Leesportfolio opdracht 3
Joyland door de ogen van Devin Jones
17-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joyland

Beste lezer

Ik ben Devin Jones en ik zal jullie mijn verhaal over het mysterieuze pretpark Joyland vertellen.

Het begin 

Voor mij begon het allemaal met een sollicitatiegesprek. Ik had verschillende redenen om een vakantiejob te vinden, maar de allerbelangrijkste reden was om mijn gedachten te verzetten van Wendy Keegan. Zij was toen nog mijn lief, maar het ging al niet meer goed tussen ons. Een andere reden was dat ik het geld wel kon gebruiken voor mijn studies en er kwam tijdens het sollicitatiegesprek nog een reden bij en dat kwam door de zin “Je verkoopt de mensen hier plezier zodat ze hier weggaan met een glimlach”. Ik maakte ook kennis met de waarzegster Fortuna die in mijn toekomst gevaar, een klein meisje en een jongen met een hond zag. Ik kreeg de baan en mocht een rit in het reuzenrad ‘Carolina Spin’ maken. Ik kreeg van de werknemer Lane Hardy ook de tip om een kamer te regelen bij Emmalina Shoplaw.

Het spookhuis

Nu ga ik het hebben over de kamer regeling bij mevrouw  Shoplaw en mijn eerste contact met de moord van Linda Gray in het spookhuis van Joyland. Ik stelde mij mevrouw Shoplaw voor zoals Charles Dickens haar zou voorstellen, namelijk een bedrijvig type met blozende wangen. In mijn fantasie zou ze ook nog thee en scones serveren, maar fantasieën komen nooit uit dus was ze een lange bleke vrouw van rond de vijftig met een sigaret in haar hand. Nadat ik de kamer had geregeld had ik nog tijd over dus vroeg ik haar naar het spookhuis van Joyland. Ze begon over de moord op Linda Gray door een goed voorbereide moordenaar want hij had twee overhemden en handschoenen aan. Hij is wel gespot geweest en ze hadden foto’s van hem door de lokale fotografes de 'Hollywood Girls'. Er is maar een verontrustend iets aan het verhaal en dat is dat er mensen zijn geweest die haar geest hebben gezien in het spookhuis waardoor ze konden zeggen dat ze een blauwe haarband aanhad terwijl dit in geen enkel artikel gemeld is geweest.

De eenzame vakantie

Ik bedankte haar en nam dan de bus naar huis om de voorjaarsvakantie te vieren met mijn vader en Wendy misschien ook. Ik belde haar maar ze was er niet en toen ze later terug belde zei ze dat ze moe was door het shoppen en toen ik zei dat ik van haar hield zei ze het terug maar zonder enthousiasme. Ik hield mezelf voor dat het kwam omdat ze moe was maar er was waarschijnlijk een andere reden. Na onze examens hadden we normaal plannen gemaakt zorgde haar vriendin Renee ervoor dat die plannen niet doorgingen en dat was de laatste keer dat ik haar sprak dus vierde ik de vakantie bij mijn vader. Op de laatste dag maakte ik een wandeling met hem en maakte ik mij klaar om te vertrekken naar mijn verblijfplaats bij mevrouw Shoplaw.

De werkende vrienden 

Toen ik daar aankwam zag ik dat de andere kamers ook bezet waren door jongeren die in Joyland gingen werken deze zomer. Er was een meisje dat Erin Cook heette en die was ingehuurd als Hollywood Girl en dan was er nog een jongen die Tom Kennedy heette en die dezelfde job als ik had. Op de avond voor onze eerste werkdag zaten we met ons drieën in de woonkamer om elkaar te leren kennen en te kletsen over de komende zomer. Ik heb in die zomer heel veel dingen gedaan zoals attracties besturen, het hondenpak van Howie de mascotte dragen om de kinderen te vermaken en er was een keer een situatie waarbij ik een klein meisje moest redden omdat ze aan het stikken was in een hotdog en het raarste was dat Fortuna dit voorspeld had. Mijn redding kwam in de krant en ik werd bedankt door de ouders en de eigenaar meneer Easterbrook. We bezochten een keer het spookhuis en Tom zag de geest van Linda. Op het einde van de vakantie kwam ik tot een beslissing: ik zou mijn studies even stopzetten om verder te werken in Joyland. Ik beloofde Erin en Tom om in contact te blijven en Erin beloofde mij om onderzoek te doen naar de moord op Linda want ik wou graag de zaak oplossen.

De voorspelling en de moordenaar

Ik bleef dus werken in Joyland en elke dag kwam ik op de heenweg een jongen met een hond en een vrouw tegen die op het terras aan het ontbijten waren. De jongen heette Mike Ross, zijn moeder Annie en zijn hond Milo.  Eerst was Annie heel afstandelijk maar dit was logisch als je weet dat haar zoon leed aan een speciale vorm van spierdystrofie waardoor hij niet kan lopen en een maximum leeftijd van 20 jaar kon halen.  Mike wou graag eens naar Joyland komen dus regelde ik dat voor hem en ook Annie die eerst heel gestrest was vond het leuk. Na dat bezoekje kwam Erin met nieuws en op een bepaalde avond had ik door wie de moordenaar was. Het was een medewerker van Joyland en hij belde mij op die avond op om te zeggen dat ik naar Joyland moest komen om hem daar te ontmoeten omdat hij anders Annie en Mike zou vermoorden. Toen ik daar was maakten we een rit in de Carolina Spin en hield hij een geweer tegen mijn hoofd. Gelukkig was er Mike met het voorspellende derde oog die Annie waarschuwde dat ik in gevaar was, maar het grootste geluk was dat Annie al van jongs af aan had geleerd hoe ze met een geweer moest schieten om de moordenaar dood te schieten. Daarna leefde ik mijn leven verder en zij hun levens tot ik gebeld werd door Annie met de mededeling dat Mike gecremeerd zou worden. Ze vroeg of ik kon komen omdat ze dit zelf niet zou kunnen en natuurlijk zei ik ja.

17-03-2020 om 17:08 geschreven door Yanik Apostolescu  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


T -->

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!