Inhoud blog
 • lang geleden
 • schrik van mezelf
 • Kennismaking...
 • verdere uitleg ...
 • pffffff
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yankee's leven als een leugen

  17-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lang geleden
  Nu het is een tijdje geleden dat ik hier nog geweest ben. De laatste tijd voel ik me goed alhoewel mijn relatie met Helina gedaan is(spijtig genoeg) maja heb het zelf uitgemaakt. Maar voel me niet echt nog een psychiatrisch patiƫnt. Ik weet ook niemeer wat te vertellen bij mij psychologe. Waar ben ik dan wel nog mee bezig? Begeleid wonen, nazorg, medicatie afbouwen, werk??? En nog een ding waar ik de laatste tijd erg mee bezig ben dat ik geen groepsmens ben. Dat is tenminste wat ik dacht, maar mijn psychologe heeft me daar een ander inzicht over doen krijgen. Hier in de leefgroep voel ik me niet goed omdat de mensen mij niet echt liggen. Nu dat komt ook omdat er een macho gedrag is en wat je misschien niet echt zou geloven na vorige posts ik ben niet echt een macho. De mensen uit mijn groep praten over vrouwen als lust object. Nu ik weet ook dat daar meer achter zit maar ik ben zo niet en ik kan daar ook niet echt tegen. Ik kan elk individu uit de groep goed verdragen maar als ze samen zijn dan kunnen ze soms zo irritant zijn. Niet dat ze irritant tegen mij doen maar hun gedrag enz. en dat is niet zo echt mijn ding. Dus de groep is niet echt mijn ding. Maar het stoort me de laatste tijd dat ik me altijd afzonder op mijn kamer om niet in oude gewoontes te hervallen zoals het liegen (ja mijn problematiek is nog altijd aanwezig maar die zal er altijd wel zijn). Ik heb er gewoon anders mee leren omgaan in plaats van te liegen en mezelf te verloochenen om toch maar te passen, en moeite te steken, in de groep die me toch nie ligt, trek ik me terug op mijn kamer. Nu doe ik het natuurlijk niet altijd en ontsnappen er wel eens een paar leugentjes maar geen van grote omvang. Dus de nazorg is zeker nog nodig. Maar volgens mijn psychologe is dat wel al een goede stap dat ik inzie dat de groep me niet zo ligt en dat ik mezelf nie verloochen. Ik ben wie ik ben en als de mensen me niet mogen das dan hun zorg. Volgens mijn psychologe ben ik wel graag in groep en zeker in gezelschap ma geen grote groep, er mag geen groepsdruk in aanwezig zijn. En we moeten ook een beetje dezelfde interesses hebben. Want in de afdeling waar ik het eerste verbleef had ik een goede groep ik ging graag in de leefgroep zitten TV kijken enz. En toch waren het allemaal uiteen lopende persoonlijkheden. Maar toch weet ik niet goed(behalve dan het macho gedrag) wat er voor derest mis is aan deze groep. Op de vorige afdeling waar ik verbleef was de groepsdruk er en waren er een paar rotte appels genoeg om me slecht te voelen.
  Begeleid wonen dan is ook een stap die ik moet zetten en ga zetten maar dat is natuurlijk ook weer een groep dus we zullen zien wat het daar word. Nu niet dat ik me alleen slechter voel enkel een beetje eenzamer ofzo maar dan ga ik op internet en heb contacten genoeg. Waar ik dan wel weer schrik van heb is dat ik terug ga naar de stad waar mijn drugsproblemen zijn begonnen en me heel slecht voelde. Maar heb in die stad ook goede vrienden wonen, heb er ook gelukkige momenten gekend de school enz. niemand kan me helpen om mijn slechte "vrienden" niet meer op te zoeken dat moet ik alleen doen. Drugs zet zoveel op het spel. Mss vragen jullie jullie dan wel af waarom gade dan ook terug? nu ja mijn vrienden die ik echt mis dichter bij mijn familie en ook niet zover van hier. Want natuurlijk in een stad waar je alles van drugs weet te vinden is als een kat bij de melk zetten. Dat word een zware beproeving maar voel me sterk genoeg om erdoor te geraken.
  Werken dan, nu ik zou willen beginnen met een "part-time" job gewoon om bezig te zijn en dan kan ik nog drie dagen per week therapie volgen. wat ook verplicht is bij beschut wonen. En dan werken omdat ik me ook wat nuttiger ga vinden en niet meer leven op kosten van de staat. maar een vol tijdse job ga ik nog niet aankunnen. En is ook in tijd niet te regelen.
  De nazorg ga ik doen waar ik nu verblijf ik heb veel aan mijn psychologe aan de psychiater dan moet ik niet volledig opnieuw beginnen met een vertrouwens relatie op te bouwen(met psycholge en psychiater) en dan kan ik Helina nog eens zien want die ga ik wel missen. En ik ga de nazorg zeker nog goed kunnen gebruiken om te leren omgaan met mijn problematiek. 
  Maar een voltijdse opname vind ik niet meer nodig. Ik moet me ooit terug in de maatschappij begeven.
  Dan heb ik nog een nieuwe hobby gevonden voor mij nl wandelen, ik dee da vroeger ook al graag maar nu nog liever Zelf zo graag da ik mij misschien ga inschrijven in een wandelclub.
  Hiermee ga ik besluiten voor vandaag ga proberen om een beetje vlugger terug te komen en wat meer te schrijven. heb tijdens mijn therapie veel geschreven dingen die ik eigenlijk hier wou posten maar het is er nooit van gekomen dus die zaken staan gewoon nu in mijn dagboek.
  Tot de volgende keer. Yankeetje

  17-01-2010 om 01:06 geschreven door Yankee  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Pathologisch liegen


  Archief per week
 • 11/01-17/01 2010
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  martin2016
  www.bloggen.be/martin2
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Helina... Het Droomertje

 • Categorieën
 • Pathologisch liegen (6)


 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!