:P gisteren vrijdag hadden we opnieuw een directievergadering. Deze keer was het de school van Sint Sixtus waar we welkom waren. Op de vergadering werden de vorderingen van de verschillende werkgroepen besproken, het gebruiken van de uren mentor voor onze scholengemeenschap, de vergadering in verband met godsdienst voor onze scholengemeenschap, ...
Een nieuwe stap vooruit in onze scholengemeenschap. Nu twee schoolbesturen een eigen Lokaal onderhandelingscomité hebben, was het ook tijd voor een onderhandelingscomité op niveau van de scholengemeenschap. Met vier vertegenwoordigers van de schoolbesturen (twee voor Vleteren en twee voor de Westhoek) en met vier vertegenwoordigers van het personeel (twee voor Vleteren en twee voor de Westhoek) rond de tafel, worden personeelszaken besproken. In deze eerste vergadering werd een huishoudelijk reglement afgesproken zodat de manier van werken voor iedereen duidelijk is. Verder werd ook nog het arbeidsreglement verder besproken, werden afspraken gemaakt in verband met de mentoren en met de korte vervangingen.
Werkt de directeur van een grote school meer dan een directeur van een kleine school? Heeft de directeur van een grote school een grotere verantwoordelijkheid dan die van een kleine school? Volgens de minister van onderwijs wel... Want volgens de nieuw afgesloten CAO zal de directeur van de grote school dan ook fors meer gaan verdienen dan de directeur van de kleine school... 7% namelijk. Wij als directies van kleine scholen gaan hiermee niet akkoord... Een grote school heeft veel meer ondersteuning en daardoor kan de directeur zijn taken delegeren. In een kleine school komen zowat al die taken op dezelfde schouder terecht. Of zoals een collega uit Brielen het al jaren mooi uitdrukt... als ik wil vergaderen met een kernteam in mijn school, dan zet ik een spiegel in mijn bureau, dan zijn we al met twee. Daarom gaan we op initatief van het netoverschrijdend platform van directies en op initiatief van onze eigen DCBAO gaan betogen voor het departement onderwijs. Wat wij willen is een gelijk loon voor alle directies! DONDERDAG 29/9 met zijn allen paraat in Brussel om 11.00!
Vanmorgen zat onze werkgroep preventie en veiligheid samen in de school van Woesten. Rond de tafel twee preventieadviseurs (Ann Tillie voor Vleteren, Stefaan Vanbleu voor Westhoek Beauvoorde) en Jean Marcel als verantwoordelijke directie.
Zonet zijn ook de uitnodigingen vertrokken voor het eerste OCSG voor onze scholengemeenschap. In het OCSG zullen personeelszaken besproken worden waarvoor de scholengemeenschap bevoegd is. Op het programma van deze eerste vergadering (die doorgaat op 28 september om 17.00 in de school van Woesten) staat... het opstellen van een huishoudelijk reglement het arbeidsreglement een overeenkomst in verband met korte vervangingen en met mentorschap
Eindelijk kunnen wij het definitieve lestijdenpakket van de verschillende scholen naast elkaar leggen. Zo zullen we ook aan elke leerkracht kunnen melden in welke uren hij of zij staat. Het is de bedoeling om dit zo spoedig mogelijk op de website te zetten.
Vandaag heb ik wat opzoekingswerk gedaan voor het OCSG. Het OCSG is het onderhandelingscomité voor de scholengemeenschap, een vergadering die bestaat uit mensen van de lokale onderhandelingscomités (LOC). Het brengt leerkrachten en mensen van de inrichtende macht samen rond de tafel om personeelszaken te bespreken. Ons OCSG komt voor het eerst samen op donderdag 28 september. Om deze vergadering voor te bereiden deed ik wat opzoekingswerk. Daarnaast maakte ik ook het verslag van de vergadering voor directies van 5/9; een werkje dat door het drukke gedoe van de eerste week wat later in orde kwam dan voorzien.
Vanmorgen kwam Raf Claus (directie van Klavertje 3 - Oostvleteren) naar de school van Woesten samen met Patsy Dewaele (administratief medewerker voor boekhouding) Bedoeling was het instellen van de beginbalans voor de boekhouding van de school. Dit zullen Raf en Patsy gaan doen in de verschillende scholen. Dit is meteen een van de realisaties van de scholengemeenschap. Op het einde van dit boekjaar zullen de vzw's hun boekhouding als één geheel kunnen neerleggen, dankzij de realisaties van de werkgroep boekhouding. Deze week zullen Raf en Patsy in elke school opduiken. Eén directeur en een administratieve hulp hebben informatie en know-how opgezocht en werken iets uit. Elke school, elke directeur kan ervan genieten. Zo worden we met zijn allen beter van de scholengemeenschap.
Vanavond ben ik op bezoek geweest op de personeelsvergadering van de school van Leisele (Beveren - Izenberge). Hiermee heb ik mijn ronde van de scholen van de scholengemeenschap afgewerkt. Bij elk van deze bezoeken had ik het gevoel dat de leerkrachten blij waren dat er op een open manier over de scholengemeenschap gecommuniceerd werd. Voor mij was het ook goed om een gezicht te kunnen plakken op bepaalde namen. Sommige leerkrachten ken ik al een jaar of twee bij naam van op papier (door het vergaderen en overleggen met personeelsadministratie Westhoek - Beauvoorde). Maar de meeste onder hen mocht ik nu voor het eerste ontmoeten. Ik denk dat we met de directies duidelijk gemaakt hebben dat we open willen communiceren en dat we van deze scholengemeenschap ook effectief iets willen maken. Denk je er ook zo over... of niet? Laat iets weten
Dankzij meester Wim van onze sportraad ontdekte ik dat het bijhouden van een agenda veel makkelijker kan via een blog zoals deze. Daarom "gooien" we de vorige open agenda weg en kun je hier het verslag van de activiteiten van de scholengemeenschap volgen. Hopelijk draagt deze website ertoe bij dat je als leerkracht dichter betrokken wordt bij de scholengemeenschap en wat daar allemaal gebeurt.
Vanwege het CASS en vanwege de directies van de scholengemeenschap kreeg ik het mandaat om een coördinerende rol te spelen binnen de groep van directies. Hiervoor kreeg ik ook tijd toegewezen (8 lestijden). Via deze "open agenda" wil ik verantwoorden aan iedereen wat gebeurt met deze lestijden en hoe deze besteed worden ten voordelen van de scholengemeenschap.
de agenda nog makkelijker bijhouden gebeurt sinds kort via een "blog".
Daar kan je de open agenda raadplegen!
hieronder nog alles voor 17/9
WAT BLAUW GEDRUKT IS, IS WAT VOORBIJ IS... een verslag dus
WAT ZWART GEDRUKT IS, IS WAT NOG MOET KOMEN... een agenda, planning dus.
SCHOOLJAAR 2006-2007
augustus - september - oktober - november - december - januari - februari - maart - april - mei - juni - juli
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.