Inhoud blog
 • Reuzenhaai gespot voor kust van De Panne
 • Vanaf vandaag eindelijk een weekje zomerweer
 • Veel lekke banden na nagels in de Ronde van Frankrijk
 • Meeuwen worden steeds agressiefer
 • Meisjes slimmer dan jongens
  Startpagina !
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  !Wereldweetjes!

  24-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzenhaai gespot voor kust van De Panne

  Gisterennamiddag werd voor de kust van De Panne, in de buurt van pootjesbaders, een reuzenhaai gespot, de tweede grootste vissoort ter wereld. Om paniek bij zwemmers te vermijden, werd het planktonetende dier naar diepere wateren begeleid, zo meldt natuurbericht.be.

  Gisterennamiddag kreeg Filiep Jongbloet, adjunct-hoofdredder van De Panne, een melding van een van de redders die voor de kust een haai had gespot. Jongbloet werd met een reddingsboot ter plaatse gebracht en nam foto's van het jonge dier van amper twee meter lang.

  Marien bioloog Jan Haelters (Beheerseenheid Mathematisch Model Noordzee) identificeerde het dier als een reuzenhaai. "Deze soort komt wereldwijd voor in koude en gematigde delen van de oceanen en aanpalende zeeën, waaronder de Middellandse Zee", aldus Jan Haelters en Dominique Verbelen (Natuurpunt).

  Zonnebaderhaai
  "Volwassen exemplaren worden tussen de zes en de acht meter, met uitschieters tot ruim twaalf meter." Tijdens de zomermaanden worden reuzenhaaien in Noord-Europese wateren vaak aan de oppervlakte waargenomen. "Aan dit opvallend gedrag dankt ze ook haar bijnaam van 'Zonnebaderhaai'. In het Verenigd Koninkrijk wordt de soort vooral gezien rond Cornwall, Devon en de Ierse Zee."

  In België blijven reuzenhaaien echter een zeldzaamheid. De vorige waarneming van een levende reuzenhaai dateert van 21 oktober 2011, toen ten noorden van de Bligh Bank een dier werd gezien vanuit een toezichtshelikopter.

  Beschermde soort
  Reuzenhaaien zijn volgens een Europese verordening volledig beschermd en ook de verkoop binnen de EU is volledig verboden. Op de Rode Lijst van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) wordt de soort opgenomen in de categorie 'kwetsbaar'.  Bron: Het Laatste Nieuws
  Aline

  24-07-2012 om 17:24 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  22-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag eindelijk een weekje zomerweer

  We hebben er lang moeten op wachten, maar vanaf vrijdag krijgen we eindelijk weer eens zomerweer. De komende dag is de zon volop aanwezig en stijgt de temperatuur tot wel boven de 25 graden.  Deze middag blijft het droog en zijn er lange zonnige periodes. Er waait een veranderlijke wind en de temperaturen schommelen tussen de 18 en 22 graden. Ook deze avond blijven de wolken weg. De komende dagen zijn zomers, met veel zon en temperaturen die boven de 25 graden gaan.

  Morgen zal het een fraaie zomerdag worden. Het blijft dan ook droog en de zon schijnt volop. De wind waait zwak in hoofdzaak uit zuidelijke richtingen. De maxima variëren van 21 tot 26 graden. Dinsdag en de volgende dagen blijft het droog, zonnig en warm tot zeer warm. Mat temperaturen tussen de 23 graden aan zee en 29 in de Kempen. Vrijdag neemt de bewolking echter weer toe en volgen er welicht onweersbuien. In het weekend word het wisselvallig en koeler.

  Aline
  Nel

  22-07-2012 om 11:58 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel lekke banden na nagels in de Ronde van Frankrijk
  De tour stond zondag eventjes op zijn kop, toen bekend raakte dat een toeschouwer nagels op het parcours had gegooid. Op de laatste beklimming van de dag kregen veel renners een lekke band. ook te topfavoriet Cadel Evans, die vorig jaar de Tour won, had pech. Hij reed wel drie keer lek en moest het peleton inhalen. Bradley Wiggins, de renner die mommenteel aan de leiding staat, besloot om trager te rijden, zodat Evans kon aansluiten. Niet iedereen vond het een goed idee om te wachten. De Franse renner pierre Roland ging er vandoor, wat sommige renners heel boos maakte. Enkele kilometers later werd Rolland wel weer ingehaald door het peleton. Volgens cadel Evans waren het Spaanse supporters die de nagels op de weg gooiden: 'Het is niet de eerste keer dat dit mij overkomt. De vorige keren was het in Spanje, daarom koers ik er niet graag: Sorry voor mijn Spaanse vrienden en de Spanjaarden die het wel goed menen, maar er zijn nu eenmaal een aantal van hun landgenoten die te ver gaan.'


  Bron: De Jommekeskrant
  Aline  18-07-2012 om 17:22 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeuwen worden steeds agressiefer
  De kust klaagt over extreem veel en agressieve meeuwen. een spoorwegarbeider raakte vorige week nog gewond toen hij werd aangevallen door een meeuw. Hij had een bloedende wonde aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. meeuwen zijn beschermde vogels. Het is dus niet evident om hun naar een andere plaats te krijgen. het is al een paar keer gebropeerd bevoorbeeld met een valkenier. Die liet roofvogels in de buurt van de nesten van de meeuwen vliegen. De bedoeling was om de meeuwen bang te maken en ze zo weg te jagen. Maar ze bleven. In Oostende hebben ze het plan om met een hawkkite, een vlieger in de vorm van een havik, de meeuwen weg te jagen. Maar veel zal dat niet helpen, omdat de meeuwen snel zullen doorhebben dat het niet om echt haviken gaat. ook voor toeristen is er gevaar. Meeuwen stelen hun eten, zoals een wafel, gewoon uit hun handen. vroeger bleven de meeuwen vaker op zee. Ze vlogen dan achter vissersboten om daar gemakkelijk vis te vangen? Nu zijn er veel minder vissersboten, waardoor de meeuwen op het oland eten gaan zoeken.  Bron: De Jommekeskrant
  Aline

  18-07-2012 om 17:13 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisjes slimmer dan jongens
  Jongens zijn dan mischien het sterkste, maar meisjes zijn absoluut het slimste. Dat zegt James Flynn, een wetenschapper uit Nieuw-Zeeland. Flynn onderzocht IQ-testen, dat is een manier waarom intilligentie geleten wordt. Die testen bewijzen dat het IQ van vrouwen de hele tijd steeg en sinds dit jaar gdefinitief slimmer enoemd kunnen worden. "In de afgelopen honderd jaar stegen zowel de IQ-scores van mannen als vrouwen. Maar van vrouwen steeg die sneller", zegt een onderzoeker. "Dat is een gevolg van de vooruitgang. De hersenen passen zich aan de moeilijkheden van de moderne wereld aan. Ze groeien anders en werken anders." Dat vrouwen vaaak verschillende dingen tegelijk moeten doen, zowel thuis als op het werk, is een mogelijke verklaring.  Aline

  18-07-2012 om 16:48 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  15-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte haai vogelvrij verklaard na dodelijke aanval in Australië

  De witte haai die gisteren voor het vijfde dodelijke slachtoffer in minder dan een jaar zorgde, mag gedood worden. Daartoe is bevel gegeven, zo meldt de politie. Witte haaien zijn nochtans een beschermde diersoort.

  De haai werd al enkele dagen voor de kust van Perth waargenomen. Surfers hadden hem de bijnaam Brutus gegeven, omwille van zijn indrukwekkende 9 meter. Niemand had de haai echter aangegeven, waardoor ook geen maatregelen werden genomen.

  De 24-jarige Benjamin Linden werd het slachtoffer, het vijfde dodelijke slachtoffer al op minder dan een jaar tijd. Een ooggetuige zag hoe de haai de surfer in stukken had gebeten, en rond de lichaamsdelen bleef cirkelen. Een zoekactie naar zijn lichaam of delen ervan haalde niets uit.

  "Ondertussen zoeken we eerder naar de haai dan naar de lichaamsdelen. We hebben de toestemming gekregen om hem te vangen en te doden. Als we een witte haai zien van ongeveer 9 meter is er een goede reden om te veronderstellen dat het om dezelfde haai gaat", vertelt een politieman aan The Brisbane Times.

  Een opmerkelijke beslissing, want de witte haai is een bedreigde diersoort. Er zouden er nog maar enkele honderden van in leven zijn. Australië besteedt vele miljoenen aan het bestuderen van het dier om dodelijke incidenten te vermijden.  Bron: Het Laatste Nieuws
  Aline

  15-07-2012 om 17:38 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kitten overleeft reis van 10.000 kilometer zonder eten

  Een klein poesje van slechts drie maanden oud legde in de afgelopen twee weken een afstand van 10.000 kilometer af. Het diertje kroop aan boord van een vrachtcontainer die per boot reisde van Sjanghai naar Los Angeles. Al die tijd kreeg de kitten geen eten of drinken binnen.

  Volgens Marcia Mayeda, directeur van de dierenbescherming in Los Angeles, maakte het diertje, dat de naam Ni Hao (Chinees vaan 'hallo' red.), het redelijk goed. 'Hij was zwak en uitgedroogd, maar heeft inmiddels gegeten, geslapen en was gisteren alert,' laat Mayeda weten aan de Los Angeles Times.

  Ni Hao blijft volgens de standaardprocedure zestig dagen in quarantaine in het Carson Animal Center en zal daar verder op krachten komen. Daar krijgt hij ookvaccinaties en zal hij gecastreerd worden. Na die twee maanden zal er een goed tehuis voor hem worden gezocht.


  Aline

  14-07-2012 om 11:30 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haai doodt Australische surfer

  Aan de westkust van Australië is een surfer gedood door een grote witte haai. Het is al het vijfde slachtoffer in een jaar tijd.

  Het slachtoffer, een prille twintiger, surfte met een vriend in de buurt van Wedge Island, ten noorden van Perth. Een jetskiër die in de buurt was doet zijn verslag van zijn getuigenis:

  "Het was vreselijk. Er was bloed overal, en er was een gigantisch grote haai die rond het lichaam bleef cirkelen. Ik probeerde het lichaam op te pakken, maar de haai kwam op me af en probeerde me van mijn jetski te gooien. Ik maakte een rondje en probeerde terug het lichaam op te vissen, maar de haai beet erin en pakte het mee."

  De kustdiensten zijn massaal op zoek naar overblijfselen van de jonge surger, voorlopig zonder succes. "Er zijn nog geen lichaamsdelen gelocaliseerd", zei een politiewoordvoerder. Een grootschalig lucht- en zeeteam is op zoek.


  Bron: Het Laatste Nieuws
  Aline

  14-07-2012 om 11:14 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (12) schiet per ongeluk zusje neer

  Een drama in Oklahoma. Een jongetje heeft er zijn zusje per ongeluk neergeschoten. Volgens de politie van Blair waren de kinderen met waterpistooltjes aan het spelen toen de jongen plots een gewapend pistool ontdekte in de kast.


  De jongen dacht dat het pistool een stuk speelgoed was en richtte het op zijn zusje. Het meisje werd zwaargewond overgevlogen naar het ziekenhuis. Volgens dokters zal ze het halen. Het kind hat geluk. De kogel miste op een haar na haar ruggengraat.

  Volgens de politie is haar broertje in schok. "Hij was helemaal van zijn melk toen hij het bloed uit zijn zusje zag gulpen. Hij is er kapot van", zegt onderscherrif Stacy Randolph. de politie heeft geen aanklacht geformuleerd tegen de jongen maar voert wel een onderzoek naar de ouders van de Amerikaan.  Aline
  13-07-2012 om 10:23 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese koorddanser dondert naar beneden

  Een Chinese koorddanser mag van geluk spreken dat hij nog onder de levenden is. Hij tuimelde van een draad, die tweehonderd meter boven het wateroppervlak gespannen was. Uiteindelijk belandde de waaghals van dienst in de bosjes.

  De stunt werd live uitgezonden op de Chinese staatszender CCTV. Heel wat kijkers waren dus getuige hoe Aisikaier geblinddoekt zijn evenwicht trachtte te behouden. Alsof dat nog niet volstond, voerde hij zijn kunstje 'averechts' uit door achteruit te lopen. Veiligheidsmaatregelen vond hij niet nodig.

  Een plotse windstoot wist de jongeman in eerste instantie nog op te vangen. Toen hij bijna het einde bereikt had, ging het echter helemaal mis. Hij donderde naar beneden, voor de buis hielden ze hun adem in. Tot hun grote opluchting vonden de uitgerukte reddingswerkers hem zonder al te veel kleerscheuren terug. Hij klaagde nog vooral over duizeligheid, na die 'wandeltocht' van ruim vijftig minuten.  Aline  11-07-2012 om 11:10 geschreven door Lisa,Aline,Nel  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Zoeken in blog
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  debachi
  www.bloggen.be/debachi

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!