Inhoud blog
 • over yanina wickmayer
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  yanina wickmayer

  19-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over yanina wickmayer


  2006
   yanina Wickmayer stond voor het eerst in de top 500 van het vrouwentennis, onder meer dankzij haar ITF-titels in Koksijde, Florianópolis en Córdoba, alle drie $10.000-toernooien.

  2007
  In april  werd ze op 17-jarige leeftijd voor het eerst geselecteerd voor de Fed Cup. België moest het opnemen tegen de Verenigde Staten, maar Wickmayer verloor met 6-1 6-2 van Venus Williams. Ze werd ook geselecteerd voor de play-offs voor de Wereldgroep tegen China. Ze won haar eerste wedstrijd tegen Zi Yan met 7-5 7-6(7). Het was haar eerste overwinning tegen een speelster uit de top 200.

  Later die maand won Wickmayer in Les Contamines voor het eerst een ITF-toernooi dat gedoteerd was met $25.000. Ze versloeg hier opnieuw een speelster uit de top 200, eerste reekshoofd Sandra Zahlavova. Op weg naar de titel won Wickmayer het ook nog van het derde, het vierde en het vijfde reekshoofd.

  Ze sloot haar seizoen met succes af met een aantal toernooien in Azië. In Makinohara ($25.000) bereikte ze de halve finales. De week erna won ze in Hamanako haar tweede $25.000-toernooi. Dankzij deze overwinningen kwam Wickmayer de top 300 binnen. In Taoyuan ($50.000) won ze voor het eerst van een speelster uit de top 100, door tweede reekshoofd Chan Yung-Jan (WTA-69) te verslaan in de tweede ronde. Ze behaalde hier de finale. In Taizhou ($25.000) won ze haar derde toernooi van het seizoen. Ook in Kungming won ze; haar vierde toernooizege van het seizoen en haar eerste op een $50.000-toernooi. Dankzij deze twee overwinningen kwam Wickmayer de top 200 binnen. Ze eindigde het seizoen als tweede Belgische (na Justine Henin) op de 170e plaats van de WTA-ranking. Haar seizoen werd door de Vlaamse Tennisvereniging bekroond met de prijzen voor 'belofte van het jaar' en 'tennisprestatie van het jaar'. Voor die tweede prijs waren onder meer ook Kim Clijsters, Xavier Malisse en Caroline Maes genomineerd.

  2008
   Wickmayer speelde op de Australian Open haar eerste Grand Slam. Ze won in de eerste kwalificatieronde van Sandy Gumulya maar verloor in de tweede ronde van Katie O'Brien. Een week later versloeg ze in de Fed Cup-ontmoeting tegen Oekraïne voor het eerst een top 50-speelster, wanneer ze in twee sets won van Kateryna Bondarenko (WTA-43). Op de tweede speeldag versloeg ze ook Alona Bondarenko (WTA-22).

  Tijdens het WTA-toernooi van Antwerpen (Proximus Diamond Games) versloeg ze in de eerste ronde de Chinese Shuai Peng. In de tweede ronde verloor ze van de Slowaakse Daniela Hantuchova. Ze behaalde nog twee ITF-finales tijdens het voorjaarsseizoen, in New Delhi ($50000) en in Monzón ($75000). Haar eerste ITF-tournooizege van het seizoen was op het graveltoernooi van Indian Harbour Beach ($50000).

  Toen op 16 mei 2008 Justine Henin haar afscheid aankondigde, werd Wickmayer beste Belgische op de WTA-ranking. Ze behaalde voor de eerste keer de hoofdtabel van een Grand Slamtoernooi als kwalificatiespeelster op Roland Garros. In de eerste ronde verloor ze van de Oezbeekse Akgul Amanmuradova.

  In juni kreeg Wickmayer grote internationale interesse door de finale te behalen van het WTA-toernooi in Birmingham ($200000, gras). Ze versloeg onder meer Casey Dellacqua (WTA-41) en Michaëlla Krajicek (WTA-53), maar verloor in de finale nipt van Kateryna Bondarenko met 7-6(7) 3-6 7-6(4). Dankzij deze prestatie steeg ze in de WTA-ranking tot nummer 66. Door de lichte knieblessure die ze tijdens deze finale opliep, zegde ze af voor het WTA-toernooi van 's Hertogenbosch-Rosmalen ($175000) om haar deelname aan Wimbledon niet te hypothekeren. Met Wimbledon 2008 is Wickmayer immers voor de eerste keer meteen geplaatst voor de hoofdtabel van een Grand Slamtoernooi.maar verloor wel in de eerste ronde van sugiyama

  in july ging ze er dree keer in de eerste ronde uit in palermo door Chaknashvili in drie sets.ook in portoroz waren het drie sets maar Santangelo won uiteindelijk. in stokholm kreeg ze een nog sterkere tegenstandster szavay (nummer 14)

  dus in augustus ging ze naar monterry ($100 000)daar berijkte ze de halve finale .een week later stond cincinnati op het programa daar was in de tweede ronde mauresmo iets te sterk het werd 3-6 1-6.

  en nu op naar de us open !!!

  19-08-2008 om 20:00 geschreven door schorpioen21  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/yanina_wickmayer

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  19-08-2008 om 19:10 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


  Archief per week
 • 18/08-24/08 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!