Elke dag weer naar school ? Nooit geen zin meer in school ? Blijf dan gewoon verder lezen.
Het komt wel vaak voor dat de leerlingen zeggen dat ze niet naar school willen gaan, soms is dat een grapje maar sommigen zijn echt bloedserieus.
Heb je echt geen zin om naar school te gaan, praat erover met je ouders en luister eerst naar wat zij te zeggen hebben. We weten wel dat luisteren moeilijk is maar praten is moeilijker je hebt de eerste stap ( de moeilijkste ) al gezet ! Het kan zijn dat je geen zin meer hebt in school omdat je alles daar beu bent : De leerkrachten, sommigen van je vrienden Allemaal redenen dat je het beu kunt zijn. Dan is de enige oplossing: Verander van school ! Maar wees niet te snel met deze beslissing . Want voor alle voordelen die er bij horen horen er ook nadelen bij . Doe dit als je dit echt wil en als je ouders er mee akkoord gaan. Veranderen van school is wel een grote stap want dan laat je wel je vrienden achter en is iedereen nieuw. Maar je zal je snel weer thuis voelen.
Nog vragen? Stuur dan een mailtje naar dit email-adres : altijd@outlook.com
onthoud : Volg je hart maar luister ook naar je verstand.
ontspannen kan nooit kwaad ! Zelfs als j ergens meezit ! Heb je zin om te koken maar weet je niet watChocolademoussetaart ! wat heb je nodig :
voor de taart
6 eieren200 gr suiker150 gr zelfrijzend bloem, gezeefd50 gr cacaopoeder
voor de chocolademoussevulling
125 gr pure chocolade
4 eieren
50 gr suiker
1 klontje boter
500 ml room
Bereiding :Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. Opgeklopt biscuitdeeg moet dik en vloeibaar zijn,een lichtgele kleur hebben en grote luchtbellen bevatten.Spatel de gezeefde bloem en het cacaopoeder onder de massa.Beboter de springvorm en vul ze voor 3/4 op met het beslag.Bak deze chocoladebiscuit ongeveer 20 minuten in de oven en laat goed afkoelen.Bernards tip Voor een smeuige chocoladecrème meng je er de room pas onderwanneer je crème een temperatuur van ongeveer 35 °C heeft.De chocolademoussevulling Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of in de magnetron.Doe de eierdooiers en de suiker bij de gesmolten chocolade en roer er snel doorheen met eenhouten lepel, zodat de eierdooiers niet stollen. Klop de room op tot slagroom en spatel het door het chocolade- eimengsel.Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Laat deze mousse minstens 2 uur opstijven.Snijd de taart horizontaal doormidden. Spatel op de ene helft driekwart van de chocolademousse. Leg de bovenkant van de taart erbovenop en schep er met een paletmes of een pannenlikker de rest van de mousse over. Bestrijk ook de zijkant van de taart met de mousse.Werk af met toefjes slagroom of amandelschilfers.
Wat als je het gevoel hebt dat je in de schaduw van je vriendin staat ?
Heb je soms het gevoel dat zij de mooie is , dat zij de leukste is , dat ze beter is dan jou lees vooral verder dan .Vergeet het allemaal jij bent even goed dan haar ( alle mensen zijn gelijk ) . Zij is misschien mooier dan jou maar jij veel slimmer . Jullie kijken tegen elkaar op dat is normaal daarom komen jullie zo goed overeen en daarom hebben jullie soms ruzie maar lossen jullie het altijd weer op . Jullie horen bij elkaar ! Je bent niet de enige die soms dat gevoel heeft er zijn er waarschijnlijk honderden !dit was een kort tekstje omdat het niet waar is dat je dat denkt ! Als je er echt van overtuigd bent stuur ons dan maar een mailtje :) .
Vergeet nooit : Niemand staat in de schaduw van iemand !
Anders is soms wel beter maar soms ook niet . Is je vriendin in de negatieve vorm verandert lees dan maar voort :p .
-Je kan altijd eerlijk tegen haar zijn ook al komt daar dan ruzie van uit een ruzie kom je meestal sterker uit . Maar je moet goed ruzie maken ! Waarschijnlijk denk jij nu HOE kun je goed ruzie maken want ruzie is toch nooit goed , iedereen voelt zich dan slecht wie bij de ruzie betrokken is ! Het antwoord is ja , je kunt goed ruzie maken en dan voelen ze zich misschien wel slecht maar zo lang je op het einde van de weg maar weer samen bent.- Ben je niet goed om iemand in haar/zijn gezicht de waarheid te zeggen dan is dit beter voor jou ! : Afwachten is de boodschap. Wacht even af en kijk hoe het vordert ! Blijft ze veranderen ( op de negatieve manier ) ? Vraag dan aan een vertrouwenspersoon wat hij/zij ervan vind ! Want als jij de enige bent die vind dat ze verandert is ben jij misschien wel verandert ( maar op de goede manier , dat kan ook ) . Als jij uiteindelijk de enige bent ga dan weg van het groepje waar je mee optrekt of als je ze heel leuk vind praat dan toch met haar ook al durf je niet . Het kan altijd dat dat help ( als ze goed geluisterd heeft ) . Wacht nog maar even af na dit gesprek. Als het nog niet beter gaat ligt de keuze bij jou : ga je weg of leer je aan het nieuwe gedrag wennen ?
onthoud : echte vriendschap bestaat altijd zelfs na de dood !
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!