Zen hobby’s
Creatieve hobby's en tips
Blog over creatieve bezigheden, hobby’s, sport en mindfull leven...
Inhoud blog
 • Schoendoosvoetbal
 • Under construction
  Zoeken in blog

  Categorieën
  Zoeken met Google


  Foto
  Categorieën
  02-05-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoendoosvoetbal
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Benodigdheden:
  1.  Schoenendoos zonder deksel Schaar 
  2. Liniaal 
  3. Stanleymesje en snijplank of -matje om op te snijden 
  4. Lijm 
  5. Lange satéprikkers 
  6. Twee kleuren rietjes, 
  7. zes van elke kleur Knijpers 
  8. Inpakpapier 
  9. Pingpongballetje 

  Stap 1: Begin met het tekenen van de goals op de korte kanten van de doos. Maak deze groot genoeg voor het pingpongballetje om erdoor te kunnen, maar ook niet overdreven breed. Anders is het natuurlijk wel erg makkelijk scoren. Snijd de goals voorzichtig uit met het stanleymesje op het matje.  


  Stap 2: Nu ga je de doos versieren. Dit kan met inpakpapier, maar losgaan met verf of stiften is natuurlijk net zo mooi. Zorg wel dat je de goals vrijhoudt. Daarna markeer je op iedere lange zijkant zes stippen. Qua hoogte moeten de stippen iets boven het midden van de doos komen. De eerste vanaf de goal mag ongeveer 2 à 3 centimeter uit de kant, want daar komt de keeper. Afhankelijk van hoe groot de doos is zorg je dat er tussen iedere stip evenveel ruimte zit, bijvoorbeeld zes centimeter.    Stap 3: Maak nu op de plek van iedere stip voorzichtig een gat door eerst met het stanleymesje een kruis te maken en daarna de schaar er een stukje in te steken en voorzichtig rond te draaien. Tip: gebruik daarna een wat dikkere balpen; steek die erin en draai die rond totdat het een mooi egaal gat is. Dit doe je voor alle stippen aan beide zijden.    Stap 4: Nu maak je de stokken voor in de doos. Elk team krijgt z’n eigen kleur, dus je maakt drie stokken van de ene kleur en drie van de andere. Pak een rietje en steek hier genoeg satéprikkers in om het rietje qua doorsnee helemaal op te vullen. Zorg dat je de satéprikker voor de helft in het rietje doet – over de andere helft van de prikker schuif je een ander rietje van dezelfde kleur. Zo krijg je een lange en stevig aan elkaar verbonden stok waar de knijpers straks aan komen. In totaal maak je zes stokken.
    
  Stap 5: Steek de stokken door de schoenendoos van de ene lange zijde naar de andere. Zorg dat de stokken qua kleur om en om in de doos zitten. Dan is het tijd om de knijpers, oftewel de spelers, aan de stokken te hangen. Ieder team heeft vijf spelers: op de eerste stok vanaf de goal komt de keeper (één knijper) en aan de overige stokken hang je er twee. Alle spelers in positie? Pingpongbal in het veld en aftrappen maar. Je kunt de goals nog versieren met de kleuren van het team, zodat het goed duidelijk is wie waar moet scoren. Ook kun je de spelers nog kleden in de teamkleur, bijvoorbeeld door ze met stiften in te kleuren of met gekleurd karton te beplakken.

  02-05-2020, 18:38 geschreven door Ydf  
  Reacties (0)
  01-05-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Under construction

  Blog in opmaak  01-05-2020, 19:53 geschreven door Ydf  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 27/04-03/05 2020
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!