Inhoud blog
 • Kevin Hart
 • Micheal Jackson
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  westerse literatuur
  top 20
  01-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kevin Hart
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 1. Kevin hart is een amerikaanse acteur en komiek geboren op 6 juli 1980 in Philadelphia, Pennsylvania. Zijn carrière is gestart wanneer hij verschillende prijzen heeft gewonnen met amateur comedy competitions daarna is hij het acteurs leven in gestapt en heeft verscheidenen rollen gehad in films zoals: in scary movie 3,4 , The 40 year old virgin en little fockers zijn laatste film was exit strategy. Maar kevin hart is het bekendste als een komiek en hij heeft verschillende shows zoals laugh at my pain en I'm a grown little man. Kevin Hart is één van mijn( Quentin) favoriete komieken, ik heb dan ook voor hem gekozen omdat ik hem super goed vind omwille van zijn bewegingen en stem
  , hij maakt ook veel grappen over zijn gestalte en dat vinden de meeste mensen fantastisch.
  dus da zijn ook meteen de redenen waarom wij voor hem hebben gekozen. het fragment dat u kan zien gaat over hem en zijn "Special move" dit is gewoon weg  fantastisch gevonden

  http://www.youtube.com/watch?v=Wod7U34oANA

  01-12-2012 om 14:14 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Micheal Jackson
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  2. Michael Joseph Jackson geboren in Indiana op 29 augustus 1958 en overleden in Los Angeles Californië op 25 juni 2009. Michael Jackson staat beter bekend als The King of  Pop. Hij was een Amerikaans zanger, danser en componist. Hij geldt als een van de succesvolste artiesten van de 20e eeuw. Jackson onderscheidde zich door zijn herkenbare stem en zijn typische dansbewegingen. Michael Jackson is ook bekent door enkele schandalen in verband met kinderverkrachtingen maar het is nooit echt bewezen. Jackson stond al op zeer jeugdige leeftijd als lid van The Jackson 5 op het podium en startte als tiener een solocarrière. In het begin van de jaren 80 was hij internationaal een van de grootste popsterren. Hij bereikte zijn grootste succes met het album Thriller, dat met 110 miljoen verkochte exemplaren geldt als het bestverkochte album aller tijden. Jackson heeft wereldwijd tussen 300 en 750 miljoen albums en singles verkocht

  Jackson versterkte zijn muziek en imago met opvallende videoclips, waarin zijn ritmische dansstijl duidelijk tot uitdrukking komt. Een van de bekendste videoclips, die van Thriller, duurt maar liefst 14 minuten. De clip voor zijn hitsingle 'Scream', een duet met zijn zus Janet Jackson, kostte zeven miljoen dollar Deze clip houdt sinds 1995 het record voor duurste muziekvideo. Die video, geregisseerd door Mark Romanek, kreeg een MTV Video Music Award in de categorie dance en een Grammy Award voor beste korte video. Karakteristiek voor de muziek van Michael Jackson is zijn stem en de in bijna alle nummers aanwezige sterke baslijn.

  Naarmate de ster van Jackson rees, begon zijn populariteit echter te dalen. Mede als gevolg daarvan verschoof de aandacht in de media van zijn muziek naar het nogal excentrieke karakter van Jackson en zijn privéleven. Hij werd dikwijls afgeschilderd als iemand die totaal afgezonderd leefde van de 'grotemensenwereld' en zijn tijd liever met kinderen en dieren doorbracht (het Peter Pan-syndroom). Om die redenen werd Jackson in de media vaak Wacko Jacko genoemd, een naam die hij verafschuwde.

  Jackson overleed op donderdag 25 juni 2009, nadat hij rond het middaguur in zijn woning in Los Angeles door een hartstilstand werd getroffen. Hij werd naar het UCLA Medical Center gebracht, waar hij om 14:26 uur lokale tijd (21:26 UTC) dood werd verklaard. De herdenkingsceremonie vond plaats op 7 juli 2009 in Los Angeles. Op donderdag 3 september 2009 is Jackson, 70 dagen na zijn dood, bijgezet in een mausoleum op Forest Lawn Memorial Park in Glendale.

   

  Het liedje dat wij hebben gekozen is This Is It, het liedje heeft dezelfde naam als zijn laatste concert dat hij uiteindelijk nooit heeft kunnen doen. Dus dit is een ode aan Michael Jackson.

  http://www.youtube.com/watch?v=W_SLU3m6uCA

   

  01-12-2012 om 13:54 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Marco Roberto Borsato (Alkmaar, 21 december 1966) is een Nederlandse zanger, acteur en jurylid van The voice of Holland. Borsato zong aanvankelijk in het Italiaans, maar brak pas echt door toen hij in 1994 overschakelde naar het Nederlands. Hij is getrouwd met Leontine Ruiters.

  Borsato is geboren in het Wilhelmina Ziekenhuis in Alkmaar als zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Het gezin verhuisde naar Italië, waar Borsato's vader een restaurant aan het Gardameer ging runnen. Zijn vader, Roberto Borsato, overleed in de nacht van 22 januari op 23 januari 2009 op 69-jarige leeftijd. Borsato heeft veel tijd in Italië doorgebracht en spreekt dan ook vloeiend Italiaans. Het gezin telt verder nog een zoon en een dochter.

  Borsato brak door als zanger nadat hij op 7 april 1990 de Soundmixshow won met zijn vertolking van het nummer At This Moment van Billy Vera. Vanaf 1990 bracht Borsato drie Italiaanstalige albums uit. In 1994 stapte hij over op Nederlandstalige nummers (waarvan vele vertaald zijn uit het Italiaans). Hij brak door met het nummer Dromen zijn bedrog en zou vervolgens uitgroeien tot Nederlands succesvolste zanger aller tijden.

  Sinds 1998 vervult Borsato de rol van ambassadeur van de Stichting War Child, een organisatie die zich inzet om kinderen te helpen traumatische oorlogservaringen te verwerken. Ook trouwde hij in dat jaar met Leontine Ruiters. Samen krijgen ze drie kinderen, twee zoons en een dochter.

  Het vermogen van Borsato werd in 2006 door de Quote 500 geschat op 27 miljoen euro.[1] Hij was daarmee de rijkste zanger van Nederland.

  Op 23 september 2009 ging het bedrijf waar Borsato mede-eigenaar van was, The Entertainment Group, failliet. Hierdoor verloor Borsato een groot deel van de miljoenen die hij in voorgaande jaren met zijn liveshows had verdiend. Enkele maanden later ging Borsato aan de slag met een nieuw eigen bedrijf genaamd Musica è Bookings BV, dat gevestigd is in Abcoude. In januari 2010 kwamen signalen naar buiten dat Borsato eind jaren '90 via een belastingconstructie een deel van zijn vermogen op de Antillen liet beheren. Borsato schikte deze zaak voor 2 miljoen euro in 2007.[2]

   

   

  de meeste dromen zijn bedrog


  Steeds als ik je zie lopen
  dan gaat de hemel een klein beetje open.
  Sterren, je laat ze verbleken
  met je ogen die altijd stralen.

  Jij kan de zon laten schijnen
  want je loopt langs en de wolken verdwijnen
  en als je lacht, lacht heel de wereld mee.

  De meeste dromen zijn bedrog
  maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog.
  Ik voel je adem en zie je gezicht
  je bent een droom die naast me ligt.
  Je kijkt me aan en rekt je uit
  een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!

  Jij moet me een ding beloven
  laat me nog lang in mijn dromen geloven.
  Zelfs als je even niet hier bent
  blijf in mijn slaap dan bij me.

  En als de zon weer gaat schijnen
  laat dan dat beeld wat ik heb niet verdwijnen.
  Als je zou gaan neem je mijn dromen mee.

  De meeste dromen zijn bedrog
  maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog.
  Ik voel je adem en zie je gezicht
  je bent een droom die naast me ligt.
  Je kijkt me aan en rekt je uit
  een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!

  Ooh jij kan de zon laten schijnen
  want je loopt langs en de wolken verdwijnen.
  En als je lacht, lacht heel de wereld mee.

  De meeste dromen zijn bedrog
  maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog.
  Ik voel je adem en zie je gezicht
  je bent een droom die naast me ligt.
  Je kijkt me aan en rekt je uit
  zo een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!

  Je kijkt me aan en rekt je uit
  een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!

  De meeste dromen zijn bedrog
  maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog.
  Ik voel je adem en zie je gezicht
  je bent een droom die naast me ligt.
  Je kijkt me aan en rekt je uit
  een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!


  dit is een heel bekend lied uit 1994 ons geboorte jaar.
  Het is een heel mooi liedje dus vonden wij dat het zeker plaats moest vinden in ons top 20.

  01-12-2012 om 12:56 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Philippe Geubels (Dendermonde, 15 april 1981) is een Vlaamse stand-upcomedian. Bij het grote publiek werd hij bekend toen hij in 2007 deelnam aan de Comedy Casino Cup, een programma van de Vlaamse televisiezender Canvas. In de finale van deze wedstrijd werd hij verslagen door Xander De Rycke. Kenmerkend voor zijn presentatie is zijn nasale en langzame manier van spreken

  Geubels werd geboren als de zoon van twee zelfstandigen die een groothandel in onderhoudsproducten hadden. Zijn moeder overleed aan een hersenvirus toen Geubels drie jaar oud was. Hij studeerde aanvankelijk aan het atheneum, maar stapte toen over naar de hotelschool. In zijn tweede studiejaar wou hij echter op leercontract om wat eigen geld te verdienen. Hij werkte achtereenvolgens bij een bakker, bij een slager en als verkoper. Nadat hij zijn diploma haalde, ging hij werken als rekkenvuller bij de supermarktketen Colruyt in Kontich. Geubels kon zijn pleinvrees overwinnen door als verkoper veel met klanten om te gaan.

  Zijn interesse voor stand-upcomedy werd gewekt nadat een collega hem een dvd van Hans Teeuwen liet zien. Enthousiast besloot Geubels een workshop "123 Comedy Club" te volgen, waar hij naar eigen zeggen vooral leerde wat hij niét moest doen. In 2006 nam Geubels net als Xander De Rycke deel aan de Lunatic Comedy Award, een wedstrijd voor beginnende komieken, georganiseerd door The Lunatic Comedy Club. In de finale op 1 december versloeg hij De Rycke en Joost Van Hyfte, waardoor hij de vijfde winnaar werd van deze tweejaarlijkse wedstrijd. Bert Kruismans (1998), Gunter Lamoot (2000), Lieven Scheire (2002) en Sven Eeckman (2004) gingen hem voor.

  philippe geubels is een van de beste komieken aller tijden,hij is al grappig als hij ja of neen antwoord op een vraag.
  wij hebben voor hem gekozen omdat hij geliefd is bij iedereen.

  01-12-2012 om 12:48 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse clown, cabaretier, schrijver, regisseur, musicus, acteur en presentator. Van vak is hij violist en zanger. Daarnaast is hij activist voor de Rechten van het Kind.

  Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin (zijn vader was zetter bij een krant) en studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium.

  In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma ‘Harlekijn'. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in vier talen.

   

   

   

   

   

  Herman van Veen - Spetter, pieter, pater (Alfred Jodocus Kwak)

  Hij vliegt, hij waggelt en hij zwemt
  Hij kwekt voor jou en hij kwakt voor haar
  Hij snatert heel wat bij elkaar
  En als jij een liedje voor hem zingt
  Dan plonst, dan duikt ie en dan zwemt
  Hij wat voor hem

  Spetter, pieter, pater
  Lekker in het water
  Ga maar vast naar huis
  Ik kom een druppel later

  La la lalala la la
  La la la laa, la la lahaa
  La la lalala la la
  Lalala la la haha

  Spetter pieter pater
  Lekker in het water
  Ga maar vast naar huis
  Spetter pieter pater
  Lekker in het water
  Ga maar vast naar huis
  Ik kom een druppel later

  01-12-2012 om 12:38 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Haiku (????; meervoud: haiku of haiku's) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt.

  De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.

  De dichtvorm is in de 17e eeuw in Japan uit oudere vormen ontstaan door de wedijver tussen verschillende grote dichters, waarvan Matsuo Basho waarschijnlijk de bekendste meester is. De toepassing was toen de hokku, de aanzetstrofe voor de renga, een kettinggedicht, waaronder de tan renga of als eerste deel van de tanka. Pas aan het eind van de 19e eeuw werd door Masaoka Shiki het begingedicht hokku verzelfstandigd tot de haiku. Strikt genomen zijn daarmee de oudere gedichten van deze vorm hokku, ook al was het niet ongewoon dat het eervolle beginvers geschreven werd zonder de verwachting dat er een renga mee geschreven werd.

   

  voorbeelden: zou ik ze pakken,

  de witvis in 't wier bijeen

  dan schoten ze weg


  door zomerregens

  zijn de kraanvogelpoten

  korter geworden

  wij hebben deze dichtvorm tijdens de lessen nederlands bij meneer de bruyn gezien en het sprak ons aan.

  01-12-2012 om 12:33 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  clouseau afscheid van een vriend

   

   

  Alles is voorgoed gedaan
  Als jij er klaar voor bent
  'k Heb aan je zijde gestaan
  Mijn God, ik heb je graag gekend

  Ik blijf nu hier jij gaat naar daar
  En daar is niet zover van hier
  We spreken af, ik weet niet waar
  En daar ontmoeten we elkaar

  Zonder jou tikt de klok even snel
  Maar de tijden veranderen wel
  Dus ik neem afscheid, jij moet nu gaan
  Weet dat je in m'n hart altijd blijft voortbestaan

  Slaap zacht, je hebt het verdiend
  Je vocht tot aan je laatste zucht
  En ga, ga nu m'n vriend
  En droom voor eeuwig opgelucht

  Net zoals vroeger kom je wel terecht
  Ik weet je vindt een thuis heel gauw
  En ik herhaal wat jij me ooit hebt gezegd
  In m'n hart blijf ik je trouw

  Zonder jou tikt de klok even snel
  Maar de tijden veranderen wel
  Dus ik neem afscheid, jij moet nu gaan
  Weet dat je in m'n hart altijd blijft voortbestaan

  En ik weet ik zou dankbaar moeten zijn
  Maar precies daarom doet het zo'n pijn

  Zonder jou tikt de klok even snel
  Maar de tijden veranderen wel
  Dus ik neem afscheid, jij moet nu gaan
  Weet dat je in m'n hart altijd blijft voortbestaan

  Zonder jou tikt de klok even snel
  Maar de tijden veranderen wel
  Dus ik neem afscheid, jij moet nu gaan
  Weet dat je in m'n hart altijd blijft voortbestaan

   

  Clouseau is een Belgische poproep die hits scoorde met onder andere Daar gaat ze, Passie, Zie me graag en Nobelprijs.Dit is een liedje van de groep. Het wordt meestal gezongen bij begrafenissen.

   

   

   

  01-12-2012 om 12:22 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Alexander John Anthony (Alex) Agnew (Antwerpen, 22 december 1972) is een Belgisch cabaretier en stand-upcomedian. Agnew werd bekend toen hij in februari 2003 als eerste Belg het Leids Cabaret Festival won (Jury- en Publieksprijs).

  Agnew heeft een Engelse vader (John Terrence Agnew) en een Limburgse moeder. Hij werd in augustus 2008 vader van een dochter.

  Na lang te hebben getoerd in de typische line-ups van een comedycollectief ging in 2006 zijn eerste avondvullende soloshow in première, getiteld KA-BOOM!. KA-BOOM! liep het hele seizoen 2005-2006 en werd in 2007 uitgezonden op de Vlaamse televisiezender Canvas. De dvd van KA-BOOM! is uitgebracht bij PIAS. Verder was Alex te zien in de televisieprogramma's De Bovenste Plank en Comedy Casino (Canvas).

  In 2007 startte Agnew zijn nieuwe Theatershow Morimos Solamente. In datzelfde jaar coachte hij ook Xander De Rycke voor het programma Comedy Casino Cup van de Vlaamse televisiezender Canvas. De Rycke won uiteindelijk de finale.

  Sinds januari 2009 gaat Agnew met zijn nieuwe show "More Human Than Human" de Vlaamse zalen rond, die op dvd werd uitgebracht door PIAS. In mei 2010 maakte hij bekend dat hij op 25 februari 2011 het Sportpaleis zou willen laten vollopen. Tegen alle verwachtingen in ging dit veel sneller dan gedacht. Later kondigde hij ook nog vier andere shows aan.

  Hij verzorgt geen rustige, diepintellectuele humor maar staat eerder voor rock'n roll comedy. Hij zingt niet alleen, maar produceert ook geluidjes - net als Klaas van der Eerden.

  Naast stand-upcomedian is Agnew ook zanger. Hij is frontman van de metalband Diablo Blvd. In september 2012 kondigde hij aan voor langere tijd te stoppen met comedy en te focussen op zijn muzikale carrière.

  Hij heeft ook een column in het Belgische gaming-magazine Chief, waar hij elke maand een game mag recenseren.

  01-12-2012 om 12:11 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Brabançonne

  10. De Brabançonne is het federaal volkslied van België. Het lied was oorspronkelijk in het Frans geschreven en later werd er ook een versie in het Nederlands en in het Duits gemaakt.

  De Brabançonne is geschreven door Jenneval wiens echte naam Louis Alexandre Dechet was. Hij was toneelspeler in de Brusselse Muntschouwburg waar in augustus 1830 de Belgische Omwenteling begon. Volgens overlevering stelde hij de tekst samen tijdens een samenkomst in het café "L'Aigle d'Or". Coauteur was Constantijn Rodenbach (1791-1846), een lid van de Rodenbach familie. In de strijd voor Belgische onafhankelijkheid werd Jenneval gedood. De bijhorende muziek is gecomponeerd door François Van Campenhout. Jenneval wilde de grieven van de Belgen in enkele coupletten samenvatten en koning Willem I herinneren aan de verwachtingen van het volk.

  In 1860 werd de tekst door de toenmalige Belgische eerste minister Charles Rogier aangepast waardoor de heftige uitvallen op de Nederlandse Prins van Oranje werden afgezwakt.

  In 1926 preciseerde een rondschrijven van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat enkel de laatste strofe van de tekst van Rogier als de officiële versie van de hymne beschouwd moest worden. De huidige Nederlandstalige versie werd pas in 1938 officieel goedgekeurd. De tekst zal worden aangepast als prinses Elisabeth de troon zal bestijgen als Koningin der Belgen. "Vorst" wordt dan automatisch "vorstin", zoals het God save the Queen/King in het Verenigd Koninkrijk.

  In Brussel staat er ook een monument dat 'De Brabançonne' heet. Op dit monument staat voor een stuk de Nederlandse en Franse tekst van het Belgisch volkslied gebeiteld.

  In tijden van rouw, bijvoorbeeld na het overlijden van de vorst, wordt de Brabançonne ook wel als treurmars gespeeld.

  Het Liedje :

  O dierbaar België
  O heilig land der Vaad'ren
  Onze ziel en ons hart zijn u gewijd.
  Aanvaard ons kracht en het bloed van onze ad'ren,
  Wees ons doel in arbeid en in strijd.
  Bloei, o land, in eendracht niet te breken;
  Wees immer u zelf en ongeknecht,
  Het woord getrouw, dat g' onbevreesd moogt spreken:
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
  Het woord getrouw, dat g' onbevreesd moogt spreken:
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.
  Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.

  O Vaderland, o edel land der Belgen,
  Zo machtig steeds door moed en werkzaamheid,
  De wereld ziet verwonderd uwe telgen,
  Aan 't hoofd van kunst, van handel, nijverheid.
  De vrijheidszon giet licht op uwe wegen,
  En onbevreesd staart gij de toekomst aan.
  Gij mint uw Vorst, zijn liefde stroomt u tegen,
  Zijn hand geleidt u op de gloriebaan.
  Gij mint uw Vorst, zijn liefde stroomt u tegen,
  Zijn hand geleidt u op de gloriebaan.
  Zijn hand geleidt u op de gloriebaan.
  Zijn hand geleidt u op de gloriebaan.

  Juicht Belgen, juicht in brede vol' akkoorden
  Van Haspengouw tot aan het Vlaamse strand,
  Van Noord tot Zuid, langs Maas- en Scheldeboorden,
  Juicht, Belgen juicht, door gans het Vaderland.
  Een man'lijk volk moet man'lijk kunnen zingen,
  Terwijl het hart naar eed'le fierheid streeft.
  Nooit zal men ons van onze haard verdringen
  Zolang een Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft.
  Nooit zal men ons van onze haard verdringen
  Zolang een Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft.
  Zolang een Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft.
  Zolang een Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft.

  Andere versie (van de hand van Victor Ceulemans):
  Juicht! Belgen, juicht! in vreugdevolle akkoorden
  Van Haspengouw tot aan het Vlaamsche strand
  Van Noord tot Zuid, langs Maas en Scheldeboorden,
  Juicht, Belgen, juicht, door gansch het Vaderland!
  Een manlijk volk moet manlijk durven zingen
  Terwijl het hart van eedle fierheid beeft;

  Nooit zal men ons een morzel gronds ontwringen,
  Zoolang één Belg, 't zij Waal of Vlaming leeft.(bis)

  Geen morzel gronds, geen enkel van de rechten
  Waarvoor het bloed der vadren heeft gevloeid,
  Zoolang een man, een vrouw, een kind kan vechten,
  Zoolang een hart in Belgisch harte gloeit.
  Geen slavenboei wordt ooit ons aangevijzeld,
  Geen schandig juk van vreemde dwinglandij,
  Of 't wordt op 't hoofd des dwingelangs verbrijzeld
  Ons Belgenland blijft eeuwig, eeuwig vrij. (bis)

  Zingt hooger nog en laat Europa 't hooren,
  Hier heeft de Vorst, de Grondwet in de hand,
  Voor God en volk den heil'gen eed gezworen
  Dat hij slechts leeft voor 't dierbaar Vaderland.
  Naast d'eersten Belg staan moedvol al de Belgen,
  Vol eendrachtszin ten heldendood gereed,
  Die m'één voor één en allen moet verdelgen
  Eér iemand ooit ons Land het zijne ziet. (bis)

  01-12-2012 om 11:52 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Strijd van de Centauren
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  11. Een werk waar wij voor hebben gekozen is de strijd van de centauren. Het is een beeldhoudwerk van in de Italiaanse renaissance gemaakt door Michelangelo Buonarroti in  1492. Het werk is te bezichtigen in Casa Buonarroti in Florence, Italië. Het is een hoogreliëf uit marmer en het heeft  afmetingen van : 84,5 cm op 90,5 cm. Het toont ons, typisch voor die tijd, de roof van Hippodameia door de centaur Eurytion, wat een oude Griekse mythe is. We zien een groot aantal naakte figuren op het reliëf weergegeven. Ze zijn allen verwikkeld in een gevecht. Centraal onderaan het reliëf zien we een deel van een centaurenlichaam. Michelangelo werkte het reliëf niet helemaal af, waardoor er niet zo veel details zichtbaar zijn.

  - Dus wij hebben voor dit werk gekozen omdat het gemaakt is wanneer Michelangelo nog maar 17 jaar oud was en wij vinden dit dus ongelooflijk dat een jonge van 17 zo iets kan maken. We vonden het trouwens ook wel een mooie werk en het verhaal er achter was ook wel leuk. Want het gaat dus over een griekse mythe tussen 2 volkeren die samen wonen.

  01-12-2012 om 11:45 geschreven door yarakman  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Archief per week
 • 26/11-02/12 2012
 • 01/10-07/10 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!