De kijk van Verdyck
Inhoud blog
 • Bankrun – Hoe het wel moet!
 • Dexia, de onbekende oogappel van Bernanke...
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn tegendraadse visie op de wereld rondom ons.
  20-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bankrun – Hoe het wel moet!

  Onlangs kwam de Franse voetballer, Manchester United-icoon, Eric Cantona aandraven met een plan voor geweldloze revolutie. Hij riep alle Fransen op om op 7 december hun geld massaal van hun bankrekening te halen, dit om een bankrun te veroorzaken teneinde de financiële dictatuur van de grootbanken, de centrale banken en het IMF te breken. Jammer genoeg ging 7 december voorbij en bleef het financiële systeem – en haar onderdrukking - onverminderd voortbestaan. Het initiatief is uiteindelijk op een pijnlijke sisser uitgedraaid.

  Eric Cantona, gewezen Manchester United icoon, is ongetwijfeld een verstandig man, hij had het inderdaad goed gezien toen hij de banken en het financieel systeem als oorzaak van onze problemen aanzag. Politieke en economische macht schuilt inderdaad in het feit dat het financiële systeem, het globale banking kartel opgebouwd rond de FED, de Bank of England, de ECB en hun partners, een monopolie over de creatie en de uitgifte van fiat geld (Amerikaanse Dollar, Britse Pond, Japanse Yen, …) bezitten. Dat is hun achilleshiel.

   Het plan van Cantona leunde echter op een paar zwaktes, namelijk

  • Eerst en vooral, het afhalen van het geld op uw bankrekening verandert niets aan de onderliggende realiteit. Het enige wat men doet is digitale beloftes op betaling, digitale euro’s of tegoeden van de banken, ruilen voor papieren beloftes, papieren euro’s of tegoeden van de banken. Je schiet er dus niks mee op. Bovendien zouden eventuele tijdige tekorten op de balans van de bank probleemloos kunnen worden aangevuld met goedkoop krediet van de ECB wanneer dit noodzakelijk zou zijn. Bovendien moeten zulke tekorten zich manifesteren op langere termijn, vooraleer de bank ook effectief in de problemen zou komen.

  •  Ten tweede zou de persoon, die het geld heeft opgehaald bij de bank, dit geld voor langere periodes onder zijn matras moeten stoppen om enig resultaat te kunnen behalen. De persoon die dit zou doen verliest bovendien de intrest op zijn geld en zijn getrouwheidspremie. Hij schiet zichzelf met andere woorden in de voet, wanneer hij dit zou doen.

  • Ten derde is deze actie zo algemeen, dat zij volledig haar effect verliest, geen enkele bank wordt in het bijzonder geviseerd, geen enkele problematiek wordt direct aangekaart en de activist heeft geen enkele manier om te zien hoe zijn actie de banken beïnvloed. Er is geen direct contact, geen enkel tastbaar bewijs van het feit dat hij zich los heeft gemaakt van de banken, er is geen emotionele voldoening aan verbonden, geen resultaat. Je eindigt zuiver en alleen met een hoop papiergeld dat onze banken zowiezo toch al “ad infinitum” konden bijdrukken.

  Mooi van mij hé, kritiek geven, maar hoe moet het dan wel? Vind ik dat de banken vandaag de dag op een fenomenale wijze misbruik maken van hun privilege? Uiteraard vind ik dat! Vind ik dat we daar actie tegen horen te ondernemen? Ja, natuurlijk vind ik dat! Het is echter niet door met onze bloten vuisten tegen een muur op te boksen dat we echter ooit uit deze zwakke situatie zullen geraken, maar hoe zou ik het dan doen?

  Wel, wil je de banken echt liggen hebben? Wil je echt terugslaan tegen deze grove fraude? Haal dan zoals Cantona ons vertelde, je fiat geld af! Niet om het onder je matras te steken, maar om er goud en zilver mee te kopen. Echte alternatieven voor de Euro en Dollar van dewelke zij er eindeloos veel kunnen bijdrukken. Koop er goud en zilver mee! Bestel kilo’s goud en zilver, koop er gouden muntstukken (Napoléons en Vrenelissen) mee, koop Krugers, koop zilveren munten en zilveren baren. Je wint op meer dan één manier. Elke gram goud of zilver die jij koopt en fysiek in bezit hebt, is een gram minder in de handen van het bankingkartel. Een kartel dat alle dreigingen op haar duur bevochten monopolie op geldcreatie als een leeuw probeert te bekampen. Om die reden zullen banken, overheden afhankelijk van de banken en media afhankelijk van banken alle concurrenten van hun fiat munt en fiat producten genadeloos bestrijden en aanvallen. In de eerste plaats zijn dat goud en zilver.

  Door edelmetalen te kopen maak je het de banken moeilijker om straffeloos geld te drukken maar wat nog belangrijker is, je zorgt ervoor dat hun ongebreidelde valsmunterij en fraude, van jou een rijker man maken. Het is simpel, perfect legaal en belangrijkst van al, een goede belegging. Bovendien is het iets dat de banken haten! Je neemt namelijk de controle over jouw spaargeld, jouw duurverdiende spaarcentjes weg uit hun handen. Want het wordt stilaan tijd dat wij eens stoppen volgens hun regels te spelen. Wij moeten ophouden hun suggesties te volgen (die altijd in het belang van de bank en niet de cliënt zijn) en we moeten ophouden ons te laten bestelen, doordat ze talloze kosten aanrekenen voor hun “diensten” (transactiekosten, beheerslonen, makelaarslonen). Dit doen ze door hun klanten aandelen aan te smeren waarvan zij zelf af willen, dit doen ze door hun eigen slechte beleggingen (obligaties in slechte bedrijven en staatsschuld van insolvente overheden) te herverpakken in de vorm van “beleggingsproducten” en deze aan te smeren aan hun klanten.

  Kies voor echte activa en verlaat deze “schuld” instrumenten, deze beloftes gemaakt door een pathologische breker van beloftes! Koop u een echte appel voor de dorst in plaats van een loze belofte op wat ooit een appel voor de dorst zou kunnen worden! Weg met papier! Je wil geen papier! Papier is hoe banken ons al eeuwen bedriegen. Laat ze hun eigen waardeloze papier maar houden en kies voor goud. Doe eindelijk eens een keertje niet wat de bank u probeert op te dringen. Koop eens gouden munten of zilveren munten. Echt geld dat je in je handen kan houden, dat in je handen weegt, een tastbaar bewijs van je verzet, echt geld dat universeel is, geld dat geen stempel of andere politieke entiteit met zich meedraagt. Het is geld dat al millennia zijn waarde heeft behouden, bovendien is goud onmisbaar voor de fabricage van juwelen en electronica, net als zilver overigens dat bovendien ook nog eens de beste geleider ter wereld is, om nog maar te zwijgen over haar anti-bacteriële eigenschappen. Kortom, het zijn metalen die in talloze andere functies (buiten die als betaalmiddel) waarde bezitten.

  Wij hebben de banken vertrouwen gegeven en keer op keer heeft de geschiedenis ons op harde wijze geleerd dat zij ons vertrouwen niet waardig zijn. Wij zijn spaarzaam geweest en keer op keer is de koopkracht van datgene dat wij op zij hadden gezet ons gestolen. Wij hebben geduld geoefend en keer op keer is ons geduld niet beloond geweest. Verzet u op een domme manier en u zal verliezen. Verzet u op een slimme manier en u zal winnen! Bovendien zult ge er nog rijk van worden!

  Doe mee, samen met andere miljoenen van vrije mensen die het huidige corrupte financieel systeem verwerpen en verlangen naar eerlijkheid en degelijkheid. Zeg nee aan de banken, tegen de banken! Koop goud, koop zilver!

  20-12-2010, 16:35 Geschreven door Yannick Verdyck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
  Tags:Banken, Fractioneel bankieren, Goud & Zilver, fraude, Banking, Het monetaire systeem, de Euro
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia, de onbekende oogappel van Bernanke...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dexia, het lijkt wel of ik een natuurlijke hekel heb ontwikkeld voor deze bank. Sta mij echter toe deze hartstochtelijke afkeer een beetje meer te onderbouwen en u zal onmiddellijk inzien dat er wel wat meer voor te zeggen is dan op het eerste zicht lijkt.

  Vooreerst zou ik willen zeggen dat het waarschijnlijk zo is dat alle grootbanken, banken en verzekeraars hoogstwaarschijnlijk failliet zijn, ware het niet voor het feit dat banken (anders dan gewone particulieren of gewone bedrijven (in het bijzonder KMO's)) het onwerkelijke privilege bezitten hun activa te mogen waarderen naar eigen willekeur. Waar men vroeger steeds "mark-to-market" waarderingen toepasten, waardeert men tegenwoordig de activa, de bezittingen van de bank, tegen "fair value", "mark-to-maturity", "mark-to-model" en meer van dat fraais. Wanneer wij zulke truukjes zouden uithalen, zouden wij ogenblikkelijk de gevangenis invliegen, maar als u toevallig een bank bent is het niet meer dan normaal, meer zelfs het is uw verdomde plicht de boel te belazeren om het "systeem" te redden.

  Allemaal goed en wel, dat wist u waarschijnlijk allemaal al, maar wist u ook dat Dexia op het hoogtepunt van de kredietcrisis, in het najaar van 2008 de 2de grootste afnemer van cash van de Federal Reserve was onder de buitenlandse banken? Wist u dat Dexia 53 miljard dollar heeft gekregen van de FED? In de Belgische pers heeft hier geen haan naar gekraaid... De cijfers spreken volgens mij echter voor zich, ter vergelijking, de bail-out van Ierland zal Europa 76 miljard euro kosten.

  Hieronder de ruwe cijfers van de 35 Europese financiële instellingen die geld hebben toegestopt gekregen van de Amerikaanse Federal Reserve:

  UBS  ~  74 miljard dollar
  Dexia SA  ~  53 miljard dollar
  BNP Paribas  ~  42 miljard dollar
  Barclays PLC  ~  39 miljard dollar
  Royal Bank of Scotland Group  ~  38 miljard dollar
  Commerzbank AG  ~  15 miljard dollar
  ING Groep NV  ~  11 miljard dollar
  WestLB  ~  8 miljard dollar
  Handelsbanken  ~  6 miljard dollar
  Danske Bank A/S  ~  5 miljard dollar
  Deutsche Post AG  ~  5 miljard dollar
  Erste Group Bank AG  ~  5 miljard dollar
  NordLB  ~  4 miljard dollar
  Free State of Bavaria  ~  4 miljard dollar
  KBC  ~  4 miljard dollar
  HSH Nordbank AG  ~  3 miljard dollar
  Unicredit  ~  3 miljard dollar
  HSBC Holdings PLC  ~  3 miljard dollar
  DZ Bank AG  ~  3 miljard dollar
  Republic of Korea  ~  3 miljard dollar
  Rabobank  ~  3 miljard dollar
  Sumitomo Mitsui Banking Corporation  ~  2 miljard dollar
  Banco Espirito Santo SA  ~  2 miljard dollar
  Bank of Nova Scotia  ~  1 miljard dollar
  Mizuho Corporate Bank, Ltd.  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Syngenta AG  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Mitsui & Co Ltd  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Bank of Montreal  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Caixa Geral de Depósitos  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Mitsubishi UFJ Financial Group  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Shinhan Financial Group Co Ltd  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Mitsubishi Corp  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Aegon NV  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Royal Bank of Canada  ~  minder dan 1 miljard dollar
  Sumitomo Corp  ~  minder dan 1 miljard dollar


  Dit allemaal is slecht de topje van een fenomenale ijsberg, de waarheid is dat al onze banken failliet zijn, dat alle overheden failliet zijn.


  Hieronder de link naar Dexia's "kleine geheimpjes"...

  http://www.zerohedge.com/article/meet-35-foreign-banks-got-bailed-out-fed-and-just-cpff-banks

  http://www.bloomberg.com/news/2010-05-11/europe-s-finance-firms-hold-78-billion-greek-portuguese-sovereign-debt.html

  20-12-2010, 16:30 Geschreven door Yannick Verdyck  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yannickverdyck

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  20-12-2010, 11:47 Geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 20/12-26/12 2010

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!