Inhoud blog
 • Boekverslag Nederlands: Franz Kakfa, de gedaanteverwisseling
 • Een dagje op de KUL en GroepT
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  YasminaAarabe

  12-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekverslag Nederlands: Franz Kakfa, de gedaanteverwisseling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen die de gedaanteverwisseling van Franz Kafka heeft gelezen, weet dat Kafka een soort van les wil meegeven aan zijn lezers. Nu is de vraag van de lezers natuurlijk welke les? Er zit symboliek in zijn verhaal, maar die had ik eerlijk gezegd nooit gevonden zonder mijn leerkracht Nederlands. Twee klasgenoten hebben het verhaal ook gelezen en met zijn drieën kwamen we er maar niet uit welke symboliek er in zijn verhaal zit. Dankzij mijn leerkracht Nederlands weten we het nu dus wel! Gregor verandert in een kever (alreeds op de eerste pagina?! Ik dacht dat de gedaanteverwisseling ergens in het verloop van het verhaal zou zitten, maar je krijgt meteen die verandering naar je hoofd geslingerd) en zijn familie reageert nogal 'hard' hierop. Grete, de zus van Gregor, helpt hem eerst een beetje met hem voedsel te leveren en zijn kamer wat op te frissen, maar later op het verhaal moet Gregor ineens verdwijnen uit hun leven. Grete en haar ouders zijn ervan overtuigd dat Gregor Gregor niet is. Ze moeten niet veel moeite doen om hem te laten verdwijnen, want Gregor sterft. Symboliek achter het verhaal: aangezien Gregor niet meer 'normaal' is, wordt hij anders behandeld (onmenselijk!). Stel dat iedereen dit zou doen met elk individu dat wat abnormale trekjes (géén gedaanteverwisseling :D) vertoont?! Mooie symboliek! Na het lezen van dit boek kan je niet zeggen "man, wat een loos boek, er verandert iemand in een reusachtige kever", je moet erover nadenken. Dat is wat Kafka wil. Als ik het boek punten zou moeten geven op tien, gaf ik het een vijf. Ook al zit er een mooie symboliek achter zijn verhaal, het verhaal zelf is niet mijn stijl. Daarnaast wil ik ook even melden dat Kafka vaak, heel vaak, te veel onnodige informatie meegeeft aan zijn lezers over onbenullige zaken zoals een hele uitleg over hoe Gregor normaal gezien uit zijn bed zou stapt, maar dit nu niet meer kan doen aangezien hij veranderd is in een kever. TE veel onbenullige informatie haalt mijn concentratie weg. Spijtig! 

  12-05-2012 om 00:00 geschreven door ka2ringYasminaAarabe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje op de KUL en GroepT
  @ GroepT: "Het is niet omdat je als leraar vakken geeft, dat je in hokjes moet denken."
  Mooi gezegd en is ook waar natuurlijk. Als je les geeft moet je kunnen opstaan voor iedereen en niemand in hokjes steken omwille van achtergrond of dergelijke. Het is positief dat ze de toekomstige leerkrachten dit aanleren tijdens hun opleiding. Ook wil ik even melden dat GroepT echt geweldig is ! De organisatie en de mensen zijn er ontzettend spontaan en behulpzaam. Als ik ooit het idee zou krijgen leerkracht te willen worden sta ik er meteen  

  @ Italiaans K.U.L: "Het is niet dat ik niet in het Nederlands les wil geven, maar het is tegen mijn principieel hart."
  Eerst en vooral kon ik niets van de les volgen, aangezien alles in het Italiaans werd gegeven en ook al vind ik Italiaans een ontzettend prachtige taal, na een aantal minuten was ik het al beu in deze les te zitten. De leerkracht was ontzettend sympathiek en de quote die ze gaf was vriendelijk van haar. 

  @ Verbintenisrecht K.U.L: "... voor de leerlingen van de Ringkring."
  Ik heb absoluut niets kunnen volgen van haar les ook al probeerde ik wel. Het feit dat ze de naam van onze school niet wist, vond ik wel even hilarisch. Een ding is zeker: nooit van mijn leven dat ik rechten zal studeren. :D

  01-03-2012 om 21:40 geschreven door ka2ringYasminaAarabe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  26-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yasminaaarabe

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  26-02-2012 om 16:35 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


  Archief per week
 • 07/05-13/05 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!