WE will kome together WE will be as one
    05-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blessureboeg dunt uit
    De wedstrijd tegen KV Kortrijk leverde geen extra blessures op.

De lichte kwetsuur van Vincent Van Trier is verleden tijd. Ook voor derde doelman Yannick Dierick zijn de problemen nagenoeg van de baan. Vanaf donderdag traint hij weer voluit mee.

Ben Van Briel en Kenny Van Hoevelen trainen uit voorzorg individueel. Beiden worden geconfonteerd met typische eindeseizoenskwaaltjes die tot weinig zorgen nopen. Van Briel heeft een lichte kniepeesontsteking, bij Van Hoevelen werd een contractuur aan de adductoren vastgesteld. "De twee centrale verdedigers doen het enkele dagen rustig aan, zodat hun speelkansen niet in het gedrang komen. Van Hoevelen is trouwens geschorst voor de wedstrijd tegen Eupen," weet de medische staf.

Pieter Crabeels en Steven Ribus komen zoals bekend dit seizoen normaliter niet meer in actie. Crabeels moet zich voorlopig beperken tot fietsen en fitness-oefeningen. Met loopwerk zal hij ten vroegste volgende week aanvangen. De gescheurde meniscus van Ribus werd operatief verwijderd. Ook hij moet dus rekening houden met een inactiviteit van enkele weken - lees: tot het einde van dit seizoen.

05-04-2006 om 14:43 geschreven door roobin

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kv mechelen ontvangt 3de in de stand "kv kortrijk"
    KV Mechelen hield één punt thuis tegen de derde uit de stand KV Kortrijk. De eerste helft was zeer genietbaar, zij het met weinig doelpogingen. Ook in de tweede 45 minuten bleef de brilscore op het bord.

Malinwa werd geteisterd door een aanhoudende blessurelast en dat verplichtte Kanacki weer tot wijzigingen in de basiself. Een licht gekwetste Van Trier zat op de bank waardoor Verelst het Mechelse doel mocht verdedigen. Serbest nam de plaats in van de geschorste Dhont terwijl Criel zijn debuut in het Scarletstadion Achter de Kazerne maakte.

Onder een open hemel en een ondergaande zon begonnen beide ploegen fris aan de wedstrijd. Met veel overgave en een hoog tempo probeerden zowel de thuisploeg als de bezoekers meteen de wedstrijd naar hun hand te zetten. De eerste kans kwam nochtans pas na twaalf minuten toen Verlinden vanop 25 meter een loeier net naast de kooi van doelman Vandoorne knalde. De snelheid van uitvoering kwam lang niet alle nauwkeurige passes ten goede. Een misverstandje tussen Van Hoevelen en Verelst liep bijna fataal af, maar Landu Tubi, ex-KV Mechelen, moest te ver uitwijken om de West-Vlamingen op voorsprong te schieten. De twee zwarte parels van de Maneblussers hadden het duidelijk naar hun zin op de linkerflank, maar konden ondanks de mooie eentijdsacties de bezoekende defensie niet bedreigen. Op een natte grasmat was het glijden geblazen en dat resulteerde onderandere in bitter weinig kansen. Net na het halfuur noteerden we dan toch de eerste grote mogelijkheid. Landu Tubi kopte krachtig in, maar een secure Verelst was bij de pinken om de bal over de lat te tikken. Even later dreigde er weer gevaar voor de kooi van de Mechelse doelman. Makhloufi nam een uitvallende bal op de slof en knalde staalhard naast. Net voor rust wandelde Nong door de Malinwa-verdediging. Gelukkig voor Geelrood repte Van Briel zich nog tijdig terug waardoor Nong naast schoot. 0-0 bij de rust na een aangename maar kansloze eerste helft.

KV Kortrijk begon goed aan de tweede helft, al had Peeters eerst een unieke mogelijkheid. De middenvelder trapte echter van in het zestienmetergebied over de bal. De West-Vlamingen reageerden furieus door aan de overkant de vlijtige Nong te lanceren. Van Hoevelen haalde de nummer 9 van Kortrijk net voor het strafschopgebied onderuit. De daaropvolgende vrijetrap van Jarakovic ging laag en hard door het muurtje, maar stuitte op een goedkeepende Verelst. Enkele minuten later geraakte Malinwa maar niet onder de druk van KV Kortrijk uit. Eerst moest Asare Verelst op de lijn bijstaan om een schot van Makhloufi in hoekschop te deviëren. Vervolgens kopte Velghe net over de staak. Na een felle start zakten de roodwitten terug, al mocht Malinwa de goden prijzen toen de mee opgerukte Tim Aelbrecht een haarscherpe voorzet van Makhloufi onbegrijpelijk voorlangs kopte. Net voor deze fase had KVM-trainer Kanacki de moegestreden Criel en de geblesseerde Asare naar de kant gehaald voor respectievelijk een heroptredende De Pauw en Vanbelle. Even leek het alsof de slotfase een wat tegenvallende tweede helft zou goedmaken, toen Masina op een pass van Van Zundert op Vandoorne schoot, aan de overzijde een slechte terugspeelbal van Masina nog net door Verlinden en Verelst kon goedgemaakt worden en nog in diezelfde drie minuten Jarakovic een vrijetrap op Verelst afvuurde. Maar beide ploegen leken tevreden met het behaalde punt en buiten een goede mogelijkheid voor Nong waren de laatste minuten van de wedstrijd dan ook overbodig.

De match eindigde dus op een billijk gelijkspel na een aangename eerste, maar tegenvallende tweede helft waarin vooral KV Mechelen voorin weinig klaarmaakte. Volgende week zaterdag wacht voor Malinwa een nieuwe thuiswedstrijd, dan tegen KAS Eupen.

Toeschouwers: 6000.

05-04-2006 om 14:39 geschreven door roobin

26-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijdverslag scholiere c van duffel

K Rumstse SK - Gewestelijke Scholieren C   0 - 3

zaterdag 18/03/06

Net zoals de eerste ploeg een dag nadien moesten onze jongens de wei in tegen hekkesluiter K Rumstse SK. Dat het éénrichtingsvoetbal zou worden, wisten we vooraf door de zeer defensieve opstelling van Rumst. Op enkele verre uittrappen na is Rumst gedurende de ganse wedstrijd niet op onze spelhelft geweest. Het zegt wellicht genoeg over het spelbeeld. Dat de score niet veel hoger is opgelopen, hebben onze buren te danken aan een uitstekende keeper die vooral tijdens de tweede helft enkele keren knap tussenkwam.
    Het eerste doelpunt viel na 25 minuten wanneer onze kapitein Robin De Wit knap binnentikte in de rebound. Het tweede doelpunt kwam van de voet van Gilles Mandelings die een knappe voorzet van een bijzonder sterk spelende Maarten Lambrechts in één tijd in de linker bovenhoek plaatste. Een wondermooi doelpunt. Niet veel later was het de beurt aan diepe spits Tuur Van der Wee om zijn doelpuntje mee te pikken via een lobbal met het hoofd. Met 0-3 gingen onze jongens de rust in. In deze score zou uiteindelijk geen verandering meer komen omdat de bal niet meer tussen te palen wou. Al bij al wederom een knappe prestatie van onze jongens die met Ben (ziek) en Maty (geschorst) twee sterkhouders misten. Nu volgt een weekje rust om dan met Lyra en Kontich twee zware uitwedstrijden voorgeschoteld te krijgen.
    Opstelling: Kevin Andries, Kenny Maes, Björn Peeters, Jeroen Huys, Maarten Lambrechts, Robin De Wit, Olivier Gissemé, Gilles Mandelings, Robin Ska, Ousama El Morabete, Tuur Van der Wee, Tom Van Ginneken.

26-03-2006 om 21:43 geschreven door roobin

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op bezoek bij "the great old" Royal Antwerp fc
    R. Antwerp FC - KV Mechelen: 2 - 1

Een verdienstelijk KV Mechelen ging met 2-1 de boot in tegen Antwerp.

The Great Old versus Malinwa: hoewel bevochten in tweede klasse blijft het treffen een klassieker. Veel volk in de tribunes op de Bosuil, hoog oplaaiende emoties en een fysieke slag op het veld. Werd het een hoogstaande partij? Allerminst. Werd het een boeiende partij? Des te meer. Beide ploegen kwamen strijdvaardig aan de aftrap en koesterden die mentaliteit gedurende negentig minuten.

Zowel bij de thuisploeg als bij KV was wat taktisch timmerwerk verricht. Antwerp moest door blessures de pionnen in de verdediging herschikken, terwijl Malinwa het offensief compartiment anders moest inkleuren. Patrick Kanene zag zijn goeie invalbeurt van afgelopen week beloond met een plaatsje in de basis - hij werd op links uitgespeeld. Ook Bram Criel kwam aan de aftrap. Hij nam vooral de rechterkant voor zijn rekening. Patrick Goots, ooit nog de chouchou van het roodwitte publiek, opereerde als diepste spits.

KV begon snedig aan de partij en zocht actief naar openingen. Een ingeving van Nana Asare leidde al in de negende minuut tot een doelpunt. De linksback verstuurde een prachtige pass naar Criel, die in twee keer afwerkte: 0-1. Die onverhoopte voorsprong zorgde voor vertrouwen - geen overbodige luxe, want Antwerp ging vervolgens nadrukkelijker het initiatief nemen. De thuisploeg probeerde met snelle, scherp gecoördineerde uitbraken de Mechelse afweer te ontwrichten. Dat lukte niet helemaal: telkens de Antwerpse trein kwam aangedenderd, trok de defensie van Malinwa assertief aan de noodrem. Veel uitgespeelde kansen kreeg Antwerp dan ook niet, wel een resem vrije trappen in de tweede zone, waar het weinig uit puurde. De viermansverdediging van KV leverde, gesteund door de buffer Bert Dhont - Bart Van Zundert, puik werk af. Toch manifesteerde zich alweer een curieuze paradox. Waar de defensie zich in het reguliere spel doorgaans erg secuur toont, gaat ze op stilstaande fases plots onhandig acteren. De gelijkmaker van Antwerp, in de vierentwintigste minuut, kwam alweer voort uit een hoekschop. In de kluts raakte de bal maar niet weg, en toen het leder bij de vrijstaande Fangzhuo Dong ingeleverd werd, aarzelde die geen moment om de 1-1 aan te tekenen.

Malinwa diende de hele eerste helft alert te voetballen, maar probeerde zelf ook op gezette tijden te prikken. Asare had alweer een begenadigde dag en beperkte zich niet tot verdedigen alleen. Meermaals was de negentienjarige Ghanees de motor van een offensieve actie. Ook Criel etaleerde bevlogenheid en werkkracht. Wanneer Mechelen eruitkwam, deed het dat met overwegend knappe combinaties en soepel samenspel. Aan de rand van de zestien meter stokte het evenwel, en kansen waren dan ook schaars. Toch was KV nog één keer dicht bij een doelpunt. Kanene zette met een enig mooie beweging Criel voor Predrag Ristovic, maar de Antwerpse doelman redde gepast.

Na de rust evolueerde de partij tot een heuse cupmatch. De wedstrijd ontbeerde doelrijpe kansen en technische hoogstandjes, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de spankracht, de scherpe duels en de fysieke verbetenheid. Toen de vermoeidheid toesloeg en er gaten begonnen te vallen tussen de linies, werd duidelijk dat de ploeg die kon scoren, zou winnen. Het was nagelbijten op de tribunes, en gespannen toekijken hoe Malinwa langzaam maar zeker het pleit verloor. Geelrood speelde nog steeds met veel engagement, probeerde de boel goed gesloten te houden en waar mogelijk een counter gevat uit te tikken. Tot echte mogelijkheden kwam het echter niet, al stak de scheidsrechter een handje toe door de doorgebroken Kanene af te vlaggen voor twijfelachtig buitenspel. Maar, eerlijk is eerlijk: het was Antwerp dat gaandeweg de forcing begon te voeren. Pompen of verzuipen, heet dat dan, en het werd verzuipen. In de zesenzeventigste minuut kopte Sylvan Ebanks-Blake Antwerp immers het delirium in - alweer op hoekschop overigens. Daarvoor hadden Mamam Souleymane (een verrassend schot uit de tweede lijn, over) en Ebanks-Blake (schot, knappe redding van Vincent Van Trier) al voor pertinente dreiging gezorgd.

Zo ging KV Mechelen dus met 2-1 de boot in. Het mocht evenwel met opgeheven hoofd van het veld: de Mechelse aanhang beloonde haar spelers met een terecht applaus voor de getoonde verbetenheid en vechtlust. Malinwa heeft gestreden en verloren in een begeesterende wedstrijd.

26-03-2006 om 20:42 geschreven door roobin

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)