Inhoud blog
 • Deel 1 Het begin
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Deel 1
  biografie
  19-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 1 Het begin

  Ik ben geboren tijdens de oorlog van 1940-1945. Mijn ouders waren van België, Mijn moeder is geboren in Zwijndrecht en mijn vader is geboren in Talquano Chili. Ze zijn gehuwd tijdens de oorlog. Mijn zus was zes jaar ouder. Later kreeg ik nog vier broes. We woonden eerst bij mijn grootouders, daarna zijn we in een bunker op de zandvlakte van Linkeroever gaan wonen. Mijn vader was opgeëist door de Duitsers om te gaan werken in Duitsland. Toen ik ongeveer twee jaar was kreeg ik een heel zware longontsteking. Mijn Moeder liet een dokter komen en die zei,:” sorry mevrouw er is niets meer aan te doen”. Mijn moeder weende heel hard, een buurvrouw kwam horen en wat er was, kom ik zal je helpen zei ze stak me in koud daarna warm water, en bleef  het doen tot ik erdoor was.

   

  Mijn moeder had een brief geschreven naar mijn vader en  mijn vader brak uit het gevangeniskamp. Hij kwam te voet via Frankrijk naar huis. Toen hij thuis kwam zat ik al buiten te spelen. Waar wij woonden stonden ook kapotgeschoten tanks. Wij kinderen gingen daarop spelen. Op zeker moment had ik mijn hoofd tussen een wiel van die tanks gestoken en ik geraakte er niet meer van tussen mijn hoofd zat geklemd. Op mijn gegil kwam mijn vader en moeder kijken, ze probeerden mijn hoofd ervan tussen te krijgen, de buren kwamen kijken en ze sleurden mijn hoofd  door de nauwe opening.

  Het verwonderd me nog altijd dat ik geen zwaardere beschadiging had.

   Toen ik ongeveer vijf jaar was kochten mijn ouders een huisje in de polders, ongeveer een halve kilometer van de Scheldedijk. Feitelijk waren het twee huisjes. Ons huisje was gelegen naast een dijk die naar een hoger  liep. Voor ons huisje lag een bettonbaantje dat van beneden naar boven liep. Beneden lagen de akkers en weiden met koeien en paarden. De huisjes liepen van boven naar beneden, het eerste huisje daarin woonden we, een kamertje waar we in leefden en een hopkamertje waar mijn ouders sliepen, wij sliepen op de zolder onder het dak. Het tweede huisje had maar een kamertje dat diende als voorraadkamer. Er was een rechthoekige gemetste put voor het bewaren van aardappelen. Elk voorjaar moest ik dat uitkuisen, heel eng en vies met veel insecten. Ik vond dat telkens afschuwelijk. Voor het huis lag een paadje in beton daarna een tuintje met een draad afgemaakt. Een kilometer of twee verder was een wijkschooltje, kleuters en eerste, tweede en derde studiejaar. Daarna moest je naar het dorp, naar de grote school, zoals we dat noemde. Hoe ver het was weet ik niet maar ik deed er wel een uur over. In het midden tussen de velden aan de Scheldedijk lag een grote herenboerderij. Ze hadden maar en kind dat gehandicapt was. De boer was dikwijls  dronken, Hij reed al met een auto, maar het baantje was heel kronkelig en hij reed dikwijls in de gracht. Nou ja ik deed er wel een uur of langer over maar ik speelde de ganse weg. Tot mijn derde leerjaar ging ik naar een wijkschooltje, dat lag niet zo ver als de grote school. Het schooltje had maar twee kamertjes. Achter het schooltje was een tuin met fruit en groenten. Als het fruit rijp was mochten we dat gaan plukken. Mijn moeder was altijd opgewekt, ze speelden altijd met ons verstopte zich soms in een koren of hooihopper, dan moesten wij haar gaan zoeken. Mijn vader en ik waren toen dikke vrienden. Hij leerde me stroppen te zetten voor konijnen te vangen. In enge ruimten te kruipen, tot in de kruin van een hoge boom te kruipen. Vissen te vangen. Wij hadden een kleine vissersboot, en samen met mijn vader smeerde we de onderkant van de boot in met pek. Toen ik nog naar het wijkschooltje ging had ik een klein zwart hondje, hij deed me 's morgens naar school en 's Avonds kwam hij me terug halen. Hij werd overreden door een boer met zijn  tractor. Hij kon de hond niet uitstaan omdat hij altijd naar de banden sprong.

   

  19-07-2013 om 22:18 geschreven door Mijn nooit vertelde verhaal..  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Archief per week
 • 15/07-21/07 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!