Inhoud blog
  • Reuzenhaai gespot voor kust van De Panne
  • Vanaf vandaag eindelijk een weekje zomerweer
  • Veel lekke banden na nagels in de Ronde van Frankrijk
  • Meeuwen worden steeds agressiefer
  • Meisjes slimmer dan jongens
    Startpagina !
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    !Wereldweetjes!

    18-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes slimmer dan jongens
    Jongens zijn dan mischien het sterkste, maar meisjes zijn absoluut het slimste. Dat zegt James Flynn, een wetenschapper uit Nieuw-Zeeland. Flynn onderzocht IQ-testen, dat is een manier waarom intilligentie geleten wordt. Die testen bewijzen dat het IQ van vrouwen de hele tijd steeg en sinds dit jaar gdefinitief slimmer enoemd kunnen worden. "In de afgelopen honderd jaar stegen zowel de IQ-scores van mannen als vrouwen. Maar van vrouwen steeg die sneller", zegt een onderzoeker. "Dat is een gevolg van de vooruitgang. De hersenen passen zich aan de moeilijkheden van de moderne wereld aan. Ze groeien anders en werken anders." Dat vrouwen vaaak verschillende dingen tegelijk moeten doen, zowel thuis als op het werk, is een mogelijke verklaring.



    Aline

    18-07-2012 om 16:48 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte haai vogelvrij verklaard na dodelijke aanval in Australië

    De witte haai die gisteren voor het vijfde dodelijke slachtoffer in minder dan een jaar zorgde, mag gedood worden. Daartoe is bevel gegeven, zo meldt de politie. Witte haaien zijn nochtans een beschermde diersoort.

    De haai werd al enkele dagen voor de kust van Perth waargenomen. Surfers hadden hem de bijnaam Brutus gegeven, omwille van zijn indrukwekkende 9 meter. Niemand had de haai echter aangegeven, waardoor ook geen maatregelen werden genomen.

    De 24-jarige Benjamin Linden werd het slachtoffer, het vijfde dodelijke slachtoffer al op minder dan een jaar tijd. Een ooggetuige zag hoe de haai de surfer in stukken had gebeten, en rond de lichaamsdelen bleef cirkelen. Een zoekactie naar zijn lichaam of delen ervan haalde niets uit.

    "Ondertussen zoeken we eerder naar de haai dan naar de lichaamsdelen. We hebben de toestemming gekregen om hem te vangen en te doden. Als we een witte haai zien van ongeveer 9 meter is er een goede reden om te veronderstellen dat het om dezelfde haai gaat", vertelt een politieman aan The Brisbane Times.

    Een opmerkelijke beslissing, want de witte haai is een bedreigde diersoort. Er zouden er nog maar enkele honderden van in leven zijn. Australië besteedt vele miljoenen aan het bestuderen van het dier om dodelijke incidenten te vermijden.



    Bron: Het Laatste Nieuws
    Aline

    15-07-2012 om 17:38 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten overleeft reis van 10.000 kilometer zonder eten

    Een klein poesje van slechts drie maanden oud legde in de afgelopen twee weken een afstand van 10.000 kilometer af. Het diertje kroop aan boord van een vrachtcontainer die per boot reisde van Sjanghai naar Los Angeles. Al die tijd kreeg de kitten geen eten of drinken binnen.

    Volgens Marcia Mayeda, directeur van de dierenbescherming in Los Angeles, maakte het diertje, dat de naam Ni Hao (Chinees vaan 'hallo' red.), het redelijk goed. 'Hij was zwak en uitgedroogd, maar heeft inmiddels gegeten, geslapen en was gisteren alert,' laat Mayeda weten aan de Los Angeles Times.

    Ni Hao blijft volgens de standaardprocedure zestig dagen in quarantaine in het Carson Animal Center en zal daar verder op krachten komen. Daar krijgt hij ookvaccinaties en zal hij gecastreerd worden. Na die twee maanden zal er een goed tehuis voor hem worden gezocht.


    Aline

    14-07-2012 om 11:30 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haai doodt Australische surfer

    Aan de westkust van Australië is een surfer gedood door een grote witte haai. Het is al het vijfde slachtoffer in een jaar tijd.

    Het slachtoffer, een prille twintiger, surfte met een vriend in de buurt van Wedge Island, ten noorden van Perth. Een jetskiër die in de buurt was doet zijn verslag van zijn getuigenis:

    "Het was vreselijk. Er was bloed overal, en er was een gigantisch grote haai die rond het lichaam bleef cirkelen. Ik probeerde het lichaam op te pakken, maar de haai kwam op me af en probeerde me van mijn jetski te gooien. Ik maakte een rondje en probeerde terug het lichaam op te vissen, maar de haai beet erin en pakte het mee."

    De kustdiensten zijn massaal op zoek naar overblijfselen van de jonge surger, voorlopig zonder succes. "Er zijn nog geen lichaamsdelen gelocaliseerd", zei een politiewoordvoerder. Een grootschalig lucht- en zeeteam is op zoek.


    Bron: Het Laatste Nieuws
    Aline

    14-07-2012 om 11:14 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (12) schiet per ongeluk zusje neer

    Een drama in Oklahoma. Een jongetje heeft er zijn zusje per ongeluk neergeschoten. Volgens de politie van Blair waren de kinderen met waterpistooltjes aan het spelen toen de jongen plots een gewapend pistool ontdekte in de kast.


    De jongen dacht dat het pistool een stuk speelgoed was en richtte het op zijn zusje. Het meisje werd zwaargewond overgevlogen naar het ziekenhuis. Volgens dokters zal ze het halen. Het kind hat geluk. De kogel miste op een haar na haar ruggengraat.

    Volgens de politie is haar broertje in schok. "Hij was helemaal van zijn melk toen hij het bloed uit zijn zusje zag gulpen. Hij is er kapot van", zegt onderscherrif Stacy Randolph. de politie heeft geen aanklacht geformuleerd tegen de jongen maar voert wel een onderzoek naar de ouders van de Amerikaan.



    Aline




    13-07-2012 om 10:23 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese koorddanser dondert naar beneden

    Een Chinese koorddanser mag van geluk spreken dat hij nog onder de levenden is. Hij tuimelde van een draad, die tweehonderd meter boven het wateroppervlak gespannen was. Uiteindelijk belandde de waaghals van dienst in de bosjes.

    De stunt werd live uitgezonden op de Chinese staatszender CCTV. Heel wat kijkers waren dus getuige hoe Aisikaier geblinddoekt zijn evenwicht trachtte te behouden. Alsof dat nog niet volstond, voerde hij zijn kunstje 'averechts' uit door achteruit te lopen. Veiligheidsmaatregelen vond hij niet nodig.

    Een plotse windstoot wist de jongeman in eerste instantie nog op te vangen. Toen hij bijna het einde bereikt had, ging het echter helemaal mis. Hij donderde naar beneden, voor de buis hielden ze hun adem in. Tot hun grote opluchting vonden de uitgerukte reddingswerkers hem zonder al te veel kleerscheuren terug. Hij klaagde nog vooral over duizeligheid, na die 'wandeltocht' van ruim vijftig minuten.



    Aline







    11-07-2012 om 11:10 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het antwoord op eeuwige miauwers


    Weent jouw kitten je de oren van het lijf? Dan zijn er een aantal dingen die je zeker eens moet proberen. Aanhoudend gemiauw is niet alleen frustrerend voor baasjes, het kan ook buren irriteren, zeker in een appartement.

    De basics:

    1. Kijk altijd eerst of er genoeg voeding en water is én of de kattenbak niet overloopt van achtergelaten 'cadeautjes'. Je kitten zal namelijk niet aarzelen van te zeuren wanneer jij je taken als baasje begint te verwaarlozen.

    2. Ga even op onderzoek. Wanneer huilt je kitten niet? Als je ze aandacht geeft, stopt ze dan met janken? In dat geval kan je al beginnen met uit te zoeken welke speeltjes het meest in de smaak vallen. Leg deze vervolgens goed in het zicht wanneer je gaat slapen of lang niet thuis bent.

    3. Wanneer het echt de spuigaten uitloopt, aarzel je best niet om een dierenarts te raadplegen. Katten die miauwen, willen een boodschap overbrengen. Wees dus zeker dat je beestje gezond is, want er zijn bepaalde momenten waarop ze van nature lawaaieriger is, bijvoorbeeld bij koorts of zwangerschap.

    Time-out
    Uiteraard huilen kittens in veel gevallen gewoon om aandacht, meestal op momenten dat je die net niet kan geven. Over het algemeen wordt aangeraden van jezelf op 'ignore' te zetten, maar iedereen weet dat dit zelden onmiddellijk effect heeft. Aanhoudend geween zorgt voor frustraties, waardoor veel baasjes toch plooien, aandacht geven en dit gedrag stimuleren.

    Dé regel die je in het achterhoofd moet houden, is nooit meteen te reageren op een miauw: niet rechtstaan, niet zuchten, niet roepen. Elke vorm van (negatieve) respons telt en moedigt je kitten aan. Probeer daarom eens de 'time-out'. Sluit de kamer waar jij bent af van de kitten en als ze stopt met huilen, laat je ze binnen om te spelen. Wanneer ze opnieuw begint te jammeren, herhaal je het proces. Toegegeven, je zal geduld en tijd moeten hebben, maar het loont. Veel succes.


    Bron: nina.be
    Aline

    11-07-2012 om 10:54 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichte aardbeving vlakbij Rome

    De omgeving van Rome is deze namiddag opgeschrikt door een lichte aardbeving. De aardbeving, met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter, richtte volgens de civiele bescherming geen menselijke of materiële schade aan.

    Het Italiaans Geofysisch Instituut zegt dat het epicentrum van de aardbeving op tien kilometer diepte lag, ten zuidoosten van Rome, tussen de gemeenten Montecompatri en Monte Porzio Catone. De beving vond plaats om 17.30 uur.

    De aardbeving werd niet gevoeld in het historisch centrum van de Italiaanse hoofdstad, enkel in de buitenwijken Anagnina, Nomentana, San Giovanni, Fidene en Garbatella. In de EUR-buitenwijk verlieten veel Romeinen hun woningen en kantoren. Vijfentwintig mensen lieten in mei nog het leven bij twee aardbevingen in de regio Emilia-Romagna. Ook was er toen veel materiële schade.


    Bron: Het Laatste Nieuws
    Aline

    10-07-2012 om 18:15 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chauffeur overleeft duik in ravijn
    Een chauffeur heeft een duik in een ravijn overleefd. Zijn familie werd ongerust toen hij niet terugkeerde van een rondje shoppen. Hij werd zes meter diep aangetroffen in zijn wagen. 

    De Zweed was gaan winkelen in Ebbarp in de buurt van Perstorp in het zuiden van Zweden. Toen hij wegbleef, verwittigden familieleden de politie. "Ze voelden aan dat er iets mis was en we gingen op patrouille met een familielid van de man. De buurt heeft een paar verraderlijk wegen en op een van die gevaarlijk plekken zagen we meteen dat er iets gebeurd was. We troffen zijn wagen in een ravijn aan", zegt Peter Martin van de politie in Skåne. 

    Het voertuig stak met de motorkap in het water en de chauffeur, een man van 65 zat geklemd achter het stuur. Hij werd met een helikopter overgevlogen naar een ziekenhuis waar hij behandeld werd voor kleine verwondingen aan het hoofd. Volgens Martin heeft de Zweed wel erg veel geluk gehad. "Je mag gerust stellen dat hij veel geluk had. Het had anders kunnen aflopen."



    Aline

    09-07-2012 om 11:39 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kajakker weet maar nipt aan familie Jaws te ontsnappen

    Walter Szulc jr. zat zaterdag voor de eerste keer in zijn leven in een kajak. Rustig peddelend genoot hij van het kalme water voor de kust van Cape Cod in Massachusetts. Tot hij achterom keek...

    "Honderden mensen zwaaiden en schreeuwden naar Szulc. Haai! Peddel! Peddel! Peddel!", vertelt een strandganger aan de lokale tv-zender 7News. Iedereen was inmiddels het water uitgerend om aan de 4-meter grote mensenhaai te ontsnappen, maar het duurde enige tijd voordat de kajakker door had wat voor een gevaar achter hem zwom.

    "Ik keek over mijn schouder en zag de rugvin van de haai boven het water uitkomen. Ik draaide me weer om en begon gewoon te peddelen", vertelt Szulc, die ongedeerd de kust wist te bereiken.

    Het strand, Nauset Beach, werd onmiddellijk afgesloten. Het is toevallig ook de plaats waar Steven Spielberg voor een deel de filmklassieker Jaws opnam.




    Bron: Het Laatste Nieuws

    Aline


    09-07-2012 om 11:35 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierjarige komiek sterft onder grafsteen op kerkhof
    Een vierjarig jongetje uit de Amerikaanse staat Utah is overleden toen hij andere kinderen aan het lachen probeerde te krijgen. Carson Dean Cheney was donderdagavond met zijn vader op een kerkhof in Park City voor een fotoshoot, toen een twee meter hoge grafsteen op hem viel. Het jongetje stierf op het kerkhof.

    De vader van de jongen, Zac Cheney, klust na zijn uren bij als amateurfotograaf. Op het Glenwood Cemetery was hij portretten aan het nemen van een andere familie. Hij had het kerkhof uitgekozen omwille van het prachtige landschap. Maar enkele kinderen wilden niet lachen voor de lens. Carson Dean besloot zijn vader te helpen en deed alsof hij een kabouter was. Hij ging achter een grafzerk staan en liet de kinderen lachen door zijn hoofd langs alle kanten van achter de steen te tonen. Tot het metalen stukwerk dat de steen op zijn plaats hield, brak.

    De steen viel op de jongen en drie mannen moesten al hun macht gebruiken om het gevaarte van hem af te krijgen. Maar toen was het al te laat. "Carson stierf terwijl hij anderen aan het lachen probeerde te krijgen", aldus Curtis Morley, een familievriend, aan persbureau AP.


    Aline 

    09-07-2012 om 10:37 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Moeilijke' parkeerplaatsen verboden voor vrouwen

    De burgemeester van de Duitse plaats Triberg verklaart zichzelf voorstander van gelijke rechten tussen man en vrouw. Met dit ideaal voor ogen, heeft hij de moeilijker toegankelijke plekken in de gemeentelijke ondergrondse parkeerplaats voorbehouden voor... mannen.


    In de parkeergarage zijn ook twaalf plaatsen gereserveerd voor vrouwen. Deze zijn breder, goed verlicht en ook dichter bij de uitgang.

    Uitdaging
    De parkeerplaatsen voor mannen vormen dan weer een 'uitdaging' om er zonder krassen je auto te stallen. Enig gemanoeuvreer is noodzakelijk, onder meer om de betonnen pijlers van het gebouw te ontwijken. "Een hapklare brok voor mannelijke chauffeurs", aldus burgemeester Gallus Strobel. "Die zijn nu eenmaal beter in dit soort dingen".


    Toeristische attractie
    De burgemeester is intussen aardig op weg om een toeristische attractie te maken van zijn 'mannenparkings'. "Een man van ver buiten onze gemeente heeft mij gemaild dat hij speciaal naar Triberg komt om zijn parkeerkunsten te testen", zegt de burgervader. "Vrouwen zijn trouwens ook welkom om de uitdaging aan te gaan".




    Aline


    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moppen

    Jantje komt voor het eerst op zijn nieuwe school. Vraagt de juf: "Ken je het alfabet al Jantje?", waarop Jantje antwoordt: "Ja juf". Vraagt de juf: "Welke letters komen er na de A?" Zegt Jantje: "Alle letters juf!"


    De juffrouw van Jantje geeft uitleg over verleden tijd en tegenwoordige tijd. "Als ik zeg dat ik mooi was, dan is het verleden tijd. Jantje, wat is het dan als ik zeg dat ik mooi ben?" Jantje: "Een regelrechte leugen, juf!"



    Meester is jarig. Hij vraagt aan de kinderen: "Raad eens hoe oud ik geworden ben." Zegt Jantje: 58. Mis. Zegt Marietje: 49. Ook mis. Zegt Pietje: 35. Weer mis. Komt Richie. "Meester, u bent 42 geworden." "Goed zo, m'n jongen. Hoe heb je dat zo goed geraden?" "Nou meester, dat zit zo: mijn broer is 21 en da's een halve idioot."



    Alle kinderen van klas C moesten een opstel schrijven over hun bezoek aan de dierentuin. Liesje schreef: "Ik zag in de dierentuin de meest luie dieren ter wereld! We kwamen daar aan om drie uur 's middags, en de zebra's waren nog altijd in pyjama!"




    Wat is het verschil tussen een leraar en een tandarts?


    De leraar zegt mond toe en de tandarts zegt mond open!


    Juf Lena vraagt aan Sien : "Als ik 10 snoepen heb en ik eet er 4 op . Hoeveel heb ik er dan nog ?" Waarop Annabelle roept : "Niets juf want ik eet de rest op ."


    Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet, hoe meer ik weet, hoe meer ik vergeet. Dus waarom zou ik dan eigenlijk nog leren?



    "Waarom wilt u mij ontslaan?", vraagt de docent aan de directeur, "ik heb toch niets gedaan?". Waarop de directeur antwoordt: "daarom juist!".



    De leerling vraagt aan de juf: ''juf, wat is het verschil tussen een juf en een wasmachine''?
    De juf zegt: ''ik weet het niet, weet jij het''?
    "ja juffrouw", antwoordt de leerling, "de wasmachine werkt op elektriciteit en de juf werkt op onze zenuwen!"




    Aline

    09-07-2012 om 00:00 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind overleeft val van 18de verdieping
    Een zesjarig kind uit Colombia heeft een val van 18 verdiepingen hoog overleefd. Dit gebeurde in de noordwestelijke stad Medellin.

    De hulpdiensten schatten dat het meisje zo'n 45 meter diep viel, terwijl er niets was om haar val te breken. Het kindje is zwaargewond, maar haat toestand is stabiel. Het is nofg nog niet duidelijk wat de val veroorzaakt heeft, maar het gerecht heeft een onderzoek geopend

    Carlos Sanchez uit het EI Rosario-ziekenhuis zegt dat het meisje onder andere nog in leven is omdat het skelet van kinderen nog niet helemaal is volgroeid en flexibeler is dan een volwassen patiënt. Het slachtoffertje heeft al verschillende operaties ondergaan, en Schanchez benadrukt dat een medisch team er alles aan doet om het kind in leven te houden.

    Aline

    08-07-2012 om 18:06 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierentuin wil dat orang-oetan stopt met roken

    Een dierentuin in Indonesië heeft een orang-oetan buiten het bereik van bezoekers geplaats omdat het dier verslaafd is geraakt een roken.

    Tien jaar geleden stak Tori haar eerste sigaret op. Ze imiteerde toen de dierentuinbezoekers, die hun peuken in de kooi gooiden, sindsdien is ze verslaafd, schrijft de Britse krant The Guardian. Ze maakt een gebaar met twee vingers voor haar mond als ze zin heeft in een sigaret en wordt boos dan gaat ze met dingen gooien els ze niet direct eentje krijgt.

    De Taru Jurug Zoo in Solo heeft van alles geprobeerd heeft van alles geprobeerd om Tori van deze slechte gewoonte af te helpen, maar tot nu toe was dat allemaal zonder succes. Het plan is nu om Tori en haar partner naar een klein eiland in het meer van de dierentuin te verhuizen. Ze hopen dat de hoge bomen en  de schommels haart de nicotine doen vergeten. Tot die tijd worden er netten geplaatst om te voorkomen dat ze bij de peukjes van de bezoekers kan. 



    Aline


    06-07-2012 om 12:03 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Profrenner Rob Goris (30) plots overleden in Frans hotel

    Profrenner Rob Goris is vannacht plots overleden in een hotel in Frankrijk. De ex-ijshockeyspeler was samen met zijn vriendin Katrien Van Looy (de kleindochter van Rik Van Looy) op bezoek in de Tour en was gisteravond nog te gast in 'Vive le Vélo', het programma over de Tour op Eén. Rob Goris reed bij Accent Jobs-Willems Veranda's. Hij was pas 30 jaar en werd vannacht geveld door een hartaanval.



    Rob Goris overleed compleet onverwacht aan een hartstilstand in hotel Mercure in de Normandische badplaats Honfleur, waar hij gisteren op bezoek was in de Tour. Zijn 23-jarige vriendin Katrien Van Looy (kleindochter van Rik en ex-wielrenster) was bij hem. Samen zaten ze gisterenavond nog aan tafel bij Karl Vannieuwkerke in 'Vive Le Vélo'. Goris leek kerngezond en vertelde nog over zijn lange duurtrainingen van vorige week en over zijn ultieme droom om voor een topspurter te gaan werken en de spurt aan te trekken voor bijvoorbeeld Tom Boonen. De ouders van Katrien Van Looy zijn op weg naar Frankrijk.

    Topijshockey
    Aanvankelijk was Herentalsenaar Goris (een licentiaat Lichamelijke Opvoeding) vooral bekend als topijshockeyspeler. Hij schopte het tot aanvoerder van het nationale team. Pas drie jaar geleden werd hij renner. In 2010 won hij het BK voor eliterenners zonder contract. Een jaar later werd hij prof bij Accent Jobs-Willems Veranda's van ploegleider Lucien Van Impe.

    Herhaling niet uitgezonden
    De openbare omroep VRT zendt vandaag de herhaling van het programma 'Vive le Vélo' van gisterenavond niet uit. Rob Goris. In plaats van de heruitzending verschijnt een tekst die verwijst naar het overlijden van de wielrenner van Accent Jobs-Willems Veranda's. Op Sporza worden ook alle video's met Goris voorlopig verwijderd, meldt de woordvoerder van VRT. Verder gaan alle uitzendingen gewoon door, maar worden er wel inhoudelijke aanpassingen uitgevoerd. Wat dat concreet inhoudt, kon vanmiddag nog niet vernomen worden.




    bron: Het Laatste Nieuws

    Aline

    05-07-2012 om 15:55 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jongetje sterft in zelgegraven kuil
    Een Oosterijks jongetje van 10 jaar  is gestorven in een zelfgemaakte kuil.
    Samen met zijn ouders ging Sebastian  naar het Duitse dorpje Amrum.
    De politie was al sinds zondag aan het zoeken naar het vermiste kind.



    Nel en Lisa

    05-07-2012 om 15:30 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ietsje kleiner, ietsje duurder, maar dubbel zo lekker'

    Daar zijn ze: de nieuwe mosselen

    Ze zijn satijnwit, volrond en ze waren nog nooit zo verleidelijk lekker. Het was gisteren weer genieten in de Zeeuwse Yerseke: de nieuwe mosselen zijn gearriveerd en werden goed bevonden.  Eén nadeel: ze zullen dit jaar ietsje duurder zijn.

    Her en der worden de mosselen al gereserveerd, maar gisteren werden ze nog officieel geproefd door een boot vol Belgen. En zij gaven de mosselboeren uniso gelijk: 2012 wordt inderdaad een verschrikkelijk lekker mosseljaar: Maar de medialle heeft een keerzijde: 'Het laat zich voorspellen dat de oogst iets kleiner zal uitvallen dan vorig jaar. En dat de prijs dus ietsje hoger zal liggen', zei mosselkweker Leon Preat. 'Hoevoel? Dat kunnen we echt nog niet inschatten. Daarvoor  uit de Waddenzee, want die hebben wat achterstand opgelop. Voorlopig halen we enkel mosselen boven in de oosterschelde. En die ronduit fantastisch, ondanks de koud lente. De schelpen zijn ietsje kleiner, maar ze zijn beter gevuld.



    Bron: Het Nieuwsblad
    Aline





    05-07-2012 om 15:28 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sofie Van Moll mama van Joske
    Sofie Van Moll, bekend van het Eén-programma Weg van de wereld, is gisterenochtend bevallen van een dochter: Joske. Van Moll is 28 en dolblij met haar eerste kindje. 'Ze heeft ons verrast. Twee weken vroeger dan geplant mogen we haar al koesteren? Ze meet vijftig centimeter, weegt 2,990 kilogram en is helemaal perfect. Ze is zo mooi.' Met haar dochter heeft Sofie een oom gemaakt Groenland-presentator Bartem Van Riet: ze is samen met Bartels broer, Jelle.



    Bron: Het Nieuwsblad
    Aline

    05-07-2012 om 14:56 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Excuseer

    Hallo iedereen,

    een tijdje hebben wij niet meet veel op onze blog geschreven.
    Dat kwam door de toetsen,
    maar nu de toetsen gedaan zijn hebben we weer veel tijd voor de blog.
    Excuses daarvoor!
    Maar nu kunnen we weer volop in de blog opgaan.
    Mensen die naar de blog kijken zouden jullie een berichtje willen zetten in het gastenboek.
    Zo zouden we kunnen weten of onze blog veel bezoekers trekt.
    Alvast bedankt!


    Lisa, Nel, Aline

    02-07-2012 om 21:58 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog




    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs