Wielersite Elke
Foto
Inhoud blog
 • Arendonk (Luc Jespers)
 • Moerzeke (JP Fenart)
 • Moerzeke (Krist Vanmelle)
 • Moerzeke en Arendonk
 • BK Wielsbeke
 • Watervliet
 • Watervliet (Krist Vanmelle)
 • BK
 • Voorbije wedstrijden
 • S'Gravenwezel (Koersfoto's Chris)
 • Herselt
 • Le Bizet: Materiaalpech
 • Le Bizet (Ann Beelaert)
 • Gooik-Geraardsbergen-Gooik
 • Begijnendijk
  Foto
  Wielersites
 • Steeds Vooraan Kontich
 • Wielrennen Belgie (aspiranten tot elites, dames en heren)
 • Wielerbond Vlaanderen
 • WTC Schoonaarde
 • WTC Wommelgemse Sprinters
 • Groepstrainingen Antwerpen
  Foto
  Fotosites
 • Tim Carton
 • Krist Vanmelle
 • Tom De Meyer
 • Renners
 • Mariska Breyne
 • Kris Van Honsté
 • Dennis Geerts
 • Foto
  25-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arendonk (Luc Jespers)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  25-07-2014, 12:37 geschreven door elke  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moerzeke (JP Fenart)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  25-07-2014, 12:36 geschreven door elke  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moerzeke (Krist Vanmelle)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  25-07-2014, 12:33 geschreven door elke  
  18-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moerzeke en Arendonk

  Zaterdag: Moerzeke

  Door olie op het wegdek wordt de start met 1u15 uitgesteld en het parcours ingekort tot een criteriumetje van nog geen 60km. Gelukkig regent het met bakken en zal dat de koers toch een tikje lastig kunnen maken. Ik hou me goed vooraan, val aan of spring mee, maar niemand heeft zin om door te rijden. Ze willen weer met zn allen gaan sprinten. Ook Grace Verbeke neemt niet vol over eens we met twee weg zijn. Frustrerend! In de laatste kilometer zit ik in het wiel van Kopecky, zij zit achter drie ploegmaten, ideaal! Maar Gilke blijft niet in de spurttrein en zet aan, haar ploegmaat laat het gat vallen. Ik twijfel. Als ik haar laat rijden valt het hier stil en raak ik ingesloten, als ik erachter ga komt Lotte me ongetwijfeld meteen terugfluiten en zit ik ook in een verloren positie. Ik kies voor de tegenaanval, maar Lotte reageert en niet veel later komt het pak over me heen gevlamd. Jammer. De Vleghel wint.

  Woensdag: Arendonk

  Arendonk was de afscheidswedstrijd van De Vocht. Zij moest dus winnen en om dat voor elkaar te krijgen had ze Vos, D'hoore, Stultiens, .... en vele andere toppers opgetrommeld. Ze vliegen er meteen goed in. Aan een verschroeiend tempo rijdt een kopgroep van een tiental weg. Deze wordt iedere ronde stevig uitgedund tot ze nog met 5 overblijven. Het gevaar is allang geweken, maar Vos blijft doorgeven. Hierdoor moeten wij uiteindelijk vroeger dan gepland aan onze laatste ronde beginnen. In de laatste twee kilometer demarreer ik, De Crits volgt. Na verschillende aanmaningen neemt ze over, eindelijk iemand die meewerkt! We blijven nog net het spurtende peloton voor. Ik word 13e na heel schoon volk.

  Uitslag: De Vocht, Vos, D'Hoore, Stultiens, Pretorius, De Jong, Walle, Van Vleuten, Demey, Teunissen, Brand, De Crits, Bolangier, Lodewycks, Verstichelen, Slappendel, Druyts, Van Geyt, Eric, Ryan.  18-07-2014, 00:00 geschreven door elke  
  10-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK Wielsbeke

  De dag voordien gaan we met de ploeg verkennen, maar we raken maar niet uit aan het parcours en doen drie verschillende routes. We leren dat de wind belangrijk zal zijn en dat er veel bochten liggen, maar toch niet zo erg veel als gedacht (het parcours was al een tijdje op YouTube beschikbaar). Het leek op internet een kolfje voor vluchters, nu we het aan den lijven ondervinden zal een vlucht toch niet erg makkelijk zijn... Moeilijk om een tactiek te bedenken.

  Na de verkenning gaan we naar het Van der Valk hotel in Nazareth waar we super in de watten worden gelegd (dank je ploeg!!) en waar om 5uur 's morgens ons ontbijtje wacht. Eens dat verorbert maken we ons klaar en vertrekken we naar Wielsbeke. De ploegleider heeft nog de laatste instructies voor ons klaar. Het is wat afwachten. De koers kan een vroege ontsnapping hebben (zoals in Geel) en daar wil ik bij zijn (in Geel bleef deze ontsnapping voorop). Maar het kan evenzeer een gecontroleerde koers worden die uitdraait op een massaspurt... Vooral het weer zal bepalen of de koers kan hard gemaakt worden en De Vocht zal waarschijnlijk de sleutel in handen hebben.

  De eerste ronde zijn we attent, maar het is al snel duidelijk dat de koers nu nog niet in zijn beslissende plooi zal vallen. De prominentes zijn nog aan het wachten, pogingen hebben steeds maar 1 belangrijke renster mee. Na enkele ronden en enkele keren meegesprongen te hebben probeer ik na de brug zelf eens. Ik spoor Goedele nog aan, maar ze gaat niet mee. Ik ben alleen. Dju, dat wordt op ralenti verder rijden in de hoop dat er een groepje komt aansluiten. Eens ik meer dan 20" heb komt er reactie, maar het groepje raakt niet tot bij mij en er is hergroepering. Ik ben gerustgesteld, ik heb een versnelling vandaag, dit kan ik de laatste ronde opnieuw proberen. Na halfkoers breekt de wedstrijd stilaan open. In een groep met 11 is ann-sophie mee, maar helaas het peloton scheurt open en neem de kop terug. Wel staat de deur achteraan stevig open. Ik denk dat we nog met 50 overblijven. Ondertussen is De Vuyst er met De Vocht vandoor en sluit even later D'Hoore en Kopecky aan. Mooie kopgroep! Met nog twee ronden zullen ze wel voorop blijven. In de laatste ronde probeer ik nog eens weg te rijden. We hebben een minuut achterstand, de beloftetrui is weg (Kopecky) en het podium is weg, dus misschien twijfelt Topsport wel... Op 5 km ga ik aan en heb direct een mooie kloof. Dit zou wel een kunnen lukken! Twee kilometer later zie ik Topsport zich organiseren, aiai. Ik blijf doorgaan, maar wordt op 2km van de meet teruggenomen, jammer! In de spurt is het vet uiteraard van de soep. Ik eindig op 2/3e van het peloton, 36e.

  D'Hoore wint overtuigend, op 23" volgt het peloton.  10-07-2014, 19:40 geschreven door elke  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watervliet
  De week tussen BK en Watervliet werd goed opgevuld met uren training, zo stevig dat ik de laatste training drie kwartier vroeger naar huis ben gekropen om op slechts 5 luttele kilometers van mijn deur nog noodgedwongen een terrasje te moeten doen wegens 'niet meer thuis geraken'. Dat de koers niet goed zou gaan, was dus voorspeld :). En zo geschiedde. De eerste ronden kon ik me goed vooraan handhaven en wou ik er nog wel iets van maken. Ergens halfkoers heb ik met twee keer achter Kopecky geschoten en voelde ik al snel dat de 'dash' niet aanwezig was. Oempf, overnemen ging eigenlijk niet, maar het moest,... Uiteraard werden we zo meteen weer ingerekend. Vanaf dan was ik helemaal 'choco' en kon ik niet meer dan me wegsteken en heel af en toe eens opschuiven of tegen beter weten in meeschuiven, zonder meer... Een kopgroep van vier (Hannes en drie Nederlandse) blijft voorop, het peloton spurt voor een vijfde plaats, ik eindig quasi achteraan met compleet verzuurde bovenbenen.


  10-07-2014, 19:38 geschreven door elke  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Watervliet (Krist Vanmelle)  10-07-2014, 19:29 geschreven door elke  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BK
  Bovenste foto Marc van Est. Onderste Freddy Vlassenroot


  10-07-2014, 17:57 geschreven door elke  
  27-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbije wedstrijden

  Drukke tijden hebben me wat achteruit gesteld in het maken van verslagjes.

  In Erembodegem was ik slecht. Mijn benen waren volledig op door de dag ervoor de hele dag recht te staan. Het ging er wel wat uit tijdens de koers, maar ik heb me zelden vooraan kunnen laten zien. De dag nadien in Oudenaarde ging het pakken beter en viel ik regelmatig eens aan of schoof ik mee. In de laatste km probeerde ik het peloton nog te verschalken, maar ze namen me terug en in de spurt was ik natuurlijk op voorhand geklopt. De volgende dag was het UCI-koers in Nijlen op een vlakke omloop. Een massaspurt diende zich aan en ik heb niet aangedrongen.

  Vorige zondag koerste ik in S'gravenwezel. Enkele ronden reed ik met Beckers op kop, maar we werden teruggenomen. Later probeerde ik nog de aansluiting te maken met de kopgroep, maar dat werd een chasse patat. Twee dagen later koers in Schellebelle, waar ik me super voelde, maar niet kreeg wat ik verdiende. Massaspurt.

  Ik hoop dat ze na het bk niet meer zo irritant tactisch gaan rijden en geen massaspurten meer gaan willen 'oefenen' en ik hoop dat een rouleur wint, nah! :)  27-06-2014, 08:59 geschreven door elke  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S'Gravenwezel (Koersfoto's Chris)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen


  27-06-2014, 08:48 geschreven door elke  

  Einde Carrière - 2014 was mijn laatste seizoen


     Foto
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Uitslagen 2014


  Omloop het Nieuwsblad 1.2 UCI: DNF/176

  GP Samyn 1.2 UCI: 97/152

  Omloop Hageland 1.2 UCI: DNF/168

  Oostduinkerke: 23/78

  Honnelles: DNF/49

  Waregem: 57/89

  Gent-Wevelgem 1.2 UCI: 53/169

  GP Dottignies 1.2 UCI: DNF/176

  PK ITT: 2e

  GPCerami: 20?/57

  Dottignies: 9/55

  ITT Borsele topcompetitie: 48/59

  Dwars door de Westhoek LCC 1.1 UCI: 112/177

  Boortmeerbeek PK: val/77

  GP Maarten Wijnants 1.2 UCI: 52/115

  Hillegem: 18/72

  Begijnendijk: 23/53

  Gooik-Geraardsbergen-Gooik 1.1 UCI: DNF/104

  Le Bizet: 22/42

  Herselt: 24/61

  Erembodegem: 31/62

  Oudenaarde: 21/46

  Nijlen 1.2 UCI: 74/123

  S'Gravenwezel: 36/85

  Schellebelle: 32/67

  BK: 36/115

  Watervliet: 43/57

  Moerzeke: 40/74

  Arendonk: 13/76

  BeNe Tour UCI 2.2: 68/137  - Rit1:89 - Rit2A:73 - Rit2B:70

  Strijpen: 29/58

  Bambrugge: 28/79

  Lierde: 33/64

  Haaltert: 35/67

  Erondegem: DNF/152

  Oostkamp: 24/42

  Dudzele: 41/56

  Heusden: 58/89

  Massemen: 40/71

  De Klinge: 42/63

  Puivelde: 38/71

  Oedelem: 38/50

  Bever: 2/32

  Ledegem: 33/53

  Nederhasselt: pech/62

  Emptinne: 7/22

  Erwetegem: 26/49

  Hulste: 42/71

  Naast: 31/54

  Lotto Belisol Belgium Tour 2.2 UCI: DNF/96

  ITT 56 - Honnelles 73 - TTT 13e - Halle 76 - Geraardsbergen DNF

  Wenduine: 24/46

  Muizen 15/51

  Berlare: 18/30  Foto
  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Foto
  Archief per maand
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!