Finland
The story
Inhoud blog
 • UPDATE!
 • start van week 4
 • zondag, Blogdag
 • de tijd vliegt
 • dag 1!!!!
  Zoeken in blog

  27-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UPDATE!

  Heeeeey iedereen,

   

  ’t is alweer heel lang geleden dat ik nog iets gepost heb hier (sorry sorry sorry) maar ’t is een heel drukke periode geweest. Schoolwerk, bedrijfsbezoeken in Helsinki, op reis geweest naar Lapland en dan ook nog Belgisch bezoek gekregen (JJJOOOEEEPPPIEEE)

   

  Nu heb ik eindelijk tijd om jullie terug een update te geven. Het schoolwerk begint zich op te stapelen maar dat is niet echt erg want we leren wel heel veel bij over de Finse cultuur en de Scandinavische landen. Mijn eerste uitstap naar Helsinki was met school. Een drukke planning met 3 bedrijfsbezoeken.

   

  Het eerste bedrijf was Ikea. Een volledige rondleiding in een van de grootste winkels en showrooms ter wereld. Het klinkt misschien een beetje saai omdat iedereen wel Ikea kent maar de reusachtige showroom en de informatie die we ter plaatse kregen was wel de moeite waard. Het tweede bedrijf was MTV networks. Een televisiestation dat vergelijkbaar is met VTM in België. De volledige toelichting was wel een beetje slaapwekkend tot er plotseling informatie gegeven werd over de samenwerking met België en Nederland. Programma’s die het zeer goed doen bij ons zijn ook hier heel populair met dat kleine verschil dat het pas drie à vier jaar later wordt uitgezonden in Finland. Big Brother is hier nu één van de toppers en ‘Boer zoekt vrouw’ zal het volgens de zender volgend seizoen heel goed doen. Dag twee hebben we Fazer bezocht (het hoogtepunt van de trip naar Helsinki). Fazer is de grootste chocolade- en confiserieproducent in de Scandinavische landen. Fazer is marktleider in Zweden, Noorwegen, Finland en Rusland. Uiteraard hebben we de volledige productie afdeling bezocht en mochten we proeven J. De chocolade is echt lekker maar nummer 1 blijft toch wel onze Belgische cote d’or J. Na onze energieboost in de Fazerfabriek zijn we dan maar terug op de bus gestapt om terug te keren naar Pori. De bijna vijf uur durende busrit is niet echt aan te raden na een bezoek aan de grootste chocoladefabriek in Finland.

   

  Toen we terug thuis waren hadden we niet echt de tijd om op adem te komen. Iedereen die mee ging naar Lapland had net voldoende tijd om alles klaar te zetten om aan de dertien uur durende autotrip te beginnen. Met grote verwachtingen en kleine oogjes zijn we dan maar om vijf uur in de ochtend vertrokken richting Pelkosenniemi.

   

  Zeven dagen lang hebben we samen met z’n veertienen in een gezellige cottage in Pelkosenniemi kunnen genieten van Lapland. De eerste ochtend was het genieten van de bergen het meer en de sneeuw. Opstaan met een kudde rendieren in je voortuin is niet iets wat je elke dag kan doen.

   

  Uiteraard hebben we ook een bezoekje gebracht aan de enige echte kerstman. Op de poolcirkel is er een volledig park met o.a. een postkantoor en een kerstshop en dan natuurlijk ook het kantoor van de kerstman waar hij elke dag alle brieven ontvangt. Na de foto met de kerstman en het shoppen in de kerstshop was het tijd om de benen te strekken. Met de auto zijn we naar het grootste nationaal park in Finland gereden. De stevige wandeling was eerder een fotosessie dan een ontspannende trip. Rendieren, eekhoorntjes en bruine beren het loopt hier allemaal vrij rond.

   

  Jammer genoeg hadden we niet zoveel sneeuw en was het onmogelijk om met de slee een tochtje te maken. We hebben wel de husky en de reindeer farm bezocht. Redelijk duur om een paar honden te zien in een kooi maar naar Lapland komen en geen husky’s zien is ondenkbaar J

  Op vrijdag was het alweer tijd om terug te keren… time flies when you’re having fun! Gelukkig had ik wel iets om naar uit te kijken. Zaterdag was er de kleine familie reünie J

  Het was super om eindelijk de mama, ‘kleine’ broer en meme terug te zien. Het was een lekker warm gevoel om alles te kunnen vertellen en naar verhalen van het thuisfront te luisteren zonder een microfoon en een computerscherm.

   

  Alles is hier leuk, mooi, onbeschrijfelijk maar toch voelt het enorm goed om elkaar terug te zien. Het afscheid deze keer was zwaarder dan de eerste keer…

   

  Finland is echt een prachtig land en zeker en vast de moeite waard om een keertje te bezoeken. Ik ben nu ongeveer halfweg mijn Erasmus avontuur en de toffe momenten blijven nog steeds elkaar opvolgen.

   

  Ondanks alle toffe momenten, nieuwe vrienden en leuke dingen kijk ik er toch ook stiekem naar uit om jullie allemaal terug te zien.

   

  Vele groetjes vanuit het Hoge Noorden,

   

   

  Yannick


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-10-2008, 17:08 geschreven door Yannick  
  15-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start van week 4
  De eerste dag van week vier is alweer voorbij...
  Vorige week stond er een verjaardagsfeestje op de planning. Eén van de Turkse meisjes heeft haar 21ste verjaardag gevierd en iedereen had een cadeautje uit 'zijn land van herkomst' :d uiteraard was er Belgische chocolade!
  Vandaag was er Corporate Culture. Ze hebben hier wel een rare manier van lesgeven! de lector geeft een taak in de klas en gaat dan gewoon terug naar zijn kantoor, als er iemand vragen heeft moet hij maar langs komen of een mail sturen.

  Vorige week donderdag was er het jaarlijkse studentfeest. Alle 'groentjes' moeten een paar opdrachten doen (zoals bijvoorbeeld wedstrijdje straatrollen) 's avonds is er een concert en dan de 'afterparty'. Tkomt er eigenlijk op neer da alle Finse studenten totaal zat zijn en alle uitwisselingsstudenten foto's nemen :d

  De rest van deze week wordt het werken voor school en thuis blijven want het wordt hier echt winter! 

  als er nog iets spannends gebeurd dan laat ik het zeker weten!!!

  greeeetz  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  15-09-2008, 20:25 geschreven door Yannick  
  07-09-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag, Blogdag
  Hey Hey iedereen,

  zondag blogdag
  vorige week zijn we met een  paar andere mensen naar Rauma geweest. Rauma is een stadje op zo'n 100 à 120 km van Pori. Het werd opgenomen als werelderfgoed en dus zeker en vast de moeite waard. Het oude Middeleeuwse stadje is met z'n kleine houten huisjes heel gezellig en één van de mooiste van Finland.

  Deze week was er eindelijk wat meer school. Het werk begint binnen te stromen en de lessen beginnen nu echt op gang te komen. De manier van lesgeven is totaal anders dan in België. Finnen zijn niet zo'n grote sprekers. ze wachten liever hun beurt af en het liefst zouden ze helemaal niets willen zeggen. In de les gebeuren er rare dingen. Als je dorst hebt of naar het toilet moet dan ga je gewoon, je hoeft helemaal niets te vragen. Heb je geen zin meer in les dan vertrek je gewoon! écht vreemd!!

  Woensdag was er een verjaardagsfeestje van Aslì, één van de Turkse meisjes. Het hele gebouw stond op z'n kop en iedereen was op de zesde verdieping een feestje aan het bouwen. Jammer genoeg was er de volgende dag les.

  Gisteren stond er alweer een stadsbezoek op de agenda. Deze keer kozen we voor de trein in plaats van de bus. Tampere, de stad die we bezochten is zo'n 1,5u rijden. (Het openbaar vervoer is, in tegenstelling tot alle andere dingen, echt goedkoop voor studenten. We krijgen een studentenkaart waardoor we soms maar 1/4 van de prijs moeten betalen)
  Tampere heeft een 'druk' centrum (winkelstraten, een paar restaurantjes en een kleine fabriek) en een heel uitgestrekt natuurgebied. Finland is gekend voor zijn meren en zijn grote bossen erom heen, Betoverend!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-09-2008, 13:37 geschreven door Yannick  
  29-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tijd vliegt

  hey hey iedereen,

  De eerste week is echt voorbij gevlogen! we hebben elkaar hier beter leren kennen en het is een super groep!
  De eerste dag dat we echt allemaal samen waren was aan zee. Een soort van team building op het strand. Ondanks het weer was het toch een toffe dag. veel regen, veel wind en koud... echt Fins weer!

  De eerst schooldag was indrukwekkend. De school is echt gigantisch en veel moderner dan de scholen die wij kennen. Er is een meer en een groot bos op school waar de verschillende gebouwen rond liggen. Ze werken hier met kleuren en straat namen om je weg te kunnen vinden op school. Op school werde we al ingelicht over onze uitstapjes naar Rusland enz. 

  Gisteren zijn we met z'n allen naar de bar geweest die hier niet zo ver van ons gebouw ligt. Het bleek niet zo maar een bar te zijn... een KARAOKE BAR!! Iedereen wou het podium veroveren en heef het beste van zichzelf gegeven. Ik heb samen met de Italianen en Laurence ook een liedje 'gezongen'. De sfeer hier is onbeschrijfelijk... we zijn een groep die steeds hechter wordt!

  En dan is er natuurlijk nog het weer... zoals ik al zei is de zomer hier wel duidelijk gedaan. Op school kunnen we de krant lezen van elk land uit Europa. toen ik daar las dat jullie dit weekend tussen 25 en 28 graden krijgen moest ik wel even slikken. hier is het momenteel 12 graden met heel veel regen en koude wind. Het ziet er niet naar uit dat het zal beteren... met dit weer is het natuurlijk wel leuker om naar de cinema, de sauna, het bubbelbad op school te gaan

  Yannick


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  29-08-2008, 00:00 geschreven door Yannick  
  26-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 1!!!!

  Heeeeey iedereen,

   

  Er is eindelijk internet! Gisteren was een hectische dag, na het afscheid op Belgische bodem was het eindelijk zo ver. Het vliegtuig richting Helsinki stond op ons te wachten…

  De vlucht was de ideale gelegenheid om te fantaseren over wat ons te wachten stond. Het vliegtuig naar Pori (onze eindbestemming) was een andere ervaring. De luchthaven van Pori was voor het vliegtuig(je) op maat gemaakt. Te voet van de landingsbaan naar de ‘aankomsthal’ en zonder transportband de bagage zelf gaan halen aan de uitgang.

  Aan de luchthaven stond mijn tutor mij op te wachten. een brede glimlach en een groot bord met daarop ‘welcome to Finland Yannick’ zorgden voor een goed gevoel! Samen zijn we dan naar mijn kot gereden. Kamer 614 op de (uiteraard) zesde verdieping is de komende vier maanden mijn stekje. Ik heb mijn eigen badkamer en naast mijn kamer is de keuken met een terras. (De keeskop naast mij heeft zijn eigen terras).

  Na het verkennen van de lokale supermarkt zijn we met alle studenten die vandaag zijn aangekomen in het park gaan eten. Iedereen is hier super enthousiast! Morgen wordt een dagje zee ondanks het slechte weer. Ze verwachten hier een kleine storm..

  Het slapen zal toch nog een aanpassing vragen aangezien de zon hier tot 23u het beste van zich blijft geven. In oktober schijnt ze dan weer maar tot 15u..

  Deze middag heb ik rendier gegeten, jammer genoeg heb ik nog geen echt beest zien rondlopen…

   

  Ik zal jullie zeker op de hoogte blijven houden zolang het internet wil meewerken.

  Groetjes uit het hoge Noorden

   

  Yannick


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-08-2008, 13:52 geschreven door Yannick  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ring ring
  mijn nieuw gsm nummer: +358 44 965 14 20

  greeetz

  yannick
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-08-2008, 13:52 geschreven door Yannick  
  23-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het begin van een groot avontuur...
  Binnen enkele dagen is het eindelijk zo ver, hèt grote vertrek!

   Ik kijk vol spanning uit naar wat er mij nog allemaal te wachten staat. Ondanks mijn grote verwachtingen is het toch een grote stap om afscheid te nemen, iedereen achter te laten en het 'nieuwe' te ontmoeten...

  Ik zal proberen om jullie via dit Blog op de hoogte te houden van alle belevenissen en avonturen in Finland. feel free om commentaar te plaatsen of even het gastenboek te tekenen.

  greetz
  Yannick


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  23-08-2008, 17:20 geschreven door Yannick  
  Archief per week
 • 27/10-02/11 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!