Eén van de voordelen van het zeemansvrouwenbestaan is, dat je kunt koken wat je wil. Vandaag komen mijn ouders op visite en eten we asperges. Traditioneel heeft onze voorkeur.
Asperges traditioneel:
Stoom de schoongemaakte asperges gaar. (voor 2 personen 600 gram, ongeveer 8-10 minuten boven water met zeezout in een stoommandje) Smelt intussen de
boter zonder hem te laten kleuren.
Pel 4 gekookte eieren. Snipper 1 ei fijn en meng gehakte peterselie erdoor. Snij de overige eieren in vieren. Rol 12 halve plakken ham op. Leg de asperges op een schaal en rasp er wat
nootmuskaat over. Strooi het gesnipperde ei met de peterselie als een band vlak
achter de kopjes. Leg de halve eieren en de rolletjes ham rondom de asperges.
Geef de warme gesmolten boter erbij.
Nu is iedereen blij: mijn vader omdat hij er dol op is en de zeeman omdat hij het mist!