Inhoud blog
 • Ze blijven niet plakken bij sp.a
 • Matti Vandemaele slachtoffer van computervirus
 • Kortrijk krijgt schepen voor tsjeverij
 • Erfstukkendebat geannuleerd
 • Op de valreep toch nog een kartel in Kortrijk
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Alles kan beter... in Kortrijk
  :: satirische blog :: volg Wakker Kortrijk op Facebook ::
  15-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze blijven niet plakken bij sp.a
  Klik op de afbeelding om de link te volgen :: Ze blijven niet plakken bij sp.a ::

  Niet de schepenen en de gemeenteraadsleden, want die blijven maar wat graag plakken. Nee, het zijn de post-its die niet blijven plakken bij sp.a. 

  Tot voor kort hadden de kabinetsmedewerkers van de sp.a-schepenen het probleem van hun gebrekkige kantoorbenodigdheden succesvol verborgen kunnen houden voor de Kortrijkse bevolking, maar sinds het beruchte post-it-incident van schepen Lemaitre op de gemeenteraadszitting van 13 januari, is de duivel uit de doos.

  Wat is er gebeurd? De proactieve schepen had een brief opgesteld waarin hij enkele bewoners op de hoogte bracht van een beslissing van de gemeenteraad van 13 januari. Alleen... de brief zat op 7 januari al in de brievenbus van de geadresseerden. Hij had op die brief een geel blaadje geplakt voor zijn medewerker ‘pas versturen na beslissing van de gemeenteraad’, maar dat was eraf gevallen en de plichtbewuste medewerker die verantwoordelijk is voor het versturen van brieven, had de brief bijgevolg te vroeg verstuurd. 

  Consternatie alom op de oppositiebanken. De schepen heeft zich tijdens de gemeenteraadszitting uitgebreid verontschuldigd: “Wij hebben die post-its moeten aankopen via een groepsaankoop van Kenneth Vermeulen en de gekozen leverancier gebruikt helaas geen goeie lijm. In zoverre dat we post-its altijd nog eens extra moeten vastmaken met een stukje plakband. Ik kan u verzekeren, wat we hebben uitgespaard met die goedkopere post-its is al volledig opgesoupeerd aan extra rolletjes plakband. De bewuste dag zat ik zonder plakband en heb ik mij geriskeerd. En kijk, het briefje is eraf gevallen. Het zal mij geen tweede keer overkomen. Desnoods gebruik ik een chiclette om de post-it vast te maken.”

  Bart Caron van Groen! neemt alvast geen genoegen met de excuses van schepen Lemaitre: “Als schepen weet je dat je nauwlettend moet toezien op de kwaliteit van lijm. Het is mooi dat de sp.a heeft gekozen voor een goedkopere en wellicht milieuvriendelijkere lijmsoort, maar daar hebben wij als oppositiepartij geen boodschap aan.” 

  Ook CD&V voelt zich gepasseerd bij monde van fractievoorzitter Hannelore Vanhoenacker: “Het is een aanfluiting van de democratie en een miskenning van de gemeenteraad. Wat doen wij hier in feite nog?”

  Toekomstig schepen Axel Weydts probeerde de gemoederen nog te bedaren en vroeg wat christelijk mededogen, maar CD&V en Groen! weigerden de uitgestoken hand aan te nemen...

  15-01-2014 om 00:00 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  18-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matti Vandemaele slachtoffer van computervirus
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  :: Matti Vandemaele slachtoffer van computervirus ::

  De Facebookpagina van Matti Vandemaele, voorzitter van Jong Groen in Kortrijk, maakt al enkele dagen vreemde capriolen. Oorzaak zou een computervirus zijn dat systematisch kritische reacties verwijdert.

  Een Facebookvriend van Matti die anoniem wenst te blijven, getuigt: “Ik merkte dat kritische reacties van mensen maar heel kort zichtbaar bleven. Ik heb de proef op de som genomen en twee reacties geplaatst: eerst ‘ik ga niet akkoord’ en daarna ‘de nagel op de kop’. De eerste reactie was na tien seconden alweer weg. “

  Het virus lijkt vrij hardnekkig want alle Facebookvrienden van Matti worden erdoor getroffen. De namen van vrienden die meerdere kritische reacties plaatsen, verdwijnen bovendien uit de vriendenlijst. Het probleem houdt nu al een paar dagen aan.

  Naar verluidt, heeft Vandemaele een computerexpert onder de arm genomen: “Ik wil dat dit zo snel mogelijk opgelost is. Gelukkig weten mijn vrienden dat ik zeer goed met kritiek om kan gaan en zijn ze ervan overtuigd dat er een externe oorzaak moet zijn voor het verdwijnen van al die kritische reacties.”

  (foto: Matti Vandemaele - bron: website Groen Kortrijk)

  18-10-2012 om 19:19 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  17-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk krijgt schepen voor tsjeverij
  Klik op de afbeelding om de link te volgen :: Kortrijk krijgt schepen voor tsjeverij ::

  Sinds bekend is dat Vincent Van Quickenborne vanaf 1 januari 2013 de nieuwe burgemeester van Kortrijk wordt, is hij achter de schermen samen met zijn coalitiepartners druk aan het onderhandelen over wie welke bevoegdheden krijgt. Het is intussen een publiek geheim dat N-VA bevoegd wordt voor cultuur. Rudy Scherpereel (N-VA) droomt er al luidop van dat Laura Lynn en Kristoff in 2014 Mini Europa openen met een Mini Schlagerfestival op de site van Evolis. Maar er zou ook iemand bevoegd worden voor tsjeverij. De toekomstige burgemeester vertelde ons off-the-record dat die geruchten kloppen: “We merken dat onze collega’s van CD&V nog steeds veel moeite hebben met de coalitie die we hebben gevormd. Ik vind het vreselijk dat ze zo afzien. Daarom heb ik beslist iemand bevoegd te maken voor tsjeverij, kwestie van de overgang niet te bruusk te maken. Aangezien die persoon zware dossiers te verwerken zal krijgen, lijkt het me logisch dat ik zelf verantwoordelijk word voor tsjeverij. Dit punt moet nog worden verwerkt in het bestuursakkoord, maar het staat nu al vast dat ik onder meer negenpuntenprogramma’s moet opstellen met zaken waarvoor de stad niet bevoegd is, dat ik bossen zal moeten omkappen en zonder medeweten van de gemeenteraad of de politieraad camera’s moet ophangen in het bijzijn van Wouter Beke.”

  Van Quickenborne zal eerstdaags contact opnemen met Stefaan De Clerck: “Ik wil hem inspraak geven en samen met hem kijken hoe het beleid kan worden afgestemd op zijn visie op tsjeverij. Ik zal ook van de gelegenheid gebruik maken om nog enkele troostende woorden te spreken.  Men zegt van mij dat ik een hart van steen heb, maar sinds ik redelijk wat tijd doorbreng met de sossen, ben ik al veel weker geworden. Gisteren was ik een kijkje gaan nemen op Stefaan zijn Facebookpagina en ik kon het niet droog houden. Ik hoop dat we snel weer goede vrienden worden zoals voor de verkiezingen.“

  (Foto: www.tuinbouwnet.be)

  17-10-2012 om 22:04 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  10-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfstukkendebat geannuleerd
  :: Erfstukkendebat geannuleerd ::

  Op vrijdag 12 oktober zou een Erfstukkendebat worden georganiseerd door Wakker Kortrijk. Het was de bedoeling dat kandidaten ouder dan 75 jaar met elkaar in discussie zouden gaan over een aantal onderwerpen die de Kortrijkzanen bezighoudt, maar enkel CD&V en Groen konden kandidaten afvaardigen. De andere partijen hebben geen kandidaten die aan die leeftijdsvoorwaarde voldoen. Wij hebben nog even overwogen de dertig CD&V-kandidaten die in aanmerking kwamen met elkaar in debat te laten gaan, maar bij nader inzien hebben we toch maar beslist het Erfstukkendebat te annuleren. Excuses voor de mensen die al kaarten hadden gekocht. Bijzondere dank aan de firma die medische reanimatieapparatuur, baxters en incontentiemateriaal ter beschikking wilde stellen.

  10-10-2012 om 11:29 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  05-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de valreep toch nog een kartel in Kortrijk
  :: Op de valreep toch nog een kartel in Kortrijk ::

  Eén week voor de verkiezingen kondigen Groen en CD&V aan dat ze op 14 oktober één lijst zullen vormen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Voor wie de campagne enigszins volgt, komt deze beslissing niet uit de lucht vallen. De afgelopen maanden verklaarden de kandidaten van Groen aan al wie het horen wilde dat ze niet langer een linkse partij zijn en tijdens debatten was lijsttrekker  Bart Caron zo lovend over het beleid van de voorbije legislatuur dat een leek onmogelijk kon vermoeden dat Groen zes jaar lang op de oppositiebanken heeft gezeten. De linkse kiezers van Kortrijk hadden eerder op een kartel van sp.a en Groen gehoopt, maar die hoop drukt Bart Caron genadeloos de kop in: “Wij zijn de samenwerking met sp.a hartsgrondig beu. De afgelopen zes jaar hebben zij ons betutteld: alle groene thema’s schoven ze stiefmoederlijk naar ons toe zodat wij ermee konden scoren, ze schreven onze tussenkomsten voor de gemeenteraad, ze wilden voortdurend overleggen en gezamenlijk communiceren. En voor de verkiezingen wilden ze ook nog eens een deel van onze drukkosten op zich nemen. Dat konden wij niet meer pikken.”

  Philippe De Coene (sp.a) zag een samenwerking ook al een poos niet meer zitten: “Wij voelen ons bekocht door Groen. Voor de vorige gemeenteraadsverkiezingen hadden wij geruild: een Bart Caron in ruil voor een Jan Dhaene, maar die laatste is intussen alweer vertrokken naar een andere partij. Wij hebben onze Bart Caron teruggevraagd, maar dat zagen ze niet zitten. Ze hebben ons dan maar een Matti Vandemaele aangeboden, maar dat zien wij dan weer niet zitten. Waar moet je die op de lijst zetten? Volgens zijn identiteitskaart moet je hem nog net bij de jongeren zetten, maar hij gedraagt zich en spreekt als een oude, zure man en wij hebben Roger Lesaffre al.”

  De kandidaten van Groen zijn unaniem opgetogen over het nieuwe kartel met CD&V. Philippe Avijn, lijstduwer van Groen: “De kandidaten van CD&V hebben écht stijl. Stefaan zijn kapsel ligt altijd impec, Lieven Lybeer zijn moustache is om wild van te worden en dan is er nog Roel Deseyn met zijn bambi-ogen. Ik zie er al naar uit om vlak achter hem op onze nieuwe lijst te staan.”

  Kwatongen beweren dat CD&V en Groen intussen een voorakkoord hebben gesloten. Bart Caron reageert woedend op zulke insinuaties: “Het is niet omdat Stef en ik in het holst van de nacht gehuld in regenmantels ergens in een bos afspreken dat wij meteen al voorakkoorden aan het sluiten zijn.” Philippe De Coene gelooft Bart Caron op zijn woord: “Nu Groen het ecologische luik van zijn programma heeft geschrapt, lijkt het me logisch dat ze samen op zoek gaan naar bossen die ze kunnen omkappen voor meer parkeergelegenheid.”

  Of het nieuwe kartel een succesverhaal wordt, zullen we op 15 oktober weten.

  05-10-2012 om 00:00 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  23-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortrijk weert zwakke weggebruikers uit centrum met aangepaste geluiden

  :: Kortrijk weert zwakke weggebruikers uit centrum met aangepaste geluiden ::

  Kortrijk is een autovriendelijke stad. Stefaan De Clerck bevestgide dat afgelopen weekend nog een keer met trots. Maar zijn uitspraak dat die reputatie risico’s met zich meebrengt, lokte zoveel verontwaardiging uit dat nu toch wordt gekeken hoe men het aantal verkeersslachtoffers in Kortrijk kan terugdringen.

  Na het eclatante succes van de klassieke muziek als afschrikmiddel voor hangjongeren in het Begijnhofpark (zo’n groot succes dat ook niet-hangjongeren er wegblijven), heeft het Kortrijkse stadsbestuur beslist om opnieuw geluidsinstallaties in te schakelen, deze keer om potentiële verkeersslachtoffers uit het centrum te verwijderen.

  Stefaan De Clerck: “Wij zullen geluiden van gierende banden en ronkende Formule 1-motoren door de luidsprekers laten schallen. De zwakke weggebruikers zullen voortdurend de indruk hebben dat auto’s hard moeten remmen om hen te ontwijken en dat auto’s meer dan 200 kilometer per uur rijden in het centrum. We willen hen het gevoel geven dat ze op elk moment in gevaar zijn.”

  Bert Herrewyn, het sp.a-gemeenteraadslid dat persoonlijk verantwoordelijk is voor de slijtage van menig fietspad in Kortrijk, kan er niet om lachen: “Wanneer je tijdens het fietsen vlak achter je auto’s met piepende banden hoort optrekken of je hoort hoe auto’s je maar net kunnen ontwijken, sta je enorm onder stress. Ik haal tegenwoordige hogere hartslagen wanneer ik met de fiets naar het werk rijd dan wanneer ik ’s avonds ga hardlopen.”

  Dat klinkt ongetwijfeld als muziek in de oren van de burgemeester, die door dat opgewekte stressgevoel fietsers en voetgangers wil ontmoedigen zich in het centrum van Kortrijk te begeven. 

  23-09-2012 om 12:38 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  16-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsloze zondag in Kortrijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  :: Fietsloze zondag in Kortrijk ::

  Terwijl overal te lande steden een autoloze zondag organiseerden, koos Kortrijk voor een fietsloze zondag. Het idee was meteen een schot in de roos.  Stefaan De Clerck: “Kortrijk is sinds jaar en dag een plek waar auto’s thuis zijn. Een autoloze zondag zou asociaal zijn. Bovendien is UNIZO er ook niet voor te vinden. Hier zijn het net de fietsers die voor overlast zorgen. Het zijn levende snelheidsremmers en je moet altijd opletten als je je portier openslaat dat er geen nozem komt aangereden. Zij zijn de natuurlijke vijand van de autolak. Daarom hebben wij voor een fietsloze zondag gekozen.”

  Automobilisten die vandaag niet welkom waren in andere steden, kwamen zich massaal in Kortrijk uitleven en genoten zichtbaar van de afwezigheid van fietsers. Er werd op fietspaden gereden en geparkeerd dat het een lieve lust was. Toch is niet iedereen enthousiast. Bart Caron van de partij Groen! kon er alvast niet mee lachen: “De meeste van onze kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen hebben helemaal geen auto. Het is een streep door onze rekening dat wij een hele dag geen campagne hebben kunnen voeren omdat we niet met de fiets in het centrum mochten rijden. Dit is duidelijk een stunt van CD&V om onze partij te saboteren.”

   Het stadsbestuur heeft al beslist om volgend jaar een nieuwe editie te organiseren.

  16-09-2012 om 20:42 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  24-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rudolf Scherpereel (N-VA) geeft afscheidsfeestje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  :: Rudolf Scherpereel (N-VA) geeft afscheidsfeestje ::

  De voorzitter van UNIZO Kortrijk, Rudolf Scherpereel, werd op 29 juni 2012 aangekondigd als de nieuwe lijsttrekker van N-VA Kortrijk voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij volgde Catherine Waelkens op, die van mei tot en met juni de rol van lijsttrekker mocht vervullen. Aangezien Scherpereel zijn maand als lijsttrekker er binnenkort opzit, geeft hij op 14 augustus een afscheidsfeestje in café Dudu in Heule, waarop hij alle inwoners van Groot Kortrijk uitnodigt.

  Rudolf Scherpereel: “Ik heb me enorm geamuseerd de afgelopen weken. Het is dan ook met spijt in het hart dat ik de fakkel doorgeef.”

  De UNIZO-voorzitter is naar eigen zeggen trots op wat hij heeft kunnen verwezenlijken in zijn ambtsperiode: “Het assortiment Kortrijkse muziekfestivals die niet uitsluitend Nederlandstalige muziek brengen, heb ik drastisch kunnen terugschroeven. De klassieke muziek in het Begijnhofpark om hangende jongeren te weren, was eveneens een ideetje van mij, ook al ging Stefaan De Clerck met de pluimen lopen. Daarnaast is het aantal leegstaande handelszaken in het centrum enorm toegenomen. Die panden werden voorheen geleid door ondernemers die geen lidkaart van UNIZO wilden kopen. Door een gericht wegpestbeleid heb ik kunnen aantonen dat ondernemers die geen lid zijn van UNIZO gedoemd zijn om failliet te gaan.”

  Wie de opvolger wordt van Scherpereel is nog niet duidelijk. Naar verluidt, wil de lokale N-VA-afdeling eerst werk maken van een programma voor ze uitpakt met de nieuwe naam. Op minder dan drie maanden van de verkiezingen is men trouwens nog druk op zoek naar iets wat men kan splitsen in Kortrijk. Eerst werd gedacht aan B-H-V (de driehoek die gevormd wordt door Bissegem, Heule en wijk de Venning) omwille van de duidelijk aantoonbare geldstromen van de twee deelgemeenten, waar het Standaard Kortrijks de voertaal is, naar de sociale woonwijk (waar de meerderheid van de bewoners een andere moedertaal heeft), maar daar was binnen het N-VA-bestuur vooralsnog geen meerderheid voor te vinden.

  Foto: Rudy Scherpereel

  24-07-2012 om 14:18 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  12-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zit een haar in de boter bij sp.a Kortrijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  ::Er zit een haar in de boter bij sp.a Kortrijk ::

  Onze collega’s van Kortrijk Scheef Bekeken (www.facebook.com/pages/Kortrijk-Scheef-Bekeken/381040908610662) hebben gisteren de ware oorzaak achterhaald van de massale uitbraak van buikloop waarvan zowat de voltallige sp.a-kandidatenlijst het slachtoffer was geworden na de spaghetti-avond van afgelopen vrijdag. Boosdoener was de haardos van Bert Herrewyn. Herrewyn had iets te enthousiast in de potten geroerd, waardoor enkele van zijn haren in de pot met spaghettisaus waren beland, waardoor iedereen die van de saus had gegeten ’s avonds over de pot hing. 

  In eerste instantie leken lijsttrekker Philippe De Coene en voorzitter Axel Weydts het incident in de pers nog te willen afdoen als een eenmalige ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar uit vertrouwelijke bron hebben wij vernomen dat er al langer een ‘haar’ in de boter zit tussen het bestuur van sp.a Kortrijk enerzijds en raadslid Bert Herrewyn anderzijds. Reden is de haaruitval waaraan Herrewyn al enkele maanden lijdt. Het gemeenteraadslid uit Heule wordt er ook niet jonger op en dat zal zijn omgeving geweten hebben. 

  Zo herinneren de aanwezigen op de nieuwjaarsreceptie van sp.a in januari in Het Textielhuis zich nog levendig de halsbrekende toeren die men moest uithalen bij het verlaten van de zaal wanneer men zich een weg wilde banen door de dikke laag haren die zich in de loop van de avond had opgestapeld. Bert Herrewyn was die avond druk doende geweest om iedereen te entertainen en had bijgevolg ettelijke kilometer afgelegd van de toog naar de zaal en terug. Een dik tapijt van weerspannige lange krulharen leek zich rond de benen van de gasten gevlochten te hebben. Wie zich probeerde los te rukken, riskeerde te vallen, waardoor meteen ook de armen vastgestrengeld raakten. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om met betonscharen het vlechtwerk in stukken te snijden, waarna de aanwezigen konden worden afgevoerd naar het ziekenhuis om uit de wirwar te worden bevrijd. Herrewyn heeft op de eerstvolgende bestuursvergadering zijn excuses aangeboden, maar daarmee namen zijn collega-bestuursleden geen genoegen. Hij moest zich laten behandelen in het centrum van Haarwerken Smedts of zijn leeuwenmanen afknippen. Herrewyn voelde daar echter niets voor en bleef zorgeloos door het leven gaan, een levensgevaarlijk spoor van harenkluwen achter zich latend, waar hij ook passeerde. 

  De bom barstte pas echt toen enkele nieuwe gevolgen van Herrewyns halsstarrigheid aan het licht kwamen: de organisatoren van Sinxen Vlas Vegas waren ook uitgenodigd op de bewuste nieuwjaarsreceptie eerder dat jaar en waren getuige geweest van het gruwelijke schouwspel. Aangezien Herrewyn altijd aanwezig is op de Sinxenfeesten vanaf de opening tot de sluiting en elke minuut daartussen, waren zij aan het rekenen gegaan hoeveel het zou kosten om een permanente puinruimingsdienst in te huren en dat prijskaartje bleek absoluut geen haalbare kaart voor de vzw Sinxen Vlas Vegas. Daarop besloten de organisatoren om het festival niet meer te laten plaatsvinden zolang Herrewyn niet naar de kapper wil. De geruchten over de haarterrorist waren ook de organisatoren van Novarock ter ore gekomen en ook zij lassen een sabbatjaar in. 

  Intussen houden ze in Limburg hun hart vast. Herrewyn heeft namelijk een ticket gekocht voor Pukkelpop. Chokri Mahassine verklaart dat hij alleszins op het ergste is voorbereid. Intussen beweren kwatongen dat de Kortrijkse sp.a-afdeling door Steve Stevaert onder druk wordt gezet om Bert Herrewyn uit de partij te zetten, mochten op Kiewit slachtoffers vallen door de haaruitval van het langharige gemeenteraadslid.

  (Foto: Bert Herrewyn) 

  12-07-2012 om 00:00 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  


  15-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenstelling nieuwe Kortrijkse stadsbestuur ligt al vast
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  :: Samenstelling nieuwe Kortrijkse stadsbestuur ligt al vast ::

  Terwijl de hangjongeren van sp.a druk doende zijn de Kortrijkse bevolking te bevragen naar ideeën voor een betere stad en de boomknuffelende jongens op leeftijd van Groen locaties bedenken die nog een fietsstalling verdienen, volgen de crisisberaden in het stadhuis elkaar in ijltempo op. De heren van de meerderheidspartijen verkeren in opperste paniek vanwege een nieuwe peiling die nog moet worden gepubliceerd. Daaruit blijkt dat CD&V bijna 30% van zijn stemmen zou verliezen en OpenVLD nauwelijks nog de kiesdrempel haalt. Bovendien voelen ze de hete adem van sp.a, dat oprukt in de peilingen. Maar het is de monsterscore die N-VA dreigt te halen die hen het meeste zorgen baart. Hoewel het aangekondigde witte konijn van de Kortrijkse N-VA uiteindelijk een grijs konijn is geworden dat niemand kent, hangen toch dagelijks rijen tsjeven en liberalen aan haar deurbel met de smeekbede om samen een coalitie te vormen na de verkiezingen. Vorige week hebben we echter uit vertrouwelijke bron vernomen dat OpenVLD aan het korste eind zou trekken. De uitspraak van de N-VA lijsttrekker “er moet veel veranderen in Kortrijk, maar ook niet te veel want ik heb liefst dat alles eigenlijk hetzelfde blijft” was al een openlijke liefdesverklaring aan het adres van CD&V. Schepen Wout Maddens heeft intussen akte genomen van de afwijzing, maar weigert zich neer te leggen bij het feit dat zijn partij naast de prijzen zal grijpen. Maddens, die binnen zijn partij bekendstaat als een meesterstrateeg, niet het minst omdat hij de afgelopen acht edities van de wisselbeker ”OpenVLD speelt Risk vanavond” heeft gewonnen, gooit nu zijn eigen zoon in de strijd. Doordat Gerald Maddens op de lijst van N-VA staat, wordt OpenVLD incontournable als nieuwe coalitiepartner van N-VA.

  Met die meesterlijke zet maait hij het gras weg voor de voeten van de andere Kortrijkse partijen. Sp.a-gemeenteraadslid Bert Herrewyn was aan het overwegen zijn leeuwenmanen te knippen om in de gratie te vallen van de N-VA, maar in het licht van de nieuwe verwikkelingen heeft hij zijn afspraak bij de kapper afgezegd. Naar verluidt, onderzoekt Stefaan De Clerck in extremis nog de mogelijkheid om het openbare designtoilet in de Doorniksewijk te laten beschilderen met Vlaamse Leeuwen, maar ook hij beseft dat de strijd is gestreden. Stefaan De Clerck: “Familiebanden wegen nu eenmaal zwaar door bij N-VA. Kijk maar naar hun lijst voor de provincieraadsverkiezingen: op de tweede plaats staat de dochter van een N-VA-provincieraadslid, die tevens de zus is van een lijsttrekker voor N-VA in Menen. De derde plaats wordt dan weer ingenomen door de moeder van een ander N-VA boegbeeld. Tegen zoveel inteelt kan zelfs CD&V niet op.”

  Wij hebben de lijsttrekker van N-VA naar een reactie gevraagd, maar zij had nog een berg strijk en had geen tijd.

  15-06-2012 om 17:28 geschreven door Wakkere Kortrijkzaan  
  Archief per week
 • 13/01-19/01 2014
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!