je klopt de eieren kortstondig op en mengt ze onder het gehakt met het paneermeel, indien nodig kruid je het gehakt nog met peper,zout en/of curry. je smeert een ovenschaal in met bakboter en je laat het gehaktmengsel er een kwartiertje in opstijven. we bestrooien het brood nog met paneermeel en leggen er nog enkele klontjes boter bovenop. de oven moet voorverwarmd zijn op 180°c , zo kan het brood er mooi in braden. het brood moet 50 minuten in de oven staan.
de saus:
we doen de bonen in tomatensaus in een grote kom en strooien er nog wat mexicaanse taco kruiden over. nu mag het enkele minuten opwarmen in een microgolfoven.
de sla:
we wassen de sla goed zodat het zijn frisse smaak nog zal versterken, we snijden enkele tomaten doen ze bij de sla nu hoeven we alleen nog maar het kruidenelixer toe te voegen en we hebben een perfecte dressing.
zo, nu alles klaar is kunnen we gaan dressen, leg een beetje sla vanboven in het bord, vanaf de sla gaan we een mooie lijn trekken met de saus die de vorm van het bord volgt.in het midden leggen we een sneetje gehaktbrood.
Een zeer gemakkelijk gerecht voor zowel beginners al gevorderden van de kookkunst.
voor acht personen
wat heb je nodig? - twee teentjes knoflook - drie paprika's (elke paprika dient een andere kleur te hebben) - twee uien - 1 kg kalfsgehakt - twee potten tomatensaus - 1 kg pasta - enkele blaadjes basilicum (u kiest zelf de hoeveelheid)
hoe ga je te werk?
- snij de look en de uien in fijne stukjes en laat ze stoven in een beetje olijfolie doe hetzelfde met de paprika's.
daarna laat je het gehakt bakken in olijfolie of bakboter.
als het gehakt gebakken is doe je alles bijeen in een kookpot.
nu doe je de tomatensaus bij in de pot en begin je met de spaghettie te koken (tip. na het koken schrok je de spaghetti in koud water, direct daarna giet je olijfolie over de spaghetti.) nu kun je alles mooi schikken op een bord en er enkele blaadjes basilicum opleggen voor een 'nog' lekkerdere smaak!
(tip voor de pikante eters, enkele druppels tabasco doen wonderen)