Ik ben
Trinet, 42 jaar en in de gelukkige omstandigheden dat ik mijn huis deel
met mijn echtgenoot Leendert en onze drie dochters. Hannah is 18 jaar. Mirthe 15 jaar. Jasmijne 9 jaar. Ik was vroeger verpleegkundige en tegenwoordig fulltime moeder en ook nog gastouder voor drie jongetjes.
verbouwen is leuk
als alles goed gaat
18-10-2007
saus in de magnetron!
Niet zelf bedacht maar wel zelf gehoord op de radio. En het werkt echt ! Dé oplossing voor het maken van een roux. In een pan duurt het best lang en heb je al de komende calorieën er al weer afgeroerd voor de soep of saus klaar is.
Dus let op : De hoeveelheden zijn (voor 150 ml saus) : 10 gram boter 10 gram meel 120 ml vocht
1 Je smelt boter (harde of uit een fles) in een maatbeker in de magnetron. (10-20 seconden) 2 Je roert er een evengrote hoeveelheid meel doorheen. 3 Je giet er koud water, melk, bouillon (of wat voor saus/soep het ook maar moet worden) bij. Niet roeren ! 4 Zet het weer in de magnetron tot het kookt (ongeveer 1 min per 100 ml.) 4 Als het kookt even met een garde roeren (paar seconden), even laten staan en klaar ! 5 Op smaak maken met peper, zout, kruiden, kaas, groenten enz... 6 In dit geval over gevulde pannenkoeken met wat kaas en dan even grillen.
Variaties : - met wat geraspte kaas er door over de groenten en dan 5 min onder de grill. - 3 dubbele hoeveelheid en dan met 1 l bouillon voor een gebonden soep (met champignons, broccoli, asperges, bloemkool...) - door de andijvie/spinazie voor de a la crème versie.
Reacties op bericht (2)
05-11-2007
goeie actie!
Ik heb ´m nog niet geprobeerd, maar hij komt geloofwaardig over! Heb je nog meer kooktips?
05-11-2007 om 12:04
geschreven door Corine
18-10-2007
kook-log?
hia! ga je nu je eigen recepten-weblog starten? verbouw-thema moet nu toch een keertje afgerond gaan worden!!!
18-10-2007 om 21:49
geschreven door griet
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek