Inhoud blog
 • Feestdagen en examens
 • Performen in China
 • Tis hier plezant!
 • Life in Ningbo
 • Ouders en broer op bezoek!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Yana's avonturen in China

  22-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestdagen en examens

  Hoewel de kerstmissfeer er niet echt was hier in China, zeker niet in het kleine Ningbo, hield het ons (de buitelandse studenten) niet tegen om een gezellig kerstdinner + feest te houden. Op kerstmisavond zijn we allen gezellig gaan eten in Elements, een westers restaurant in laowaitan (de westerse uitgaansbuurt in Ningbo). Waar we konden smullen van een lekker buffet! Kkon het mij natuurlijk niet laten om letterlijk mijn buik ROND te eten! (Kzal maar zwijgen over mijn plannen om op dieet te gaan zeker...) En dan na het eten, was er een goe feestje. Mede dankzij de bende mexicanen die weer van de partij waren. Het feestje duurde tot de vroege uurtjes, waarna iedereen toch vrij tipsie terug naar huis keerde.
  Geslaagd kerstfeest! Alhoewel ik wel de cadeautjes een beetje miste... (dus vrienden en vriendinnen, mama en papa: volgend kerstmis dubbele cadeaus voor mij?? )

  Dan hadde we terug paar dagen school en dan NIEUWJAAR!
  Ik ben met Petra, Irena, enkele mexicanen en zweden naar Shanghai gegaan om het te vieren. Daar hadden we een tafel geboekt in La Rouge, een fancy club langs de bund, met een kweetni hoe schoon zicht op de bekende skyline van Shanghai. Echt de moeit! Muziek was ook heel goed en ons hostel net om de hoek, dus ook alweer: geslaagd nieuwjaarsfeest! Toch ergens ook wel vreemd om het zo ver van huis te vieren... Maar wel eens origineel natuurlijk om het in Shanghai-city te vieren!
  De dag erna uitgeslapen en dan nog wat gaan shoppen in de fake-market. Kbegin het afbieden eindelijk goed onder de knie te krijgen! Mjaaajaaa.

  Dan, na al het feesten, waren er de examens. Saai onderwerp dus kzal het heel kort houden. We hadden 3 examens op 2 dagen. Kben 1 dag ervoor beginnen leren en kben er op alles door, met nog mooie puntjes ook. Eigenlijk stellen ze niet ZO veel voor hier... en de leerkrachten zien ook liever alle buitelandse studenten slagen, zodus. Maar ik heb in het jaar wel heel goed mijn best gedaan, dus parents, ik doe hier wel degelijk iets hoor!

  En na de examens heb ik een weekenhalf doorgebracht met: uitgaan, slapen, filmke zien en eten. Lekker genieten :)
  Nu vertrek ik op vakantie naar Yunnan in het zuiden van China, maar meer daarover in mijn volgend blogverhaal!
  Gegroet en dikke zoen!

  22-01-2009 om 13:53 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-01-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Performen in China

  Oho, nu heb ik mijn blog toch wel al even verwaarloosd... mijn excuses! Kheb het hier dan ook heel druk! Ofja soms vergat ik het, en ook heel soms geen zin om het te schrijven :) maar kga mijn leven beteren! Kzal er maar aan beginnen.

  De danswedstrijd in Hangzhou: eigenlijk was het helemaal geen wedstrijd, maar een talentenshow. We hebben dus heel hard getraind, om dan helemaal niks te winnen seg! Wat een bedrog! Neen, eigenlijk was het een heeel leuk weekend. Donderdagmorgend zijn we vertrokken, om ergens rond de middag toe te komen en hebben we de eerste keer geoefend op het grote podium in de grote zaal :). Wel vrij impressive, ook om de andere scholen te zien, tzaten er echt hele goeie bij. We hebben die dag vooral gewacht, gestressed, afgezien van de kou in onze dunne danspakskes, en 2 keer geoefend. Het duurde vooral lang omdat de `regisseur` bij elk optreden allerlei opmerkingen zat te roepen in zijne micro, waardoor veel groepen dingen aan hun optreden moesten veranderen enzo. Om 23u waren we dan eindelijk in onze hotelkamer ( welke wel echt chiq was!), uitgeteld kropen we dan in ons bed.
  Vrijdag (de dag van de show) moeste we vroeg opstaan. Ben k echt ni meer gewoon, dus was echt kaka! Maar een lekker westers ontbijt, maakte dat weer helemaal goed! Dan hebben we de hele voormiddag in de kleedkamers doorgebracht, waar we werden opgemaakt door proffesionele schminksters. Alhoewel ik er niet beter uit zag, vond ik zelf. Die chinezen gebruiken dan ook altijd witmakende creme, waardoor ik er beetje als een spook uitzag, en mijn ogen had ze veel te donker gemaakt... afin, twas toch maar voor de chinese televisie, niemand dat mij kent! Dan in de namiddag konden we eindelijk optreden. Twas echt stresse, en dan met die camera`s in ons gezicht als we op het podium stonden, maar we hebben da goe gedaan! Twas natuurlijk voorbij in een zucht, zoals alles waar je eerst lange tijd voor gewerkt hebt. Dan savonds zijn we eens goed uitgeweest, wat we verdiend hadden!
  De dag erna moesten we er natuurlijk weer vroeg uit, dat was pikken. We zijn die dag een echte kungfuschool gaan bezoeken, waar de kinderen, vanaf  5jaar schat ik, een echt helse schow voor ons hadden voorbereid. We keken echt ons ogen uit alle! Khad er filmkes van gemaakt, maar mijne camera is gestolen, echt stom... We hebben dan nog wat taiqi geleerd (ben ik ondertussen al weer vergeten natuurlijk, taiqi talent dat ik ben) en in hunne refter gegeten, om dan naar ons hotel te gaan.
  De volgende dag, zijn we dan nog ergens een bekende muur gaan bezoeken, waar we 2uur op gewandeld hebben, terwijl chinese studenten van 1ofandere school ons rondleidde in hun beste engels. Was wel nog best mooi, maar niks speciaals. `We` btw zijn alle buitelandse studenten die meegedaan hebben aan de dansshow. Nen hele hoop dus.
  Ma dus heel het weekend was gratis en het ontvangst overal super, de hotelkamers mooi en het eten echt lekker! Fijn weekend dus! En kben op tv geweest, dus das ook eens leuk eh :)

  Dan, wat is er nog gebeurd ondertussen dat het vermelden waard is? Ohja, kheb nog eens op een podium gestaan! Zo rond kerstmis, was er een kerstmisdiner in de school en dan daarna, moest elke klas van de buitelandse studenten 3 optredens doen. We hadden er 2weken voorbereidingstijd voor gekregen. Al de leerkrachten, buitelandse studenten en chinese studenten waren uitgenodigd om te komen kijken. Nu, iedereen mocht kiezen wat ze deden, maar onze klasleerkracht heeft ons opdrachten opgelegd. 6 meisjes van ons klas moeste chinees liedje zinge, iemand moest gitaar spelen en ik en cisse (ne jongen van mijn klas) moeste ne xiangsheng opvoeren. Zo een komisch dialoog int chinees, van 2 blz lang, dat we dan vanbuiten moesten leren. Twas stresse, vooral omdat chinese humor, nuja ni echt van hoog niveau is, en dus gewoon ni grappig was. En ook: deze keer was het wel een wedstrijd! Maar nu komt het: ik en cisse hebben gewoon weg EERSTE prijs gewonnen! Met 93 punten van de jury! Hoe zot is da! En tbeste van al: de prijs was 300kuai! Feeeeestje!

  19-01-2009 om 00:00 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-11-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tis hier plezant!
  Hier volgt weer een update van mijn leven in het oh zo rare, maar toch vree boeiende China!

  Khad jullie al verteld dat ik hier chinese dansles volg, niet waar? Wel, nu wordt het spannend, want dit weekend komt er iemand ons filmen en dan wordt er beslist of we goed genoeg zijn om deel te nemen aan de danswedstrijd, die ergens midden december doorgaat in Hangzhou! Deze week hebben we dus al heel hard geoefend om onze bewegingen zo gelijk mogelijk te maken en zo vlotjes mogelijk te bewegen, en kmoet zeggen tbegint al serieus op iets te trekken :). Ik heb enkel mijn twijfels bij de outfit: wit met gele broek en bloes, met hier en daar roze bloem, een rieten hoed met kerstversiering en witte balletschoentjes.... kzal zo snel mogelijk foto op facebook zetten, dan zal je het wel snappen.
  Tzou echt fijn zijn als we zouden mogen gaan. Het is een wedstrijd voor enkel buitelanders, van over heel china, en het belangrijkste: totally for free! En tschijnt dat het echt een feest is! En ohja: het wordt uitgezonden op tv, LIFE! Eindelijk mijn langvewachte tvdebuut! hihi :) En ik vind we hebben er zo hard voor gewerkt, wij verdienen gewoon te gaan! Maar na dit weekend zullen we het dus weten. Ik hou jullie op de hoogte!

  Vorig weekend heb ik beetje iets stouts gedaan. Alle, echt een klein beetje eh.
  Zaterdagmorgend was er een loop-klimwedstrijd (nen berg oplopen) van 3km en 6 Mexicanen (onder andere Leo, Raoul, Jerry, Precilla) en 1 Zweed vormden het team van onze unif. Nu wouden de rest van ons mee gaan om voor hun te supporteren, en we hadden onze naam opgegeven voor een plaatsje op de bus. Maar, de avond ervoor bellen ze ons, dat Irena en ik niet mee mogen op de bus! Enkel uitwisselingsstudenten mochten mee (dus enkel Mexicanen en Zweden). Ja seg! En wij daarvoor vrijdagavond speciaal thuisblijven omdat het zaterdag vroeg opstaan was! En ja, wij wouden zo graag mee! Hebben we beslist van toch gewoon te proberen op de bus te geraken. Smorgens dus vroeg opgestaan en heel cool en relax (maar vanbinnen mijn hart aan 100km per uur) de bus opgestapt. Oef, gelukt! Maar dan: een naamlijst! OH jeeminee! Wat nu gedaan, want wij stonden daar helemaal niet op! Ok, geene paniek, blijkbaar stonden er mensen op die niet waren komen opdagen, dus: Irena was Megan en ik was Kristin. Hebbe we gewoon 'here' geroepen als we die namen hoorden, hihi! Dju toch da was spannend! :) 
  En het was het echt waard. De Zweed is 2e geworden! Echt sjiek, heeft geldprijs gewonnen enal! De Mexicanan waren beetje minder (ergens bij de laatste 10 van de 60 aangekomen ofzo), was wel lache. En dan hebben we ook hele mooie tempel bezocht die daar in de bergen was. Heel mooi. En op de terugweg hebben de andere dan iets stouts gedaan. We mochten zo gratis eten in een chinees restaurant, en als we weggingen hebben ze gewoon een heel karton bier meegenomen. En jaaaa feestje op de bus!

  Vandaag was het leuke dag. We zijn met een hele bende buitelandse studenten (stuk of 100) op 'schoolreis' geweest. In de voormiddag naar een pretpark. Dat was echt fijn! Het was niet zo groot, maar er stonden toch enkele goeie attracties en de omgeving was echt wauw. We hebben maar 10 kuai moeten betalen (net iets meer dan 1€) en binnen moesten we niks betalen. Er was ook geen kat, dus we hadden alle attracties voor ons! Hoe cool is da! En dan in de namiddag zijn we dan ergens hoog in de bergen, een park gaan bezoeken, ook echt mooi, en weer: wat een zicht, zo op de valei en de bergen. Scuun scuun. En er is ook altijd zo ne goeie sfeer onder de buitelandse studenten, dus twas echt plezant!

  Nog gauw iets over eten (kweet het, ik kan er niet over zwijgen... mijn excuses): kdacht dus dat het aan het chinese eten lag, dat ik zoveel naar binnen kon spelen. Maar hoo neee! Enkele dagen geleden zijn we met een hele bende van meer dan 20 (daarvan vooral Mexicanen) naar een mexicaans restaurant gaan eten. Man dat was lekker! En kheb niet alleen mijn bord volledig leeggeschraapt, maar het bord van Karin die naast mij zat, moest er ook aangeloven (ze had voor alle duidelijkheid genoeg gegeten). Alle seg, dat doe ik normaal toch nooit! Ik snap niet wat er hier met mij aan de hand is, maar ik kan niet stoppen met eten! Afin, vanaf die dag heb ik besloten, serieus te minderen, en altijd iets over te laten op mijn bord :). So far so good (ongeveer). Alle nu stop ik weer over eten! Ge zou der veneir honger van krijgen!
  (of nee toch nog iets: ik heb NUTELLA gevonden in China!! Alle eigenlijk heeft Raoul het gevonden en voor mij gekocht als verrassing. Eén van de gelukkigste dagen uit mijn leven! Amai, kmerkte dak al twee maand zonder had moeten doen! :) direct de lepel der in en mmmm)

  Vwala, dat was het weer zowat. Ahja ik kan ook vertellen dat het hier eindelijk kouder wordt! Wat zeg ik, kvries hier bijna mijn tenen af! En eigenlijk is het nog gemiddeld 15graden. Kweetni, miss was ik al gewend geraakt aan het warme weer. Kga in ieder geval morge wa shoppe achter winterpullekes en wanten en muts enzo. Dak mij wat meer kan induffelen! (Want ge weet, tzijn hier nergens chauffagen eh!)

  Zo vrienden en vriendinnetjes! Hopelijk is jullie nieuwsgierigheid weer wat gevoed. En weet: ik mis jullie! Echt de waarheid!
  xxx

  21-11-2008 om 16:46 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  30-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Life in Ningbo

  Hoidiehoi evriebodie!

  Binnen een week ongeveer, zit ik hier al twee maanden! De tijd gaat toch snel eh. En mijn leven hier in Ningbo wordt hoe langer hoe toffer! Elke week leer ik weer nieuwe mensen kennen, maak ik nieuwe dingen mee, het gaat hier nooit vervelen!
  Ik ben enkele weekends geleden weekendje gaan shoppen in Shanghai. Jaja, jullie horen het goed, helemaal naar Shanghai gereisd, gewoon om te gaan shoppe! :) Tja de winkels zijn er zo leuk, enja ik ben ook maar een vrouw van vlees en bloed eh! :p Nee, maar we (Irena, Petra en ik) zijn ook wat gaan sightsee'en. We hebben namelijk bezoekje gebracht aan de oh zo bekende Tvtoren in Shanghai, (de toren die dat je op elke foto ziet staan, met die ronde bol vanboven). We zijn dan helemaal tot boven geweest, in de hoogste bol en hebben vandaar het panoramisch zicht over Shanghai bewondert. Twas wel mooi ze! En de volgende dag, zijn we naar de fake-market geweest, waar we hebben afgeboden alsof ons leven ervan afhing en amai kben nog nooit met zoveel zakken naar huis terug gekeerd! Niet te geloven hoe goedkoop je sommige dingen kunt kopen! De kwaliteit is een andere zaak, maarja dat zijn zorgen voor later. :) We zijn ook in een keikoddige jeugdherberg blijven slapen, voor maar 5euro per nacht. Twas echt goe inorde, nog maar maand open, alles was nog nieuw! En onze bedden waren zo precies bootjes, echt schattig, met gordijntjes enal (foto's op facebook). Alle, int kort, twas een fantastisch weekendje out met the girls! Ga ik zeker nog is over doen. Tis dan ook helemaal niet moeilijk om tot in Shanghai te geraken. Gewoon 3uur de bus op, en vwala, ge zijt er!

  Kheb overtlaatst eens zitten peinzen over het eten hier in China. Want ik zweer het ulle, eten neemt hier een centrale plaats in! Wat wij op een dag het meest aan elkaar vragen: 'what are we going to eat for lunch?' en 'what are we going to eat for dinner?' Tis ook zo dat wij hier altijd gaan uit eten, nooit zelf koken. Waarom zoude we ook, het is supergoedkoop om uit te gaan eten. Alle toch hier in de buurt van de campus (int centrum is het duurder, ma dan nog goekoper als thuis). En we eten ook twee keer warm per dag, met telkens rijst erbij! Een wonder dat ik rijst nog niet beu ben! :) En trouwens: pattatjes beschouwen ze hier als een groente. Dus soms eet ik rijst met pattatjes en beetje vlees :). Tja die chinezen eh... Maar alle ik kan wel begrijpen waarom iedereen verdikt terug komt uit China. Ook vooral denk ik door de manier waarop de chinezen eten. Al de schotels die ge bestelt (bvb soort vlees in een sausje, groentjes met pattatjes, rijst, noedels met wat vlees en groenten) worden in het midden van de tafel geplaatst en iedereen heeft dan een klein bordje. Alles wordt dus gedeeld en ge pikt telkens maar iets van die schotels. Maar zo hebt ge dus geen idee van hoeveel ge eet! Thuis heeft iedereen zijn eigen bord en ziet ge hoeveel ge gaat eten, maar hier blijft ge dus maar pakken, tot als ge zo opgezwollen zijt, dat ge het maar moet opgeven. Ge haast u ook om te eten, want voor ge het weet is de rest er mee weg! Dusja...
  Kben trouwens enkele dagen geleden met de twee Japanse meisjes van mijn klas (Kaori en Miki) Japans gaan eten en man man toch da was gooee! Echt de waarheid! Kheb mij echt boordevol gegeten! Maar nu genoeg over eten, of kga hier dadelijk weer iets verorberen!

  Ma geen zorgen, kheb een manier gevonden om al dat eten te compenseren. Ik ga nu elke avond gaan lopen samen met Irena. Zij loopt proffesioneel en vliegt mij dus vaak voorbij, ma kdoe het zelf ook niet slecht. Voor iemand dat ni zo graag loopt alle :), kloop toch zo een 8 toerkes, op zo een echte looppiste eh. En kben van plan om het op te bouwen tot 15, mmhh kzal nog laten weten wanneer me dat gelukt is. En daarenboven volgen we nu ook Chinese dansles! Echt grappig. Tis op zo chinese traditionele muziek en het is zo een hele elegante dans, met veel golvende bewegingen. Ma tis echt plezant. We zijn met 13 meisjes en tzijn ook allemaal toffe! We gaan trouwens ook optreden ergens eind dit jaar, ik denk in Hangzhou. (Als ge eens wilt zien welke dans het is: http://dv.ce.cn/video/2008/04/21/232189.html ) En niet lachen! :)

  Oh nog iets dat ik wou vertellen: ik ben vrijdag uitgeweest naar een keisjieke karaokebar! Echt wauw! We zijn zo met een stuk of 15 man gegaan, en toen we toekwamen stonden er aan de ingang 8 chinezen, 4 aan elke kant, en allemaal te gelijk int chinees 'welkom bla bla' met een buiging. Mij deden ze eerder verschieten, ma twas wel wauw! En dan met de lift naar boven en we kregen zo een eigen kamer. Ma wat voor een kamer! Keigroot! Met schone moderne zetels en een grote lage tafel int midden, aan de muur een grote flatscreen tv met grote boksen aan elke kant. Achteraan nog zetels en een tafel met pc, waar we onze liedjes zelf mochten kiezen. We hadden onze eigen bar, met chinese bediening, onze eigen wc's. Het was een vaste prijs voor de kamer en we mochten dan a volonté drinken en we kregen ook fritjes met ketchup en fruit enzo, echt zoveel we wouden. Gewoon zalig! Echt grellig :)
  En dit weekend ist halloween weekend, tbelooft ook weer goei feestjes te worden! Juist nog een kostuum vinden... :) We gaan eens proberen of we er geen in Wall-mart vinden. Waar ik trouwens ook al lang naartoe wil, want kheb mij laten vertellen, dat ze daar nutella verkopen!! Ja dat moet ik gewoon eens gaan checke eh! Ouh tzou zo een schoon weerzien zijn, met mijne geliefde nutella! We will see!

   

  30-10-2008 om 16:19 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  16-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders en broer op bezoek!
  Het is ondertussen al twee weken geleden, maar de week van 1 oktober had ik een weekje vrijaf! En toen hebben mijn ouders en mijn broer mij een bezoekje gebracht. We hebben samen nog veel van china gezien, kzal hier even vertellen waar we allemaal geweest zijn:

  Mijn ouders en broer zijn eerst naar Hong Kong geweest voor enkele dagen, toen ik nog les had. Dan zijn ze naar Guangzhou gereden en ik gevlogen. Het was een blij weerzien, vooral de mama had mij al enorm gemist :) tja die mama's toch! Van Guangzhou zelf heb ik niet zoveel gezien, maar veel viel er denk ik ook niet te zien. Het is gewoon een hele grote stad, met gebouwen en snelwegen :). Wat ik wel heb gezien is een rubber-speelgoedfabriek (de mama was ook half op zakenreis, dus we moesten mee wat bedrijven gaan bezoeken). Wel interessant vond ik, daar lagen zo grote pakken rubber, wat ze zo uit de bomen halen, dan gaat dat door allerlei machines en komt er opt einde zo een pap uit. Dan hebben ze zo figuurtjes gemaakt uit ..........waar ze de rubber ingieten, vervolgens nog even laten drogen, en hup je hebt balletjes in verschillende kleuren en vormen, waar onze honden thuis mee spelen! En in het magazijn zaten dan vele chinezen op een rij, superhard te werken zonder een woord te zeggen, ja ze kunnen er wat van! In Guangzhou zijn we 1 nacht gebleven.

  Volgende dag zijn we naar Wuyishan gevlogen. Heel mooi gebied, zo wat meer int binneland en tussen de bergen. Wel nog primitiever daar. Zagen we al direct aan de luchthaven. Er stonden maar twee vliegtuigen en het gebouw van de luchthaven was heel klein. Het was maar 1 ruimte, met zowel check-in, als duane, als baggage claim, alle ge snapt het wel eh. Ik werd daar dan bijna overeden door het karretje waar al de valiezen opstaan (ik stond nog buiten) en begonnen ze daar alles op de enige band te zetten die er was. Je weet dat er altijd met u valies gesmeten wordt, twas eens iets anders om het nu ook werkelijk te zien :). Daar werden we opgepikt (door chauffeur van hout-bedrijf) en begonnen aan een drie uur lange rit door the middle of nowhere richting Shaowu (een klein stadje daar). Het was een gammel busje en de weg kronkelend en hobbelig, maar de omgeving, de natuur was wel prachtig! Visualiseer even: bergen op de achtergrond, rivieren waar chinezen met rieten bootjes over varen (met zo'n typische rieten hoed op hun hoofd), overal groen en soms een bamboebos, hier en daar een boerderijtje met machines uit de tijd van ons grootouders, rijstvelden die half int water staan, theeplantages tegen de hellingen van de bergen,... scuuuun eh :) Dan eindelijk aangekomen in Shaowu, maar dat was niet veel speciaals, ga ik jullie niet mee vervelen.

  Dag erna, weeeer de vlieger op, richting Shanghai nu! We zijn 1 avond, natuurlijk, naar de Bund geweest. Dat is waar je langs het water kan wandelen en de skyline van shanghai kan bewonderen. Veel lichtjes enzo, wel nog mooi :). Wel wordt je als buitelander achtervolgt door allerlei chinezen, die watches (mijn broer, zo typisch, heeft er een gekocht), vliegers (ook de papa heeft zich laten verleiden en kocht 4 vliegers! "voor als we thuis eens tuinfeest houden, das toch plezant!" jaajaa papa) en warme kastagnes verkopen. Oh en ook zo wieltjes voor onder je schoenen (er reden er ons daar nog verbazend veel voorbij op zo'n schoenwieltjes! die chinezen toch...) Ook kon je een tekening van jezelf laten maken of een foto. En ok ja.. kzal het maar bekennen... kheb mij ook iets gekocht :) tja het kind in mij kwam weer naar boven en aangezien de rest van het gezin zo goed bezig was, heb ik mij zo'n duivelhoorns gekocht voor op mijn hoofd, die licht geven! Cool ze :d
  We zijn ook nog een groot park gaan bezoeken en nog wat gaan shoppen, voor de rest niet veel speciaals. Enkel nog: zaterdagavond hadden ik en mijn broer zin om uit te gaan. Khad dan naar Stef gestuurd (mede-sinoloog die nu jaar in Shanghai studeert) om ons het uitgaansleven in Shanghai eens te tonen. We zijn naar een club 'Richy' genaamd gegaan. Veeeeel volk, ma nog goeie muziek en veel ambiance. Ook nog vrij veel buitelanders. Wel heel duur ze! We hebben daar dan maar niks gedronken, en veel gedanst. Alle, onder die 'we' mag je wel mijn broer niet rekenen. De muziek was zijn ding niet, wou dus niet dansen en besloot toch drank te kopen. Even daarna had hij ook al vrienden gemaakt met enkele chinezen en begon daar mee drankspellekes te spelen. Kdacht: alle iedereen tevreden. Maaaar na 2uurkes ofzo, was hij toch wel al straalbezopen! Goe ze broerke! Heb ik hem dan maar mee teruggenomen (of liever: teruggesleurd) naar het hotel! Tssss. Ma kom twas wel ne fijne avond! Merci trouwens eh Stef! En Hilda (nog mede-sinoloog daar), volgende keer ga je mee eh :)
  Ohja voor ik het vergeet: kheb ook nog heel veel dvd's gekocht! (70cent tstuk!), toch zien dak mijn filmverslaving niet verwaarloos eh! :)

  Dan zijn we zondagavond van Shanghai naar Ningbo gereden, want maandag was het terug school! Ik heb ze dan mijn unif en dorm laten zien, en ze zagen dat het goed was. Dinsdag zijn ze dan terug vertrokken. Twas leuk om hun te zien, maar kwas toch ook blij dat ze weer vertrokken :d, tja wat kan ik zeggen, ouders kunnen nogal zagen :p "Yana vraagt dat is!" "Wat staat er hier geschreven?" "Vraagt dat is!" "Wat heeft die gezegd?" "Vraagt dat is!" "Vraagt dat is!" Jaaaaaaaa seg! :) Niet slecht bedoeld eh mama, als ge dat hier leest :)

  Dat was dus de vakantie met de ouders zi! En nu is het even gedaan met bezoek uit het thuisland, tot in februari! (Kijk al uit naar jullie bezoek hoor, mijn lieve chirochicks!)

  Dikke zoenen allemaal!

  16-10-2008 om 17:02 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  12-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn eerste berichtje
  Hallo iedereen!

  Ik heb eindelijk de tijd gevonden om ne keer iets te schrijven op mijnen blog! En tis al effe geleden, dus kheb wel wat te vertellen! Maar ik zal het proberen kort te houden en enkel de interessante dinge vertellen! Here we go:

  De lessen zijn nu al enkele weken volop bezig en ze vallen heel goed mee. Ze zijn niet zo moeilijk, grammatica les is zelfs wat te gemakkelijk. Int algemeen heb ik eigenlijk het gevoel dat ik alleen nieuwe woordjes bijleer, maar geen grammatica enzo. Allé, de moeilijkheidsgraad is toch veel lager als in Leuven! Maar ik moet welke elke dag chinees praten, overal, want geen enkele chinees hier spreekt een woord engels! Het enigste wat ze kunnen zeggen is: 'Hello!" En ook wel: "Watches, bags, cheap cheap for you! Lookie lookie! You're my friend, cheap cheap!" Niks mee aan te vangen dus! Maarja zo oefen ik wel mijn mondelinge vaardigheden, wat bij mij wel nodig is! :)
  Ik begin die van mijn klas nu ook beter en beter te kennen. Tzijn eigenlijk allemaal echt toffe! We zijn met ongeveer een 20tal. Irena (van Tsjechië) is ongeveer mijn beste vriendin hier nu, we zitten altijd samen in de klas, gaan samen eten, tis altijd wel lache! Het enigste minpunt: ze is er van overtuigd dat de Tsjechische bieren beter zijn als die van België!! Hebben we al veel over gediscussieerd! Maar ik laat mij niet doen eh mannen! Dan zijn er ook nog twee Japanse meisjes (hun namen ontsnappen mij even nu), echt fijne meiden! Dan hebben we ook nog Ceecee (van Burkina Faso) en Ahmed (van kweetni-meer-waar) zo beetje de lolbroeken van de klas, vervolgens ook Miguel (Spanje) en Chris (Mexico). Als laatste ook nog 2 mexicaanse meisjes en enkele Koreanen, maar daar hebben we niet zoveel contact mee.. Ohja ook nog ne jongen van Kazachstan en ene van Zweden (maar dat zijn eignl 2 vreemde kerels...) En ahja, voor ik hem vergeet, nog een oud ventje, met bulten op zijn kop en zwarte tanden :-s, kmoet nog ontdekken wat die in ons klas komt doen :).
  We hebben ook superveel huiswerk!! (Eignl vergeleken met Leuven, niet zoo veel, maar toch.. er zijn hier zoveel andere dingen te doen, dat het huiswerk er soms te veel aan is!) We hebben bvb bijna elke dag 1 of 2 dicteés, en enkele teksten die we moeten lezen en nog wat oefeningen. Maarja, zo moet ik wel studeren eh! Wat ik trouwens al flink gedaan heb, vind ik van mijn eigen. :)
  Maar genoeg over die saaie lessen! Op naar het volgende:

  Nog meer mensen die ik heb leren kennen: 5 zweedse meisjes (Mathilda, Joanna, Petra, Christien en Karin) allemaal toffe meisjes en echte feestbeesten, maar met een kleine verslaving aan shoppen, shoppen, shoppen! De eerste drie zijn ook blond en Irena ook, dus als wij met z'n vijfen over tstraat lopen, hebben we nogal bekijks! Ja man, die chinezen kunnen toch staren ze! Echt ni normaal soms!
  Dan heb ik nog enkele Mexicanen leren kennen (Leo, Raoul, Rafael, Jerry (totally gay!) en Octavio). Tzit hier echt vol met mexicanen! Ik moest over tlaatst met busje vant school naart centrum om iets van mijn visum inorde te brengen, en ik zat daar als enige nt-mexicaan tussen allemaal mexicanen! Begonnen die daar hunne muziek op te zetten en mee te zingen, en hup ik zat in de partybus! Plezante mensen dus! Even daarna knalde we wel tegen auto aan... (miss de chauffeur teveel afgeleid), maar wauw het eerste ongeval dat ik zie in China en kwas er zelf bij betrokken!! Natuurlijk alleen maar blikschade, das precies het enige wat ze hier voorhebben. Ze rijden gelijk zotten, maar ze rijden niet snel, dus het zijn enkel krassen en afgevalle bumpers en lichten. Maar ze rijden hier dus echt heel wild! Rijstroken, daar kijken ze niet naar en als ze geen plaats hebben om voorbij te steken (ook al zijn er 3 rijstroken), ja dan ga je toch gewoon even spookrijden! Doodnormaal hier! Zebrapaden zijn versiering op de grond en hun toeter gebruiken ze evenveel als hun gaspedaal! Tzal toch nog even duren voor ik daaraan zal wennen.

  Wat kan ik hier nog vertellen?
  Ahja kben nog eens avondje uit geweest: Ik en Irena zatten rustig glaasje te drinken op terraske bij twater (Ningbo is heel gezellig stadje zo savonds!) en toen kwamen Huje en Palla (2 jongens van Ijsland) daar toe, en bleek dat die daar waren voor ne quiz. Hebben we ons daarbijgezet, en kwamen er daar enkele Amerikanen toe en ne Fransman. Eén van die Amerikanen had die quiz voorbereid, en twas echt nog plezant! Buiten het feit dat ik en Irena + ook de fransman dik verloren zijn... maja wat wilt ge, met allemaal vragen over Amerika en playstations (zo typische jongens vragen!) En de winnaars kregen dan voor 300yuan drankbonnekes en moeten de volgende quiz voorbereiden (blijkbaar is er eentje elke maand), we gaan trouwens ook allemaal samen is gaan paintballen! Afin, die van Ijsland hadden de quiz dan gewonnen, en ze waren zo vriendelijk van een paar drankjes met ons te delen :). Dan zijn we samen nog uitgeweest naar Le Cargo, een danscafé waar vooral buitenlanders zitten. Twas echt een goe feestje, maar net iets teveel gedronken... Tegen ong 4u taxi naar onze dorm genomen (Irena, ik, Huje en Palla), twas ondertussen aant regenen dat het goot! En toen we toekwamen waren de deuren al gesloten (uitraard, die sluiten om 23u al), maar geen paniek normaal gaan we langs het poortje opzij. OOh toch paniek, het poortje was toe! (Huje was gaan voelen) Bij nader inzien moest dat poortje zowiezo open geweest zijn, maar op die moment kon ik zover niet nadenken en besloten we dan maar over het hek te klimmen. Aangezien ik slippers aanhad (die constant ergens bleven steken) en toch een beetje duizelde, was het een hele opgave! Maar toch wel grappig, alhoewel ik hoop dat niemand ons heeft bezig gezien!
  Ohja diezelfde avond heb ik mijn fototoestel laten vallen, die nu uit meer dan 1 stuk bestaat, dus... op foto's zullen jullie nog even moeten wachten. Maar ze komen er zeker aan!

  12-10-2008 om 17:11 geschreven door Yana  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)

  Archief per week
 • 19/01-25/01 2009
 • 17/11-23/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!