Inhoud blog
  • Boterhambeleg: Aardbei-rabarberconfituur met spumante
  • Tussendoortje: Brownies
  • Tussendoortje: Chocoladekoekjes
  • Hapje: Lenteglaasje met pompelmoes
  • Dessert of tussendoortje: Meloensorbet
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek. :D

    Mmmmm..., lekker!!
    Binnen kort smult iedereen die bij jou komt of waar jij naartoe gaat van jouw gerechtjes!
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
    Welkom op onze blog!
    Wij zullen proberen iedere maand (de eerste) iets (lekkers) op deze blog te zetten!
    Nog veel maak & smul plezier! ;-)
    Groetjes!!

    01-04-2014 om 00:00 geschreven door JLSzw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterhambeleg: Aardbei-rabarberconfituur met spumante

    Hallo,

    Lust je graag confituur? Dan lust je misschien ook deze:


    Boterhambeleg:

       Aardbei-rabarberconfituur met spumante


    Voor 2 bokaaltjes van 250 ml

    20 minuten


    Nodig:

    -750 g aardbeien, schoongemaakt gewicht

    -250 g rabarber, schoongemaakt gewicht

    -50 ml spumante d'Asti of andere zoute schuimwijn

    -500 g geleisuiker type 2:1 (500 g suiker voor 1 kg fruit)


    Zo maken:

    1) Snij de aardbeien en de rabarber in stukjes. Doe het fruit met de spumante in een ruime pan en laat onder deksel tot moes koken op laag vuur.

    2) Voeg de suiker toe, roer goed om tot de suiker opgelost is en breng aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken (of zoals aangegeven op de verpakking van de suiker) en schuim af.

    3) Verdeel de confituur over goed schoongemaakte bokalen en sluit ze meteen. Laat ondersteboven afkoelen.


    Ziezo, nu kan je in je brooddoos boterhammen met zelfgemaakte confituur steken! En natuurlijk dan ook opeten!

    Groetjes


    01-08-2014 om 00:00 geschreven door JLSzw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje: Brownies
    Hallo,
    Hou jij van tussendoortjes met chocolade?
    Dan is een brownie misschien wel iets voor jou!

    Een tussendoortje:
       Brownies

    12 stuks (klopt niet helemaal, jij kan kiezen in hoeveel je ze snijdt)
    50 minuten

    Nodig:
    -75 g fondantchocolade
    -100 g boter
    -375 g fijne suiker
    -125 g zelfrijzende bloem
    -1 el cacaopoeder
    -3 eieren
    EN OOK NOG
    -rechthoekige bakvorm van 22 x 32 cm (wij hebben dat formaat niet is huis, dus hebben we een ander formaat gebruikt, en ze waren heerlijk!)

    Zo maken:
    1) Verwarm de oven op 180°C.
    2) Breek de chocolade in stukken. Laat smelten au bain-marie, samen met de boter.
    3) Meng de suiker, de bloem en het cacaopoeder. Klop de eieren los. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en voeg de eieren eraan toe. Toer tot een glad mengsel. Spatel de gesmolten chocolade door het mengsel.
    4) Schep het beslag in de bakvorm. Bak 35 tot 40 minuten.
    5) Laat 5 minuten afkoelen in de vorm alvorens hem te verwijderen. Laat verder afkoelen op een rooster en verdeel in porties.

    Mmmmm, vind je ze niet heerlijk?

    Groetjes!

    01-07-2014 om 00:00 geschreven door JLSzw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoortje: Chocoladekoekjes
    Hallo,
    Heb jij soms achter een drukke schooldag zin in een lekker vieruurtje?
    Misschien zou een chocoladekoekje wel smaken...

    Een tussendoortje:

       Chocoladekoekjes


    Voor ongeveer 10 koekjes.


    Nodig:

    -100 g melkchocolade
    -1 el ahornsiroop (of gewone suikersiroop)
    -100 g cornflakes
    -poedersuiker

    Zo maken:

    1) Breek de chocolade in stukjes. Doe ze in een pannetje met de ahornsiroop. Laat op een héél zacht vuur (of beter nog, in een warmwaterbad teken de kook aan) smelten.
    2) Doe de cornflakes in een goed gesloten plastic zakje. Verkruimel ze met de deegrol. Vermeng ze met de gesmolten chocolade. Schep goed om.
    3) Leg bakpapier op een bakplaat. Schep een flinke eetlepel van het chocolademengsel in een bakring. Druk stevig aan en druk vervolgens het koekje uit de bakring op de bakplaat.
    4) Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast. Rol de rand van de koekjes (eventueel) in de bloemsuiker.

    Groetjes

     

    01-06-2014 om 00:00 geschreven door JLSzw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje: Lenteglaasje met pompelmoes
    Hallo,
    Heb je zin in iets "lentigs"?
    Wel, ik leg je snel uit hoe je een 'lenteglaasje met pompelmoes' maakt!

    Een hapje:
      Lenteglaasje met pompelmoes

    Voor 4 personen
    Bereiding ongeveer 15 minuten.

    Nodig:

    -1/4 komkommer
    -1/2 roze pompelmoes
    -1 à 2 lente-uitjes
    -4 blaadjes Romeinse sla
    -100 g Philadelphia
    -1 el paprikapoeder
    -peper en zout

    Zo maken:

    1) Breng de Philadelphia op smaak met peper, zout en het paprikapoeder.
    2) Schil de komkommer en snij het in blokjes. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit. Snipper de sla en de lente-uitjes.
    3) Verdeel de komkommer over glaasjes. Schep er wat van de kaas bij. Verdeel er de sla en de lente-ui over. Werk af met een partje pompelmoes.

    En nu stap 4) Smullen maar! ;-)


    Smakelijk! 


    Groetjes 

    01-05-2014 om 00:00 geschreven door JLSzw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessert of tussendoortje: Meloensorbet

    Hallo, 

    Als je zit hebt in iets zo zoet als de zon, dan moet je zeker eens meloensorbet maken. 

    Momenteel is het nu niet de periode van meloenen, maar misschien voor later!


    (een dessert of tussendoortje):

       Meloensorbet


    Voor 4 personen


    Nodig:

    -100 g rietsuiker
    -600 ml water
    -1 goed rijpe meloen
    -sap van 1/2 citroen

    Zo maken:

    1) Breng het water aan de kook met de suiker. Laat 3 minuten koken, haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
    2) Schil een rijpe meloen, schep er de zaadjes uit, snij in stukken en pureer met het citroensap (er is ongeveer 500 ml meloenpuree nodig).
    3) Meng de meloenpuree met de afgekoelde siroop en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe.
    4) Giet het mengsel in een metalen kom en zet het in de diepvriezer. Laat de sorbet 1 uur opstijven en roer dan regelmatig om tot de gewenste dikte is bereikt. Of draai het mengsel tot sorbet in de ijsmachine.


    Veel maak en eet plezier!

    Groetjes





     

    01-04-2014 om 00:00 geschreven door JLSzw  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 28/07-03/08 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 31/03-06/04 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek. ;-)



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs