Werkplekleren
24okt-28okt
Inhoud blog
 • Vrijdag 28oktober, werkplekleren Dag 4
 • Donderdag 27oktober, werkplekleren Dag 3
 • Dinsdag 25oktober, werkplekleren Dag 2
 • Maandag 24oktober, werkplekleren Dag 1
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  28-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 28oktober, werkplekleren Dag 4
  Het laatste dagje in Elektro Ponnet zit er op!
  Ik vond het echt een heel leerrijke week met fantastische 'collegas', iedereen had heel veel geduld met mij en legde alles zeer goed uit. Ik kon op elk moment terecht met al mijn vragen.
  de laatste dag zag er als volgt uit:
  In de voormiddag hield ik me vooral bezig met de stock in te boeken, dit klusje had ik eerder op de week al geleerd dus kan ik rustig zonder hulp alleen uitvoeren. ondertussen was ik ook steeds verantwoordelijk voor het opnemen van de telefoon en het inplannen van afspraken in de agenda van de leverancier.
  Als Greet een klant had gehad kwam ze me het documentje brengen en gaf ik dit ook in in de dagontvangsten.
  Na de middag zei Greet dat er niet meer echt boekhoudkundige taken voor mij waren en mocht ik mij bezighouden met het voorbereiden van mijn GIP-taken. ik liet haar ook mijn reeds gemaakte gip-taken controleren. ondertussen bleef ik wel steeds paraat voor de telefoon en agenda.
  ik ben zeer blij dat ik de kans heb gekregen stage te lopen op de boekhoudafdeling. het was een leuke en leerrijke week!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-10-2016, 18:49 geschreven door Yentel  
  Reacties (0)
  27-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 27oktober, werkplekleren Dag 3
  Dit is al het einde van de 3de stagedag, nog 1 dagje te gaan!
  Vandaag startte mijn dag met facturen inboeken, Tom (de andere winkelverantwoordelijke) begeleide me en toonde me hoe ik de facturen op de juiste manier bij de juiste contacten invulde. Toen ik hier volledig in verdiept was schrok ik opeens op van een bekende stem!! ;-) vond het zeker een leuk weerzien maar was kleinbeetje gestressd omdat ik alles zo goed mogelijk probeerde te doen.
  als ik klaar was met de facturen in te boeken mocht in ze afprinten en in enveloppen stoppen en er een postzegel opplakken.
  Tom liet me ook een offerte versturen via e-mail.
  de telefoon staat op mijn bureau en deze gaat redelijk veel af, als Tom met een klant bezig is moet ik dus altijd opnemen, dat is toch ook altijd eenbeetje stress hoor, maar wel heel leuk, de mensen hun gegevens vragen en dit dan doorgeven aan Tom. Er werden enkele goederen geleverd en dan mocht ik bellen naar de klanten om te zeggen dat hun producten geleverd waren en moest ik een afspraak maken wanneer onze leverancier deze bij hun mocht leveren, dit zette ik dan in de agenda van onze leverancier.
  Na de middag maakte Tom tijd om al mijn opdrachten te overlopen en de nodige documenten te verzamelen.
  Rond 15u30 waren we hiermee klaar en dan leerde hij me prijskaartjes aanmaken. er waren ook nog enkele dagontvangsten om in te boeken, en dan was er nog een uurtje over, dit uurtje heb ik verder gedaan met de stock in te boeken.

  ik vond het een zeer leerrijke dag, met veel variatie!
  Morgen laatste dagje en laatste blog, heb zeker al veel bijgeleerd deze week, het is heel vernieuwend en eens iets heel anders dan school :) maar natuurlijk missen we nu onze fantastische leerkrachte van bedrijfs eh ;)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-10-2016, 19:02 geschreven door Yentel  
  Reacties (0)
  25-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 25oktober, werkplekleren Dag 2
  Om 9u15 ging de winkel open vandaag,
  Greet mijn mentor moest vaak in de winkel zelf gaan dus dan zat ik in de boekhoudafdeling.
  Vaak ging de telefoon en deze nam ik dus op 'Goeiemiddag, Elektro Ponnet met Yentel' dan noteerde ik de naam en het nr van de persoon die belde en vroeg ik over wat het ging, ik zei dat Greet hun later zeker ging terug bellen.
  natuurlijk belden de mensen voor allerlei verschillende dingen: een bestelling plaatsen voor in december, een bevestiging van een levering,.. Greet liet me zien hoe ik al deze dingen moest ingeven in de computer.
  Ook liet ze me mailtjes sturen met factuur ingevoegd als bijlage.
  daarna legde ze me uit hoe ik de dagontvangsten moest bekijken via de computer en hoe ik moest bevestigen welke facturen al betaald waren.
  soms belden er klanten om een afspraak te maken met de persoon die leveringen/plaatsingen/herstellingen aan huis doet, dus dan toonde Greet hoe je dit inplande in de agenda van de leverancier van Elektro Ponnet.
  Ze toonde me hoe ik facturen moest inboeken in de computer en moest afdrukken, en liet me meevolgen als ze klanten hun factuur liet betalen.
  op het einde liet Sara (7kantoor die hier ook stage doet) me zien hoe ik de stock kon inboeken.

  ik vond het een heel leerrijke dag, het waren niet zo moeilijke werkjes want na 1 keer te zien lukte het, maar toch allemaal nieuwe dingen die zeker goed van pas kwamen.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  25-10-2016, 19:32 geschreven door Yentel  
  Reacties (0)
  24-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 24oktober, werkplekleren Dag 1
  Mijn dag startte vandaag om 10uur, Greet (mijn mentor) onthaalde me op de boekhoudafdeling en liet me zien hoe de computer werkte, we startten met het aanpassen van de website, dit deden we via het programma 'de butler', en hier kwam veel meer bij kijken dan je zou denken..
  We verwijderden de promoties die niet meer geldden op de startpagina, en plaattsten er de nieuwe promoties op.
  Hierbij hadden we een pdf bestand waar we graag een foto van wouden invoegen, maar dat lukte niet, we contacteerden de afzender (marketting bodart service) en vroegen het bestand in word door te sturen. Daarnaast schreven we ook enkele aankondigingen op de website : uitzonderlijke sluitingen, eindejaarsopendeurdagen, promoties.

  Rond 12u namen we middagpauze, na de middagpauze begonnen we de facebookpagina aan te passen, hiervoor trokken we enkele fotos van de winkel, plaatsten een evenement over de opendeurdagen en postten ook de nieuwste promoties net als de uitzonderlijke sluitingen.

  Tenslotte bespraken we opdracht 3, en kreeg ik heel wat informatie over hoe de boekhouding in elkaar zit, wie voor wat verantwoordelijk is en hoe ze te werk gaan.

  Vanavond kan ik dus al starten met opdracht 3 te verwerken en in de loop van de week bespreken we de andere opdrachten.

  Ik vind het wel positief dat ik eenbeetje op de site heb mogen werken aangezien we zelf ook een website moeten maken voor onze GIP, de rest van de week zal ik veel meer boekhoudkundige opdrachten te verwerken krijgen.

  Als u eens naar website wil kijken, hier is alvast de link:
  http://elektroponnetvds.be

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  24-10-2016, 17:15 geschreven door Yentel  
  Reacties (0)
  20-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yentelvandermeulen

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  20-10-2016, 16:17 geschreven door  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!