vriendenkring LOF
vrije tijd en uitstappen
Inhoud blog
 • En nu weer ons programma van Seniorenknooppunt Molenbeek
 • Maandblad Vief Meise September 2018
 • Informatieblad Juli 2018
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  03-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu weer ons programma van Seniorenknooppunt Molenbeek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  L.B.G. Molenbeek Infoblad 377 Gemeenteplaats 9
  4° Kwartaal 2018. Molenbeek Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680

  Beste Vrienden,
  Nu zijn we volop in de herfst aanbeland, de vakantieperiode ligt weer achter de rug, maar misschien niet voor ons senioren. Deze maand worden we allen opgeroepen om onze stem uit te brengen voor de Gemeente- en Provincieraadsverkiezingen. En zoals steeds stemmen we allen voor de , maar wie of waar zijn weer de goede, vraag waar vele niet het juiste antwoord zullen op weten, en om het nog wat ingewikkelder te maken worden er druk partijen gefusioneerd. Het wordt dus weer hard zoeken naar de juiste kandidaat. Ik wens jullie hierbij veel sterkte!!!
  In de Courant, het orgaan van onze nationale koepel vinden jullie enkele voorbeelden van zaken die onze gemeenteraadsleden zouden dienen te verwezenlijken.
  Veel leesgenot!
  Een en ander is er ondertussen veranderd. Tot ons spijt moeten we jullie mededelen dat onze Provinciaal Verantwoordelijke en vriendin Heleen andere horizonten is gaan verkennen. Zij werd opgevolgd door een Heer deze keer, namelijk Rik Loens als Educatief medewerker.
  En vergeet ook niet dat tijdens de nacht van zaterdag 27 naar zondag 28 oktober de klok weer moet overgeschakeld worden naar het winteruur. Misschien voor de laatste keer aangezien Europa hierover gaat debateren. Dus tijdig alle klokken, analoge als digitale omschakelen. Sommige digitale gebeuren automatisch maar voor de zekerheid best toch nazien, je weet maar nooit. Ook de computers schakelen meestal automatisch over, toch ook maar controleren!
  Op maandag 01 oktober 2018 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.
  Deze maand vieren we dus onze vriendin Pierrette. We zullen in alle geval de kurken maar laten knallen zeker!!!. We vinden altijd wel een reden of noem het een excuus, om dit te doen!
  Op woensdagen 03, 10 en 17 oktober kunnen we een cursus volgen over smartphones bij onze vrienden in Meise, aanvang 13u30
  DOEN !!!

  Op zaterdag 06 oktober 2018 organiseert ons ziekenfonds: “Een dag in het land van de Galliërs” Dit zal doorgaan in het Astérix Park. Dit is een uitstap waar je ook jullie kinderen en/of kleinkinderen kunt meenemen. Pret verzekerd. De prijs omvat de heen- en terugreis in een autocar met alle comfort + drinkgeld voor de chauffeur en natuurlijk ook de toegang tot het Astérix Park. De prijs: leden ziekenfonds: 52€ Niet leden ziekenfonds: 57€. Voor kinderen jonger dan 3 jaar leden ziekenfonds: 20€ . Niet leden ziekenfonds: 25€. Dit bedrag kan gestort worden op rekening BE58 3100 1536 4179 met de mededeling: “Astérix Molenbeek + jouw naam.

  En nu iets heel anders maar toch ook belangrijk: Zorg dat je niets mist door griep. Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? Bescherm je tegen de ziekte en haal vanaf half oktober je griepprik. Vraag ernaar bij je huisarts. Ben je 65-plusser, ben je zwanger of heb je gezondheidsproblemen zoals diabetes, een ziekte van longen, hart, lever of nieren? Dan is het risico op complicaties door griep veel hoger. Daarom laat je je best vaccineren vanaf half oktober. Zo heb je de beste kans om geen griep te krijgen in de winter. Meer informatie: raadpleeg je huisarts of neem een kijkje op www.griepvaccinatie.be Met dank aan : en www.griepvaccinatie.be

  Op donderdag 18 oktober 2018 gaan we naar de Vief happening hommage aan 65 jaar TV in het Kursaal van Oostende. Dit is een unieke en muzikale namiddag. Laat u verwennen door Connie Neefs, Micha Marah, Hubert Damen (Witse), cabaretier Hugo Symons en musicalster Hans Peter Janssens. De muzikale begeleiding is in handen van het trio Eric De Vos. Een unieke namiddag waar vele mooie herinneringen de revue passeren. Prijs = €25
  Op maandag 29 oktober 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag bij onze vrienden van VIEF Meise. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.
  Op maandag 05 november 2018 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.
  Op donderdag 08 november 2018 om 13u gaan we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise in hun nieuwe zaal in Wolvertem. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.
  Op maandag 26 november 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag bij onze vrienden van VIEF Meise. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.
  Op maandag 03 december 2018 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Wij kijken er naar uit u nog te mogen verwelkomen op één van deze activiteiten! Wij gaven jullie hierboven dus een overzicht van het gene we nog in 2018 via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF en de Liberale Mutualiteit kunnen verwachten, maar ook onze activiteiten. Alles staat in chronologische volgorde.
  Ons Vijfdaagse verblijf in Bütgenbach was weer een knaller. We hadden zoals ieder jaar weer dagelijks uitstappen naar Nederland, Duitsland, Luxemburg maar ook in eigen land en het mooie Eifelgebied. De afwezigen hadden weer, eens te meer, ongelijk !!!
  Maar dit gezegd zijnde zullen we dan maar verder gaan met ons programma zeker! Er zijn nog enkele verblijven in de hotels van ons Ziekenfonds aan zee. En er zijn nog allerlei uitstappen en verblijven, daarom kunnen we maar alleen aanraden om de brochures van onze Liberale Mutualiteit aan te vragen bij Van Moer Etienne. Ook de Vaartkapoen richt enkele uitstappen in, consulteer: “De Overkant” bij Van Moer.
  Start u dit jaar als vrijwilliger in één van onze lokale verenigingen? Onze lokale verenigingen steunen op de inzet van vele vrijwilligers. Mee plannen en organiseren van activiteiten, begeleiden van deelnemers bij uitstappen, het samenstellen van het afdelingskrantje, een functie binnen het bestuur, administratie, de vertegenwoordiging in de lokale seniorenadviesraad…Er zijn tal van mogelijkheden om u als vrijwilliger in te zetten. Wij kunnen het niet genoeg benadrukken dat we jullie nodig hebben om onze zaak draaiend te houden en/of te verbeteren. Contacteer ons of Vief Brabant voor meer informatie!
  Voor de uitstappen georganiseerd door Vief Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering al een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Marie-Louise of Etienne.
  Inschrijvingen kunnen bij Van Moer Etienne of Nysen Marie-Louise. GSM 0476/428600, of  0473/437396
  Betaling: De inschrijvingen zijn pas definitief na ontvangst van de totale betaling, bij voorkeur via storting op het rekeningnummer BE87 3100 1507 4694 van de vzw Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF, Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel. De betaling moet minstens 7 werkdagen voor de aanvang van de activiteit in orde worden gebracht. De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van de betalingen bepaalt, indien noodzakelijk, je plaats op onze inschrijvings- of wachtlijst. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij ons het recht voor de activiteit te annuleren (gedane betalingen worden dan integraal teruggestort). Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.
  Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach, kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer, men kan ook onze werking consulteren op onze blog: www.bloggen.be/vriendenkringlof.

  Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden.
  Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.

  Voor de uitstappen en verblijven gelieve rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden VIEF Brabant als deze die we zelf organiseren staan meestal in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons al gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden. Noteer deze activiteiten alvast in jullie agenda, iedereen is trouwens heel hartelijk welkom.!!! Breng dus gerust enkele vrienden mee !!! Hoe meer zielen hoe meer Vreugd toch!!! Wat denken jullie hier van?
  En als afsluitertje een mopje want lachen is gezond zegt het spreekwoord: Een stokoude man voelt zich vervreemd van de maatschappij en van zijn omgeving omdat zijn gehoor fel achteruit gegaan is en hij voelt zich dus uitgesloten. Op advies van zijn huisarts gaat hij naar een ORL specialist die hem een oor apparaat voorschrijft. Na aankoop van dit oorapparaat gaat hij de volgende keer naar zijn dokter voor een andere kwaal en de dokter vraagt hem terloops “of het nu beter gaat en hij beter hoort.” “Ja dokter” zegt hij, “nu hoor ik weer zo goed als vroeger en nu hoor ik er wel terug bij.” Waarop de dokter vraagt: “Dat is goed om horen, ik ben zeker dat uw familie ook blij is hiermee.” Waarop de man antwoord: “ ik heb het hun nog niet gezegd, ze denken nog altijd dat ik gewoon slecht hoor” Daarop vraagt de dokter:” En is dat dan niet vervelend dat zij nog altijd denken dat je slecht hoort?” waarop de oude man antwoordt “ wel neen dokter want ondertussen heb ik al 5 maal mijn testament moeten veranderen”
  Het opstellen drukken en verspreiden van dit programma is mogelijk dank zij de steun van volgende Administraties: Vlaamse Gemeenschaps Commissie, de gemeente Molenbeek en Logo voor het Griepvaccin.
  Verantwoordelijke uitgever: Van Moer Etienne Kleine Wouwer 15 Meise 1860 © Van Moer Etienne

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  03-10-2018, 10:39 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  09-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-09-2018, 15:03 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandblad Vief Meise September 2018

  Groot Meise September 2018 Feitelijke Vereniging Bankrekening van Vief - Groot Meise :
  BE23 6528 3953 5991

  Informatieblad           Ontmoeting      Ontspanning      Cultuur


  Beste Vrienden,

  Nu zijn we aanbeland in september, nog 3 weken zomer en dan ligt de herfst op de loer. Zo naderen we stilaan de laatste maanden van het jaar. Wat valt er zoal te vieren deze maand? Pech, geen feestdagen of andere leuke dingen. Een gelegenheid als geen ander om ook eens diep na te denken over wat we deze volgende maanden zoal kunnen doen. En vergeet niet volgende opmerking:

   “Vandaag is morgen: gisteren” dus geniet van deze dag! want die komt niet meer terug. Dit is een nadenkertje die ik heb kunnen vinden in Apocriefe teksten. Dus DOEN!

  We mogen van Jan Lathouwers nog verder in het Frans Lathouwerstadion samenkomen. Dus 13 september zal er onze gezellige samenkomst om 13 u 30 plaats hebben. Dank U Jan.

  Wij wensen al onze jarigen een prettige verjaardag en rekenen er op dat zij nog vele jaren, in goede gezondheid, hun verjaardag geschenk van de vereniging mogen ontvangen. Wij danken hen ook voor hun jarenlange trouw! Een dikke proficiat!!!, maar natuurlijk vergeten we ook onze jarigen niet in de bloemetjes te zetten en hun dik verdiend geschenk zit er al aan te komen.

  Een en ander is er ondertussen veranderd. Tot ons spijt moeten we jullie mededelen dat onze Provinciaal Verantwoordelijke en Vriendin Heleen andere horizonten is gaan verkennen. Zij werd opgevolgd door een Heer deze keer, namelijk Rik Loens als Educatief medewerker.

  Onze sponsors zijn: Jo-Frituur Lathouwers en C° Wolvertem OKAY Meise Spar Wolvertem Recordbank De Vriendt Meise Van Doorselaer Gunther & C° Wolvertem Boerderij Van Ransbeeck.

  Wij danken al onze sponsors voor hun medewerking.

  Hieronder een oproep van “De Spil”: Zomer in De Spil Traditioneel maken ze in de zomermaanden een uitstap met De Spil. De voorbije jaren bezochten ze onder andere Sluis, het atomium, Genk, Oostende en Antwerpen. Waar willen jullie deze zomer graag naartoe? Of zijn er andere zomerse activiteiten waar jullie graag aan zouden deelnemen? Laat het weten op despil@ocmwmeise.be of drop je zomers idee in de ideeënbus in de cafetaria van De Spil. Jullie mogen het ook aan ons voorstellen, wij zullen het dan doorgeven aan De Spil. Dit is een enige gelegenheid om samen eens op stap te gaan, zoals jullie weten is het moeilijk om met een vereniging nog een autocar te kunnen bemannen!

  Dus nu ons programma voor de komende maanden:

   In “De Spil” hebben ze een vast programma. Zo kan men op dinsdag deelnemen aan BINGO tussen 14 uur en 15u30. Op vrijdag is er de kaartclub en de Rummikubclub in de cafetaria van “De Spil” dit vanaf 13 uur. Wie graag aan beweging doet is er Levendige Tao, het donderdags of anders Tai Chi het vrijdags.

  Herinnering: We hebben ook goed nieuws voor onze Petanquers. Iedere dinsdag en donderdag kunnen zij hun kunsten laten zien in de tuin van de OCMW-campus in Wolvertem. Afspraak is om 13 uur. Wie vormt er ploeg met wie???.

  En we hebben ook al volgende activiteiten gepland voor 2018:

  Op maandag 03 september 2018 om 13u30 gaan we naar het gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van de jarigen, bij onze vrienden in Molenbeek.

  Donderdag 13 september 2018 om 13 u 30 dus: ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit samenzijn zal dus ook doorgaan in het Frans Lathouwersstadion.

  Op dinsdag 18.09.2018: infonamiddag “In beweging” in Vilvoorde (samen met ‘Thuiszorg’ van de Lib.Mut.) Tijdens deze sessie worden de deelnemers warm gemaakt om te investeren in een levensstijl waarin veel aandacht wordt besteed aan lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging heeft heel wat te bieden op verschillende vlakken. Men ondervindt positieve effecten in verband met spieren en gewrichten maar ook m.b.t. het geheugen, ademhaling, bloeddruk, sterkte hartspier, darmfuncties… Men hoeft het zelfs niet ver te zoeken: het belangrijkste is dat men iets kiest dat aansluiting geeft bij eigen lichamelijke mogelijkheden en interesses.

  En dan zou ik nog een zopas binnengelopen activiteit willen aankondigen: op vrijdag 21 september 2018: Dan kunnen we samen met Vief Brabant naar het museum voor Grafkunst en de begraafplaats in Laken gaan. Deze begraafplaats is de tegenhanger van de beroemde “Père- Lachaise begraafplaats“ in Parijs. Zoals in Parijs bevindt er zich een standbeeld: “De denker” van Rodin. Men blijkt nog altijd te twijfelen waar het originele beeld staat, in Parijs of in Laken. Het middagmaal heeft plaats in: Brasserie Royale, Onze-Lieve-Vrouw- voorplein 11 in 1020 Laken. Prijs: 30 €, inbegrepen middagmaal en gids. Men dient in te schrijven ten laatste op 12 september.

  Op maandag 24 september 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag in “de Spil”. We kunnen er onze creativiteit weer wat aanscherpen!

  Op maandag 01 oktober 2018 om 13u30 gaan we naar het gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van de jarigen, bij onze vrienden in Molenbeek.

  Op woensdag 03 oktober 2018 om 13u30 kunnen we in “De Spil” kennismaken met smartphones en er mee leren werken. Tijdens de infosessie maken we kennis met verschillende soorten toestellen en hun voor- en nadelen. Prijs: 10€.

  Op zaterdag 06 oktober 2018 organiseert ons ziekenfonds: “Een dag in het land van de Galliërs” Dit zal doorgaan in het Astérix Park. Dit is een uitstap waar je ook jullie kinderen en/of kleinkinderen kunt meenemen. Pret verzekerd. De prijs omvat de heen- en terugreis in een autocar met alle comfort + drinkgeld voor de chauffeur en natuurlijk ook de toegang tot het Astérix Park. De prijs: leden ziekenfonds: 52€ Niet leden ziekenfonds: 57€ Voor kinderen jonger dan 3 jaar leden ziekenfonds: 20€ Niet leden ziekenfonds: 25€. Dit bedrag kan gestort worden op rekening BE58 3100 1536 4179 met de mededeling: “Astérix Molenbeek + jouw naam.

  Op woensdag 10 oktober 2018 om 13u30 kunnen we in “De Spil” kennismaken met smartphones en er mee leren werken. Tijdens de infosessie maken we kennis met verschillende soorten toestellen en hun voor- en nadelen. Prijs: 10€.

  Donderdag 11 oktober 2018 om 13 u 30 dus: ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit samenzijn zal dus ook doorgaan in het Frans Lathouwersstadion.

  Op zaterdag 13 oktober om 18 uur gaan we in “De Spil” naar een Ierse avond met het optreden van Kilkenny’s Counter, er is zowaar een Ierse Pub aanwezig, dus kunnen we er ons onderdompelen in Ierse volksmuziek. Bovendien=Gratis.

  Op woensdag 17 oktober 2018 om 13u30 kunnen we in “De Spil” met smartphones leren werken.Dit maal komt de I-Phone aan de beurt. Dit is ook weer een cursus voor beginners. Tijdens de infosessie maken we kennis met verschillende soorten toestellen en hun voor- en nadelen. Prijs: 10€.

  Op maandag 29 oktober 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag in “de Spil”. We kunnen er onze creativiteit weer wat aanscherpen!

  Op maandag 05 november 2018 om 13u30 gaan we naar het gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van de jarigen, bij onze vrienden in Molenbeek.

  Donderdag 08 november 2018 om 13 u 30 dus: ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit samenzijn zal ook misschien doorgaan in het Frans Lathouwers stadion.

  Op maandag 26 november 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag in “de Spil”. We kunnen er onze creativiteit weer wat aanscherpen!

  Op maandag 03 december 2018 om 13u30 gaan we naar naar het gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van de jarigen, bij onze vrienden in Molenbeek.

  Op donderdag 13 december 2018 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

  Op maandag 17 december 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag in “de Spil”. We kunnen er onze creativiteit weer wat aanscherpen! Dit is een uitzonderlijke datum op vraag van “de Spil”.

  Ons Vijfdaags verblijf in Bütgenbach was weer een knaller. We hadden zoals ieder jaar weer dagelijks uitstappen naar Nederland, Duitsland, Luxemburg maar ook in eigen land en het mooie Eifelgebied. De afwezigen hadden weer, eens te meer, ongelijk !!!

  Vraag ook het programmaboekje 2018 van onze Nationale Koepel aan. Verder zijn er nog allerlei uitstappen en verblijven.

  Maar voor de internauten # onder ons, is er al de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, nu Vief Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV (Vief). Of kijk ook eens naar onze afdeling onder: Meise.

  Betaling: De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de totale betaling, bij voorkeur via storting op het rekeningnummer: BE87 3100 1507 4694 van de vzw VIEF Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant, Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel. De betaling moet minstens 7 werkdagen voor de aanvang van de activiteit in orde worden gebracht. De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van de betalingen bepaalt, indien noodzakelijk, je plaats op onze inschrijving - of wachtlijst. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij ons het recht voor de activiteit te annuleren (gedane betalingen worden dan integraal teruggestort).

  Al onze activiteiten staan open voor iedereen, hoe meer zielen, hoe meer vreugd en gezelligheid. !!!

  Dit informatieblad is mede mogelijk gemaakt dank zei de steun van volgende administraties: “De Spil” Wolvertem. De gemeente Meise. De Muze” van Meise Het kopieerwerk en de inzet van Marie-Louise Nysen & Etienne. Hiervoor onze beste dank.

  Contactgegevens: Bankrekening van Vief - Groot Meise: BE23 6528 3953 5991 Dienstencentrum “De Spil” Godshuisstraat, 33 1861 Meise (Wolvertem) Tel.: 02 / 892 21 50 of 02/892 21 80 E-mailadres: els.vanderhaegen@ocmwmeise@be

  Reis - & verloforganisaties: Van Moer Etienne Kleine Wouwer 15 1860 Meise. Tel. 02 / 269.26.45 G.S.M.: 0476 / 42 86 00 E-mailadres: etvanmoer@hotmail.com of etienne.vanmoer@skynet.be www.bloggen.be/vriendenkringlof. Ons programma verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus tot nader orde!. Vierde jaargang. Uitgave: september 2018. Stichtingsjaar: 1980. Eindredactie: Van Moer Etienne

  Verantwoordelijk uitgever: Groot Meise Contactpersoon: Heyvaert Roger 0475/851861 © Van Moer Etienne


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-09-2018, 15:01 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-09-2018, 14:55 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  05-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Informatieblad Juli 2018
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  VIEF Knoopunt L.B.G. Molenbeek                                                                                               Infoblad nr 375
  Gemeenteplaats 9                                           3° Kwartaal 2018.
  Molenbeek                                                                                  Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680

  Beste Vrienden,

  Nu zijn we aanbeland in juli, en weer hebben we enkele feestdagen. Inderdaad op 11 juli vieren we de Vlaams Nationale feestdag, op 14 juli vieren de Fransen hun quatorze juillet en ook de Amerikanen vieren hun feestdag hun 4th of July. Daarna is het de beurt aan België op 21 juli. En dan hebben we misschien nog verrassingen want we weten nog niet wat onze rode duivels nog allemaal in petto hebben.

  Maar ik heb ook ander nieuws, zoals jullie wellicht vernomen hebben zijn er na de problemen met Facebook en consoorten acties ondernomen door Europa. Zij hebben namelijk de wet op de Privacy aangepast en verstrengd. Wat wil dit concreet zeggen? U hebt misschien al vernomen dat op 25 mei in heel Europa de zogenaamde Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht werd. Daardoor zullen uw persoonlijke data of gegevens nog beter beschermd en beveiligd worden, een ontwikkeling die we alleen maar kunnen toejuichen. Dit betekent wel dat u ons de nadrukkelijke toestemming moet geven om uw data te gebruiken voor onze doeleinden. Zo kunnen we u blijven informeren en hoeft u niets te missen! Ook is het zo dat we jullie toestemming moeten hebben om af en toe een foto van jullie te mogen nemen, hetzij individueel of in groep. Inderdaad, zoals jullie weten zetten we bij jullie verjaardagen steeds een foto in ons clubblaadje en af en toe wordt er ook al eens een foto van een of andere activiteit genomen. Nu, indien jullie hierover bezwaar zouden hebben is het gewoon mogelijk ons dit mede te delen zodat we er in de toekomst rekening mee kunnen houden en jullie desiderata respecteren.
  Hoef, wat een zin, maar ja het beschermt toch jullie privacy!

  Ik heb echter ook nog een spijtige mededeling te doen. Onze vriendin Michiels Elise is in de loop van de maand juni plots overleden. Zij was de vriendin van onze vroegere Voorzitter.  We zullen haar missen, zij tekende inderdaad steeds PRESENT en was ook een steun voor wijlen onze Voorzitter Dubois Pierre. Zij rustte in Vrede.

  Langs de andere kant heb ik dan weer het genoegen om 2 nieuwe leden te verwelkomen namelijk: Dames Huwe Andrea en Welleman Pierrette. Wij geven ze een hartelijk applaus:

  Op maandag 02 juli 2018 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Maar op de viering van onze jarigen zullen we nog een maand moeten wachten vrees ik. Inderdaad, in juli hebben we geen enkele verjaardag. Maar niet getreurd we laten het niet aan ons hart komen en ontkurken maar de fles(sen) Cava. Gezondheid!!! We zullen in alle geval de kurken maar laten knallen zeker!!!.We vinden altijd wel een reden of noem het een excuus, om dit te doen!

  Wij kijken er naar uit u nog te mogen verwelkomen op één van de volgende activiteiten! Wij geven jullie hieronder dus een overzicht van het gene we nog in 2018 via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF en de Liberale Mutualiteit kunnen verwachten, maar ook onze activiteiten. Alles staat in chronologische volgorde hieronder. Uiteraard zullen nog andere activiteiten volgen maar deze zijn al geprogrammeerd.
  Maar dit gezegd zijnde zullen we dan maar verder gaan met ons programma zeker!

  Op donderdag 12 juli 2018 om 13u kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise gaan, in hun nieuwe zaal in Wolvertem.We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.

  Op maandag 30 juli 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag bij onze vrienden van VIEF Meise. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.

  Op maandag 06 augustus 2018 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

  Op maandag 27 augustus 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag bij onze vrienden van VIEF Meise. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.

  Vijfdaagse uitstap naar Bütgenbach. Allen die belangstelling hebben in deze organisatie dienen zich zo vlug mogelijk te laten inschrijven bij Van Moer Etienne, Kleine Wouwer 15 te 1860 Meise. Tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00. Aan het programma zijn de laatste loodjes gelegd, maar een ding is zeker, Hermann kennende wordt het weer een spetterend verblijf met dagelijkse uitstappen. De betaling en de aanvullende resterende kosten in de deelname dienen te gebeuren op de bankrekening van LBG VIEF Vilvoorde zoals op de inschrijvingsdocumenten staat met de vermelding van naam + voornaam en ‘Bütgenbach 2018’. Dus voor wie in het verleden de boot heeft gemist, wordt het dus: vlug inschrijven is de boodschap, aangezien vlug volzet!!! Het zou misschien het laatste jaar zijn dat Hermann dit organiseert, alhoewel???. Datum wordt: van 6 tot 10 augustus 2018.

  Op maandag 03 september 2018 om 13u30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

  Op donderdag 13 september 2018 om 13u 30 kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise, in hun nieuwe zaal in Wolvertem gaan.We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.

  Later in het jaar op zaterdag 06 oktober 2018 organiseert ons ziekenfonds: “Een dag in het land van de Galliërs” Dit zal doorgaan in het Astérix Park. Dit is een uitstap waar je ook jullie kinderen en/of kleinkinderen kunt meenemen. Pret verzekerd. De prijs omvat de heen- en terugreis in een autocar met alle comfort + drinkgeld voor de chauffeur en natuurlijk ook de toegang tot het Astérix Park. De prijs: leden ziekenfonds: 52€ Niet leden ziekenfonds: 57€ Voor kinderen jonger dan 3 jaar leden ziekenfonds: 20€ Niet leden ziekenfonds: 25€ Dit bedrag kan gestort worden op rekening BE58 3100 1536 4179 met de mededeling: “Astérix Molenbeek + jouw naam.

  En dan zou ik nog een zopas binnengelopen activiteit willen aankondigen weliswaar ook pas op vrijdag 21 september 2018: Dan kunnen we samen met Vief Brabant naar het museum voor Grafkunst en de begraafplaats in Laken gaan. Deze begraafplaats is de tegenhanger van de beroemde “Père- Lachaise begraafplaats“ in Parijs. Zoals in Parijs bevindt er zich een standbeeld: “De denker” van Rodin. (zie foto hierboven in de hoofding) Men blijkt nog altijd te twijfelen waar het originele beeld staat, in Parijs of in Laken. Het middagmaal heeft plaats in: Brasserie Royale, Onze-Lieve-Vrouw- voorplein 11 in 1020 Laken. Prijs: 30 €, inbegrepen middagmaal en gids. Men dient in te schrijven ten laatste op 12 september.

  Een er zijn nog enkele verblijven in de hotels van ons Ziekenfonds aan zee. En er zijn nog allerlei uitstappen en verblijven, daarom kunnen we maar alleen aanraden om de brochures van onze Liberale Mutualiteit aan te vragen bij Van Moer Etienne. Ook de Vaartkapoen richt enkele uitstappen in, consulteer: “De Overkant” bij Van Moer.
  Start u dit jaar als vrijwilliger in één van onze lokale verenigingen? Onze lokale verenigingen steunen op de inzet van vele vrijwilligers. Mee plannen en organiseren van activiteiten, begeleiden van deelnemers bij uitstappen, het samenstellen van het afdelingskrantje, een functie binnen het bestuur, administratie, de vertegenwoordiging in de lokale seniorenadviesraad…Er zijn tal van mogelijkheden om u als vrijwilliger in te zetten. Wij kunnen het niet genoeg benadrukken dat we jullie nodig hebben om onze zaak draaiend te houden en/of te verbeteren. Contacteer ons of Vief Brabant voor meer informatie!

  Voor de uitstappen georganiseerd door Vief Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering al een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Marie-Louise of Etienne. Inschrijvingen kunnen bij Van Moer Etienne of Nysen Marie-Louise.  0476/428600, of 0473/437396 Betaling: De inschrijvingen zijn pas definitief na ontvangst van de totale betaling, bij voorkeur via storting op het rekeningnummer BE87 3100 1507 4694 van de vzw Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF, Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel. De betaling moet minstens 7 werkdagen voor de aanvang van de activiteit in orde worden gebracht. De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van de betalingen bepaalt, indien noodzakelijk, je plaats op onze inschrijvings- of wachtlijst. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij ons het recht voor de activiteit te annuleren (gedane betalingen worden dan integraal teruggestort).
  Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.

  Men kan ook onze werking consulteren op onze blog: www.bloggen.be/vriendenkringlof.

  Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.
  Voor de uitstappen en verblijven gelieve rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden VIEF Brabant als deze die we zelf organiseren staan meestal in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons al gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.

  Noteer deze activiteiten alvast in jullie agenda, iedereen is trouwens heel hartelijk welkom.!!! Breng dus gerust enkele vrienden mee!!!
  Hoe meer zielen hoe meer Vreugd !!! Wat denken jullie hiervan?
  En nu iets heel anders maar toch ook belangrijk: Een tip: Gebruik enkel stevige ladders of stevige trapjes om op de hoogte te werken. Ga niet op stoelen staan, … en zeker niet op bureaustoelen met wieltjes. want vallen is niet aangenaam of veilig!!! 
  In ieder geval wensen we jullie een prettige, aangename en verkwikkende Vakantie toe!

  Het opstellen drukken en verspreiden van dit programma is mogelijk dank zij de steun van volgende Administraties: Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Gemente St Jans Molenbeek.                                                                          Verantwoordelijke uitgever: Van Moer Etienne Kleine Wouwer 15 Meise 1860 © Van Moer Etienne

  Bijlagen:
  Galliër.jpg (5.6 KB)   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  05-07-2018, 15:47 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  09-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma Meise Maart 2018

  Groot Meise                                                         informatieblad maart 2018
  Feitelijke Vereniging Bankrekening van Vief - Groot Meise : BE23 6528 3953 5991
                                                                                                 Ontmoeting, Ontspanning, Cultuur
  Beste Vrienden,
  We zijn blijkbaar de winter nog niet kwijt! Na een nieuwe winterprik beginnen we toch alsmaar meer uit te zien naar een heerlijke Lente, niet wanhopen dus deze Lente komt nog wel, dus wel even geduld!
  Wij vernemen dat de Gemeente op woensdag 25 april 2018 om 14 uur haar “Senioren- en mindervalidenfeest” organiseert waar we ieder jaar naar toe gaan. Dit feest bezorgt ons jaarlijks volgende ingrediënten: Feest, muziek, koffie en koeken. De danslustigen kunnen er een dansje plaatsen. Gelieve dus vlug naar bladzijde 4 te gaan waar je verdere inlichtingen kunt bekomen en natuurlijk je ook zo spoedig mogelijk in te schrijven bij Etienne Van Moer.

  Wij wensen al onze jarigen een prettige verjaardag en rekenen er op dat zij nog vele jaren, in goede gezondheid, hun verjaardag geschenk van de vereniging mogen ontvangen. Wij danken hen ook voor hun jarenlange trouw! Een dikke proficiat!!!.
  Maar natuurlijk vergeten we ook onze jarigen niet in de bloemetjes te zetten en hun dik verdiend geschenk zit er al aan te komen…./…
  Onze sponsors zijn:  AD Delhaize Humbeek Lathouwers en C° Wolvertem OKAY Meise Portret Studio’s Meise Rantour Recordbank De Vriendt Meise Van Doorselaer Gunther & C° Wolvertem Boerderij Van Ransbeeck Wij danken al onze sponsors voor hun medewerking.
  Maar nu zullen we maar terug wakker worden en samen iets organiseren zeker! Dus nu ons programma voor de komende maanden:
  In “De Spil” hebben ze een vast programma. Zo kan men op dinsdag deelnemen aan BINGO tussen 14 uur en 15u30. Op vrijdag is er de kaartclub en de Rummikubclub in de cafetaria van “De Spil” dit vanaf 13 uur. Wie graag aan beweging doet is er Levendige Tao, het donderdags of anders Tai Chi het vrijdags.

  En we hebben al volgende activiteiten geplant voor 2018: Voor de volgende maanden hebben we nog niet de juiste data voor onze maandelijkse activiteiten maar in principe is het de 2° donderdag van de maand en voor onze Crea activiteiten is het de laatste maandag van de maand behalve wanneer dit op een feestdag valt natuurlijk of dat we de zaal niet kunnen bekomen wegens andere activiteiten in de parochiezaal of “De Spil”, maar we houden jullie zeker op de hoogte.
  Op maandag 05 maart 2018 om 13u30 gaan we naar het gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van de jarigen, bij onze vrienden in Molenbeek.
  Donderdag 08 maart 2018 om 13 u 30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit onder voorbehoud, gezien ik nog niet de juiste data voor 2018 heb bekomen. Waarom moet dit toch altijd zolang duren?
  Op zondag 18 maart 2018 houden we onze tentoonstelling van onze CREA-activiteiten in De Spil" op de OCMW campus in Wolvertem. Men kan er alle creaties bewonderen, van onze naarstige leden
  Op maandag 26 maart 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag in “de spil”. We kunnen er onze creativiteit weer wat aanscherpen!
  Op maandag 09 april 2018 om 13u30 gaan we naar het gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van de jarigen, bij onze vrienden in Molenbeek
  Donderdag 12 april 2018 om 13 u 30 ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit is ook het momentum om ons Paasfeest te vieren en te genieten van een uitgebreid meergangen menu!

  Op maandag 30 april 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag in “de spil”. We kunnen er onze creativiteit weer wat aanscherpen!

  Op woensdag 25 april 2018 om 14 uur gaan we zoals ieder jaar naar het “Senioren- en mindervalidenfeest” dat onze gemeente ieder jaar voor ons organiseert. Dit feest bezorgt ons jaarlijks volgende ingrediënten: Feest, muziek, koffie en koeken. De danslustigen kunnen er een dansje plaatsen. Dit jaar staat er op het programma: optredens van Margriet Hermans en haar dochter Celien Hermans en natuurlijk kan Dirk Bauters met zijn humor niet ontbreken. Inschrijvingen dienen bij Etienne Van Moer te gebeuren aangezien wij in groep gaan en alzo tafels voor ons kunnen reserveren. Dus inschrijven ten laatste 10 april!!!

  Op maandag 07 mei 2018 om 13u30 gaan we naar het gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van de jarigen, bij onze vrienden in Molenbeek
  Donderdag 10 of 17 mei 2018 om 13 u 30 volgens de beschikbaarheid van de zaal: ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.
  Op maandag 28 mei 2018 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag in “de spil”. We kunnen er onze creativiteit weer wat aanscherpen! Vijfdaagse uitstap naar Bütgenbach. Allen die belangstelling hebben in deze organisatie dienen zich zo vlug mogelijk te laten inschrijven bij Van Moer Etienne, Kleine Wouwer 15 te 1860 Meise. Tel. 02/269.26.45 of 0476/42.86.00 . Aan het programma zijn de laatste loodjes gelegd, maar een ding is zeker, Hermann kennende wordt het weer een spetterend verblijf met dagelijkse uitstappen. De betaling en de aanvullende resterende kosten in de deelname dienen te gebeuren op de bankrekening van LBG VIEF Vilvoorde zoals op de inschrijvingsdocumenten staat met de vermelding van naam + voornaam en ‘Bütgenbach 2018’. Dus voor wie in het verleden de boot heeft gemist, wordt het dus: vlug inschrijven is de boodschap, aangezien vlug volzet!!! Het zou het laatste jaar zijn dat Hermann dit organiseert. Datum wordt: van 6 tot 10 augustus 2018.
  Indien jullie interesse zouden hebben in een of andere cursus geef dan een seintje aan Etienne. Vraag ook het programmaboekje 2018 van onze Nationale Koepel aan. Het jaar loopt stilaan op zijn einde en het programmaboekje 2018 komt er dus aan. Verder zijn er nog allerlei uitstappen en verblijven. Maar voor de internauten # onder ons, is er al de mogelijkheid om steeds op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen van L.B.G Brabant, nu Vief Brabant, hiervoor kan men op de Web-site van de Liberale Mutualiteit gaan, namelijk www.libmutbrab.be en daar de vermelding “Links” aanklikken en dan te klikken op LBV (Vief). Of kijk ook eens naar de afdeling van ons onder: Meise. Je kunt ook een E-mail versturen naar Heleen, adres: lbgb@mut403.be Betaling: De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de totale betaling, bij voorkeur via storting op het rekeningnummer: BE87 3100 1507 4694 van de vzw Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant, Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel. De betaling moet minstens 7 werkdagen voor de aanvang van de activiteit in orde worden gebracht. De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van de betalingen bepaalt, indien noodzakelijk, je plaats op onze inschrijving - of wachtlijst. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij ons het recht voor de activiteit te annuleren (gedane betalingen worden dan integraal teruggestort). Al onze activiteiten staan open voor iedereen, hoe meer zielen, hoe meer vreugd en gezelligheid. !!!
  Mocht er in de toekomst iets wijzigen aan ons programma zou het handig zijn dat we kunnen beschikken over volgende gegevens: Jullie telefoon en GSM nummers, maar ook jullie Emailadres. Dit zou ons toelaten kort op de bal te spelen en jullie vlug te bereiken. Daarom zouden we vragen om het vakje hieronder te willen invullen, waarvoor dank. Plak er op de achterzijde een klevertje op van Uw ziekenfonds. Opgepast dit is een 2° oproep, te weinig reactie op de 1° oproep!
  Naam:……………………………………. Voornaam:……………………………….... Adres:………………………………………………...........................…………………. Telefoon:………….......……………….GSM:..........................….…………………… Email:…………………………..… ............................

  Dit informatieblad is mede mogelijk gemaakt dank zei de steun van volgende administraties: “De Spil” Wolvertem. De gemeente Meise. De Muze” van Meise,
  Het kopieerwerk en de inzet van Marie-Louise Nysen & Etienne. Hiervoor onze beste dank.
  Contactgegevens: Bankrekening van Vief - Groot Meise: BE23 6528 3953 5991 Dienstencentrum “De Spil” Godshuisstraat, 33 1861 Meise (Wolvertem) Tel.: 02 / 892 21 50 of 02/892 21 80 E-mailadres: els.vanderhaegen@ocmwmeise@be
  Reis - & verloforganisaties: Van Moer Etienne Kleine Wouwer 15 1860 Meise. Tel. 02 / 269.26.45 G.S.M.: 0476 / 42 86 00 E-mailadres: etvanmoer@hotmail.com of etienne.vanmoer@skynet.be www.bloggen.be/vriendenkringlof.
  Ons programma verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus tot nader orde.
  Vierde jaargang. Uitgave: maart 2018. Stichtingsjaar: 1980.
  Eindredactie: Van Moer Etienne
  Verantwoordelijk uitgever: Groot Meise: Van Dam Nancy: 0477/998915 Nog een contactpersoon: Heyvaert Roger 0475/851861                                                                © Van Moer Etienne
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-03-2018, 12:45 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  13-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eind 2017

  L.B.G. Molenbeek Infoblad nr 369
  Gemeenteplein 9
  4° kwartaal 2017. Molenbeek Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680                                 December 2017

  Beste Vrienden,
  Dit is ook weer een maand met verschillende feestdagen. We hebben reeds allemaal Sinterklaas op bezoek gehad en op 25 december is het dan weer de beurt aan de Kerstman. Dus weer een tijd om geschenken te geven of te krijgen.
   En op 31 december is het weer het moment om afscheid te nemen van het jaar 2017 en ons volop al vierend te storten op 2018 en elkaar een Gelukkig Nieuwjaar toe te wensen.

  Eerst een grapje om het ijs te breken, akkoord? Grapje in het Brussels: D'AVONTEURE (88) VAN MARCEL DE PILLENDROEIER. Gistere kwam Fredje van den Anderlecht bei ma in den apoteik. Fredje a blaa plekke op za gezicht en e poêr boeilte en blesseure, uuk wo dat et ni derekt te zeen was. Ei kwamp sertoe sparadra en merkurokrom oêle. “Wat es er gebuid, ket?” vreeg ek em. “Och”, zeit em, “ ik was no de likuirwinkel gegoên op manne velo, ik kocht ’n fles wiski en ik stak dei iest in da manneke vanvui op de velo. Ik rei bekanst voesj, mo dèn paasden ek bei man aaige dat as ek van manne velo zaa valle, de fles zaa kunne breike. Ik droenk dus de fles leig vui da’k nor oeis rei. En al bei al was dat ’n giel gooi décision, want onderweg zen ek wel zeive kiere van manne velo gevalle!”

  Wij kijken er naar uit u te mogen verwelkomen op één van de volgende activiteiten! Wij geven jullie hieronder dus een overzicht van het gene we nog in 2017 via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF en de Liberale Mutualiteit kunnen verwachten, maar ook onze activiteiten. Alles staat in chronologische volgorde hieronder. Uiteraard zullen nog andere activiteiten volgen maar deze zijn al geprogrammeerd. Maar dit gezegd zijnde zullen we dan maar verder gaan met ons programma zeker!
  Op maandag 04 december 2017 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Deze maand vieren we onze vriendin Leemans Annie en onze vriend Yves Ronsmans: We zullen de kurken maar laten knallen, dat is zeker!!!. Proost, daar klinken we op: proficiat !
  Op vrijdag 08 december 2017 worden we uitgenodigd door Minister Pascal Smet voor een opvoering van: “ Operette & Dans Classics” in het Kaaitheater op de Sainctelettesquare 20 op wandelafstand van ons lokaal. De receptie vangt aan om 13 uur en de voorstelling begint om 14u30.

  Enkele activiteiten in het Brussels: 07 desember (donderdag) leste nocturne in ’t Belgian Chocolate Village (in ’t Brussels!) – 19.30 u – rez. 02 502 76 93 info@bebrusseleir.be
  09 desember (zoêterdag) verkeezink Brusseleir van ’t Joêr + BVT spelt ’n Vlooi in a uur – in de KVS – 20 u - € 20 rezerv tickets@bebrusseleir.be of 02 502 55 09
   
  10 desember (zondag) Plat du Jour mè Lowee Tobback in et Oeis van ’t Brussels - 11.30 eure – reu des Alexiens 59 – rez. 02 502 76 93 info@bebrusseleir.be
  19 desember (destag) Brussels Stamenei (Panthéon 14 – Koekelberg) de Manne van de Platou zinge de Brusselse leekes van Jef Elbers - duire vanaf 18.30

  07 januoêre 2018 (zondag) Draakuininge en Brusselse Mis in Jette (kerk place Cardinal Mercier) – 10 eure
  Zoals jullie kunnen zien, kunnen we op donderdag 07 december 2017 om 14u30 een bezoek brengen aan het “Belgian Chocolate Village museum”. We krijgen er een rondleiding door lokale ketjes in het Brussels dialect namelijk Mozze Roselt en Robert Delathouwer. Prijs 5€.

  Op donderdag 14 december 2017 om 13u kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van VIEF/LBG Meise, in hun nieuwe zaal in Wolvertem gaan. Het is hun Kerstfeest met Kerstdiner om 13 uur !!! We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.
  Op zaterdag 16 december 2017 kunnen we de kerstsfeer gaan opsnuiven in Dordrecht (Nederland). We doen dit met een luxe autocar in samenwerking met onze mutualiteit. Prijs leden: 53€ niet leden: 58 €.
   Op maandag 18 december 2017 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag bij onze vrienden van VIEF Meise. Dit is een week vroeger omdat het op de gebruikelijke laatste maandag van de maand Kerstmis is! Prettige Kerstdagen en een gelukkig Nieuw jaar!!! Nationaal nummer 1722 voor niet dringende oproepen naar de brandweer.
  Op 1 augustus 2017 mocht het FOD Binnenlandse Zaken het nationaal nummer 1722 lanceren dat bedoeld is voor niet-dringende oproepen naar de brandweer. Het nummer 1722 dient niet om sneller geholpen te worden bij stormschade of wateroverlast, maar wel om het noodnummer 112 vrij te maken voor dringende oproepen. Bel enkel 112 als jij of iemand in je omgeving in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

  Op maandag 08 januari 2018 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. En we hebben alvast reeds een activiteit geplant in 2018:
  Op zondag 21 januari 2018 om 11 uur gaan we naar het Galafeest van Rantour ter gelegenheid van hun 60-jarig bestaan met ook, na het uitgebreid galadiner optredens van Frank Galan, Sergio, Ivann met ook dansgelegenheid onder leiding van de Ricoh band. Prijs voor dit alles: 59€. We spreken met elkaar af aan het Boudewijnstadion op onze gebruikelijke zelfde plaats.
  Op maandag 05 februari 2018 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.
  Op maandag 05 maart 2018 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

  Er zijn enkele verblijven in de hotels van ons Ziekenfonds aan zee. En er zijn nog allerlei uitstappen en verblijven, daarom kunnen we maar alleen aanraden om de brochures van onze Liberale Mutualiteit aan te vragen bij Van Moer Etienne. Ook de Vaartkapoen richt enkele uitstappen in, consulteer “De Overkant” bij Van Moer. Start u dit jaar als vrijwilliger in één van onze lokale verenigingen? Onze lokale verenigingen steunen op de inzet van vele vrijwilligers. Mee plannen en organiseren van activiteiten, begeleiden van deelnemers bij uitstappen, het samenstellen van het afdelingskrantje, een functie binnen het bestuur, administratie, de vertegenwoordiging in de lokale seniorenadviesraad…Er zijn tal van mogelijkheden om u als vrijwilliger in te zetten. Contacteer Vief Brabant voor meer info! Voor de uitstappen georganiseerd door Vief Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering al een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen.
  De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Marie-Louise of Etienne.  Inschrijvingen kunnen bij Van Moer Etienne of Nysen Marie-Louise.  0476/428600, of 0473/437396 Betaling: De inschrijvingen zijn pas definitief na ontvangst van de totale betaling, bij voorkeur via storting op het rekeningnummer BE87 3100 1507 4694 van de vzw Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF, Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel. De betaling moet minstens 7 werkdagen voor de aanvang van de activiteit in orde worden gebracht.
  De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van de betalingen bepaalt, indien noodzakelijk, je plaats op onze inschrijvings- of wachtlijst. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij ons het recht voor de activiteit te annuleren (gedane betalingen worden dan integraal teruggestort).
  Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.
  Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach, kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer, men kan ook onze werking consulteren op onze blog: www.bloggen.be/vriendenkringlof.
  Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje. Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.
  Voor de uitstappen en verblijven gelieve rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden VIEF Brabant als deze die we zelf organiseren staan meestal in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons al gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden. Noteer deze activiteiten alvast in jullie agenda, iedereen is trouwens heel hartelijk welkom.!!! Breng dus gerust enkele vrienden mee!!!

  Nu het einde van het jaar nadert is het misschien tijd om even achterop te kijken en te zien wat we in de toekomst nog beter zouden kunnen doen. Ik heb dit ook even gedaan en stel met verwondering vast dat ik op 21 maart 2017 al 30 jaar voorzitter ben van het Ziekenfonds LOF. mens, mens, mens, wat word ik, neen wat ben ik een oude man geworden. Zo kunnen we met zijn allen leuke of minder leuke momenten gekend hebben, maar we laten ons in ieder geval niet afschrikken. Ik zou zeggen koester de goede momenten en vergeet de minder goede momenten. Dit is weer een kans om met een nieuwe en frisse lei te beginnen, veel succes er mee!!!

  Een afsluitertje geef ik jullie verder nog mee!...... Prozit, geniet er van !!! En wat zal het jaar 2018 ons allemaal nog brengen en bieden? Een ding is zeker, we zullen weer met ze’n allen naar de stembus moeten want de gemeenteraadsverkiezingen staan op het programma. Verder is er ook de 100-jarige viering van de wapenstilstand. De doktersgetuigschriften zullen elektronisch gebeuren!!! Hoe loopt het verder met Katalonië, Noord Korea, Presidentschap Trump, De opwarming van de aarde. Het bemoeilijken van verkeer met dieselwagens of overschakelen op elektrische voertuigen?. De kampioenschappen in Rusland namelijk Het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2018. Allemaal vragen waar we nog geen antwoord voor hebben.
  Maar wij gaan toch maar uit van eigen kracht! Laat er ons dus een eigen invulling aan geven. En om met een metafoor te eindigen: “Zelfs de beste kan een fout maken”.
  Het opstellen drukken en verspreiden van dit programma is mogelijk dank zij de steun van volgende Administraties: Verantwoordelijke uitgever: Van Moer Etienne Kleine Wouwer 15 Meise 1860
  © Van Moer Etienne
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-12-2017, 11:14 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  16-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.September2017

  L.B.G. Molenbeek Infoblad nr 366 HULP EN VERMAAK Gemeenteplein 9 3° kwartaal 2017. Molenbeek VIEF

  Beste Vrienden,
  Weer zijn de vakanties voorbij, maar voor ons misschien nog niet???? Inderdaad wij kunnen het hele jaar vakantie plannen, wat een luxe!!!! ….heerlijk, zalig!!! Maar nu vlug ons programma bekijken en iets eruit reserveren!

  Raadseltje: Waarom kan een ei niet bevriezen? Omdat er een dooier in zit. (heeft niets te maken met het Fipronil schandaal).

  Maar dit gezegd zijnde zullen we dan maar verder gaan met ons programma zeker! Er zijn enkele verblijven in de hotels van ons Ziekenfonds aan zee. Verder zijn er nog allerlei uitstappen en verblijven, daarom kunnen we maar alleen aanraden om de brochuren van onze Liberale Mutualiteit aan te vragen bij Van Moer Etienne. Ook de Vaartkapoen richt enkele uitstappen in, consulteer “De Overkant” bij Van Moer.

  Wij geven jullie hieronder een overzicht van het gene we in 2017 via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF en de Liberale Mutualiteit kunnen verwachten, maar ook onze activiteiten. Alles staat in chronologische volgorde hieronder. Uiteraard zullen nog andere activiteiten volgen maar deze zijn al geprogrammeerd. Wij kijken er dus naar uit u te mogen verwelkomen op één van deze volgende activiteiten! Betaling: De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de totale betaling, bij voorkeur via storting op het rekeningnummer BE87 3100 1507 4694 van de vzw Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant, Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel. De betaling moet minstens 7 werkdagen voor de aanvang van de activiteit in orde worden gebracht. De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van de betalingen bepaalt, indien noodzakelijk, je plaats op onze inschrijvings- of wachtlijst. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij ons het recht voor de activiteit te annuleren (gedane betalingen worden dan integraal teruggestort).

  Op maandag 04 september 2017 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen. Dit zijn voor augustus onze vriend Emile en voor september onze vriendin Andrée. Wij wensen ze PROFICIAT EN GEZONDHEID! Proost, daar klinken we op: proficiat !

  3-daagse uitstap Voerstreek, Sint-Truiden en/of Hasselt - woensdag 6 t.e.m. vrijdag 8 september 2017 Opgelet, dit is een gewijzigde datum! U kunt nu reeds op een optie nemen bij Vief Brabant. Zo houden wij u op de hoogte! Ten einde het busvervoer te kunnen regelen, vragen wij aan de lokale verenigingen of geïnteresseerden om ten laatste in maart contact op te nemen met Vief Brabant om de opstapplaatsen te kunnen regelen.
  Op donderdag 14 september 2017 om 13u kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise, in hun nieuwe zaal in Wolvertem gaan. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.

  Op maandag 25 september 2017 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag bij onze vrienden van VIEF Meise.

  Digitale midweek - 25 tot 29 september 2017. Zin om ‘er eventjes uit te zijn’ en op een ontspannende manier je digitale kennis te verrijken? Dan is de digitale midweek zeker iets voor jou! Het is een initiatief van vakantiecentrum Liberty in samenwerking met Vief waar ontspanning en bijleren centraal staan. Tijdens deze 5 dagen wordt een heleboel digitale kennis op interactieve wijze aangebracht. Er worden sessies aangeboden omtrent het gebruik van de tablet, de smartphone en het veilig gebruik van internet afgewisseld met een aantal ontspanningsmomenten zoals een verrassingsuitstap en een muzikale avond. Is deze digitale midweek iets voor jou? Schrijf je dan snel in. Praktische informatie: Wanneer: maandag 25 tot vrijdag 29 september 2017. Waar: Vakantiecentrum Liberty, Langestraat 55, Blankenberge Prijs: Volpension: € 308. Leden in orde met de aanvullende diensten: € 272. Leden in orde met de aanvullende diensten (tarief personen met een beperking): € 212 Toeslag single € 10/n. Info en reservatie: Vakantiecentrum Liberty, tel. 050 41 42 24, vakcentliberty@scarlet.be Website: www.liberty-blankenberge.be

  Op maandag 02 oktober 2017 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.
  Bedrijfsbezoek Grega nv te Buggenhout op donderdag 5 oktober van 14 tot 15.45 u. Grega nv. is gelegen in de bosgemeente Buggenhout (Oost-Vlaanderen) en heeft zich gespecialiseerd in de bereiding van gekookte en gedroogde hammen op ambachtelijke wijze. Het inzouten van gedroogde hammen om ze vervolgens ondergronds te laten rijpen is een typische Vlaamse gewoonte. Waar: Maalderijstraat 40, 9255 Buggenhout. Prijs: €12 per persoon over te schrijven vóór 20 september op rekeningnummer Vief Brabant vzw BE87 3100 1507 4694 met mededeling 'Grega'. Inbegrepen: een drankje, 4 stuks proevertjes en beschermkledij Bereikbaarheid: parkeergelegenheid tegenover het bedrijf, aan de kerk of aan woonzorgcentrum Herfstdroom. Denk eraan uw parkeerschijf te plaatsen. Op 10 minuten wandelen vanaf treinstation NMBS Buggenhout. U volgt de Kerkstraat en op het Kerkplein passeert u de kerk langs de rechterzijde (langsheen de bibliotheek en de Politie). Nadien meteen naar rechts en op het einde van de straat ziet u Grega nv.
  Op donderdag 12 oktober 2017 om 13u kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise, in hun nieuwe zaal in Wolvertem gaan.We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.
  Midweek voor bestuursleden en vrijwilligers in vakantiecentrum Liberty te Blankenberge maandag 16 t.e.m. woensdag 18 oktober 2017 (1ste periode) woensdag 18 t.e.m. vrijdag 20 oktober 2017 (2de periode) Opgelet, dit is een gewijzigde datum! Inschrijvingen zijn mogelijk vanaf het moment dat de inschrijvingsformulieren verzonden zijn. TIP: Neem indien mogelijk deel in de 2de periode, omdat de 1ste periode snel volzet geraakt.
  Maandag 23 oktober 2017 van 14u00 tot 16u00: Infosessie ‘Aromatherapie in de thuiszorg’ i.s.m. Liever Thuis vzw en de dienst thuiszorg van de LM Brabant Aromatherapie is een vorm van kruidentherapie. Martine Van Huffel, herboriste, geeft antwoord op volgende vragen: Wat zijn etherische oliën? Hoe en waarom worden ze gebruikt? Hoe kunnen etherische oliën helpen bij de ondersteuning van zorgbehoevende personen? Daarnaast worden er een aantal praktische voorbeelden gegeven. Waar: Lokaal Dienstencentrum ‘De Zeyp’, adres: Van Overbekelaan 164, 1083 Ganshoren. Op voorhand inschrijven via de vzw Liever Thuis LM: 02/542 87 09 of lieverthuis@lm.be Deelname is gratis.

  En natuurlijk is, “Ge hebt me 1000 maal belogen”, er ook weer Bij namelijk onze Laura Lynn: Herfstshow in Feestcomplex Europa te Brakel met busvervoer – dinsdag 24 oktober 2017. Artiesten: Laura Lynn, Eveline Cannoot, Alail Dès & Les Dès Girls (hommage Claude Francois) Prijs: €45 leden in orde met de aanvullende diensten €48 personen niet in orde met de aanvullende diensten Inbegrepen: show, 3-gangenmenu, avondmaal (2 stokbroodjes met beleg), busvervoer. Niet inbegrepen: aperitief en dranken bij de maaltijden. Ten einde het busvervoer te kunnen regelen, vragen wij aan de geïnteresseerden om ten laatste in maart met ons contact op te nemen om de opstapplaatsen te kunnen regelen, we geven ze hieronder reeds mee: Ophaaltour busvervoer: 9u.15 Vilvoorde station, 9u.30 Machelen gemeentehuis, 10u.15 Cultureel Centrum Westrand Dilbeek, 10u.30 De Plaats Tollembeek, aankomst in Brakel omstreeks 11u15. Einde van de Herfstshow om 19u.15. Initiatief in het kader van de Digitale Week –

  Op donderdag 26 oktober 2017: Een boeiende vorming over een digitaal thema. Noteer deze datum alvast in uw agenda! Dus voor leden die nog problemen ondervinden en/of graag iets ervaring opdoen een uitgelezen kans. Men steekt er altijd iets van op! Voor mij een kilo instagram AUB: Alles wat je altijd al wilde weten over Instagram en het verschillend gebruik met Facebook. Breng je eigen smartphone mee en wij garanderen dat je veel slimmer buiten wandelt uit onze workshop! Praktische informatie: Wanneer: Donderdag 26 oktober te Melsensstraat 34, 1000 Brussel om 10 uur Kostprijs: Gratis. Gelieve vóór 16 oktober 2017 in te schrijven via info@liberalevrouwen.be of telefonisch op 02/280.37.47

  Op maandag 30 oktober 2017 om 13u30 gaan we naar de Crea namiddag bij onze vrienden van VIEF Meise.

  Op maandag 06 november 2017 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

  Op donderdag 09 november 2017 om 13u kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise, in hun nieuwe zaal in Wolvertem gaan.We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.

  Donderdag 30 november 2017 van 14 uur tot 15u.30 Tentoonstelling "Islam" in Vanderborght Gebouwen te Brussel, Schildknaapstraat 50, 1000 Brussel op 5 minuten stappen van het treinstation NMBS Brussel-Centraal of - Metro ‘centraal station’ of ‘De Brouckère’ (lijn 1 en 5)- Bus: (STIB / MIVB) lijn 66, 29, 71, 86, 38, 63, 65. Prijs: € 18 leden in orde met de aanvullende diensten € 20 personen niet in orde met de aanvullende diensten Inbegrepen: toegang museum, Nederlandstalige gids. Niet inbegrepen: drankconsumptie. Deze tentoonstelling focust op de historische en hedendaagse ontmoetingen tussen de Westerse en Islamitische beschaving op Europese bodem. Wist u trouwens dat de aanwezigheid van moslims in Europa even oud is als de islam zelf? Bovendien zijn er meer gelijkenissen tussen de Europese en islamitische beschavingen dan we denken. Beide beschavingen zijn aan eenzelfde geestelijke en intellectuele stam ontsproten (de erfenis van Abraham). Naast geschiedenis, ontdekken we ook het moderne gezicht van de Islam via persoonlijke getuigenissen, hedendaagse kunstwerken. Meer kennis over de Islam, zorgt voor een juiste interpretatie van de berichtgeving hierover in de media. Napraten doen we in één van de gezellige biercafés in de buurt.
   
  Start u dit jaar als vrijwilliger in één van onze lokale verenigingen? Smile   Onze lokale verenigingen steunen op de inzet van vele vrijwilligers. Mee plannen en organiseren van activiteiten, begeleiden van deelnemers bij uitstappen, het samenstellen van het afdelingskrantje, een functie binnen het bestuur, administratie, de vertegenwoordiging in de lokale seniorenadviesraad…Er zijn tal van mogelijkheden om u als vrijwilliger in te zetten. Contacteer Vief Brabant voor meer info! 

  Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant VIEF, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering al een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Marie-Louise of Etienne.  Inschrijvingen kunnen bij Van Moer Etienne of Nysen Marie-Louise.  0476/428600, of 0473/437396 
  Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.
  Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach, kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer.
  Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden.
  Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje. Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.
  Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan meestal in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons al gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.
  Noteer dit alvast in jullie agenda, iedereen is trouwens heel hartelijk welkom.!!!
  Het opstellen drukken en verspreiden van dit programma is mogelijk dank zij de steun van volgende Administraties: De Vlaamse Gemeenschapscommissie en  de Gemeente Molenbeek. Verantwoordelijke uitgever: Van Moer Etienne Kleine Wouwer 15 Meise 1860 © Van Moer Etienne
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  16-09-2017, 11:18 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  21-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verblijf Bütgenbach
  Beste Vrienden,
  Bijna is het zo ver,
  Volgende week vertrekken we voor onze jaarlijkse 5 daagse naar Bütenbach met dagelijkse uitstappen in het mooie Eifel gebied.
  We bezoeken onder andere ook de stad van André Rieu namelijk Maastricht, we wandelen doorheen de Hoge Venen en zo  meer.
  Het is ieder jaar een ander programma en uit ervaring weten we dat het met onze gids, chauffeur en grappenmaker iedere keer een echt ontspannend verblijf is en wordt.
   Mocht je op de valreep nog mee willen, bel ons dan zo vlug mogelijk op er zijn nog enkele plaatsen vrij door het afhaken van enkele zieken en personen die moeten geopereerd worden.  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-07-2017, 10:35 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  06-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma juli 2017

  L.B.G. Molenbeek Infoblad nr 364 HULP EN VERMAAK
  Gemeenteplein 9
                                                                    3° kwartaal 2017.
  Molenbeek
  Rekening nr IBAN: BE47 7330 3597 2680

  Beste Vrienden,
  Voor jullie allemaal: een…….
  Goed nieuws! De Waterbus op het ‘Zeekanaal’ heeft net de Belgische Energie- en Milieuprijs gewonnen. De Waterbus tussen Brussel en Vilvoorde is inderdaad een duurzaam project: hij wil een aanvulling zijn op de ‘traditionele’ vervoersmiddelen. Hij veroorzaakt geen overlast, neemt geen extra openbare ruimte in en vereist nauwelijks investeringen voor vaste infrastructuur, want het gaat vooral om hergebruik van bestaande kaaien. De Waterbus vandaag
  Vandaag is de Waterbus een aangenaam transportmiddel, stipt en filevrij die zich zonder stress en zonder parkeerproblemen verplaatst in de kanaalzone tussen Brussel, de Van Praet brug, de Heembeekkaai en Vilvoorde. De haltes sluiten aan op het ‘klassieke’ openbaar vervoer en liggen in de omgeving van park & ride parkings, parken, commerciële centra, recreatiezones, woonwijken of kantoren. Met dank aan Kanaaltochten Brabant..
  Voor diegenen die graag zouden meegaan naar onze 5-daagse in Bütgenbach dit jaar met een totaal ander programma van uitstappen is het weer vlug inschrijven geblazen. Het volledig programma 2017 is uitgedokterd en dat heb ik ter beschikking liggen voor wie geïnteresseerd is. Sorry voor degenen die verleden jaar de boot hebben gemist. Vraag ons programma en inschrijvingsdocument, er zijn nog enkele plaatsen vrij dus: Opgepast!
  Ook zijn er enkele verblijven in de hotels van ons Ziekenfonds aan zee. Verder zijn er nog allerlei uitstappen en verblijven, daarom kunnen we maar alleen aanraden om de brochure “Zomer 2017” e.a. van onze Liberale Mutualiteit aan te vragen bij Van Moer Etienne.
  Ook de Vaartkapoen richt enkele uitstappen in, consulteer “De Overkant” bij Van Moer.
  In afwachting geef ik nog een laatste wenk mee in verband met het gebruik en de voordelen van mobiele telefoons, of het nu GSM’s zijn of smartphones. VIERDE noodgeval, het eerste noodgeval gaf ik reeds mee in ons programmaboekje van december 2016 en het tweede noodgeval stond in ons programmaboekje van april, enz...
  VIERDE noodgeval (vervolg van vierde noodgeval in het programma van juni 2017) Het 15-cijferige Digit Code verschijnt op het scherm. Dit nummer is uniek. Schrijf de code op en bewaar hem op een veilige plek. Als uw telefoon ooit gestolen wordt dan kunt u bellen met uw serviceprovider en geef ze deze code. Zij zullen dan in staat zijn om uw handset te blokkeren zodat zelfs als de dief de SIM-kaart verandert, wordt uw telefoon toch totaal nutteloos. Als we dat allemaal doen, zal het dievengilde stoppen met het stelen van mobiele telefoons. Dit geheim is ook in de kleine lettertjes van de meeste mobiele telefoonhandleidingen te lezen. Stuur deze informatie door naar zoveel mogelijk mensen! Zo kunnen wij met elkaar de criminaliteit een beetje terugdringen! Probeer het maar.
  Met dank aan Johnny.
  Wij geven jullie hieronder een overzicht van het gene we in 2017 via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant VIEF en de Liberale Mutualiteit kunnen verwachten, maar ook onze activiteiten. Alles staat nu in chronologische volgorde hieronder. Uiteraard zullen nog andere activiteiten volgen maar deze zijn al geprogrammeerd. Wij kijken er dus naar uit u te mogen verwelkomen op één van deze volgende activiteiten!
   Betaling: De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de totale betaling, bij voorkeur via storting op het rekeningnummer BE87 3100 1507 4694 van de vzw Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant, Koninginneplein 51-52, 1030 Brussel. De betaling moet minstens 7 werkdagen voor de aanvang van de activiteit in orde worden gebracht. De inschrijvingen worden geregistreerd in volgorde van betaling en tot uitputting van de beschikbare plaatsen. De volgorde van de betalingen bepaalt, indien noodzakelijk, je plaats op onze inschrijvings- of wachtlijst. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij ons het recht voor de activiteit te annuleren (gedane betalingen worden dan integraal teruggestort).

  Maar dit gezegd zijnde zullen we dan maar verder gaan met ons programma zeker!
  Op maandag 03 juli 2017 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma, maar op de viering van onze jarigen zullen we nog een maand moeten wachten vrees ik. Maar niet getreurd we laten het niet aan ons hart komen en ontkurken maar de fles(sen) Cava. Gezondheid!!!
  Op maandag 07 augustus 2017 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

  Bezoek tentoonstelling 'Gif' in museum voor Natuurwetenschappen Brussel Wanneer: dinsdag 29 augustus 2017 -> uiterste inschrijvingsdatum

  vrijdag 18 augustus 2017 Programma: Een tentoonstelling die levende dieren tentoonstelt. Dat is eens iets anders! We zien giftige dieren in een twintig tal terraria (slangen, hagedissen, spinnen, kikkers, padden). Een dierenverzorger waakt over het welzijn van deze dieren. Gif is er namelijk niet alleen om te doden, maar ook om te genezen. Zowel in de natuur, als in ons dagelijks leven. Aan de hand van tekstpanelen, videobeelden en collectiestukken krijgt de bezoeker een wetenschappelijk uitleg over de verschillende functies die gif heeft. De ongewone tentoonstelling is een productie van het Spaanse, Grupo Atrox, en is voor het eerst buiten Spanje te bekijken. Bereikbaarheid: 14 uur aan museum voor Natuurwetenschappen, Vautierstraat 29, 1000 Brussel. Prijs: € 8,5 Inbegrepen: toegangsticket Gif tentoonstelling, begeleiding door Vief medewerker Niet inbegrepen: vervoers- en of parkingkosten.

  Op maandag 04 september 2017 om 13u30, ons gezellig samenzijn met presentatie van het programma en de viering van onze jarigen.

  3-daagse uitstap Voerstreek, Sint-Truiden en/of Hasselt - woensdag 6 t.e.m. vrijdag 8 september 2017 Opgelet, dit is een gewijzigde datum! U kunt nu reeds op een optie nemen bij Vief Brabant. Zo houden wij u op de hoogte! Ten einde het busvervoer te kunnen regelen, vragen wij aan de lokale verenigingen of geïnteresseerden om ten laatste in maart contact op te nemen met Vief Brabant om de opstapplaatsen te kunnen regelen.

  Op donderdag 14 september 2017 om 13u kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise, in hun nieuwe zaal in Wolvertem gaan. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion.

  Op donderdag 12 oktober 2017 om 13u kunnen we naar het gezellig samenzijn van onze vrienden van LBG Meise, in hun nieuwe zaal in Wolvertem gaan. We nemen zoals altijd de lijnbus 250 of 251 aan het Boudewijnstadion. En natuurlijk is, “Ge hebt me 1000 maal belogen”, er ook weer Bij namelijk onze Laura Lynn: Herfstshow in Feestcomplex Europa te Brakel met busvervoer – dinsdag 24 oktober 2017. Artiesten: Laura Lynn, Eveline Cannoot, Alail Dès & Les Dès Girls (hommage Claude Francois) Prijs: €45 leden in orde met de aanvullende diensten €48 personen niet in orde met de aanvullende diensten Inbegrepen: show, 3-gangenmenu, avondmaal (2 stokbroodjes met beleg), busvervoer. Niet inbegrepen: aperitief en dranken bij de maaltijden. Ten einde het busvervoer te kunnen regelen, vragen wij aan de geïnteresseerden om ten laatste in maart met ons contact op te nemen om de opstapplaatsen te kunnen regelen.

  Digitale midweek - 25 tot 29 september 2017. Zin om ‘er eventjes uit te zijn’ en op een ontspannende manier je digitale kennis te verrijken? Dan is de digitale midweek zeker iets voor jou! Het is een initiatief van vakantiecentrum Liberty in samenwerking met Vief waar ontspanning en bijleren centraal staan. Tijdens deze 5 dagen wordt een heleboel digitale kennis op interactieve wijze aangebracht. Er worden sessies aangeboden omtrent het gebruik van de tablet, de smartphone en het veilig gebruik van internet afgewisseld met een aantal ontspanningsmomenten zoals een verrassingsuitstap en een muzikale avond. Is deze digitale midweek iets voor jou? Schrijf je dan snel in. Praktische informatie: Wanneer: maandag 25 tot vrijdag 29 september 2017. Waar: Vakantiecentrum Liberty, Langestraat 55, Blankenberge Prijs: Volpension: € 308. Leden in orde met de aanvullende diensten: € 272. Leden in orde met de aanvullende diensten (tarief personen met een beperking): € 212 Toeslag single € 10/n. Info en reservatie: Vakantiecentrum Liberty, tel. 050 41 42 24, vakcentliberty@scarlet.be Website: www.liberty-blankenberge.be

  Midweek voor bestuursleden en vrijwilligers in vakantiecentrum Liberty te Blankenberge maandag 16 t.e.m. woensdag 18 oktober 2017 (1ste periode) woensdag 18 t.e.m. vrijdag 20 oktober 2017 (2de periode) Opgelet, dit is een gewijzigde datum! Inschrijvingen zijn mogelijk vanaf het moment dat de inschrijvingsformulieren verzonden zijn. TIP: Neem indien mogelijk deel in de 2de periode, omdat de 1ste periode snel volzet geraakt.
  Initiatief in het kader van de Digitale Week – donderdag 26 oktober 2017 Een boeiende vorming over een digitaal thema. Noteer deze datum alvast in uw agenda! Dus voor leden die nog problemen ondervinden en/of graag iets ervaring opdoen een uitgelezen kans. Men steekt er altijd iets aan op! Start u dit jaar als vrijwilliger in één van onze lokale verenigingen? Onze lokale verenigingen steunen op de inzet van vele vrijwilligers. Mee plannen en organiseren van activiteiten, begeleiden van deelnemers bij uitstappen, het samenstellen van het afdelingskrantje, een functie binnen het bestuur, administratie, de vertegenwoordiging in de lokale seniorenadviesraad, … Er zijn tal van mogelijkheden om u als vrijwilliger in te zetten. Contacteer Vief Brabant voor meer info!

  Voor de uitstappen georganiseerd door L.B.G. Brabant, vraagt men om op de eerstvolgende vergadering reeds een optie te nemen en te betalen opdat zij tijdig zou kunnen afspreken met de gidsen. De inschrijvingen worden aanvaard in functie van de datum van betaling, liefst via Nysen Marie-Louise of Van Moer Etienne.
   Inschrijvingen kunnen bij Van Moer Etienne of Nysen Marie-Louise.  0476/428600, of 0473/437396  Met niet-leden bedoelen we personen die geen lid zijn van de Liberale Mutualiteit van Brabant.Wie graag het verslag ontvangt van ons verblijf in Bütgenbach, kan dit nog steeds bekomen bij Etienne Van Moer, men kan het ook consulteren op onze blog: www.bloggen.be/vriendenkringlof. Actueel hebben we echter een klein probleem bij het invoeren van ons programma op deze Blog, we vragen U dan ook een beetje geduld tot dat we dit hebben kunnen oplossen, waarvoor hartelijk dank, indien iemand weet hoe dit kan www.bloggen.be/vriendenkringlof opgelost worden is zij of hij altijd welkom.
  Mochten sommige van onze leden problemen hebben met het gebruik van hun computer, kan er altijd beroep op ons gedaan worden. Wil je ook zo een mooie PowerPoint presentatie maken, geen nood, geef ons een seintje.
  Ik denk dat daar toch zowat iedereen zijn gading in kan vinden en natuurlijk komt dit alles boven op onze maandelijkse gezellige samenzijns.
  Voor de uitstappen en verblijven gelieve er rekening mee te houden met de volgende opmerkingen: De kostprijs van al onze activiteiten zowel via Liberale Bond van Gepensioneerden Brabant als deze die we zelf organiseren staan in het programma. Indien er een voorschot dient betaald te worden kan deze bij annulering niet of ten dele terugbetaald worden indien er door ons al gemaakte kosten bij de respectievelijke autocaruitbater of museum en de gidsing gestort werden.
  Noteer dit alvast in jullie agenda, iedereen is trouwens heel hartelijk welkom.!!!

  Beste Vrienden,
  Weer is er een maand voorbij. Zoals jullie weten heeft mijn gezondheid een flinke en onomkeerbare deuk gekregen. Met moeite heb ik de programma’s van Juni en Juli nog kunnen afmaken, zowel de Nederlandstalige als de Franstalige. Misschien staat er ergens wel een foutje in, gelieve me dan hiervoor te verontschuldigen. Maar beloofd, ik blijf mijn best doen! Het opstellen drukken en verspreiden van dit programma is mogelijk dank zij de steun van volgende Administraties:De Vlaamse Gemeenschaps Commissie, de Gemeente Molenbeek en de Vaartkapoen
  .:
  Verantwoordelijke uitgever: Van Moer Etienne Kleine Wouwer 15 Meise 1860                                      © Van Moer Etienne
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-07-2017, 00:00 geschreven door vriendenkringLOF  
  Reacties (0)
  Archief per week
 • 01/10-07/10 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 11/12-17/12 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 31/10-06/11 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/05-24/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 31/12-06/01 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 31/10-06/11 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 01/11-07/11 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 30/11-06/12 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 31/12-06/01 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 23/07-29/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 08/01-14/01 2007
 • 11/12-17/12 2006
 • 30/10-05/11 2006
 • 14/08-20/08 2006
 • 03/07-09/07 2006
 • 01/05-07/05 2006
 • 10/04-16/04 2006
 • 27/03-02/04 2006
 • 20/03-26/03 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 27/02-05/03 2006
 • 23/01-29/01 2006
 • 16/01-22/01 2006
 • 09/01-15/01 2006
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!