Reisperikelen met de camper
Inhoud blog
 • Juni 2013 Dordogne
 • Wie zijn we ?
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  21-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juni 2013 Dordogne
  Het is eindelijk zover. De motorhome is geladen en eindelijk kunnen we vertrekken. Het is al bijna 5 uur in de namiddag en we besluiten dan maar om naar Le Portel te rijden. Le Portel is een hele mooie staanplaats vlakbij het strand, net buiten Boulogne-Sur-Mer. Het is wel even wennen om met het grote gevaarte rond te rijden. We laten de honden nog even rennen op het strand en door de duinen en zijn dan klaar voor onze eerste nacht aan boord van onze Burstner.

  Na een verkwikkende nachtrust en lekker ontbijt gaan we nog even het strand op met onze viervoeters. Daarna zetten we koers richting Dordogne. Ons eerste doel is de leuke camperplaats bij Orléans, Chapelle-sur-Menils. De plaatsen zijn fantastisch. Het is een g. ewezen camping die nu een aire de camping-cars geworden is en direct langs de boorden van de Loire ligt. In het park naast de aire is een portugees feest aan de gang. We genieten van de mooie natuur en wandelen nog even langs de Loire.
  De volgende dag zijn we al vroeg op weg naar Montignac. Hier zullen we dan starten met onze mini-cruise door de Dordogne. We trekken het mooie middeleeuwse stadje in om tickets te kopen voor een bezoekje aan Lascaux II de volgende dag. Na een lekkere maaltijd met lokale producten in de camper genieten we nog van een mooie zomerse avond. De volgende dag worden we reeds vroeg in Lascaux verwacht voor een fascinerend bezoek aan de kopie van de beroemde prehistorische grot van Lascaux. Het is een aanrader. De term sixtijnse kapel van de prehistorie is niet overdreven. Hierna gaat het richting Eyrignac om de prachtige tuinen te gaan bezoeken. We doen er heel veel inspiratie op voor onze eigen tuin
  Hierna gaat het richting Sarlat, een prachtige middeleeuwse stad, die je niet mag overslaan als je in de buurt bent. We kuieren door de authentieke straatjes, doen een terrasje, snuisteren in de leuke winkeltjes... De aire de service ligt echter langs een drukke baan en we besluiten een klein beetje door te rijden naar Domme, een prachtig klein stadje dat neerkijkt op de Dordogne. 's Avonds gaan we eten op een terrasje dat een adembenemend zicht biedt op de Dordogne vallei.
  We bevinden ons in een driehoek met prachtige dorpjes en besluiten deze dan ook te bezoeken en ons oorspronkelijke plan om door te rijden naar de grotten van Pech-Merle en Cahors uit te stellen voor een volgende trip.
  Allereerst rijden we naar Rogue-Lageac. Aangezien mijn voetje nog niet echt meewil, kiezen we hier voor een boottocht met een Gabarre op de Dordogne. We komen heel veel te weten over het dorpje zelf en genieten van het mooie landschap. Het dorpje lijkt wel aan de rotsen gekleefd en het verwondert ons dan ook niet als we horen dat een afgescheurde rotsblok hier ooit een 12tal huizen totaal vernietigd heeft.
  We kuieren nog wat rond alvorens verder te gaan naar Béynac. Dit is opnieuw een prachtig authentiek dorpje met de mooiste gerestaureerde middeleeuwse burcht die ik ooit gezien heb. Zelfs de honden mochten mee binnen in het kasteel.
  We besluiten om de nacht door te brengen in Rocamadour. Rocamadour is betoverend. We genieten van het bezoek aan de verschillende kapellen en het dorpje. 's Avonds heeft mijn ventje een tafeltje geboekt in een prachtig restaurant, waar we genieten van een gastronomische maaltijd met streekproducten. We zitten in het park van het restaurant en genieten er niet alleen van jet eten, maar ook van heerlijke pianomuziek. Na een verkwikkende nachtrust besluiten we nog de Gouffre de Padirac te bezoeken alvorens op weg te gaan naar Oradour-Sur-Glane. Onderweg maken we nog een kleine stop in Martel, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. We vonden het een beetje overroepen.
  In de late middag komen we aan in Oradour. Dit dorp werd op het einde van de tweede wereldoorlog volledig uitgemoord door Duitse terugtrekkende troepen. De camperparking is prachtig, en een bezoek aan het herdenkingscentrum is een aanrader. Het dorp hebben ze intact gelaten. Je wordt er echt koud van als je door de verlaten straten loopt .
  De volgende dag gaat het dan onherroepelijk huiswaarts. We hebben genoten van onze eerste trip met onze nieuwe camper en zien ernaar uit om nog vele reizen te maken.

  21-07-2013, 14:34 Geschreven door Yanthe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:camper, dordogne, reisverhaal
  21-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zijn we ?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik ben Marie-Anne. Samen met mijn man Rudy hebben we besloten om onze oude hobby weer op te nemen. We gaan er weer op uit trekken met de moterhome. We hebben dit vele jaren gedaan toen de kinderen jonger waren, maar door tijdsgebrek zijn we gestopt met rondtrekken.
  Nu we eindelijk in rustiger vaarwater gekomen zijn, hebben we besloten de draad weer op te nemen. Dus vanaf deze zomer gaan we de europese wegen weer onveilig maken, samen met onze 2 pyrenese herdertje, Yaro en Lori.
  Op deze blog zullen we proberen jullie deelgenoot te maken van onze avonturen.

  21-05-2013, 11:55 Geschreven door Yanthe  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 15/07-21/07 2013
 • 20/05-26/05 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!