Inhoud blog
  • Speelgoed
  • Boodschappen
  • De badkamer
  • Familie? Vrienden? Of kennissen?
  • Opgeruimd staat netjes
    Categorieën
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Isabelle
    Ik ben een vrouw en woon in Brussel (België) en mijn beroep is Management Assistente.
    Ik ben geboren op 20/11/1972 en ben nu dus 52 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Life Style, Muziek, Kunst, Architectuur, Design....
    Reorganiseer je leven
    Maak het eenvoudiger
    09-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speelgoed

    Waar?

    Maakt niet uit maar liefst maar op één plaats vb. de slaapkamers, de veranda enz. zodat zij weten op het einde van de dag waar terecht met het speelgoed als ze opruimen. Opstapelbare bakken en ronde hoge netmanden vind ik persoonlijk het gemakkelijkste.

    Bij ons wordt dus eigenlijk per bak of per mand gespeeld, je zou kunnen zeggen per thema gespeeld eigenlijk, ze zijn het zo gewoon. De bakken die weinig worden gebruikt zijn opgestapeld.

    Als vriendjes op bezoek komen weet ik meestal wel welk thema zij het leukste vinden en die bakken komen dan in het zicht te staan en de andere uit het zicht, zo wordt er vermeden dat alle bakken worden omgegooid en valt er minder op te ruimen nadien.

    Mijn dochtertje heeft al heel wat kindermake-up en daarvoor kreeg zij een plaatsje in de badkamer.

    De gezelschapsspelletjes staan in de bibliotheek in onze living. Ook hun boekjes en kleurboekjes kregen een plaats in de bibliotheek.

    Knutselgerief, kleuren, pareltjes, stiften, plasticine enz. kregen een plaats in hun bureau (schoendozen zijn ideale opbergmiddelen hiervoor). Enkel en alleen daaraan mogen ze het gebruiken. Nergens anders in huis. Er kan bvb een afspraak worden gemaakt dat het enkel en alleen op de keukentafel mag. Na gebruik moet er onmiddellijk worden opgeruimd.

    Opruimen

    Opruimen is zo moeilijk voor kids. Heel belangerijk dat alles zijn plaats heeft wat hen het opruimen vergemakkelijkt.  

    2 middelen hadden hun effect. Op het einde van de dag kregen ze een kwartier om op te ruimen, wat niet op zijn plaats lag werd door mij opgeraapt en in een zak gestopt om (denken zij) weg te geven. Er werd geschreeuwd en geweend maar het had effect de dag nadien. 

    Telkens ze opruimen krijgen ze een knikker in een potje, potje vol = beloning. Niet opruimen = één knikker terug uit de pot. Dit is wat mij betreft nog in testfase, tot nu toe nog maar één knikker terug uit de pot moeten halen. 

    Sorteren

    Bijna elke vakantie sorteren mijn kinderen en ik eens het speelgoed. Door het regelmatig te doen gaat het alsmaar sneller.

    Ten eerste om de speelgoedbakken eens te reinigen. Ongelooflijk wat daar allemaal inzit behalve speelgoed.
    Ten tweede om terug een overzicht te krijgen van het vele speelgoed. Wordt er wel nog mee gespeeld, is het nog voor de juiste leeftijd, is het kapot enz.?

    We beginnen eraan met 2 grote zakken naast ons: 1 om weg te gooien want kapot, 1 om weg te geven (wat mij betreft, mijn kids geven makkelijk weg als ik hen vertel dat het andere kids gelukkig zal maken, maar kan ook zijn om te verkopen bvb - later sorteer ik die ene zak opnieuw zonder de kinderen om zeker te zijn dat ze het er niet terug uithalen en om spullen uit te halen waar ik vrienden blij mee maak, de rest gaat naar spullenhulp).

    Bak per bak, mand per mand worden omgegooid op de vloer en gesorteerd per soort speelgoed (het zal natuurlijk niet lang duren voor sommige speelgoed terug gemengd wordt maar het maakt niet uit, op dat moment krijgen we weer een overzicht van wat ze allemaal hebben). Autootjes samen (bak), knuffels samen (mand), alles van Playmobil samen ook de kleine stukjes, alles van Barbie samen, alles voor de poppen samen, verkleedkledij samen enz. Kids zien speelgoed terug dat ze eigenlijk compleet vergeten waren en spelen er terug mee of andere dat ze helemaal niet meer willen. Zelf leer je ook het speelgoed kennen en als je later kleine stukjes terugvindt weet je ook vanwaar het komt.

    Veel succes en alle tips hierover welkom! ;-)
     










    09-01-2011 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boodschappen

    Vroeger liep ik het warenhuis rij per rij door met mijn winkelwagentje om zeker te zijn dat ik niets zou vergeten. Resultaat: ik had altijd veel te veel mee, werd verleid door artikels die ik niet nodig had, stond tijd te verliezen in de wachtrij, kon niet volgen met het vullen van de zakken aan de kassa en sleurde met al dat gewicht vloekend naar huis. Boodschappen doen was pure stress geworden!

    Voor 7 Euro extra ben je van al die stress af, win je weer anderhalfuur in je vrijetijdsplanning en wordt je niet verleid door onbenulligheden!

    Plaats je boodschappenlijst op het internet (Caddyhome of Collivery bvb) en je boodschappen worden bij jou thuis geleverd en afgezet daar waar jij het wenst (kelder, keuken enz.). Sla die boodschappenlijst éénmalig op en via één clic bestel je de volgende maand opnieuw hetzelfde. Betalen kan met bankcontact, cash of met maaltijdcheques. Gemakkelijker kan echt niet!

    Veel succes

    23-10-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Boodschappen
    21-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De badkamer

    De badkamer is de drukbezochtste plaats tijdens het ochtend- en avondritueel.
    De badkamer is de vochtigste ruimte in het huis en heeft om hygienische redenen meer onderhoud nodig dan andere kamers.
    De badkamer is ook een leuke plaats om te relaxen.

    Redenen genoeg om je badkamer dus zo overzichtelijk en proper mogelijk te houden!

    Niets vervelender dan:
    - grote manden met een mengeling van verschillende shampoos, douchegels, conditioners en bodylotions want eer je de juiste vast hebt ben je al 5 minuten kwijt;
    - een rek vol parfumflesjes, wellicht ook nog eens blootgesteld aan daglicht, met vervormde geuren;
     - kleine mandjes vol make-up waaronder 5 uitgedroogde mascara's en 3 lippenstiften waar je koortsblaasjes van krijgt.

    Bekijk alles wat je hebt, wat je al meer dan 6 maanden niet hebt gebruikt is overbodig. Koop van alles wat je nodig hebt maar één exemplaar! Van zodra het product bijna op is koop je een ander. In tegenstelling tot wat je zou denken bespaar je hiermee geld en win je ook heel veel plaats. Schoonheidsproducten hebben ook een houdbaarheidsdatum!! En misschien wil je de volgende keer wel eens een ander merk uitproberen...

    Relaxen in een warm bad heeft veel meer impact als je badkamer opgeruimd is. Dan heb je tenminste plaats voor die gezellige geurkaarsjes.

    Op je wastafel hoort enkel een badkamersetje te staan: beker, tandenborstel- en tandpastahouder, zeephouder.

    Aan de rand van je bad of douche horen enkel de shampoo, conditioner, douche- en badgel thuis die jij en je huisgenoten dagelijks gebruiken.

    Handdoeken horen na gebruik op een droogrek, badjassen aan een haakje, badmatten horen niet te beschimmelen op je tegels...

    Badspeelgoed wordt na gebruik afgespoeld en in een plastieken bak gestopt.

    De badkamerkasten en -rekken probeer je zoveel mogelijk te organiseren volgens veiligheid voor de kids en volgens gemakkelijkheid:
    - Gevaarlijke producten en objecten voor kids bvb dissolvan, ontharingscrème, nagellak (leuke verfpotjes), scheermesjes (ik wil doen zoals papa), nagelknipper enz. horen bovenaan
    - Producten man
    - Producten vrouw
    - Producten kids
    - Haardrogers, massagetoestellen, enz.
    - Handdoeken en washandjes
     - Pampers, maandverbanden, wc papier
    - Aparte mandjes voor haarspelden, make-up, kammen en borstels, juwelen enz. 

    Hou het vuilbakje klein zodat het tijdig geledigd wordt.

    Veel succes  

    21-08-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familie? Vrienden? Of kennissen?
    24 uren in één dag: 8 uren slapen, 8 uren werken, 8 uren voor al de rest waaronder ook je familie en vrienden zien.

    Je begrijpt het al, er blijft maar weinig tijd over dus de weinige tijd die je aan je familie of aan je vrienden besteed moet waardevol zijn. Het moeten mooie momenten zijn waar je echt van geniet en die je ontspannen.

    Geef toe, hoeveel keer ga je ergens naar toe met lood in de benen. Tijdverspilling dus afschaffen! Je leeft maar één keer en je hebt recht op geluk. Het is dus helemaal niet egoïstisch om een schoonmaak te houden bij je vrienden en om je schuldgevoel aan de kant te zetten omdat je je familie te weinig ziet.

    Familie is wat mij betreft waardevol. Dus ik ga mij niet permitteren te schrijven hoeveel keer je je familie moet zien. Elk zijn situatie met zijn familie. Doch familie heeft er ook niets aan als je bij hen tegen je zin en op van de stress op bezoek gaat maar je moet ook wel in evenwicht blijven met je geweten. De zondagnamiddag is het ideale moment om dichte familie te bezoeken. Voor verre familie zijn jaarlijkse bijeenkomsten een alternatief. Een jaar is zo vlug voorbij, op één dag kan al aardig wat bijgepraat worden en er wordt uitgekeken naar het volgende jaar. Je vermijdt roddels en ruzie, geen bemoeizucht enz. Elk zijn leven en enkel het plezier elkaar terug te zien. Maar dat hangt allemaal af van zoveel factoren dus voor een ander durf ik echt niet te zeggen hoe om te gaan met zijn familie.

    Over vrienden durf ik mij wel uit te spreken! Vriendschappen moet je onderhouden, het is krijgen maar ook evenveel teruggeven, een uitwisseling van kennis en daden. Er moet een evenwicht zijn en het moet voor beide kanten interessant zijn. Je hebt maar weinig tijd dus beter weinig vrienden maar echte vrienden. Zij die niet op dezelfde golflengte liggen met jou zijn tijdverspilling!!! Helaas weet je meestal pas wie je echte vrienden zijn als je een moeilijke periode doormaakt in je leven. Door de jaren heen verander je, zo ook de vriendschap! Soms verandert die mee, soms niet. Vandaar dat je af en toe eens een balans moet maken en checken of het jouw tijd en energie nog wel waard is.

    Echt vrienden:
    - zijn er voor de leuke momenten maar ook als het niet goed gaat;
    - weten dat ze elkaar op elk moment mogen opbellen, dag en nacht, maar respecteren elkaars' beschikbaarheid of levenssituatie;
    - aanvaarden elkaar zonder te oordelen maar staan wel open voor elkaars' mening;
    - zijn bereid elkaar geld te lenen naargelang hun financiële mogelijkheden en zijn zeker dat het ooit wel eens terugbetaald wordt;
    - vervelen elkaar niet en luisteren graag naar elkaar, echte vrienden respecteren ook een monoloog omdat ze begrijpen dat je op dat ogenblik daar nood aan hebt;
    - zijn niet alleen present op elkaars feestjes en etentjes maar ook als er bvb. verhuisd moet worden;
    - onderhouden hun relatie en maken tijd voor elkaar alhoewel dit niet altijd evident is.

    Als je 'vriend' niet aan deze punten voldoet, als jij deze niet kan toepassen voor die 'vriend' of je deze misschien wel toepast maar tegen je zin, schrappen dan maar, die zogenaamde 'vriend'!

    Zet hem/haar dan maar op het lijstje van je kennissen. Kennissen zijn occasionele mensen die je af en toe eens tegenkomt en een leuke babbel mee hebt maar waar je geen energie hoeft in te steken. Genoeg manieren om op een oppervlakkige manier in contact te blijven vanuit je luie zetel met Facebook bvb.

    Veel succes

    20-08-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgeruimd staat netjes
    Zo cliché, maar zo waar! Een opgeruimd huis maakt het allemaal veel overzichtelijker. Het helpt ook je ziel te verlichten. Het lost zoveel op!

    Zorg er eerst en vooral voor dat elk object in huis zijn eigen plaats heeft. Heel belangerijk! Hier kom ik nog op terug in een ander hoofdstuk met een paar opbergtips.

    Probeer opruimen in te calculeren in je dagelijkse routine. Van zodra je iets gedaan hebt, ruim op!

    Lukt het niet, loop dan dagelijks even door alle kamers van het huis en ruim die op. Sta desnoods een halfuurtje vroeger op om het te doen.

    Heb je toch zoveel rommel, laat voor jezelf dan maar één ruimte toe waar het rommelig mag liggen en waar maar weinig mensen komen bvb. kelder, zolder of garage.

    We overlopen even de belangrijkste ruimtes van het huis:

    Inkomhal:
    - Paraplu's in de paraplubak
    - Jassen aan de kapstok of in de kast
    - Schoenen in een kast of op de daarvoor voorziene plaats

    Keuken:
    - Vuile vaat hoort in de afwasmachine of was nog snel even af (doe dit zowiezo onmiddellijk na elke maaltijd om bergen afwas te vermijden)
    - Op de keukentafel hoort niets liggen want je moet eraan eten en je hebt echt geen zin om deze nog op te ruimen voor je aan tafel moet gaan
    - Brood hoort in de broodtrommel
    - Gooi de koffiefilter van de koffiemachine weg en spoel je koffiekan even uit
    - Tijdschriften en kranten moeten maar één plaats hebben, oud papier gooi je weg
    - Zorg dat alle servies zoveel mogelijk een plaats in de keukenkasten heeft, zo vermijd je dat het stoffig en vettig wordt
    - Etenwaren en/of etensresten horen op een rek of in een gesloten kast of in de koelkast
    - Een leeg aanrecht toont onmiddellijk veel overzichtelijker om te beginnen koken
    - Rot fruit hoort niet meer in de fruitmand
    - De vaatdoek moet je altijd uitspoelen en ophangen anders wordt het een broeihaard van bacteriën

    Badkamer:
    - Handoeken op het droogrek
    - Tandenborstels en tandpasta horen in een glas, dopsel op de tandpasta
    - Washandjes hang je te drogen want anders ook weer een broeihaard van bacteriën
    - Vuile was hoort in de wasmanden
    - Douche op de houder
    - Alle dopsels terug op de producten en producten in de kasten
    - Verwijder achtergebleven haren uit de borstel

    Living:
    - Zeteldekens plooi je op
    - Leg de kussens terug zoals ze horen
    - Ruim de salontafel op
    - Tijdschriften en kranten moeten maar één plaats hebben, oud papier gooi je weg
    - CD's, DVD's enz. terug in hun doosje en op hun plaats
    - Leg de afstandsbedieningen daar waar jij ze altijd weet liggen
    - Verwelkte bloemen gooi je weg
    - Kleren horen hier ook niet te liggen
    - Speelgoed op zijn plaats
    - Boeken terug in de bibliotheek

    Slaapkamers:
    - Maak de bedden op (die je bij het opstaan 10 min. hebt verlucht door de dekens open te leggen en het raam te openen)
    - Leg gestrijkte kleren in de kast, vuile kleren in de wasmand
    - Zorg dat je kamer eruitziet als een hotelkamer
    - Speelgoed op zijn plaats in de kinderkamers

    Opruimen is vooral voor kinderen heel moeilijk, ze doen het echt niet graag maar we geven het niet op al moeten we het blijven herhalen tot ze volwassen zijn. Ooit zullen ze ons dankbaar zijn. Klein geleerd is oud gedaan! Maar het is wel heel belangerijk dat ze weten waar hun spullen thuishoren. Dus nogmaals, elk object in huis moet echt wel zijn vaste plaats hebben.

    Veel succes

    03-07-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Opruimen
    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De was: een hekelpunt, nu niet meer...
    Jarenlang zag ik het niet meer zitten met de was, altijd een berg was te doen. Ik kon nooit volgen. Met de komst van de kinderen werd het nog erger. Hoeveel keer opnieuw sorteerde ik de was in de garage of op mijn keukenvloer, ik kwam er maar niet uit. Hopen, bergen was!!! Maar ook hiervoor vond ik een oplossing die ik met jullie wil delen. Niet iedereen zal het hier mee eens zijn maar wel diegene die een even grote hekel hebben aan de was als mezelf...

    WASMIDDEL

    Vergeet wasverzachters, ontvlekkers enz. Maakt heel weinig uit. Een vetplek blijft een vetplek zelfs met een ontvlekker. Gebruik een geconcentreerd wasmiddel en gebruik één dop per machine. Kleren met resterende vlekken (nadat ze zijn gewassen) gaan de vuilnis in of zijn voor de kledijophaling. Kousen met gaten vliegen ook de vuilnis in, verlies geen tijd met stoppen van gaatjes, koop er gewoon nieuwe! Wil je het goedkoop houden, op de markt vind je nieuwe kousen nog goedkoper dan jouw naald en draad.

    DE VUILE WAS SORTEREN

    4 wasmanden met deksel heb je nodig. Ik weet het, het neemt veel plaats in, maar het maakt het je echt gemakkelijker. Zelfs in een appartement vind je er wel de plaats voor. Tegenwoordig heb je er in alle kleuren en maten, in stof, in harde plastiek, enz. Koop er die in je huis passen en plaats ze bvb in de badkamer, de keuken, je slaapkamer... het maakt niet uit. Tegenwoordig zijn ze zo mooi dat je zelf niet ziet dat het (vuile) wasmanden zijn. En wil je de was eens overslaan, geen kat die jouw vuile was ziet liggen want die zit mooi verstopt.

    Sorteer je was per kleurschakering vb aardetinten (groen, beige, geel, bruin etc.) of roze, oranje en rood enz. in plaats van per temperatuur, stof etc. Zwarte kousen gooi je samen met je blauwe jeans bvb. Ik verzeker je, alles komt er proper en welriekend uit! In plaats van alles in één mand te smijten, gooi je je dagelijkse vuile was onmiddellijk in de gepaste kleurenmand. Als je het een paar keer doet, leer je heel snel welke kleuren samen passen. Ook kids zijn hier heel snel weg mee en vinden het leuk om hun vuile kleren in de juiste wasmand te smijten. Ook zij begrijpen het heel snel.

    De 4 wasmanden gebruik je als volgt:

    1. witte was (90°)
    2. blauwe, zwarte en jeans was (40°)
    3. kleurschakering was (60°)
    4. kleurschakering was (60°)

    Heb je veel wol, dan gooi je die ook bij de witte was, je haalt die er heel snel uit want witte was is meestal katoenwas. Wol was je natuurlijk koud of met de hand.

    DE WAS

    Telkens één wasmand (bijna) vol is, doe je die in de machine. Je hebt dus eigenlijk altijd maar 4 machines was te doen. Voor een gezin van 4 zijn 4 machines op één week wel haalbaar: of 2 machines per dag in het week-end, of 1 machine op 4 avonden in de week. Laat alle machines op de langste stand draaien. Zo ben je er zeker van dat alles goed gewassen wordt, er zit dan ook heel veel was in één machine. Reken op één uur per machine. Je zal veel vlugger een machine insteken omdat je alvast niet moet beginnen sorteren, het gaat heel snel, van de mand in de machine. Voor het slapengaan, nog snel een machine in gang steken...

    Behalve wol steek je daarna diezelfde machine in de droogkast. De volgende ochtend bvb. In tegenstelling tot wat velen beweren, heb ik hier nooit problemen mee gehad. Alles gaat de droogkast in, enkel wol hang ik op een kapstok te drogen.

    Eenmaal droog gaat alles in een gewone wasmand. Propere was is minder erg om aan te zien dan vuile.

    SORTEREN VOOR HET STRIJKEN

    Kousen, onderbroeken, badhandoeken, kortom alles wat volgens jou niet moet gestreken worden, haal je er op voorhand uit. Dit kun je zelfs doen terwijl je naar de televisie kijkt of met je kids een babbeltje slaat. Kousen sorteren vinden zij ook heel leuk. Maak er een spelletje van. Je zal zien, je stapel vermindert oogaanzienlijk en je ziet het dan al zeker veel beter zitten om aan je strijk te beginnen. Eén avond per week helpt je al een stuk verder. Probeer deze was dan ook vlug weg te stoppen, dan ben je daar al vanaf.

    STRIJKEN

    Zie ook hoofdstuk "Het huishouden: doe het goed met weinig middelen".
    Een stoomstrijkijzer is een grote investering maar maakt het strijken zoveel makkelijker en sneller. Koop er één waarbij de kalk onderaan blijft zitten in het waterreservoir en dat je af en toe kunt uitspoelen, zo verspil je geen geld aan nieuwe ontkalkers.

    Stapel de gestrijkte was per persoon, zo hoef je minder weg en weer te lopen van kamer naar kamer als je de was moet wegstoppen.

    Veel succes

    18-06-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het huishouden: doe het goed met weinig middelen

    Er bestaan heel wat producten op de markt om het huishouden op een perfecte manier te doen. Je wordt langs alle kanten verleid en voor je het weet heb je een overvolle kast huishoudproducten en materialen om te kuisen. Ik heb lang gezocht naar de beste manier, heb zowat alles uitgeprobeerd, maar door een paar keer te zijn verhuisd en de achter te laten woningen ook te moeten kuisen met de weinig middelen die ik had (gezien alles reeds in dozen zat voor het nieuwe huis), heb ik geleerd dat je heel weinig nodig hebt. Investeer in weinig maar degelijke producten en materialen. Op lange termijn komt het je echt wel goedkoper uit. Ook voor diegene die liever bioproducten gebruiken zijn deze tips mogelijk.

    Wat heb je nodig om je huis te onderhouden en hoe ga je tewerk

    PRODUCTEN en MATERIALEN

    1. Allesreiniger (tenzij je laminaat hebt of natuursteen dan best ook een reiniger voor gevoelige vloeren) 
    2. Boenwas in spray
    3. Anti-kalk product
    4. Ontvetter in spray (azijn is ook een ideale ontvetter)
    5. Microvezeldoekjes
    6. Spons
    7. Zeemvel
    6. Plumeau
    7. Zwabber en emmer
    8. Stofzuiger
    10. Kleine trekker
    11. Borstel
    12. Blik met bijpassend borsteltje
    13. Stoomstrijkijzer en strijkplank
    14. Indien afwasmachine: zout, glansmiddel en blokjes; indien geen afwasmachine dan een afwasproduct
    15. Set katoenen keukenhanddoeken

    AFWASSEN

    Heb je het geluk een afwasmachine te hebben dan kan je mits het gebruik van 3 degelijk producten (zout, glansmiddel en blokjes) alles in je afwasmachine zetten dus ook potten en pannen.
    Heb je er geen, gebruik dan een degelijk afwasproduct. Denk aan je handen, goedkope afwasproducten beschadigen echt wel je handen. In duurdere producten wordt daar wel rekening mee gehouden. Degelijke katoenen keukenhanddoeken slorpen veel meer water op en gaan veel langer mee.

    VLOEREN

    Een stofzuiger en zijn zakken: één keer per week stofzuigen kan wonderen verrichten en houdt het huis al voor een groot deel proper. Spuit een beetje parfum op de filter van je stofzuiger en je hele huis ruikt lekker.

    Een zwabber en de daarbijhorende emmer met de wringer:  Het bovenste deel is een stok, het onderste deel bestaat uit katoenen draden of smalle stroken dweilen. De stok van de zwabber kan je vastzetten in de emmer na gebruik zodat je zwabber op een correcte manier droog wordt. Het vervangt de emmer, de trekker, de dweil en je hoeft nooit meer met je handen in het vuile water van de emmer te zitten om je dweil uit te wringen, geen dweil meer die van de trekker valt en die uitgespoeld en opgehangen moet worden om te laten drogen. Het onderste deel van de zwabber kan in de wasmachine of je koopt een nieuw onderdeel. Het kan op alle vloeren gebruikt worden, zelfs op laminaat. Je hoeft alleen het juiste onderhoudsproduct te gebruiken. Je kan het ook gebruiken om de hoeken van het plafond te ontstoffen.

    Doe een klein beetje allesreiniger in het water of reiniger voor gevoelige vloeren als je laminaat hebt of natuursteen. Je hoeft niet eens te spoelen! 

    AFSTOFFEN

    Een plumeau: Dat is een steel met een zeer zachte langwerpige borstel van synthetisch materiaal. Je kan er overal mee tussen en door, hoog en laag kunnen aan bod komen, lampen, kaders, plinten kunnen er mee afgestoft worden. Zalig! Om een lekkere geur te hebben en om het stof nog beter te verwijderen spuit je heel snel een beetje boenwas overal op de plumeau. Na gebruik gewoon buiten uitschudden en af en toe eens wassen met allesreiniger onder de kraan.

    RAMEN

    Spuit een beetje ontvetter op de spons, kuis je ramen, trek ze af en ga er nog eens over met het zeemvel.
    Rond de ramen gebruik je een microvezeldoekje met een beetje allesreiniger.

    KEUKEN en BADKAMERS

    Microvezeldoekjes zijn het geheim met het juiste product. Antikalk is voor de kranen en de doucheschermen, al de rest kan je met allesreiniger of ontvetter kuisen.

    STRIJKEN

    Een stoomstrijkijzer is een grote investering maar maakt het strijken zoveel makkelijker en sneller. Koop er één waarbij de kalk onderaan blijft zitten in het waterreservoir en dat je af en toe kunt uitspoelen, zo verspil je geen geld aan nieuwe ontkalkers.

    De moeite waard om eens te proberen, en geef of gooi dan maar al die overbodig spullen weg. Veel succes

    17-06-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst en vooral: een agenda en een balpen
    Eerst en vooral, begin met een PERSOONLIJKE AGENDA !

    Het maakt niet uit of het een goedkope of een dure agenda is maar best één de grootte van een A5 (half blad papier) met een (harde of zachte, leren of plastieken) kaft en waarvan 1 week op 2 bladzijden staat.

    Deze agenda neem je altijd en overal mee naartoe. Hou er dus wel rekening mee dat deze agenda een volledig jaar moet meedraaien, van 1 cm dik naar 5 cm dik zal worden, van cleane versie naar kladversie zal gaan. Hij wordt je beste vriend! Niets belet je om ook een electronische agenda bij te houden, integendeel, maar deze papieren agenda dient ook nog voor zoveel meer dan alleen maar je afspraken te noteren.

    Schuif in de kaft een gewone omslag of plak deze aan de binnenkant van de kaft met de opening naar binnen.

    Waarvoor dient deze agenda?

    1. Natuurlijk dient deze agenda om al je AFSPRAKEN te noteren, de verjaardagen, de activiteiten van je kids, enz. Een goed initiatief is ieder begin van het jaar alle data die je al weet erin te zetten: schoolvakanties, verjaardagen enz. Dit neemt wel een avondje in beslag maar geloof me, het bespaart je veel tijd en zorgen tijdens het jaar. Maak er een gewoonte van om dagelijks 5 minuutjes je agenda door te nemen. Deze week, de week ervoor en de week die komt. Zo vermijd je onaangename verrassingen. Hieronder in punt 4 kom je te lezen waarom je ook de vorige week nog eens moet bekijken.

    2. De agenda dient ook om je binnenkomende en uitgaande POST te sorteren: telkens je jouw brievenbus leegmaakt, smijt je onmiddellijk weg bij het oud papier wat je niet nodig hebt vb. reclameblaadjes waarvoor je geen interesse hebt, streekkranten enz. Alle andere bekijk je en maak je open. Niet bang zijn, ook als het om enveloppen met ruitjes gaat. Post mag je nooit laten liggen, daar komen alleen maar problemen van. En dat wil je nu net vermijden.

    TE BETALEN: Wat betaald moet worden stop je vooraan in je agenda. Zo weet je altijd waar je staat met je nog te betalen facturen. Je hoeft enkel vooraan in agenda te kijken. Deze betalingen kan je uitvoeren op het moment dat jou het beste uitkomt vb. als je loon wordt gestort. Van zodra je een factuur betaald hebt, schrijf je er OK op en de datum van de betaling. Deze komen dan achteraan in de agenda terecht. Wanneer het jou het beste uitkomt (ik persoonlijk doe dit éénmal per week) haal je alles wat achteraan zit eruit om thuis te klasseren. Zonder na te denken wat dit ook weer was, het zat achteraan dus je hoef er niet meer naar te kijken of over na te denken, het mag er gewoon uit.

    TE BEHANDELEN: Wat behandeld moet worden vb. een brief die moet beantwoord worden, aankondigingen van geboortes waarvoor je een cadeau moet kopen enz. stop je allemaal in de agenda in de week van morgen. Ook als je een interessante promotie zag in een reclameblaadje kun je die uitknippen en in je agenda stoppen ook in de week van morgen. Heb je deze week de tijd niet gehad om het te behandelen, neem het dan mee naar de volgende week. Van zodra je wat dan ook behandeld hebt, stop je het achteraan in de agenda. En hier ook weer, wanneer het jou het beste uitkomt haal je alles wat achteraan zit eruit om thuis te klasseren. Zonder na te denken wat dit ook weer was, het zat achteraan dus je hoef er niet meer naar te kijken of over na te denken, het mag er gewoon uit.

    3. UITNODIGINGEN en/of BEVESTIGINGSMAILS voor evenementen worden in de agenda vastgeniet in de week ervan. Jouw agenda heb je altijd bij de hand, dus dan ook de uitnodiging en die heb je meestal nodig want daar staat altijd een adres en een telefoonnummer op van waar je moet zijn, soms ook de routebeschrijving. Misschien heb je ook wel de uitnodiging en/of de bevestigingsmail zelf nodig om binnen te geraken dus geen zoektocht op het allerlaatste moment. Ook heel handig voor verjaardagsfeestjes waar de kids naartoe moeten. Je zal verbaasd zijn hoeveel keer je het wel nodig zal hebben.

    4. TO DO: Wat er ook bij je opkomt dat je niet mag vergeten te doen deze week, krabbel het gewoon in je agenda op vandaag ergens onderaan vb. brood kopen, brief mutualiteit versturen, kid inschrijven voor speepleinwerking, koffiefilters, tandpasta, dokterafspraak maken enz. Waar je ook maar aan denkt, noteer het vlug in je agenda. Telkens je je agenda doorneemt wordt je er opnieuw aan herinnerd. Als je vb. de tandpasta hebt gekocht, je kid hebt ingeschreven, dan kan je deze 2 dingen al doorschrappen. En zie nu ook punt 1 hierboven. Daarom is het ook handig om vorige week nog eens te bekijken want misschien staat daar nog iets dat nog niet werd doorschrapt en dat je dus deze week opnieuw kan noteren. 

    Waarvoor dient de omslag?

    Heel éénvoudig, om alle kleine papiertjes in te stoppen die je krijgt of die je uitknipt omdat het misschien ooit van pas kan komen: een visitekaartje, een handig adresje, telefoonnummer van een loodgieter, bed & breakfast adresje die iemand leuk vond, een op een kladpapiertje gekrabbeld e-mail adres enz. Persoonlijk steek ik hier ook enkele mutualiteitsklevertjes en pasfotootjes in van mijn kids en mezelf want dat is ook zoiets dat je op de meest onverwachte momenten nodig kan hebben.
    Gedaan met zoeken naar dat kladpapiertje, je weet zeker dat het in je agenda zit en die heb je altijd en overal bij dus ook tijdens een gesprek met een vriend(in) op een terrasje en waar hij/zij je vraagt of jij toevallig geen telefoonnummer hebt van een loodgieter...

    Jouw agenda regelt een groot deel van je leven, aangename en ongename dingen maar die moeten nu ook eenmaal gebeuren. Hij regelt je leven om het even waar en wanneer en neemt niet veel plaats in beslag! Je hebt terug de controle over een groot deel van je leven dankzij jouw agenda!!!! Veel succes ermee.




    15-06-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding

    Welkom op deze blog!

    Als alleenstaande full-time werkende mama van 2 kleine kinderen heb ik, de laatste jaren, stap voor stap geleerd - door ervaring, door veel te lezen en door veel te praten met anderen, door diverse TV programma's te bekijken, door interesse voor alternatieve levenswijzes (o.a. Feng Shui) enz. - hoe ik mijn leven kon vereenvoudigen.

    Ik wou het zo goed als mogelijk georganiseerd hebben om het gemakkelijk en overzichtelijk te houden en om toch nog tijd over te hebben voor mijn kinderen en voor mezelf om leuke dingen te doen. 

    Ik denk dat ik het vandaag min of meer voor elkaar heb. Ik heb de kennis toegepast maar vooral aangepast aan mijn levenstijl. Het vraagt dagelijks een kleine inspanning maar ik win er echt wel tijd mee tijdens het week-end.

    Voor sommigen zal dit wel heel extreem lijken, maar als alleenstaande full-time werkende mama zonder financiële hulp die zoveel mogelijk op mezelf moet rekenen, is het wel noodzakelijk een goede en vaste structuur en routine te hebben die houvast (self-control) bieden in eerste instantie voor de kinderen en in tweede instantie voor mezelf. Het helpt ook dat je je psychologisch aan iets kunt vastklampen waardoor je de weg niet kwijtraakt in emotionele mindere momenten.

    Deze manier van leven wil ik doorgeven. Het is zeker niet mijn bedoeling deze tips op te leggen om ze letterlijk en figuurlijk toe te passen. Maar al is er maar één tipje die ook bij jou een belletje doet rinkelen en je ideeën heeft om jouw leven te vergemakkelijken, dan is deze blog de moeite waard geweest.

    Ik hoop dat ik hiermee anderen kan helpen. Ik zal dit dan ook stap voor stap proberen te doen. Maar wat ik aan bod wil laten komen gaat over kinderen, huishouden, werk, persoonlijke administratie enz. Aarzel vooral niet om vragen te stellen of om zelf tips te geven of een beoordeling na te laten.

    Bedankt voor het lezen en veel succes

    15-06-2010 om 00:00 geschreven door Isabelle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)

    Archief per week
  • 03/01-09/01 2011
  • 18/10-24/10 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 14/06-20/06 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs