Inhoud blog
  • gehaktbrood op mexicaanse wijze
  • Spaghetti op mama's wijze
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Winegum Factory
    leuke receptjes
    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gehaktbrood op mexicaanse wijze
    dit recept heb ik zelf bedacht en is niet al te moeilijk, het recept bestaat uit drie delen, het gehaktbrood,de saus en de sla.



    wat heb je nodig?

    het gehaktbrood:

    - 1 kg gemengd gehakt
    - 250 g. paneermeel
    - 6 geklutste eieren
    - kruiden (peper,zout en curry)

    de saus:

    1 pot witte boontjes in tomatensaus
    1 zakje mexicaanse taco kruiden


    de sla:

    1 zak ijsberg sla
    5 tomaten
    kruidenelixer
    korstjes


    hoe ga je te werk?



    het gehaktbrood:

    je klopt de eieren kortstondig op en mengt ze onder het gehakt met het paneermeel,
     indien nodig kruid je het gehakt nog met peper,zout en/of curry.
    je smeert een ovenschaal in met bakboter en je laat het gehaktmengsel er een kwartiertje in opstijven.
    we bestrooien het brood nog met paneermeel en leggen er nog enkele klontjes boter bovenop.
    de oven moet voorverwarmd zijn op 180°c , zo kan het brood er mooi in braden.
    het brood moet 50 minuten in de oven staan.

    de saus:

    we doen de bonen in tomatensaus in een grote kom en strooien er nog wat mexicaanse taco kruiden over.
    nu mag het enkele minuten opwarmen in een microgolfoven.


    de sla:

    we wassen de sla goed zodat het zijn frisse smaak nog zal versterken, we snijden enkele tomaten doen ze bij de sla nu hoeven we alleen nog maar het kruidenelixer toe te voegen en we hebben een perfecte dressing.


    zo, nu alles klaar is kunnen we gaan dressen,
    leg een beetje sla vanboven in het bord, vanaf de sla gaan we een mooie lijn trekken met de saus
    die de vorm van het bord volgt.in het midden leggen we een sneetje gehaktbrood.

    et voilà, u hebt uw hoofdgerecht.

    veel kookplezier en smakelijk!

    Sophie en Hélène Bresseleers

    27-08-2011 om 10:14 geschreven door Sophie Bresseleers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti op mama's wijze
    ArrowEen zeer gemakkelijk gerecht voor zowel beginners al gevorderden van de kookkunst.

    voor acht personen


    wat heb je nodig?
    - twee teentjes knoflook
    - drie paprika's (elke paprika dient een andere kleur te hebben)
    - twee uien
    - 1 kg kalfsgehakt
    - twee potten tomatensaus
    - 1 kg pasta
    - enkele blaadjes basilicum (u kiest zelf de hoeveelheid)





    hoe ga je te werk?

    - snij de look en de uien in fijne stukjes en laat ze stoven in een beetje olijfolie
    doe hetzelfde met de paprika's.

    daarna laat je het gehakt bakken in olijfolie of bakboter.

    als het gehakt gebakken is doe je alles bijeen in een kookpot.

    nu doe je de tomatensaus bij in de pot en begin je met de spaghettie te koken   (tip. na het koken schrok je de spaghetti in koud water, direct daarna giet je olijfolie over de spaghetti.Exclamation )
    nu kun je alles mooi schikken op een bord en er enkele blaadjes basilicum opleggen voor een 'nog' lekkerdere smaak!

    (tip voor de pikante eters, enkele druppels tabasco doen wonderenExclamation )



    veel kookplezier en smakelijk!


    -Sophie bresseleers 13 jaar




    25-08-2011 om 20:50 geschreven door Sophie Bresseleers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 22/08-28/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs