Nieuws
    08-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie geslaagd met 19.302 toeschouwers
    Club Brugge - België 1-4

Er was vanavond heel wat te zien in deze unieke benefietwedstrijd tussen Club Brugge en de Rode Duivels. Mathijssen moest omwille van de Internationale wedstrijden en enkele lichte blessures uiteraard heel wat schuiven. Sonck maakte zijn debuut in het blauw-zwarte shirt.

De wedstrijd begon al meteen met een doelpunt. Sterchele speelde Defour aan en die versloeg Verbauwhede. Club kwam daarna veel nadrukkelijker in beeld. Na tien minuten kopte Salou na een goede voorzet van Alandson Da Silva de bal aan de verste paal binnen. Club ging verder op zoek naar een tweede doelpunt. Vooral Sonck was heel aanwezig in de wedstrijd en maakte een goede indruk. Net voor de rust bracht Sterchele de Belgen op voorsprong. In eerste instantie miste hij zijn schot maar toen Verbauwhede zich verkeek op de bal had hij de bal maar binnen te tikken.

Bij het begin van de tweede helft wisselde Renè Vandereycken de helft van zijn ploeg. Door de vele wissels werden de combinaties iets minder. Het was wachten tot diep in de tweede helft. Salou kopte een goede voorzet op de paal. Even later scoorden de Belgen een derde keer. Haroun schoot eerst nog naast maar na een goede voorzet van Martens nam hij de bal in één keer op de slof. Lenaerts was kansloos. Enkele minuten
    voor tijd werd het nog 1-4. Mpenza ging makkelijk neer en Martens scoorde de daaropvolgende strafschop.

Doelpunten: 1' Defour 0-1, 9' Salou 1-1, 38' Sterchele 1-2, 77' Haroun 1-3, 83' Martens 1-4

08-09-2007 om 13:10 geschreven door Ben

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (25 Stemmen)
    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club lijdt eerste nederlaag
    Standard - Club Brugge 2-1

Standard won de topper van Club met 2-1.  De drie goals vielen na de rust binnen een tijdspanne van 4 minuten.  Eerst scoorde Jovanovic, Vermant maakte nog wel gelijk maar Mbokani bezorgde de Rouches toch de drie punten.

De ploeg die vorige week een 1-1 gelijkspel behaalde op KV Mechelen, werd op twee plaatsen gewijzigd: Mathijssen opteerde met Sterchele voor één spits en een versterkt middenveld.  Djokic en Blondel maakten plaats voor Vermant en Simaeys.  Vuurwerk was er voor de rust enkel op de tribunes.  In een flauwe eerste helft waren de Luikenaars pas op het einde enkele keren gevaarlijk.  Stijnen was bij de pinken op een loeier van Mbokani en Dante besloot na geharrewar in de Brugse grote rechthoek even later over.  Club Brugge stelde daar helemaal niks tegenover.

Het was even schrikken toen Simaeys na enkele seconden in de tweede helft een teruglegger van Jovanovic op de paal duwde.  Daarna gebeurde er lange tijd niks.  Club slaagde erin Standard goed op te vangen tot de 67e minuut.  Jovanovic strafste een onzekerheid in de Brugse defensie af door van dichtbij door een bos van benen hard binnen te knallen (1-0).  Nog in dezelfde minuut stelde Vermant gelijk!  Geraerts liet een voorzet van Klukowski slim lopen voor Vermant en die trapte de gelijkmaker droog voorbij Renard (1-1).  Maar ook Club vergat achteraan de concentratie hoog te houden want weer twee minuten later klommen de Rouches terug op voorsprong.  Mbokani werd helemaal uit het oog verloren en de Congolees scoorde van dichtbij de 2-1.  Tot overmaat van ramp kreeg Clement na 70 minuten een tweede gele kaart voor een fout op Jovanovic.  Englebert werd vervolgens gewisseld voor Bondel.  Blauw-zwart probeerde nog wel naar voor te trekken maar zo ontstond er veel ruimte voor de Standard-spitsen.  Jovanovic en co kregen nog een pak kansen maar sprong daar slordig mee om.  Achteraan kwam het wel niet meer in de problemen zodat deze topper op 2-1 eindigde.  Standard was sterker en verdiende deze overwinning op basis van het aantal doelkansen en vertoonde spel zondermeer.

Doelpunten: 65' Jovanovic 1-0, 66' Vermant 1-1, 68' Mbokani 2-1
    Geel: Toama (S), Priske (C), Clement (C), Defour (S), Alcaraz (C)
    Rood: 70' Clement (C)
    Scheidsrechter: De Bleeckere
    Toeschouwers: 25000
    Hij profiteert van gestuntel in de Brugse defensie.

02-09-2007 om 00:00 geschreven door Ben

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    27-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club verliest maximum!
    KV Mechelen - Club Brugge 1-1

Club Brugge verloor tegen KV Mechelen zijn eerste punten van het seizoen.  In het Veolia-stadion werd het 1-1, door twee vroege goals, in elke speelhelft ééntje.

Club nam een droomstart.  Al na 2 minuten kopte Clement, in laatste instantie toch speelgerechtigd, een hoekschop van Leko voorbij Adamovic (0-1).  Blauw-zwart speelde vervolgens een versnelling hoger dan Mechelen en vertaalde het goede spel ook in doelkansen.  Doelman Adamovic moest aan het werk op pogingen van Djokic en Blondel.  Vlak voor het kwartier borstelde Leko een vrije trap net over de kruising.  Zwoegend herstelde KV het evenwicht.  Pas halverwege de eerste helft kwam er ook een eerste kansje voor de thuisploeg toen Persoons een afvallende bal naast trapte.  Club liet de Maneblussers verder in de match groeien.  Na balverlies van Priske zette Bajevski Clement in de wind maar nadien miste hij compleet zijn schot.  Na 38 minuten deed diezelfde Bajevski dat nogeens over met Clement.  Deze keer brachten de vuisten van Stijnen redding.  Brugge bleef slordig verdedigen achteraan.  Persoons strafte een slecht uitverdedigen bijna af door van op 18 meter verwoestend uit te halen.  Weer reageerde Stijnen attent.  Blondel dreigde nog voor Club maar op slag van rust kwamen de Bruggelingen weer goed weg.  Persoons mocht randje buitenspel doorgaan maar alleen voor Stijnen lobte hij te kort.

De tweede periode begon zoals de eerste gestart was: met een vroege goal!  Nadat Bajevski in de eerste minuut na een één-twee met Dunkovic zijn plaatsbal op de paal zag belanden, scoorde hij één minuutje later wel.  Een klaarkijkende Dunkovic, één van de uitblinkers van vanavond, vond Persoons op recht en die legde de gelijkmaker op een presenteerblaadje voor Bajevski.  Toegegeven: de gelijkmaker was verdiend.  Club slaagt er voorlopig dus niet in om een voorsprong vast te houden.  Een vreemd fenomeen want nadien was te partij meteen weer evenwichtig met Club als meest dominante ploeg.  Daartegenover stond natuurlijk het enthousiasme van de thuisploeg.  Alweer luid aangemoedigd door een fanatiek publiek.  Maar doelkansen waren vervolgens schaars.  De beste mogelijkheid was nog weggelegd voor de prima ingevallen Simaeys.  Zijn schot werd weggebokst door Adamovic en daar bleef het bij.  Een juiste uitslag na een leuke wedstrijd!

Doelpunten: 3' Clement 0-1, 47' Bajevski 1-1
    Geel: Klukowski (C), Mellemans (K), Persoons (K), Stijnen (C), Alcaraz (C), Priske (C)
    Rood:
    Gumienny
    Toeschouwers: 13200
    Club Brugge verliest tegen KV Mechelen zijn eerste punten.

27-08-2007 om 00:00 geschreven door Ben

17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club zet achterstand recht
    Club Brugge - Sint-Truiden 3-2

Na een moeilijke wedstrijd waarin Club een vroege voorsprong na een doelpunt van Alcaraz  weg gaf vocht Club in de tweede helft terug. Met doelpunten van Geraerts en Leko werd de  scheve situatie recht gezet.

Mathijssen koos voor Capon om de geschorste Blondel te vervangen.
    Club begon goed aan de wedstrijd en het gehoopte vroege doelpunt viel al na echt  minuten. Een vrije trap werd door de volledig vrijstaande Alcaraz goed binnen gekopt.  Club ging op zoek naar het tweede doelpunt en had enkele kleine kansjes maar het  doelpunt viel aan de overkant. Chimedza mocht oprukken vanaf de middenlijn zonder dat  iemand hem ging storen. Aan de grote rechthoek haalde hij uit en knalde de gelijkmaker  voorbij Stijnen. Club ging meteen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Tweemaal krulde  Leko een vrije trap maar net naast het doel van Boeckx. De bezoekers die bleven voor de  voetballende oplossing kiezen kwamen na een half uur zelfs op voorsprong. Na een  misverstand tussen Clement en Stijnen die te lang wachten om de bal weg te trappen kan  Coulibaly er zijn voet tussen steken en zo Stijnen verslaan.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor Club. Na een knappe aanval scoorde Geraerts  de gelijkmaker. Sterchele legde een voorzet van Leko goed af tot bij Geraerts die  beheerst afwerkte. Club nam de wedstrijd in handen en ging op zoek naar het winnende  doelpunt. Djokic zag zijn lob na een misser van Milenkovic op de lat stranden. Sterchele  kon een goede voorzet van Leko niet in doel verwerken. Opnieuw werd Geraerts neergehaald  en Leko liet de kans niet onbenut.

Doelpunten: 8' Alcaraz 1-0, 20' Chimedza 1-1, 32' Coulibaly 1-2, 46' Geraerts 2-2, 71' Leko 3-2
    Geel: Hayen (S), Trenson (S), Clement (C), Coulibaly (S), Djokic (C), Hendrikx (S), Sterchele (C)
    Rood:
    Vandevelde
    Toeschouwers: 25204
    Geraerts scoorde kort na de rust de gelijkmaker.

17-08-2007 om 00:00 geschreven door Ben

12-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club wint spektakelmatch!

G. Beerschot - Club Brugge 0-1

Blauw-zwart toonde tegen Germinal Beerschot enorm veel karakter en won de triller op het Kiel dankzij een late strafschopgoal van Leko.

Club ging van start met Alcaraz in de basis, ten nadele van Maertens.  Al na twee minuten verscheen Sterchele na een pas van Leko alleen voor Moons.  De pegel belandde al dan niet achter de doellijn.  In de rebound gleed Djokic naast.  Het antwoord van de thuisploeg mocht er wezen.  Na een center van M. Monteyne redde Stijnen na een kopstoot van Dosunmu.  In dat helse openingskwartier was er nog één goede kans voor Germinal Beerschot.  Een doorgekopte voorzet kwam bij Lembi, die behield het overzicht en legde terug voor Dosunmu maar Geraerts gooide zich met gevaar voor lijf en leden voor het schot.  Club pakte dan de wedstrijd in handen en voetbalde zeer agressief.  Iets voorbij het half uur was Blondel iets te gretig en liep hij twee keer kort na elkaar tegen een geel karton aan.  Tot aan het rustsignaal was er van het mannetje minder op het veld weinig te merken.

Toch voerde trainer Mathijssen een tactische wissel door aan de rust.  De nochtans sterk spelende Djokic werd in de kleedkamers gehouden voor Vermeulen. Gaandeweg in die tweede periode werd Germinal Beerschot sterker.  Na 55 minuten kapte Dosunmu zich centraal knap vrij maar zijn harde schot zoefde naast. Op het uur bracht Germinal Beerschot-coach Van Veldhoven met Bancé voor Tormena Ederson een extra aanvaller.   Club Brugge kreeg het nu moeilijk maar onder impuls van een ijzersterke Alcaraz, bleef de verdediging overeind.  Een kwartier duurde de druk maar Club kon ook af en toe tegen prikken.  En bij zo'n tegenstoot legde scheidsrechter Breda, na een lichte trekfout van Van Dooren op Geraerts, de bal op de stip.  Na langdurig protest, benutte Leko de strafschop maar hij moest die overdoen.  Ook de tweede poging verdween gelukkig tegen de netten. De Ratten trokken vervolgens nog massaal naar voor maar het leer viel telkens goed voor Club.  Bibberend en zwoegend haalde Club het einde wat tot een enorme ontlading zorgde op de tribunes bij de meegereisde Club-fans.

Doelpunten: 77' Leko 0-1
    Geel: Leko (C), Blondel (C), Losada (G), Van Dooren (G), Salou (C), Priske (C)
    Rood: Blondel (C)
    Scheidsrechter: Breda
    Toeschouwers:
    Leko bezorgde Club de zege vanaf de penaltystip.

12-08-2007 om 00:00 geschreven door Ben

11-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van weggeweest...
    Beste Bloggers,

Na een weekje aan zee ben ik terug van weggeweest,

Mijn blog zal dus weer aangepast kunnen worden!

11-08-2007 om 14:21 geschreven door Ben

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterchele scoort meteen twee keer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

Topschutter Sterchele bezorgde Club met zijn eerste twee doelpunten meteen de overwinning. Met Djokic, Sterchele en Geraerts bracht Jacky Mathijssen drie nieuwkomers aan de aftrap. In  het middenveld verkoos hij Englebert boven kapitein Vermant.

Club probeerde om de wedstrijd in handen te nemen maar had de nodige last met Bergen. De eerste goede kans was zelfs voor de bezoekers. Stijnen moest op hoekschop een kopbal van Dalmat van onder de lat wegslaan. Even later werd Blondel na een een-tweetje tussen Djokic en Geraerts weg gestuurd. Doelman Berthelin kwam goed uit en kon de bal voor Blondel onderscheppen. Toen de eerste helft halfweg was werd Sterchele goed aangespeeld door Leko. De topschutter bewees zijn neus voor goals en scoorde meteen zijn eerste doelpunt. Club kreeg twee kansen om de voorsprong te verdubbelen. Djokic goed aangespeeld door Sterchele glipt door de buitenspelval en kruist zijn schot dat naast het doel van Berthelin gaat. Meteen daarna krulde Leko nog een vrije trap van naast de paal. Net voor de rust was het echter Bergen dat op voorsprong kwam. Zoko raakte in twee keer voorbij Stijnen.

Club ging in de tweede helft meteen op zoek naar het winnende doelpunt. Sterchele kon Djokic twee keer net niet bereiken. Even later was het Sterchele zelf die na doorkoppen van Englebert aangespeeld werd door Djokic. Sterchele twijfelde niet en liet ook deze kans niet onbenut. Club kreeg het dan wat moeilijker en Stijnen moest nog enkele keer goed tussen komen om Datti van een gelijkmaker te houden.

Doelpunten: 25' Sterchele 1-0, 44' Zoko 1-1, 58' Sterchele 2-1
    Geel: Duarte (B), Maertens (C), Mirri (B), Brahami (B)
    Rood:
    Wouters
    Toeschouwers: 24880
    François Sterchele maakt zijn naam als topschutter waar.

04-08-2007 om 00:00 geschreven door Ben

30-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLUBtv praat met kapitein Vermant en met Henk Mariman

Clubtv blikt terug op de Supercup, waar blauw-zwart gehavend uit de strijd kwam met drie geblesseerde spelers. U krijgt ook een verslag van de oefenwedstrijd tegen Lokeren.
    In onze rubriek "In de diepte" krijgt het eerste deel van een lange babbel met onze captain Sven Vermant die door de spelersgroep unaniem herverkozen werd als aanvoerder.
    Verder praten we ook nog met jeugdcoördinator Henk Mariman over de revolutionair vernieuwde jeugdwerking van Club Brugge.

Aan het einde van de uitzending kan u een trainingsshirt en rugzak van Club winnen.

CLUBtv, maandag om 19u45 op PRIME SPORT. Heruitzending om 21u en 22u30 op PRIME SPORT2 en om 23u05 op PRIME SPORT. Dinsdag om 11u45 op PRIME SPORT.

30-07-2007 om 19:10 geschreven door Ben

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beloften spelen in Bilzen, delegatie A-kern aanwezig

Club Brugge KV wenst te verduidelijken dat wel degelijk de beloftenkern dinsdagavond de oefenwedstrijd in Bilzen zal betwisten. Ook de vijf spelers die zondag op AEK Athene hun debuut in Clubs hoofdmacht vierden, zullen aanwezig zijn.

Een tien man sterke delegatie van de A-kern zal in het stadion zijn voor een handtekeningensessie, en zal de wedstrijd ook bijwonen. Deze delegatie zal bestaan uit de trainers Jacky Mathijssen en Peter Balette, en de spelers Karel Geraerts, Stijn Stijnen, Koen Daerden, Jeroen Simaeys, Yves Lenaerts, Salou Ibrahim, Elrio van Heerden en Jeanvion Yulu-Matondo.

30-07-2007 om 19:05 geschreven door Ben

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KV Mechelen-Club Brugge op maandagavond 27/08/07
    De competitiewedstrijd KV Mechelen-Club Brugge (speeldag 4) is verplaatst van zondagavond 26 augustus 2007 naar maandagavond 27 augustus 2007, met aftrap om 20.30 uur. Deze beslissing werd om veiligheidsredenen genomen door de Mechelse burgemeester Bart Somers. Op zondag wordt in Mechelen ook het festival "Maanrock" georganiseerd.

30-07-2007 om 12:44 geschreven door Ben