Wielsbeke / Lourdes
Inhoud blog
 • Retour + slot
 • Nog een aantal sfeerbeelden
 • Lourdes
 • Final destination :Gabarret - Lourdes
 • Rit 5: Thiviers - Gabarret
 • Rit 4: Tournon St. Martin - Thiviers
 • Rit 3: Courbehaye - Tournon St. Martain
 • Rit 2: Beauvais - Courbehaye
 • Rit 1: Wielsbeke - Beauvais
 • Laatste bijeenkomst voor vertrek
 • Zaterdag 8 mei 2010 / Wielsbeke - Beauvais : 220 km
 • Zondag 9 mei 2010 / Beauvais - Courbehaye : 177 km
 • Maandag 10 mei 2010 / Courbehaye - Tournon Saint Martin : 201 km
 • Dinsdag 11 mei 2010 / Tournon Saint Martin - Thiviers : 166 km
 • Woensdag 12 mei 2010 / Thiviers - Gabarret : 215 km
 • Donderdag 13 mei 2010 / Gabarret - Lourdes : 139 km
 • Wielsbeke / Lourdes 8 - 13 mei 2010
  Mede mogelijk gemaakt door:
 • compubase.it
 • 8-13 mei 2010
  01-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wielsbeke / Lourdes 8 - 13 mei 2010

  Voorwoord

  Beste medereiziger,

  Welke wielertoerist droomt er niet van om eens een meerdaagse trip mee te maken? Voor een echte toerist die naam waardig, lijkt lourdes de ideale eindbestemming te zijn. De afstand, ongeveer 1100 km, is relatief gemakkelijk in 6 dagen te overbruggen. Het parcours kan naar 'toeristen-normen' zeker niet vlak genoemd worden, maar tientallen 50 en zelf 60 plussers hebben reeds bewezen dat ook dit geen onoverkomelijke hindernis is.

  We nemen dan ook zonder twijfel aan, dat het voor ieder van ons geen probleem kan zijn om dit mentaal en fysisch tot een goed einde te brengen, mits ervoor te zorgen dat hij een redelijke basisconditie heeft.

  Wat Lourdes betreft is dit in de eerste plaats een bedevaartsoord waar elk jaar miljoenen mensen op af komen. Er vallen dan ook geen politieke-, rassen- of taalproblemen te bespeuren. De confrontatie met ziekte-, invalide- of minder behoede mensen drukt ons met de neus in de realiteit.

  Misschien heeft ieder van ons wel een persoonlijke reden om de reis als pelgrimstocht te ervaren. Naargelang het weer gaan we ter plaatse onze activiteiten bespreken. En deze zullen jullie kunnen nalezen in onze blog.

  Tot slot willen wij alle sponsors en medewerkers van harte bedanken die het ons mogelijk maken tot het welslagen van onze organisatie.

  Wij wensen jullie allen veel fietsgenot toe !

  Vincent Vanderbeken - Rudi matton - Ivan Verhaeghe

  Wielsbeekse fietsers afbeelding

  Bijlagen:
  Boekje Lourdes Wielertoeristen.pdf (5.1 MB)   

  01-05-2010, 00:00 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  19-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  19-05-2010, 12:51 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  Tags:extra foto's
  16-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Retour + slot
  De 8e en laatste dag was er ééntje van uren autozitten. We vertrokken 'in kolonne' van Lourdes rond 09.00 u. en kwamen in Wielsbeke aan rond 22.30 u , na een aantal sanitaire stops te hebben ingelast en natuurlijk de gebruikelijk file in Parijs te hebben getrotseerd. Iedereen was vermoeid en zeer content terug in zijn eigen bedje te kunnen slapen.
  Er was afgesproken de fietsen en de bagage af te halen op zondagmiddag in Ter Triest. Deze avond is er nog een spahettiavond voorzien, georganiseerd door enkele rennersvrouwen, om nog wat na te praten over onze welgeslaagde tocht .

  Daarmee besluiten we onze meerdaagse naar Lourdes en komen we terug in het dagelijkse leven.
  Ik denk dat  we mogen terugblikken op een zeer geslaagde trip met heel veel sportieve prestaties en veel leute en plezier. Het was een prachtgroep met een teamspirit om 'U' tegen te zeggen.
  - Alain ontpopte zich als mechanieker, chauffeur, masseur, entertainer, cineast,....kortom all-round individu (lees: manusje van alles)
  - Dieter werd gedoopt tot 'kieken' van de groep,  hij beleefde de week van zijn leven
  - Kurt kwam soms ook aardig uit de hoek, op zijn eigen gereide manier 
  - Geert, onze begeleider, de droge komiek
  - Marc de stille genieter
  - en de rest zat erbij en genoot .............
  Verder denk ik dat iedereen tevreden was over de hotels en de geserveerde maaltijden. Het weer was niet altijd zoals we het gewenst hadden, maar fietsen in de regen heeft ook zijn charmes. (?)
  Kortom een welgeslaagde tocht die iedereen lang zal bijblijven.Wie weet komt er later nog een vervolg op ........
  Als slot een hele speciale vermelding voor GEERT , ANNIE en HILDE, onze begeleiders, die schitterend werk hebben geleverd.We werden verwend en verzorgd tot in de puntjes.

  Een laatste woord van dank aan alle mensen die onze ritten hebben gevolgd,via dit blog, en ook voor de vele reacties. Het deed deugd te lezen dat er zoveel respons was op het thuisfront. Geapprecieerd.

  PS : Verder deze week worden er nog een aantal foto's bijgeplaatst ter illustratie.
  Groeten
  Rudi

  16-05-2010, 00:00 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  14-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een aantal sfeerbeelden


  14-05-2010, 22:21 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  14-05-2010, 21:52 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lourdes

  Hallo iedereen,

  Dag 7 was een dagje Lourdes. Na een rustig ontbijt werden we om 9u30 verwacht in de kapel voor een Nederlandstalige eucharistieviering. Eerwaarde Kemseke maakte melding van onze wielertocht, 6 dagen op weg met onze fiets en dan nog rechtstaan tijdens de mis, de priester had medelijden met ons. We kregen een daverend applaus voor onze geleverde prestaties.
  Daarna brachten we een bezoek aan de grot en ondergrondse kerk, we bezochten de basiliek en wie wilde ging kaarsen aansteken.
  De rest van de dag kon iedereen vrij zijn dag indelen.
  Sommigen gingen verder met 'sightseeing' van Lourdes en genoten van het samenzijn met hun familie, maar een aantal kreeg niet genoeg van het fietsen en trok hun wielertenue nog een laatste keer aan om een col te beklimmen.
  Alain, Kurt, Rudi, Nelson, Rik en Dieter trokken naar de Hautecam, 12 km lang en 1650 m hoog. Het was een vrij zware maar prachtige beklimming. 
  Deze keer hadden we geluk met het weer en bleven we droog. Tijdens het klimmen kwamen de besneeuwde toppen steeds dichter en dichter. Het werd ook wat frisser naarmate we vorderden.
  De laatste kilometers legden we af in de sneeuw, waar we een panoramisch zicht hadden op de vallei diep beneden ons.

  Straks nog een laatste gezellig avondmaal allemaal samen en dan morgen terug naar huis.
  Het was een mooie reis met veel leute, plezier, kameraadschap, mooie landschappen en onvergetelijke ervaringen. Natuurlijk waren er ook moeilijke momenten, maar een bemoedigend woord of een duwtje in de rug was nooit ver weg.
  We zullen zeker met veel voldoening aan onze wielertocht terugdenken.

  Deze tocht is er één om nooit meer te vergeten!

  Vele groetjes,

  Annelies & co

  14-05-2010, 20:36 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  13-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  13-05-2010, 23:18 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Final destination :Gabarret - Lourdes
  Hallo iedereen,

  Onze laatste etappe, the final countdown! Onze laatste rit was onze meest bewogen rit!
  Het begon met een aangename verrassing, totaal onverwacht stonden de kinderen van Rudi en Hilde samen met hun vriend/vriendin aan het hotel.
  Leuk om de dag te beginnen, ook de regen hield zich schuil zodat we droog konden vertrekken. We waren nog maar net gestart (1,5 km) toen Rudi al platviel, dat beloofde...
  Onze eerste stopplaats was in Notre-Dame des cyclistes, een klein kerkje ergens te velde, maar door heel wat groten der aarde bezocht! De plaatselijke pastoor heeft hiervoor met zijn fiets naar Rome gefietst om toestemming te vragen aan de paus om van de kapel een bedevaartsoord te maken voor het cyclisme.
  Het is een kerkje waar alle wielertruitjes van heel wat grote 'coureurs' hangen, zoals Ocana, Merckx, Poulidor, Museeuw, Van Impe, Virenque,  Lance Armstrong, Tom Boonen, Indurain, ...
  Wij hadden een truitje van onze wielerbende mee met alle namen erop en nu hangen wij daartussen. Een ongeloofllijk gevoel!!!
  Onze tocht bracht ons verder naar Nogaro waar het een blij weerzien was met de kindjes en familie. Er werd ook een kijkje genomen op het racecircuit dat daar ook gevestigd is.
  Zo fietsten we verder naar onze volgende stopplaats bij een wijnboer, waar we konden proeven en ook ons middagmaal verorberden. Hmmmm lekker, de vrouw des huizes verwende ons met een heerlijke maaltijd zoals foie gras, ganda ham, 'home made soup', kip, eendeborst, gefrituurde bloemen, kaas met stokbrood en andere lekkernijen,
  We telden de kilometers verder af naar ons einddoel, maar moesten eerst onze gebruikelijke portie pech verwerken.
  Aankomen in Lourdes zonder valpartij was ons precies niet gegund, op 35 km van de eindmeet kwam Vincent ten val, gelukkig bleef de schade beperkt tot wat kleerscheuren en schaafwonden.
  Even later was ik aan de beurt, bij het schakelen trok ik mijn derailleur in mijn wiel en kraakte af, mijn fiets kapot...
  Ik kon niet geloven dat mijn tocht 30 km van het einde zou stoppen...
  Alain, onze supermecanicien, verrichte wonderen en ik kon weer op mijn fietske springen. De allerlaatste kilometers kwam de regen ons ook nog wat gezelschap houden. Het zat ons weer niet mee,..
  We werden in Lourdes onder luid applaus van onze supporters ontvangen en natuurlijk vloeiden hierbij wat traantjes.

  We hebben ons doel bereikt, onze droom is werkelijkheid geworden!!!!! We vertrokken met 12 renners in Wielsbeke en zijn na 1.160 km met 12 renners in Lourdes aangekomen. De champagnekurken knalden in ons hotel.

  Hierbij wil ik aan iedereen van onze wielerbende een dikke proficiat wensen voor de geleverde prestaties.
  We willen ook nog eens iedereen bedanken die meegeholpen heeft voor het realiseren van onze tocht.


  Vele groetjes van de Wielsbeekse bende,

  Kurt, Alain, Jessica, Marc, Vincent, Nelson, Franky, Rik, Dieter, Ivan, Rudi, Annie, Hilde, Geert en Annelies

  13-05-2010, 22:58 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  12-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rit 5: Thiviers - Gabarret
  Hallo iedereen,

  Het was weer een dagje vandaag! We startten deze morgen in de gietende regen, het flandrien weer laat ons precies niet los...
  Ook qua pech kregen we onze portie te verwerken. Alain was de eerste op rij met een platte band. Verder viel Marc weer in de prijzen met een kapotte voorderailleur en dat was nog niet alles ook zijn achterwiel blokkeerde en er moest een reservewiel gestoken worden. Dat marcheerde ook niet naar behoren en er werd gewisseld met Alain. Zo konden we onze weg weer vervolgen.
  Net als gisteren was het een lastige rit met enkele serieuze beklimmingen ,we hadden een totaal stijgingspercentage van ongeveer 1900m. De beklimming naar het kasteel van Montbazillac spande toch wel de kroon. Voor één keer werd er niet op elkaar gewacht en reed iedereen op zijn eigen tempo naar boven, wielertermen gekend onder vrije sneldheid. Alain, Kurt, Nelson en Rudi lieten zich volledig gaan en sprinten naar boven. Wel prachtig om de wijnranken op de hellingen te zien, net als het chateau. Wegens tijdsgebrek konden we spijtig genoeg niet gaan proeven.
  Na een kleine bevoorrading sprongen we weer op onze fietsen en vervolgden onze weg.
  Nog wat regen, we werden niet gespaard vandaag.
  Alains ketting liet het ook nog enkele keren afweten in de laatste kilometers.
  Iedereen was content toen we Hilde en Annie zagen staan zwaaien aan ons hotel voor deze nacht.

  Op naar morgen voor onze laatste rit met eindbestemming Lourdes!

  Vele groetjes,
  Annelies & co

  12-05-2010, 21:40 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  12-05-2010, 21:07 Geschreven door Wielsbeekse Fietsers  


  Archief per week
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!