesprek van UREN voel ik me verlicht. Ik volg ondertussen haar blog ( jawel , in het frans ! ) en wauw , ik ben echt niet alleen op deze planeet die worsteld met de dingen des leven ! De dag erna bleek onze witte was op de typische thaise manier bij de roze was gesukkeld , en kreeg wigge een roos hemd , en ik roze topjes terug. De hosteleigenaners was er zo van gedaan , da ze 'gelijk zot' nog een shopke is gaan doen , om ons een wittz t-shirt in de plaats te geven. Hoe lief ! Het afscheid van dit leuke hostelletje was een beetje emotioneel , zelfs de eigenaars hebben een traantje weggepinkt. 'Wijle weg' , next stop : Lop Buri - Monkey town ! Op het eerste zicht niks speciaal als je uit het kleine stationnetje wandelt , tot ge de hoek om zijt ! VOL ! Apen , overal , meer apen als TukTuk's , en dan moeten het echt al veel zijn. Kleine acrobaatjes met roze billen hangen , springen en kruipen overal op en onder. Efkes voor't rood licht ? Ik zal uw ruitenwissers efkes naar de zak helpen ! My monkey-pleasure ;) you're welcome ! Steek alles in het diepste van uw holleke , want ze komen er aan en ze zijn schattig , en ze pikken alles. :) aangekomen bij de tempel werden we op een schattige manier aangevallen door deze roze poepjes , en ik werd er toch een klein beetje achterdochtig van ... verder zijn we even vleermuizen gaan spotten ( BIG-ASS-BATS ) en rijstsoep gaan schrokken op een plaatselijk eetkraampje in de straat. Aangezien er verder 'weinig' te zien is in het gezellige Lop Buri , zijn we coctails gaan kappen in een hostelleke , en heb ik ge-vibert met mijn liefste mama. Tegen 10uur richting station , voor een helse rit op de nachttrein richting Chiang Mai. Een ervaring op zich , maar niks voor mij. Ik ben al ne slechte slaper , en als ge 11u aan een stuk door elkaar geschud word , op een bedje van 1.80 op 40 cm , met een waaier in u gezicht een TL lampen die u zwarte vlekjes bezorgen , is dat niet echt behulpzaam. Natuurlijk had wigge daar een knipoogske gesmeten naar een Thaise schone , na de sluitingsuren van de bar en heeft hij zo goed als hij voor de slechte slapers onder ons nog een slaapmutsje in de vorm van Cola flessen , met scheuten whiskey kunnen bezorgen. Ik heb die nacht een uur en 50 minuten echt geslapen. Al bij al vrij heel ( inclusief ochtenhumeur ) aangekomen in Chiang Mai... een beetje een sprookjesachtig station , maar Chiang May zelf is ook niet mis. Kalmer dan Bangkok , dus beter kan niet. We vonden een leuk Hostelleke met zwembad , en na een plonsje en een kwartierke in de zon , zijn we vredig in de coctails gevlogen. De dag daarna was pijnlijk maar niet voor mij ;) ( verwonderdt ?! ) de eerste dag zijn we met ons ondertussen goedgevormd team scooters gaan huren & Chiang Mai & Jungle gaan verkennen ...


  Daar later meer over !
  Kuskes van Chiangimangi! X

  11-10-2016, 00:00 geschreven door Yentl Photographics  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GOODBYE BANGKOK !
  Bangkok ,
  Je was indrukwekkend , maar man wat ben ik blij je te mogen verlaten ...
  3 dagen is een maximum. Je verdrinkt in de chaos ,de kreten en de lawaaierige drukke straatgeluiden hier, en het aangeklamp van het verkopende en bedelende thaise straatvolk word echt vermoeiend.
  Afdingen is een vak op zich , maar als je een markt doet verlies je wel aan elk kraam een kwartier door te discussieren , en zo niet komen ze je wel achterna.
  Voor iemand die van een boerendorp in belgie komt is Bangkok een vrij overweldigend iets.
  De ervaringen hier waren super , dat wel.
  Hostels en geusthouses zijn 'proper' in zo ver ze kunnen , en we beschikken overal over koud water. Ons laatste hostel heeft zelfs warm water ! En een zwembad :) dat was ook te merken aan de prijs. Elke hostel is anders , maar gisteren was ik toch onder de indruk van ons gastgezin die monniken hadden uitgenodigt om hun maaltijd te komen inwijden. Het was zo intens om naar te kijken dat ik er wat emotioneel van werd , hoe gedreven en liefdevol deze mensen kunnen zijn , het ganse scenario ook. Het kan ook wel door de vermoeidheid komen , ik heb hier namelijk nog niet echt 'deftig ' geslapen , en daardoor zijn er hier bij heftige momenten toch al wat traantjes gevloeid. De bedden zijn hard en de kussens net bakstenen :) maar ik zet door.
  De monniken slapen op de grond met een stenen kussen , staan om 4uur in de ochtend op en mediteren zo'n 12u per dag in totaal. Heftig ! Maar hun verhalen zijn mooi ... na mijn reis , als we hier vertrekken ga ik hier een meditatie les volgen bij de monniken , want die zijn blijkbaar indrukwekkend en zeer vereikend.

  Om de rest van de dagen kort samen te vatten , want ik moet stillaan afronden ( platte batterij ) : ik heb hier ondertussen schorpioen , worm , kakkerlak en allerlei andere insecten gegeten , vol proteinen en best lekker! Het was even wennen in't begin , maar echt ok ! Het krioelt hier van de ratten en kakkerlakken , in elke hoek eentje , en het lijkt hier de normaalste zaak van de wereld. Het zelfde met honden en katten ... leven & laten leven is hier het motto. De honden zien er soms verschrikkelijk uit , ziek , graatmager , wonden overal , en dan denk ik aan mijn Toska'tje , die ik voor deze ervaring heb moeten achterlaten ... als ik thuis kom knuffel ik ze plat.
  Gisteren zijn we gaan varen in een longtailboad , het heeft me wat tot rust gebracht omdat we een beetjz verwijderd waren uit de drukte van bangkok. Deze bood vaart met ons rondgans bangkok , de meeste tempels , en vooral : 'slopenwijken'. Paalwoningen in het water , half ingezakte woningen , maar desondanks de omstandigheden , stonden de meesten toch smilend aan de kant , hun ding te doen , en als ik zwaaide kwam er een rij witte tanden bloot die ging van oor tot oor , en die fel afstak tegen hun donkere versleten huid. Ze zijn dan misschien de armere buurt , maar verdorie , ze gaan hier super creatief om met huisjes bouwen. Die ontwerpen vind je voor geen geld bij een architect.
  We zijn weer goed in't zak gezet voor de prijs van de longtailboat maar de man die ons rondvaarde , woonde zelf in de slopenwijk en was zo vriendelijk dar ik het gunde. Zijn dag was waarschijnlijk goed.

  We hebben daarna gekuierd op een plaatselijke markt , waar elke 5 meter vrouwen staan die met een hoog stemmetje 'thai massage' roepen , en voor 5€ krijg je de massage die je even alle drukte doet vergeten. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd , maar die thaise handen doen echt wonderen. Van de ervaringen die ik hoor ben je na zo'n massage blijkbaar echt herboren en plaatsen waar van je niet eens wist dat het kon of dat ee daar spieren zaten , zijn plots zo los als een sliertje spaghetti in een pot olijfolie.

  We zijn na ons marktje op tijd gaan slapen , want we namen vanochtend om 7u de bus richting Ayutthaya ... daar later meer over !

  Kisskiss

  06-10-2016, 03:01 geschreven door Yentl Photographics  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  02-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Take off - Abu Dabhi
  Na een slapeloze nacht vol stress en opwinding , aangekomen de luchthaven ...

  alles verloopt vlot , té vlot ...  ' to good to be true ' blijkt zo...

  Blijkbaar heb ik herwig zijn 'officiele naam' verkeerd ingegeven op zijn ticket bij het boeken , en op de check in weten ze ons te zeggen dat hij zo niet mee mag , en een nieuw ticket moet kopen.

  Wij naar de helpdesk , waar ze na veel bellen en moeite doen , steeds met de glimlach trouwens , eindelijk alles kunnen wijzigen hebben.
  Met het oog op onze bijna vertrekkende vlucht , lichtelijke zuuroprispingen van de stress ( of te veel koffie ) kwamen er kleine traantjes bovendrijven en heel even leek het een doemscenario te worden.... maar alles kwam goed door de lieve assistentie van de luchthavenmedewerkers , en zo belande we uiteindelijk toch lekker comfortabel op onze iets wat kleine zitjes van het ethiad-vliegtuigske. Na een vermoeiende vlucht en wat turbulentie , strompelde we met ijsklompjes aan onze tenen de gate uit in Abu Dabhi om terecht te komen op een donker tropisch eiland ...ik dacht al mijn zweet na vandaag al kwijt geweest te zijn , maar blijkbaar had ik toch nog een hoop reserve .... een beetje uitgelaten op een bus vol indiers en karakterkoppen waren we benieuwd naar de overweldigende luxe van Abu Dabi. De luchthaven blinkte van het goud én de overal ronddwalende zwabberaars/swifferaars om de vloer achter je voeten te kuisen ...

  Door de islamitische nieuwjaar van die dag was alcohol verboden , dus zijn we uit armoede dan maar een frisse peperdure ( lees : 6Euro! ) pint gaan drinken op ons veel te warm terras met zicht op zee , waarna we moe maar voldaan in ons heerlijk zachte laatste luxebed van deze maand , in slaap gevallen zijn.

  Goodnight ! Op naar Bangkok nu !

  02-10-2016, 00:00 geschreven door Yentl Photographics  

  Reageer (2)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  30-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yentl in Thailand!
  Find me on www.bloggen.be/yentlinthailand
  & be sure to watch my blogvidoo's on Youtube !

  30-09-2016, 00:00 geschreven door Yentl Photographics  

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!