Lede&Omgeving verhuist van Wordpress naar Bloggen.be van Seniorennet. De blogmaster, Willee27, een tachtigjarig(+) ledenaar volgt al enkele jaren de publieke gebeurtenissen op te Lede & Omgeving en brengt ze op deze website tot nieuw leven. Contactadres:Email
Ook zal hij voortaan voor wie het interesseert, bijkomende inhoud aanleveren zoals workshops voor het aanmaken van toepassingen op het vlak van multimedia gerelateerde onderwerpen.
Op zijn ander blog tooltje zijn overigens al meer dan 300 berichtjes gepost met o.a. kleine workshops, multimedia werkjes met HTML- en JS-toepassingen, gratis programmas en tool-tips allerhande. Sommige ervan zullen worden overgenomen in de rubriek 'Workshops' van dit blog. Inhoud dus voor bezoekers die onder meer hun creatieve egenschappen willen stimuleren en onderhouden.
Het aanmaken van deze voorbeelden vraagt per stuk slechts een paar minuten, dank zij kortfilm.exe.
Dit bestand werd gehost bij en verzonden door DROPBOX Om Vimeo Viewer te publiceren heb je Dropbox nodig als gemakkelijke oplossing.
Surfen op Vimeo
Stap I
Een Vimeo viewer maken.
Wanneer bepaalde gebruikers inhoud publiceren die je aanspreekt zou je misschien geinteresseerd zijn deze te bewaren . Deze workshop creeert een videoviewer die je zal toelaten video inhoud die je boeit later opnieuw te bekijken.
Ik heb voor mezelf daartoe een klein programma aangemaakt. Met deze workshop ligt dat ook in uw bereik met workshop.zip Sla het op in map [ VIMEO VIEWER]. Pak[ workshop.zip] vervolgens uit. De 3 bestanden die je nodig hebt om de videoviewer te maken zijn: [ kortfilm.exe, model.htm en pearson.xml ]. Lukt het uitpakken van workshop.zip niet, dan kun je de drie bestanden elk afzonderlijk download.
Ik leg verder uit hoe een xml-bestand wordt aangemaakt.
Vooreerst een korte proef: run kortfilm.exe en geef de naam in van het XML-hulpbestand 'pearson' (enkel het voorste gedeelte dus zonder [ .xml ]. De presentatie zal worden aangemaakt ( FILE.HTM). Als alles goed is staat nu FILE.HTM in uw map VIMEO VIEWER. Klik op FILE.HTM en uw presentatie wordt afgespeeld.
Het belangrijkste en in feite het enige wat jij moet doen om een nieuwe presentatie aan te maken is een XML-bestand aanmaken dat de gegevens bevat van de door de gebruiker geuploade videos die je wilt verwerken in uw presentatie. .
Stap II
Een XML-bestand aanmaken en opslaan.
De XML-code opvragen.
Het opvragen van de XML gegevens gebeurt simpel door het ingeven van een code (adres) in het adresvak van uw browser.. Deze code bevat : [Een vast gedeelte ]+ [de gebruikersnaam] +"[videos.xml ] Maar waar vind je die gebruikersnaam zul je nu vragen? Je vind deze in het adres van de gebruikerspagina. Bij het openen van deze workshop zie je een video van Jeremie Eloy. In de linkerbovenhoek klik je op from:Jeremie Eloy/Wanaii Films . de pagina van Jeremie Eloy verschijnt. In het adres van deze pagina staat het vimeo gebruikersadres. Zie screenshot.
Hierna de volledige code voor gebruiker [ user6157572 ] (Cruzer Putnam). :[ https://vimeo.com/api/v2/user6157572/videos.xml .
Typ deze code in het adresvak van uw browser en druk Enter. Als alles goed is krijg je de XML-code te zien op uw scherm. Sla het bestand op onder de naam van bvb 'putnam.xml' in de oefenmap VIMEO VIEWER. De naam waaronder je dit bestand opstaat is vrij te kiezen.
Probeer het ook eens met een andere gebruiker. Bij voorbeeld:
naam [ user4731287 ] : - code: [ https://vimeo.com/api/v2/user4731287/videos.xml ]
Plaats de code in het adresvakk van uw browser en druk Enter.
Sla het het xml-bestand dat wordt gegenereerd op als "user4731287.xml in uw voorbeeldmap. Run kortfilm.exe en geef als naam in user4731287.
Kontroleer het resultaat.
FILE.HTM bevat nu een andere presentatie. Je kan de naam FILE.HTM wijzigen als je die presentatie wilt houden, zoniet zal FILE.HTM worden overschreven bij de eerstvolgende nieuwe creatie.