Inhoud blog
 • lessen van mama
 • Leed
 • ja lap
 • Vwalla , kzin der iere mee ....
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Stommelingedingen en consoorten
  Omdat er zoveel vraag naar is.....
  17-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lessen van mama
  Me moeder zei mien altied dak ni mochten lachen met menschen die "etwa" mankeerden of iet ofwa anders woaren dan aal de anderen. 
  Wat da 'anders' zin ook mochte beteikenen.
  Ken da ook nooist gedoan. Alli toch niet dak weten.

  En doar zit ek nu up te peizen....
  Je meug nie lachen met dikke menschen.... mor der zin der nu zovele meir of vroeger, feitelijk ojje de statiestieken bekiekt zien der nu meir dikke menschen dan dunne....dus, meugenk der nu mee lachen of nie ? 

  Kmochte ook nie lachen met menschen met een donkerder huidskleur.
  Mor... ojje deur bepaalde wieken lopt, gelik in Gent of zukke andere steden. Zien der meir doenkerder gekleurde menschen.
  Duu uuuuus.... Meugenk er nu mee lachen of nie?

  Kmochte ook nie lachen mè menschen die anders geklid woaren, Of menschen uutmaken omda ze bepaalde diengen wel of juuste nie droegen.
  Mor ook da is lik gedroait.......

  OF menschen mèt een spraakgebrek......... Nie mee lachen èh Christientje!!!
  Mor .... nu spreken ze allemalle zukke speciale talen.... 
  Of gebruukn roare zinnen 

  dus ken de oplossiene gevoenden mama
  klachen met mezelven nu

  kzin e bitje dikker geworden, kgon oender de zunnebank, kdragen soms roare dingen en kspreken soms ekir roare

  mor tis mezelven, dus ton meugenk doar wel mee lachen eh ?? mama??  17-03-2015 om 14:59 geschreven door X10  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leed
  Iedereen kijkt naar het nieuws , de gebeurtenissen , het leed, de onmenselijkheden (onmenselijk?? alleen de mens doet zo een stommiteiten) , de woede, de angst, de zichtloosheid, het gebrek aan steun. We zijn verontwaardigd over wat een mens een ander kan aandoen…. wij zouden dat nooit doen. Toch? Maar die mensen moeten opnieuw beginnen?? Alles achter zich laten?? Het vergeten en vergeven?? En toch… Zijn we niet met zen allen net bezig met het vuurtje meer en meer aan te wakkeren? Want zeg nu zelf , wat is er erger dan je eigen leed, je eigen verdriet en pijn… En wat doen we ermee? Het uitten , want dat is wat de dokter zegt, je moet er niet mee blijven zitten. Spit it out !! Tha!! Inderdaad , we uitten ons leed à volonté want dat is wat de dokter zegt. En wat krijgen we ervoor terug…. Een paar troostende woorden hier en daar. Een schouder om op te huilen. En begrip van iemand die het ook heeft meegemaakt. Maar in jezelf denk je toch ‘dat van mij is erger’. Maar vooral medelijden, heel veel medelijden en dat is wat we willen, uiteindelijk (komaan wees eerlijk). Het eindeloos gezucht en gepuf en gesnik brengt alleen maar medelijden op. Want het is fucking zielig ook ! En omdat tegen te gaan gooien we elke stap in de , wat voor je vriendenkring de goede richting moet zijn, in de openbaarheid. En iedereen juicht je toe !! Want ja , je kan het !!! Yes you can !! Je hebt al zoveel bereikt , je bent een vechter , je gaat ervoor, je geeft niet op. Maar als mensen zien dat het goed gaat met je, dan zijn ze gerust en kunnen ze weer verder met hun eigen dingen. Je wordt een beetje aan de kant geschoven. Je voelt je eenzaam worden…. En dan , oooohnee toch….. val je terug…. Je verdriet, je boosheid komt weer opzetten. En ook dat moeten we dan maar weer luid genoeg roepen zodat iedereen het weer kan horen!! En weer als tevoren reageren. Maar bij sommigen word alles stilgezwegen. Niet over gepraat. Alleen af en toe met de echt intieme mensen. Soms zelfs dat nog niet. Want zij hebben hun leed gebruikt als krachtvoer. En het is een krachtvoer!! Die mensen hebben alles wat ze hebben bereikt te danken aan hun onvoorstelbaar leed waarover ze al die jaren en jaren en jaren over zwijgen. En ze zijn er ècht voor hun dierbaren. Geen fake gedoe. Geen arme Joe toestanden. Geen ‘tgo wat heb jij veel meegemaakt zeg’ Geen ‘ik voel wat jij voelt want ik ken het ook’ Maar ècht !! Die mensen krijgen nu nog steeds harde klappen. Maar ‘ze kunnen ertegen’! Want het maakt ze sterker. Ze zwijgen. Al hun doden laten ze dood zijn. Ze vieren hun leven. Al hun stomme fouten zijn levenslessen die ze dan nog een paar keer begaan, gewoon om zeker te dat het fout was. Al hun tegenslagen zijn geen tegenslagen , maar een lesje geleerd in extremis. Ze zijn allesbehalve gevoelloos, want je zou het haast denken. En dan kijk je naar het nieuws.

  17-03-2015 om 11:35 geschreven door X10  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-02-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja lap
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tbegoste al goed ...
  kdoen ton de moeite van teen en tander te typen 
  komt da der nog ni up ook 

  aal die moeite voe nietent

  aan de deze die me iere in gebabbeld en , merci wi 
  ken nog gin stress genoeg , moek nu beginnen bloggen va junder
  en tgot an gin kanten

  20-02-2015 om 12:17 geschreven door X10  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Tags:X10
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vwalla , kzin der iere mee ....
  Den druk werd zodanig groot dus men eersten is dezelfde van op me facebook.... met nog wa euh...dingen derachter, want kmoen da iere ook nog aal leren...
  Kgon doar were zowe spijt van en eh .... kvoelet

  dus da spel van vanuchtend....  Ow god (want azo begont da eh)
  Ow god heb een bijna bijna doodervaring gehad. Braaf men pillekes slikken,
  blijft er zo een onding kleven achteraan op men tong... walg walg walg...
  proberen al de rest binnen te houden!  (noot: foutje gemakt op fb iere  bwoeha;-) )
  Toch maar nog wat drinken, want jah
  Het ding moet richting maag schuiven...
  Blijft maar kleven... dus weer walg walg walg
  En dan ...
  Swoesssssch... heel de reutemeteut eruit!!!
  Waaronder een deel door men neus, kwestie van wat drama...
  Daar liggen ze dan... in een plas koffie...
  1...2...3...ooh waar is nr 4???
  Ik kuis alles op... misschiens kom ik die tegen...
  Kriebel
  In de neus
  Neus snuiten...ow zeker. Ik voel precies iets...
  Zucht.... (voel jem al komen ?? ik wel) nog wa snuiten. Wat harder nu!!
  Uhu...yep!!!!
  En zo begint nen mens zen vrijdag.


  En zo begint ne mens ook nen blog (kzoent beter nen blok an men been noemen)
  En nu mor hopen dat da iere aal got lukken , want ken da iere aangemakt oender stress 
  Binst wa verkopen , oendertusschen kieken voe een blog aan te maken blablabla
  En da aal voe menschen die nietent beters te doen en dan mien stommiteiten te lezen
  Gelik voe te zeggen dak ik anders niet te doen en zekers? 
  Me kaffie et koed dus kmoen weg

  20-02-2015 om 12:03 geschreven door X10  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/x10

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  20-02-2015 om 11:10 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


  Archief per week
 • 16/03-22/03 2015
 • 16/02-22/02 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!