Vanaf vandaag leren jullie over ons land. Waar ligt het? Wie is er de baas? Hoe is het opgedeeld? Waarvoor staat ons landje bekend?
Jullie juf gaat jullie een heleboel leren, maar jullie gaan ook leren van elkaar. Jullie gaan in groep op zoek naar informatie over 2 provincies. Wat je precies moet vertellen vind je in je bundel van WO. Op 26 februari komen jullie dan met jullie groepje lesgeven aan de rest van de klas over deze 2 provincies. Tijdens contract en hoekenwerk mogen jullie aan deze taak werken. Informatie opzoeken kan op deze site: http://www.8-12.info.
Zorg ervoor dat je de rollen goed verdeeld. Wie zoekt wat? Wie vertelt wat? Wie brengt wat mee? Wanneer is het jouw beurt om iets te vertellen of te tonen?
Onthoud goed: het is een groepswerk! Iedereen kan iets, niemand kan alles! Niemand is klaar voor iedereen klaar is! conclusie: help elkaar! Leer van elkaar.
Veel succes!
01-02-2016 om 00:00
geschreven door juf Carine en juf Evy
Hopelijk overkomt het jou niet, maar deze maand gaan we leren over ziek zijn. Deze week hadden we het over ons lichaam. Wat maakt het ziek? Hoe kunnen we het beschermen? Welke lichaamsreacties ondervinden we zoal? Hoe kunnen we ons lichaam beschermen tegen allerlei ziektes?
Op vrijdag 15 januari testen we wat we daarover hebben onthouden.
Om jullie te helpen studeren heb ik hier een document dat jullie kan helpen.
Veel succes ermee!
De volgende weken zullen we het dan nog hebben over de dokter, geneesmiddelen en het ziekenhuis.
Op 15 november was het dag van de dynastie. Het is dus de ideale periode om over ons koningshuis te leren. "Wie is onze koning? Is dat altijd zo geweest?" zijn vragen die ons bezighouden tijdens dit thema. Op de site van ketnet kan je meer te weten komen over ons koningshuis. Je kan er ook leuke spelletjes spelen over ons koningshuis.
Je vindt in dit bericht ook enkele presentaties die we tijdens de les bekeken hebben.
Vrijdag is het toets van alle bewerkingen tot 1000! (+, -, x en :) Zowel cijferen als hoofdrekenen!
Op Bingel vind je een heleboel oefeningen die je met een kladblad erbij kan oplossen, zowel cijferend als uit het hoofd, door tussenstappen te schrijven.
Ik kijk ook of jullie rekentaal goed begrijpen. Als we geen gepaste oefening vinden op Bingel, dan maakt onze juf ze zelf!
Je kan deze oefening in bijlage thuis ook downloaden om nog eens extra in te oefenen.
Vul je antwoorden in de witte kolom in. Lees eerst goed wat er staat!