Boterhambeleg: Aardbei-rabarberconfituur met spumante
Hallo,
Lust je graag confituur? Dan lust je misschien ook deze:
Boterhambeleg:
Aardbei-rabarberconfituur met spumante
Voor 2 bokaaltjes van 250 ml
20 minuten
Nodig:
-750 g aardbeien, schoongemaakt gewicht
-250 g rabarber, schoongemaakt gewicht
-50 ml spumante d'Asti of andere zoute schuimwijn
-500 g geleisuiker type 2:1 (500 g suiker voor 1 kg fruit)
Zo maken:
1) Snij de aardbeien en de rabarber in stukjes. Doe het fruit met de spumante in een ruime pan en laat onder deksel tot moes koken op laag vuur.
2) Voeg de suiker toe, roer goed om tot de suiker opgelost is en breng aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken (of zoals aangegeven op de verpakking van de suiker) en schuim af.
3) Verdeel de confituur over goed schoongemaakte bokalen en sluit ze meteen. Laat ondersteboven afkoelen.
Ziezo, nu kan je in je brooddoos boterhammen met zelfgemaakte confituur steken! En natuurlijk dan ook opeten!
Hallo, Hou jij van tussendoortjes met chocolade? Dan is een brownie misschien wel iets voor jou!
Een tussendoortje: Brownies
12 stuks (klopt niet helemaal, jij kan kiezen in hoeveel je ze snijdt) 50 minuten
Nodig: -75 g fondantchocolade -100 g boter -375 g fijne suiker -125 g zelfrijzende bloem -1 el cacaopoeder -3 eieren EN OOK NOG -rechthoekige bakvorm van 22 x 32 cm (wij hebben dat formaat niet is huis, dus hebben we een ander formaat gebruikt, en ze waren heerlijk!)
Zo maken: 1) Verwarm de oven op 180°C. 2) Breek de chocolade in stukken. Laat smelten au bain-marie, samen met de boter. 3) Meng de suiker, de bloem en het cacaopoeder. Klop de eieren los. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en voeg de eieren eraan toe. Toer tot een glad mengsel. Spatel de gesmolten chocolade door het mengsel. 4) Schep het beslag in de bakvorm. Bak 35 tot 40 minuten. 5) Laat 5 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem te verwijderen. Laat verder afkoelen op een rooster en verdeel in porties.
Heb jij soms achter een drukke schooldag zin in een lekker vieruurtje?
Misschien zou een chocoladekoekje wel smaken...
Een tussendoortje:
Chocoladekoekjes
Voor ongeveer 10 koekjes.
Nodig:
-100 g melkchocolade -1 el ahornsiroop (of gewone suikersiroop) -100 g cornflakes -poedersuiker
Zo maken:
1) Breek de chocolade in stukjes. Doe ze in een pannetje met de ahornsiroop. Laat op een héél zacht vuur (of beter nog, in een warmwaterbad teken de kook aan) smelten. 2) Doe de cornflakes in een goed gesloten plastic zakje. Verkruimel ze met de deegrol. Vermeng ze met de gesmolten chocolade. Schep goed om. 3) Leg bakpapier op een bakplaat. Schep een flinke eetlepel van het chocolademengsel in een bakring. Druk stevig aan en druk vervolgens het koekje uit de bakring op de bakplaat. 4) Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Rol de rand van de koekjes (eventueel) in de bloemsuiker.
Wel, ik leg je snel uit hoe je een 'lenteglaasje met pompelmoes' maakt!
Een hapje:
Lenteglaasje met pompelmoes
Voor 4 personen
Bereiding ongeveer 15 minuten.
Nodig:
-1/4 komkommer -1/2 roze pompelmoes -1 à 2 lente-uitjes -4 blaadjes Romeinse sla -100 g Philadelphia -1 el paprikapoeder -peper en zout
Zo maken:
1) Breng de Philadelphia op smaak met peper, zout en het paprikapoeder. 2) Schil de komkommer en snij het in blokjes. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit. Snipper de sla en de lente-uitjes. 3) Verdeel de komkommer over glaasjes. Schep er wat van de kaas bij. Verdeel er de sla en de lente-ui over. Werk af met een partje pompelmoes.
Als je zit hebt in iets zo zoet als de zon, dan moet je zeker eens meloensorbet maken.
Momenteel is het nu niet de periode van meloenen, maar misschien voor later!
(een dessert of tussendoortje):
Meloensorbet
Voor 4 personen
Nodig:
-100 g rietsuiker -600 ml water -1 goed rijpe meloen -sap van 1/2 citroen
Zo maken:
1) Breng het water aan de kook met de suiker. Laat 3 minuten koken, haal van het vuur en laat volledig afkoelen. 2) Schil een rijpe meloen, schep er de zaadjes uit, snij in stukken en pureer met het citroensap (er is ongeveer 500 ml meloenpuree nodig). 3) Meng de meloenpuree met de afgekoelde siroop en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe. 4) Giet het mengsel in een metalen kom en zet het in de diepvriezer. Laat de sorbet 1 uur opstijven en roer dan regelmatig om tot de gewenste dikte is bereikt. Of draai het mengsel tot sorbet in de ijsmachine.