Organisator van de personeelsreis en het personeelsfeest Dit blog is een persoonlijk initiatief van Rik Verhaeghe
28-05-2015
uitnodiging personeelsuitstap op donderdag 18 juni
Beste vrienden
Op donderdag 18 juni is het terug zover. We zijn klaar voor onze jaarlijkse personeelsuitstap. Samen beleven we een leuke dag vol kennis en amusement. De magen worden van s morgens goed gevuld. Daarna bezoeken we een Waregems bedrijf. s Middags eten we in de Westhoek en blijven er even hangen. In de late namiddag gaan we naar de kust waar vrije tijd voorzien is. We ronden de dag af met een stevig buffet.
samenkomst op donderdag 18 juni om 07.45 uur aan het bushokje op de hoek Processiestraat Olmstraat (LET OP: nieuwe verzamelplaats - hou rekening met de verkeersdrukte !)
heerlijk uitgebreid ontbijt in De Sopraan geleid bezoek aan een gekende Waregemse firma middaglunch met consumptie in t Nonnebos vrij bezoek aan het Passchendaele Memorial Museum 1917 zeetocht met de amfibieboot (voor de liefhebbers) vrije tijd in Nieuwpoort avondmaal (buffet naar believen) in Piraat Grill in Nieuwpoort uiterlijk om 23.00 uur zijn we terug in Waregem
In deze prijs is begrepen: vervoer en begeleiding in luxecar, ontbijt, gidsbeurt in Waregems bedrijf met aangeboden drankje, middagmaal met drankje, bezoek aan het Passchendaele Memorial Museum 1917, zeetocht met amfibieboot en avondmaal.
Betaling enkel via overschrijving op rekeningnummer BE47 9730 2578 7280 (Vriendenkring technisch personeel Waregem).
Graag tot dan !
De vriendenkring Rudy, Dirk, Xavier, Francky, Alain, Tom en Rik
De vriendenkring van de technische dienst nodigt u en uw partner uit op
HET JAARLIJKSE
PERSONEELSFEEST
zaterdag 13 september om 17 uur
SOB De Roose, Smedenstraat (Biest), Waregem
We gooien het over een andere boeg en bieden iedereen een gratis Sangria aan, gevolgd door een heerlijke barbecue van traiteur Baert. Een ijsje en een koffie sluiten het avondmaal af. Daarna is het gezellig samenzijn met dj. Af en toe wordt een mooie prijs verloot onder de aanwezigen.
PRIJS: 15 euro per persoon
Inschrijven uiterlijk op donderdag 4 september bij Rik
betaling enkel via overschrijving op rekeningnummer BE47 9730 2578 7280
(Vriendenkring technisch personeel Waregem)
Organisatie: Vriendenkring van de technische dienst
Eind juni 2014 ging elektricien Rudy Malfait met pensioen. Collega Rik maakte een fotoreportage met bijhorende tekst:
1 maart 1985. Shout van Tears for Fears staat wereldwijd op nr 1 in de hitparade, het is een koude dag met een gemiddelde temperatuur van 2.2 °C, Beverly Hills Cop speelt in de filmzalen, Tsjechoslovakije is nog niet gesplitst en Nelson Mandela zit al 22 jaar op Robbeneiland. Dit alles verdwijnt echter in het niets wanneer je weet dat dé Rudy op vrijdag 1 maart zijn intrede doet op den depot.
Deze dag was precies 29 jaar, 3 maanden en 27 dagen geleden, oftewel ruim 925 miljoen seconden, waarvan Rudy er bij benadering 600 miljoen seconden gebabbeld heeft.
Maar in die meer dan 29 jaar is er veel gebeurd. En zoals tegenwoordig het geval is: je kan de deur niet uit of je bent geflitst. Toegegeven, op zijn werk werd Rudy weinig geflitst, maar toch slaagt hij erin om af en toe op een foto op te duiken. Een overzicht.
Rudy kennen we vooral als een zeer sociaal persoon. Velen herinneren zich je nog wel de kerstfeestjes uit de goeie ouwe tijd toen we er nog snel uitzagen.
Ook op pensioenfeesten was hij er graag bij. Rudy was niet te benauwd om zelf de micro ter hand te nemen en een cursiefje te schrijven over het feestvarken. Zo mochten mijn vader Frans in 2005, Eric in 2006, Nadine in 2011 en Luc enkele maanden terug lovende woorden horen van hun collega.
Er ging bijna geen nieuwjaarsreceptie voorbij op de stedelijke werkplaats waar Rudy niet gehuldigd werd. Was het niet voor vele jaren trouwe dienst aan de stad in 2011, maar ook in 2012; dan was het wel voor een lumineus idee dat zijn brein ontsproten was in datzelfde jaar. En preus dat hij was De ommekeer volgt in 2013. Hij ontvangt geen medaille en zijn ideeën worden niet meer naar waarde geschat. Rudy is er de put van in en drinkt zich zodanig lazarus dat het begint te schemeren voor zijn ogen.
Maar ook op de personeelreizen waren Rudy en Martine graag geziene gasten. Samen met de collegas ontbijten in de Karekiet, in een te kleine chocolaterie in de Westhoek, in restaurant Scherpenberg of bij naamgenoot weerman Rudy Boedts in Oostduinkerke, die ei-zo-na er met Bea en Martine ervandoor was. Vraag blijft wie er het meest tevreden zou zijn ?
Zelfs wanneer hij eens niet in de belangstelling wil staan, wordt hij eruit gepikt om op het podium te staan, hier in het Illuseum in Gent. Even ervoor was hij nog gespot in het Brusselse justitiepaleis.
Iets recenter was hij er ook bij bij Jan van Gent in Kèzern en het Europees Parlement, het In Flanders Field museum overigens met dezelfde polo als 2 jaar ervoor en brouwerij St.-Bernardus in Watou. En zelfs de woelige wateren van het Veerse Meer brengen hem niet van zn melk.
Maar u dacht misschien dat Rudy hier enkel was om pensioenfeesten en personeelsuitstappen op te vrolijken ? Niets van, Rudy heeft bergen verzet. En als het nodig was, schepte hij de berg zelfs af. Zoals op de ter ziele gegane camping.
Rudy en zijn Renaultje waren jarenlang onafscheidelijk. Ook zijn bureel lag er altijd, hoe zou ik het zeggen ? - overzichtelijk bij, voorzien van deftig gekleedde missen. Rudy maakte er een punt van dat elektrische installaties nauwkeurig gelabeld werden. Jammergenoeg werd zijn punctualiteit niet bekroond op de opendeurdag van 2010, want deze foto werd niet verkozen om aan de muur te prijken. Als protest weigert hij op de groepsfoto te staan.
En nu wacht het pensioen. Geen verkeersborden meer of aansluitingen die niet passen. Rudy kan op zijn beide oren slapen want William heeft de taak op zich genomen om de enorme last op zich te nemen. Geef nu toe, alle voornamen, familienamen, telefoonnummers en verjaardagen weten van al het vrouwelijk personeel in het stadhuis, de scholen, de academie, de bib, de schakel, Wagso, de jeugddienst, de dienst ontwikkelingssamenwerking, de sportdienst, de ocs, de brandweer EN de stedelijke werkplaats, dat ken je niet op een dag hé. Om nog maar te zwijgen wanneer ze waar soep of koffiepauze houden. Succes William !
Van het zwarte gat zal Rudy geen last hebben. Nog meer en langer dan tot nu het geval was zal hij kunnen winkelen, op reis, aldanniet met Okra, naar het bruisende Benidorm of naar de kerstmarkt in Rudesheim, tollen met de buschauffeur en stoefen hoeveel hij wel kan drinken, blijkbaar een verplichting eenmaal je Rudy heet.
Het kan nog extremer: hij gaat Jean-Marie Pfaff achterna loopt ganser dagen met gesponsorde kledij rond. Of hij is zodanig content van zijn ene vrouw dat hij er nog een andere bijneemt.
Bedankt stiefpapa, euh Bedankt Rudy ! Meestal is het de eerste indruk die nablijft, maar vandaag zal dit toch vooral de laatste foto zijn.
Op donderdag 19 juni was het terug zover: de jaarlijkse personeelsuitstap van het technisch personeel. Naar traditie startte deze dag in sportcafé De Treffer, waar een heerlijk ontbijt op ons wachtte. Voor de superlatieven verwijs ik graag naar de vorige verslagen.
Iets na 9 uur vertrokken we voor een rit van anderhalf uur naar het pittoreske Veere, op het schiereiland Walcheren in Zeeland. 3 stadsgidsen stonden er ons op te wachten om in evenveel groepen een rondleiding door het stadje aan te vatten. Stipt om 12 uur scheepten we in voor een boottocht op het Veerse Meer, een kunstmatig brakwatermeer, dat is ontstaan in 1961 door afdamming van het Veerse Gat in het kader van de Deltawerken.
Na de boottocht, waarop bijna iedereen plaatsnam op het dek waar het zonnig warm was, was het tijd voor het middagmaal. Een zacht waldkornbroodje belegd met heel wat plakjes gerookte zalm kon iedereen bekoren. Het middagmaal werd afgesloten met een koffie en Zeeuwse Bolus, een zoete regionale koffiekoek.
Nauwelijks een kwartier erna arriveerden de 56 reizigers bij kaasboerderij Schellach. Hier werd op een boeiende wijze uitgelegd welke activiteiten plaatsvonden op de boerderij. Vooraleer we een blik konden werpen op de honderden kaasbollen, mochten we 2 soorten kazen proeven. Ook de hond des huizes smeekte om een blokje kaas en werd dan ook op zijn wenken bediend. Gezien zijn omvang was dit vermoedelijk niet de eerste keer. Een kijkje in de gloednieuwe moderne stal en een aai over de kop van een kalfje rondden dit bezoek af.
Ruim een uur later verlieten we de kaasboerderij en gingen naar de hoofdstad van de provincie Zeeland, nl. Middelburg. Door werken aan de kaaien was de voorziene parking moeilijk bereikbaar. Bovendien was er nog een extra omleiding op de omleidingsweg zodat we al de volledige ring om Middelburg gezien hadden vooraleer we te voet de stad konden verkennen. Sommigen shopten tijdens dit anderhalf uur, anderen steunden de plaatselijke horeca. Van tijd tot tijd viel zelfs een stevige regenbui. Op de terugweg naar de autocar dienden we noodgedwongen te wachten vóór de draaibrug op het Kanaal door Walcheren.
Langs verkeersluwe wegen en via de 6,6 km lange Westerscheldetunnel kwamen we omstreeks kwart voor 8 aan in het centrum van Gent. We sloten deze geslaagde dag af in t Fondueloft met een fondue menu special: vis en vlees, groentjes en frieten. Daarbij werd ook nog een halve liter drank per persoon geserveerd alsook koffie met ijsdessert. Een mooie en lekkere afsluiter voor een boeiende dag.
Naar goede gewoonte ging halverwege november het personeelsfeest door voor de technische medewerkers. Samen met hun partner werden ze rond 19 uur verwacht in het sob De Roose op de Biest. Door verschillende omstandigheden kwamen slechts 51 personen opdagen, heel wat minder dan vorig jaar.
Het aperitief werd door iedereen goed bevonden. Ook de chips vonden hun weg naar hongerige magen. Die magen moesten overigens niet lang op hun honger blijven, want rond 20 uur konden de eersten al aanschuiven aan het buffet van beenhesp, groenten en frieten. Traiteur Baert van t Gaverke (dienn die gekend is veur zin goe peirdebuustèk) mocht terug de dienst uitmaken.
Na een afsluitende cornet werden 5 gevarieerde Bingo-spelletjes gespeeld. Na de volle kaart werd op zoek gegaan naar het diagonaal en het gewoon kruis. De laatste 2 spellen gingen het rapst, want dan was een horizontale of verticale lijn voldoende. Uiteindelijk ging iedereen vroeg of later met een mooie prijs naar huis.
Rond kwart over 1 verlieten de laatsten de zaal. Vorige jaren werd toen pas de dans ingezet. Ne keer zo en ne keer anders Hoe dan ook, de zaal is al gereserveerd voor volgend jaar.
De 4de gezinsfietstocht, een organisatie van de Vriendenkring technisch personeel, kon amper 18 deelnemers bekoren. Bij aanvang van de tocht, op de 2de zondag van september om 14 uur, kwamen er dan nog 3 personen niet opdagen.
Met een bescheiden groepje van 15 fietsers reden we eerst richting Markt naar fietsknooppunt 4. Het eerste stukje vals plat volgde al gauw langs het ter ziele gegane St.-Ignace in Wortegem-Petegem. Tussen knooppunten 6 en 13 mochten sommigen ook een tandje bijzetten want ook hier ging het bergop. Een kolfje naar de hand van de elektrische fietsers. Eenmaal Anzegem centrum voorbij ging het in dalende lijn.
In de tuin van de Sterhoekhoeve kon uitgerust worden met een ijsbeker en koffie, een traktaat van de Vriendenkring. 3 kwartier later waren de batterijen (van de fietsers) terug opgeladen met vanille en cafeïne zodat de gemiddelde snelheid na 16 uur net iets rapper was dan het eerste deel. Vóór we Nieuwenhove binnen reden werden we nogmaals getrakteerd, maar dit werd nu minder gesmaakt. Gelukkig fietsten we zo goed als rond de plensbui en vielen de grootste druppels ten noorden van ons.
Omstreeks 16.30 uur was iedereen veilig en wel terug op het startpunt. Ontploffende fietsbanden waren dit jaar niet van de partij
Toeren in de Westhoek - verslag personeelsreis 2013
Ik val in herhaling als ik zeg dat de personeelsreis van dit jaar terug een pareltje was. Maar iedere meegereisde collega is het er roerend over eens: de uitstap kon niet beter zijn.
De basis voor de jaarlijkse trip werd gelegd in sportcafé De Treffer. Nog voor het populairste café van Waregem zijn deuren officieel opende, zorgde de technische dienst ervoor dat de koffieautomaten gespoeld werden. Het uitgebreide scala ontbijtkoeken, charcuterie, kaas, fruit, yoghurt en eieren kon uiteraard ook niet ontbreken.
Met een goedgevulde maag vertrokken we rond kwart over 9 naar de hoofdstad van de frontstreek uit den grooten oorlog van bijna 100 jaar geleden: Ieper. De bus werd rustig geparkeerd langs de ring waarna we nog een klein wandelingske van 10 minuten voor de boeg hadden. Het prachtige en multimediale In Flanders Fieldsmuseum konden we zonder wachten bezoeken. Sommigen hielden het rap voor gezien, anderen sleten er meer dan anderhalf uur.
Het middagmaal werd genuttigd in de gloednieuwe kazematten van Ieper. Op een boogscheut van de Markt kon de overgrote meerderheid smullen van 2 uit de kluiten gewassen croque-monsieurs, de overigen genoten van een berg spaghetti bolognaise. Bovendien waren er 2 drankjes inbegrepen en trakteerde de buur van het depot Hans Depypere uitbundig met St.-Bernardus.
Het ingenomen vocht kon daarna uitgezweet worden door een wandeling (op een zwoele middag) over de vestigen van Ieper. De meesten gingen op mijn voorstel in, sommigen namen de kortste weg naar de Markt waar ze nog een ijsje konden binnenwerken om dan met een slakkengangetje de bus op te zoeken.
Volgende halte was de brouwerij St.-Bernardus waar we buiten werden ontvangen door Ann. Haar korte uitleg gaf ze in de brandende zon vóór de ingang van het gebouw, waardoor bij sommigen de zweetdruppels terug op hun gelaat verschenen. Dan maar snel het rustieke cafeetje binnen alwaar we een film over de brouwerij konden bekijken, gevolgd door een korte rondleiding door o.a. de brouw- en waszaal, de bottelarij en het magazijn. Geen bezoek zonder degustatie en dit was ook hier het geval. Speciaal voor zijn buren uit Waregem liet Hans de tap langer open staan dan gewoonlijk. Voor de geheelonthouders was er gelukkig ook frisdrank voorzien.
In een luidruchtige bus reden we verder naar Wijtschate. Tussen de stikkn maakten we kennis met het sympathieke koppel Marleen en Luc die geloofden in kleinschaligheid en kwaliteit, i.p.v. schaalvergroting, wat hét modewoord voor landbouw was eind jaren 90. Ze bouwden een hoevewinkel en een bezoekersruimte waar we op sleeptouw werden genomen door de enthousiaste gastvrouw die de geschiedenis van de boerderij uit de doeken deed. Haar man liet zich ook niet onbetuigd en vertelde over de activiteiten op het erf. Geen bier als degustatie, maar wel 4 lekkere hapjes.
Na anderhalf uur, waarin ondertussen de wolken almaar dreigender werden, vertrokken we met de autocar van de Reisvogel naar het pittoreske dorpje Loker. Op een boogscheut van de kerk is restaurant De Heksestoel gelegen, waar we de dag afsloten met een varkenshammetje, lekkere groentjes en frieten.
Iets na half 11 waren we terug op de plaats waar de dag bijna 15 uur tevoren begon, nl. aan de stedelijke camping. We kregen een 3-tal buien over ons hoofd, maar enkel de rokers konden dit ervaren. Tevreden over het vlotte verloop van de dag gingen de meesten huiswaarts.
Fotos op http://picasaweb.google.com/vriendenkringwaregem/personeelsreis2013
jaarlijke personeelsreis technisch personeel naar de Westhoek
Noteer nu reeds op donderdag 20 juni PERSONEELSREIS in je agenda. Samen beleven we een leuke dag vol kennis en amusement. De magen worden van s morgens goed gevuld. Daarna gaan we richting Westhoek. We bezoeken er het In Flanders Fields museum, brouwerij St.-Bernardus en hoeveslagerij t Lindebos. Tussendoor is er vrije tijd in Ieper. We ronden de dag af met een stevig avondmaal in Heuvelland.
Samenkomst op donderdag 20 juni om 08.00 uur aan het bushokje t.h.v. de stedelijke camping (hoek Meersstraat Zuiderlaan)
- heerlijk uitgebreid ontbijt in sportcafé De Treffer - vrij bezoek aan het In Flanders Fields museum in Ieper - middaglunch in de gloednieuwe kazematten van Ieper
- vrij anderhalf uurtje in Ieper - geleid bezoek aan brouwerij St.-Bernardus in Watou - bezoek aan hoeveslagerij t Lindebos in Wijtschate - avondmaal (varkenhammetje, groentjes en frieten) in Loker - rond 22.30 uur zijn we terug in Waregem
In de prijs is begrepen: vervoer en begeleiding in luxecar, ontbijt, alle toegangen en degustaties (In Flanders Fields museum, brouwerij St.-Bernardus en hoeveslagerij t Lindebos), middagmaal en avondmaal.
De nieuwjaarsreceptie voor het technisch personeel vond plaats op vrijdag 11 januari in de vertrouwde refter van de stedelijke werkplaats. Na de speech van de secretaris mocht de burgemeester een aantal eretekens van arbeid opspelden op meestal een dikke trui van fiere werknemer. Daarnaast ontvingen 2 collegas een Waregembon van 50 euro voor een zeer goed idee dat het afgelopen jaar in de ideeënbus werd gedropt. Tenslotte werd Serge beloond voor 25 jaar dienstanciënniteit d.m.v. een riante Waregembon.
Fotos van de nieuwjaarsreceptie op http://picasaweb.google.com/vriendenkringwaregem/nieuwjaarsreceptie2013
1 dag na het feest van de koning, greep ook de technische dienst de kans om eens stevig uit de bol te gaan. Vermoedelijk iets plechtiger en chiquer dan het gepeupel uit Laken (sorry, Piet), want daarvoor staat het technisch personeel nu eenmaal gekend.
Zoals de traditie het wil waren de oudste genodigden als eerste van de partij. Wie op tijd was, kon nu eenmaal langer genieten van het aperitief met een uitgelezen boeket aan chips. Een uurtje later konden de 62 ingeschrevenen aanschuiven voor het buffet. De kalkoenfilet werd goed bevonden, net zoals de kroketten en de verse groenten. Een djoef mayonaise zorgde hier voor de spreekwoordelijke kers op de taart.
Na het avondmaal volgde de 4de ludieke quiz. Net zoals de vorige edities geen vragen over de relativiteitstheorie van Einstein of de Franse filosoof die het boek "Emile ou de l'Education" schreef. Wel 30 leuke en voor bijna iedereen eenvoudige vragen uit het leven gegrepen. Sommige vragen werden voorafgegaan door een van het internet geplukt filmpje. Er waren ook 2 eenvoudige praktische proeven: reuzendobbelsteengooien en sjoelbakken. Francky Van Den Heede werd winnaar van de 4de personeelsquiz met het maximum van de punten. Het gemiddelde bedroeg 24,08 op 30, voor velen dus een haalbare kaart.
Tegen middernacht waren de prijzen verdeeld en kon nog een dansje gewaagd worden. Echter veel meer dan een slow werd er niet geschuifeld op de dansvloer. Bij gecoördineerde dansen, genre Kabouterdans en het onvermijdelijke Gangnam Style, u kent ze wel, werd vooral uitgekeken wie de eerste stap zou zetten. Niemand dus.
Diep in de nacht kon de rust in het SOB De Roose terugkeren. Veel aanwezigen hebben al gemeld er volgend jaar zeker bij te zijn.
Fotos kunnen bekeken worden op http://picasaweb.google.com/vriendenkringwaregem/Personeelsfeest2012
Astemblieft, dit 26-letterwoord omschrijft heel goed de activiteit van de Vriendenkring van het technisch personeel op zondag 9 september. Voor alle duidelijkheid: het afvallen gaat niet over de populaire activiteit van de nationale NVA-voorzitter, hoewel sommige deelnemers wel een aantal liter zweet hebben achtergelaten op de Waregemse wegen.
De jaarlijkse gezinsfietstocht op de 2de zondag van september kon 22 deelnemers bekoren. Althans op papier. Bij aanvang hadden al 2 fietsers afgehaakt, wegens een last-minute uitnodiging voor een verjaardagsfeestje en een collega die, volgens een onduidelijke sms, bij heel mooie volk gezeten was Enfin, met 17 volwassen en 2 kinderen vatten we de tocht aan naar hoeve Decuyper in de Caseelstraat, alwaar we de laatste ingeschrevene oppikten. Amper 500 meter verder bleek niet een gazzekanon op een akker een doffe plof te veroorzaken, maar wel de voorband van Elkes fiets. De pechverhelping werd opgetrommeld, die een kwartier (!) later de onfortuinlijke fietsster (met fiets) naar huis mocht voeren. Exit Elke toen waren ze nog met 19.
Dirk en Rik zorgden ervoor dat alle drukke wegen vlot en veilig konden worden gedwarst. De tocht slingerde zich verder naar de Leie en de Gaverbeekmeersen naar de oude spoorwegbedding. Onderweg waren er af en toe praktische proeven en op iedere stopplaats kon je een vraag oplossen alsook de letters noteren voor een centraal woord. Langs de Leie werd de groep terug opgeschrikt door een ontplofte achterband. Na Elke was nu vader Francky aan de beurt. Deze keer weinig oponthoud, want door zijn vele contacten in hometown Vijve zou hij zijn plan wel trekken. Exit Francky en Anja toen waren ze nog met 17.
Ons eerste volwaardig drankje kregen we in het ontmoetingscentrum Kamiano op de Jager. Dit was meer dan welgekomen, want de temperatuur leunde dicht tegen de 30 graden. Gezien een aantal deelnemers het peloton reeds hadden verlaten, konden de gelukkigen zich een tweede drankje welgevallen. Zo ook bij chocolaterie Stijn Vanhoutte in de Brabantstraat. Hoeft het gezegd dat niemand een 2de paardenkopje weigerde ?
Na 30 km arriveerden we terug aan Hoeve Decuyper in de Caseelstraat. Ons laatste bonnetje konden we, veelal na lang wachten, inruilen voor een broodje met (hoe kan het anders op de Hoevefeesten?) boerenworst. Bij de prijsuitreiking waren er geen winnaars bij de Vriendenkring, wat niet verwonderlijk was want bijna niemand had zijn formulier ingediend. Wanneer de kilte begon te vallen over de hoeve, wensten de meesten elkaar goeienavond en reden naar huis met de fiets. Voor zover ik vernomen heb, heeft geen enkele fietsband het daarna begeven.
Met dank aan de vele vrijwilligers van de verenigingen voor deze Fair Trade fietstocht !
Fotos op http://picasaweb.google.com/vriendenkringwaregem/gezinsfietstocht2012
In een en dezelfde week zijn ons twee oud collegas ontvallen.
Klein Bernarke of te wel Bernard Desmijter, ooit de kleinste para in ons land en zeker de kleinste man op den depot.
Hij was meestal tewerkgesteld bij de metselaars en vervulde zijn taak naar welvermogen. Maar door omstandigheden verliet hij een tijd geleden den depot en na een leven dat niet altijd over rozen liep heeft Bernarke deze voor hem niet altijd gunstige wereld verlaten.
Na nog geen twee jaar na zijn op rust stelling is ons Lukske Allaert of te wel Tuurke ons ontvallen.
Hij was negen jaar in dienst bij de groendienst en lag zeer goed in de groep. Zijn opgeruimd karakter en steeds tot wederdienst bereidheid zal daar niet vreemd aan zijn. Als er al eens moest overgewerkt worden had Luc daar nooit een probleem mee en de gewone dagtaak was voor hem een verademing, na de zware taak die op zijn schouders ruste om voor zijn zieke vrouw te zorgen.
De jaarlijkse studiereis en de depotsouper waren voor hem evenveel waard als veertien dagen Benidorm.
Toen hij in november 2010 dan toch na een mooi afscheidsfeestje de deur van den depot voor de laatste maal achter zich dicht trok, kon niemand vermoeden dat zijn pensioen van zon korte duur zou zijn.
Zij vervoegen nu de werknemers van den depot die ons al ontvallen zijn, en als er al een hemel bestaat, dan durf ik wedden dat ze nu aan een tafeltje een kommeke rijstpap van t vat aan het genieten zijn.
Laten we blij zijn met de grootste rijkdom die men kan hebben, namelijk: een goeie gezondheid
Dat zij rusten in vrede, dit wenst de man die het licht laat branden.
De weersomstandigheden mochten dan bijzonder rampzalig aangekondigd worden (code oranje van het KMI voor zowel onweer, regen en wind), aan enthousiasme ontbrak het niet bij de 55 medereizigers. Het begin van de zomer, donderdag 21 juni, bleek de geknipte dag om Brussel te verkennen.
Naar jaarlijkse gewoonte startten we de dag in sportcafé De Treffer waar, al even traditioneel, Heidi en haar team voor superontbijt hadden gezorgd. Een stevige opener van de dag. Wie de hoofdstad van Europa wil bezoeken, neemt best zijn voorzorgen. Daarom waren we tegen 9 uur al de autostrade op. Geen files op de autosnelweg, eenmaal het centrum van Brussel binnen was het bumperen geblazen. Een klein kwartier vóór het afgesproken bezoekuur stonden we aan de voet van het majestueuze Europees Parlement. Na de doortocht door de metaalscanner, wat bij de ene al vlotter verliep dan bij de andere, werden we in groepjes met de lift naar de 4de verdieping gehesen. Een knappe Brugse jongedame gaf meer dan een uur op boeiende wijze uitleg over de verschillende Europese instellingen en hun functie. Het bezoek werd rond het middaguur met een blik op de plenaire zaal, beter bekend als het halfrond, afgerond.
Het middagmaal was bescheiden, maar voor de meesten was dit geen probleem, gezien de magen nog steeds goed gevuld waren van het riante ontbijt.
Vanmorgen waren we op tijd, nu helde de schaal plotseling de andere kant over. Met 20 minuten vertraging verlieten we het altijd drukke Luxemburgplein om terug van verkeerslicht naar verkeerslicht aan te schuiven op de kleine Ring. De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dat is duidelijk te merken aan de wegenwerken her en der. Tot overmaat van ramp moesten we van de gewone weg afwijken omdat een onvoorzichtige chauffeur een voetganger van de weg had gemaaid. De dame aan het onthaal van het Atomium was gelukkig verwittigd dat we wel iets later zouden arriveren, maar dat het uiteindelijk 3 kwartier na het voorziene uur was, had ook ik niet verwacht. Enfin, de 5 toegankelijke bollen van het Atomium konden we uiteindelijk nog bezoeken.
Als buffer werd een stop in Aalst ingelast. Iedereen kon op eigen houtje het stadje verkennen. Velen bleven plakken op een terrasje (het weer was nog steeds best aangenaam), anderen verkozen om schoenen te kopen. Nog anderen hadden die intentie, maar dit werd door manlief gekelderd (van horen zeggen hé).
We vertrokken uit de ajuinenstad onder een grijze dreigende hemel en jawel, rond Deinze gingen alle remmen los. Van het weer welteverstaan, de chauffeurs daarentegen gingen stevig in de remmen. We werden meermaals geflitst tussen Deinze en Zulte, waar we deze boeiende dag konden afronden met een heerlijk avondmaal. De steengrill viel bij iedereen enorm in de smaak en dat mag je letterlijk nemen. 30 sportievelingen waagden zich nog aan een spelletje bowling waarbij collega Johan Putman de kampioen werd en dit mocht iedereen weten. Kort nadat de zon ging slapen was ook voor de technische dienst tijd om naar Waregem terug te keren. Alleen maar blije gezichten bij het uitstappen uit de autocar op de parking aan de camping, want de personeelsreis 2012 was terug geslaagd.
Foto's op http://picasaweb.google.com/vriendenkringwaregem/personeelsreis2012
Noteer nu reeds op donderdag 21 juni PERSONEELSREIS in je agenda. Samen beleven we een leuke dag vol kennis en amusement. De magen worden van s morgens goed gevuld. Daarna gaan we richting Brussel. We bezoeken er het Europees Parlement, het Parlamentarium en het Atomium. In de namiddag heeft iedereen vrije tijd in de Oilsjt Ajoin. We ronden de dag af met steengrill en een spel bowling in Zulte.
samenkomst op donderdag 21 juni om 07.30 uur aan het bushokje t.h.v. de stedelijke camping (hoek Meersstraat Zuiderlaan)
heerlijk uitgebreid ontbijt in sportcafé De Treffer
geleid bezoek aan het Europees Parlement in Brussel
middagmaal in restaurant The Grapevine in Brussel
vrij bezoek aan het Atomium in Brussel
vrij anderhalf uurtje in Aalst
steengrill en bowling in Bowling Strike in Zulte. Uiterlijk om 22.00 uur vertrekken we terug naar Waregem
In de prijs is begrepen: vervoer en begeleiding in luxecar, ontbijt, alle toegangen (Europees Parlement, Parlamentarium en Atomium), middagmaal, avondmaal en 2 bowlingspellen
Omwille van veiligheidsredenen in het Europees Parlement dient de bezoekersdienst over uw persoonlijke gegevens te beschikken. Gelieve dan ook uw gegevens VOLLEDIG en DUIDELIJK leesbaar in te vullen. Vergeet uw identiteitskaart niet op donderdag 21 juni.
De brief voor de personeelsreis ontvangt u begin mei !
Nieuwjaarsreceptie voor stedelijk werkliedenpersoneel
De nieuwjaarsreceptie voor het technisch personeel vond plaats op vrijdag 13 januari. Voor velen geen ongeluksdag, want het bijna voltallige schepencollege had een grote prijzenkast opengetrokken. Maar liefst 17 arbeiders ontvingen een mooie rode enveloppe met de ondertussen gekende witte strik. De inhoud bleek echter belangrijker dan de verpakking. Wie zou nu niet graag 500 euro Waregembonnen ontvangen voor minstens 25 jaar dienst bij de mooie stad ? Nog eens 7 collegas mochten een sportzak in ontvangst nemen voor een idee dat afgelopen jaar hun brein ontsproot. Een idee dat de werksfeer of veiligheid ten goede kwam, welteverstaan. Tot slot mochten 3 personeelsleden letterlijk hun borst vooruitsteken omdat ze een medaille opgespeld kregen door de burgemeester. Ook hier speelde het aantal jaren dienst een belangrijke rol.
Het jaarlijkse personeelsfeest van het technisch personeel was weeral een voltreffer. Er werden heel wat nieuwigheden (lees: verbeteringen) voorzien. Het aperitief was niet meer dat plakkerig spul zoals voorgaande jaren, maar een zoete cava. Voor het avondmaal had de organiserende Vriendenkring kalkoenfilet met kroketten uit de menukaart van traiteur Baert gekozen. Een voortreffelijke keuze, gezien de vele positieve reacties achteraf. Om van het reftergevoel af te zijn, werden de tafels niet meer in rij geplaatst maar in een mooi vierkant, zodat per eiland 8 personen ideaal met elkaar konden praten. Tenslotte kon iedereen een dansje wagen op de tonen van onze nieuwe huis-dj, die heel wat feesthits uit de boxen liet knallen.
Voor het overige bleef de succesvolle formule behouden: na het avondmaal werd nog een ijsje gelikt vooraleer het eerste Bingo!-spel in gang werd getrokken. Per ronde mochten de eerste 8 winnaars hun prijs kiezen in de schatkamer. Tussen de verschillende ronden verzorgde collega Philiep telkens een ludieke act. Vaak werd daarin verwezen naar een collega of maakte die zelfs deel uit van de sketch. Zo had hij zijn twijfels bij Joost of hij nu half man of half vrouw was. Ex-collega Luc werd op zijn beurt aldanniet terecht afgeschilderd als een man van lichte zeden. Na het laatste Bingo!-spel mochten de laatsten nog hun prijs kiezen waarna de dansbenen opgewarmd werden. Op de tonen van Les Lacs de Connemara werden de stoelen alvast aan een stresstest onderworpen. Iedere stoel slaagde met brio. De Marie-Louise en de Hucklebuck verschenen tevens op de dansvloer. Naar jaarlijkse gewoonte liep het feest ten einde rond de klok van 3. Gelukkig kon het uitgedunde bestuur van de Vriendenkring rekenen op een aantal helpendehanden om de zaal op te ruimen.