Van Assche - Veloloft CT
WIELERSEIZOEN 2020
Foto
ASPIRANTEN 14 jaar

Ruben Eeckhout
Yentl Van Handenhove

NIEUWELINGEN

Thomas Willems

JUNIOREN

Senne Bloem
Sander Eeckhout

BELOFTEN
Bert Van Cleemput

DAMES JUNIOREN

Karo Aerts
Katrijn De Clercq
Ruth Decuypere
Maëlle Michotte
Nora Tveit
Jolien Van Coninckxloey

DAMES U23

Juliet Eickhof
Esmée Gielkens
Erin Hoefkens
Pam Schutten
Nele Van Assche
Inhoud blog
 • Wij verhuizen (21 juni 2020)
 • Oosterzele 14 juni groepstraining
 • Oosterzele 14 april
 • Outryve 8 maart
 • Brussel-Opwijk 1 maart
  21-06-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij verhuizen (21 juni 2020)
  Het is midderzomernacht, de zomerwende en voor ons de wende van de nieuwssite. Wie voortaan de meest recente update over de wielerploeg wil vinden kan terecht op https://www.vanassche-vahatrans.be/blog, dat is een pagina op de site van onze hoofdsponsor Van Assche Recycling - Vahatrans. Allen daarheen!!!!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-06-2020, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  15-06-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterzele 14 juni groepstraining
  EINDELIJK, zo dachten onze dames en de ploegleiding erover toen ze gisteren voor het eerst sinds de coronastop op groepstraining konden vertrekken. Nora zit nog in Noorwegen en meerdere dames beloften waren verhinderd door examens deze week, maar toch een mooie groep die samen met Jonas op hun tweewieler stapten. Een aantal vaders vierden vaderdag door of mee te fietsen of mee te rijden in de volgwagen. O.a. Paterberg en Oude Kwaremont stonden op het menu. Op Nokereberg was er even gezelschap van iemand in een outfit van Lotto-Soudal, maar dat prikkelde onze dames, wie weet zien we deze man volgend jaar ook niet in de kleuren van Van Assche - Veloloft?
  Zowat 100 km werden afgewerkt en de ploegleiders waren tevreden over wat ze zagen. Onze dames onderhielden de conditie tijdens deze moeilijke maanden en staan klaar om over enkele weken van start te gaan in de oefenwedstrijden. Nu maar hopen dat er geen tweede golf komt van het coronavirus en zij toch nog enkele maanden de tijd krijgen om hun kunnen te tonen.  

  Dank aan fotograaf van dienst Wouter om e.e.a. digitaal vast te leggen.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  15-06-2020, 10:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  14-04-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterzele 14 april

  Geïnspireerd door Jolien D’hoore trok Katrijn er vandaag op uit om enkele dorpsgenoten in deze corona-tijden hun boodschappen aan huis te leveren. De bestellingen werden afgehaald bij Slagerij Günther en Wendy, een wielerfanaat in hart en nieren, tevens supporter en wedstrijdorganisator van de dameswedstrijd in Scheldewindeke. Alles mooi achterop in de fietskar waarin ze zelf haar eerste fietsavonturen beleefde zowat 18 jaar terug. Na een ritje van 15 km was alles op bestemming en intussen waren de sponsors nog even getoond in eigen gemeente. Morgen tweede etappe in de Ronde van Oosterzele !!!
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  14-04-2020, 16:43 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  10-03-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Outryve 8 maart

  In Outryve staan niet minder dan 137 rensters aan de start voor wedstrijd van Dames Elite, gedreven door de Coronaproblemen daaronder ook tal van profs zoals een Jolien D'hoore en zelfs enkele profploegen zoals Sunweb en CCC. Daartussen Esmée in onze blauw-gele outfit.
  Esmée houdt ervan achteraan in de luwte te starten, maar dit breekt haar zuur op want reeds in de eerste ronde is er een valpartij en moet ze samen met nog tal van anderen voet aan de grond zetten. CCC en Sunweb draaien daarop de gashendel open en van terugkeren is geen sprake. De achterblijvers raken versnippert en worden één na één uit de wedstrijd genomen. Dat is ook het lot van Esmée voor wie de wedstrijd er na 3 ronden op zit. Net als 55 anderen, waarbij toch enkele gekende namen, krijgt ze een DNF in de uitslag.
  Jammer maar helaas, er komen nog kansen genoeg dit seizoen. Dank aan de trouwe supporters die net als de rensters het hondenweer trotseerden om op post te zijn.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-03-2020, 11:53 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  02-03-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel-Opwijk 1 maart

  Ook voor de dames Elite is het wegseizoen op gang geschoten. Esmée was er helemaal klaar voor en trok naar Brussel om deel te nemen aan Brussel-Opwijk. Een openingswedstrijd over 80km met 110 dames aan de start. Een ideaal als voorgerecht voor wat nog moet komen.
  Naar aloude gewoonte start Esmée liefst achteraan, wat gezien de strakke zijwind richting Opwijk een risico inhoudt bij waaiervorming. Maar onze dame is sterk genoeg en komt mooi met het peloton in Opwijk aan waar nog 5 plaatselijke ronden moeten gereden worden. Opwijk binnenrijden is voor een vijftal meteen het sein om ten aanval te trekken, voor 2 onder hen gaat het te snel, maar zij worden vooraan afgelost door Sabrina Stultiens en Femke Verstichelen die de oversteek maken vanuit het peloton.
  Enkele ploegen met vrouwkracht in de kopgroep stoppen handig af in het peloton en zo blijven de vluchters buiten schot. In het peloton gaat de achterdeur open en moeten er systematisch dames uit het wiel, maar Esmée geeft geen krimp, zij houdt mooi stand en komt nooit in de gevarenzone.
  Het peloton komt toch stilaan dichter bij de vluchters waarop in de finale vooraan nog 2 dames wegrijden van hun 3 kompanen. Dat drietal kan maar 15" boni meer houden op het peloton dat finaal moet sprinten voor de 6de plaats. Esmée herkent Femke Gerritse, net als zij eerstejaars belofte en die liet vorig jaar een sterk staaltje zien in de Healthy Ageing Tour. Esmée zet zich dus in het wiel van deze Nederlandse in de overtuiging dat ze zo mee naar voor kan schuiven om mee te strijden voor een mooie plaats, maar dat blijkt een misrekening want Gerritse houdt de benen stil. Esmée beseft dit te laat maar probeert dan toch nog een inhaalbeweging die haar uiteindelijk laat stranden op de 46ste plaats. Toch mooi om het seizoen te starten als je weet dat de wedstrijd is geëindigd met 76 van de 110 starters.
  Proficiat en op naar de volgende wedstrijden.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  02-03-2020, 20:43 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  11-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anadia 7-9 februari

  Esmée werd opgenomen in de nationale selectie om deel te nemen aan de internationale pistemeeting in Anadia, Portugal waar deze zomer ook het Europees kampioenschap voor junioren en U23 wordt georganiseerd. Zij was de enige dame belofte in de ploeg, de andere was juniore Sara Maes. Het betreft een UCI CL1 wedstrijd. Oorspronkelijk bedoeld met 2 damescategorieën nl. een wedstrijd voor Elite en een wedstrijd voor U23 maar gezien het lage aantal inschrijvingen bij de elites worden deze wedstrijden aangevuld met de aanwezige U23 en worden zij ook voor het omnium op zaterdag samen de piste opgestuurd. Als er dan kleppers als wereldkampioene Kirsten Wild en een Daria Pikulik, Maria Martins en andere toppers dan weet je als jonge renster dat het zwaar wordt maar ook leerrijk.

  Op vrijdag wordt er gestart met een scratch U23, hoewel er 15 dames zijn ingeschreven komen 3 lokale Portugese rensters niet opdagen. Het tempo ligt vrij hoog en Esmée heeft vooral in het begin wat aanpassingsproblemen waardoor ze de groep moet laten gaan, ze doet haar best maar moet finaal vrede nemen met de 12de plaats.

  Ook op het vrijdagmenu staat een puntenkoers over 80 ronden bij de Elite, nu met 15 aan de start. De U23/juniores hebben reeds een scratch in de benen terwijl de Elites "fris" aan de start komen. Maar Kirsten Wild is nog niet van de partij en dus valt alles nog relatief mee. Esmée had de scratch duidelijk nodig om op te warmen want deze puntenkoers verloopt beter. Zij kan mooi in de nulronde blijven, maar moet wel passen wanneer enkele toppers een winstronde nemen. Telkens wanneer ze even achterop raakt bundelt ze de krachten met Sara Maes en zo slagen ze er keer op keer in om terug te keren naar het peloton. Punten nemen in de sprints zit er wel niet in Esmée eindigt 13de  maar is opnieuw een pak ervaring rijker, bij de elite en U23 gaat het er een pak harder aan toe dan bij de juniores.

  Op zaterdag staat het omnium bij de elite/U23 op het menu en is Kirsten Wild wel van de partij, zij is met de Nederlandse ploeg in de streek op voorbereidingsstage richting WK eind deze maand in Berlijn. Het peloton bestaat nu uit 18 rensters.

  In de scratch wordt er steeds aan een hoog tempo gereden en Esmée kan goed mee tot op 3 ronden van het einde een meisje voor haar een gat laat vallen. Net dan zet Kirsten Wild haar sprint in en kan je het als U23 wel schudden om nog aansluiting te maken bij het peloton. Esmée wordt als 16de afgevlagd.

  In de temporonden gaan de Nederlandse Teeseling en de Poolse Pawlowska er dadelijk vandoor, zij verdelen de eerste 5 punten onder mekaar en nemen daarbij een bonusronde. Daarna rijdt Kirsten Wild weg, zij neemt tactisch 12 punten op een rij terwijl in het peloton het tempo laag blijft. Eens de wereldkampioene haar winstronde genomen heeft gaat de snelheid met een ruk omhoog. Er zijn dan maar 9 punten meer te verdelen en de strijd laait op. Vooral de Poolse dames oogsten nog punten, de rest moet rekenen op de eindsprint. Op het einde zitten de toppers met voldoende punten achteraan de groep op veilig te spelen. Ook Esmée waant zich veilig maar dan breekt de groep in twee, zit Esmée in het 2de deel en komt zo pas als 13de over de streep, weliswaar nog net voor Kirsten Wild, maar dit levert haar slechts de 17de plaats op in de temporonden, waardoor het puntentotaal niet echt aandikt. Halfweg staat ze met 18 eenheden op de 17de plaats, maar er is nog veel mogelijk want in de avondsessie staan nog de afvalling en de puntenkoers op het programma.

  Afvalling is niet echt Esmée haar geliefkoosde nummer, maar dit keer heeft ze wel tegenslag en moet er als eerste uit, dit had beter gekund en kost haar jammer genoeg nog een plaatsje in de tussenstand.

  In de afsluitende puntenkoers over 80 ronden ligt het tempo opnieuw hoog. Esmée kan tot halfweg goed mee, maar dan maakt ze een technisch foutje en moet de rol lossen en dat is fataal met dit deelnemersveld. Naar het einde toe gebeurt dit nogmaals en zo krijgt ze 2 verliesronden aan de figuurlijke koersbroek. Zij is niet de enige in dat geval, maar dat is voor haar geen troost, zij moet vrede nemen met de 18de plaats in het omnium. Niet direct de plaats waar ze op had gerekend, maar daar staat gelukkig wel een heel pak internationale ervaring tegenover.

  Op de slotdag staat er nog een scratch bij de elites/U23 en de puntenkoers bij de U23 op het programma. Zoals reeds aangehaald rijden de U23 zo op het ganse WE wel 2 wedstrijden meer dan de elites omdat zij telkens het elite-peloton moeten aanvullen. De organisatie wilde geen eerstejaars junioren toelaten in het U23-peloton, maar had dit waarschijnlijk beter wel gedaan. Alleen reeds de Belgische ploeg was zo met minstens 2 rensters extra naar Portugal afgezakt.

  In de scratch wordt tot halfweg aan een gewoon tempo gereden. Als daarna de snelheid omhoog gaat breekt de groep in stukken omdat de renster voor Esmée een gat laat vallen. Esmée ziet het net te laat en komt te kort om dat gat terug dicht te rijden naar het peloton dat uiteraard niet wacht. Zo raakt ze met enkele rensters achterop, Esmée moet het na haar inspanningen in de achtervolging ontgelden in de sprint met deze dames en eindigt als 15de.

  De puntenkoers over 80 ronden, de derde op 3 dagen, is het dessert van het tornooi en wordt voor Esmée haar beste wedstrijd van het weekend. Ze rijdt de hele tijd goed mee in het peloton maar kan jammer genoeg geen punten pakken in de sprints en wordt 10de.

  Een geweldige ervaring rijker en een motivatie om verder te trainen en kracht te winnen om in de toekomst op dit niveau mee te spelen. 

  Dank aan Nadine voor het verslag en de foto's.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-02-2020, 11:36 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  01-02-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 1 februari

  Vandaag staat de laatste pistemeeting van het Gentse winterseizoen geprogrammeerd met op het menu voor de dames jeugd het BK individuele achtervolging en het BK Madison. In dat laatste hebben wij dit jaar geen enkele renster aan de start, Katrijn viel zonder partner én moet tijdig weg, van onze andere rensters heeft zich voorlopig nog niemand gewaagd aan deze discipline. In de achtervolging zijn zowel Katrijn als Jolien van de partij om onze kleuren te verdedigen. Zij moeten het opnemen tegen 5 andere starters.
  Jolien moet in de kwalificatie met Sara Maes de baan op. Jolien start goed, door een haperend scorebord missen wij de eerste rondetijd, maar na 500m komt ze door in een mooie 41,291, dat is een fractie trager dan Sara en zo gaat het ronden lang, halfweg klokt onze dame 1m18,907, dat is op 4/10 van Sara en alles is zo nog mogelijk. Maar in de volgende ronden is de studente van de Topsportschool elke ronde net iets sneller dan Jolien en het verschil wordt groter, zij eindigt wel in een mooie 2m36,770 wat onder de selectienorm van 2m38 is voor de nationale juniorenploeg. Het is op dat moment ook ruim de tweede tijd, 10 sec sneller dan de volgende en daardoor is Jolien meteen ook zeker om later op de middag nog eens te rijden in op zijn minst de strijd voor het brons.
  In de laatste kwalificatiereeks komt Katrijn uit tegen Marith Vanhove. Hier is het uitkijken ten eerste naar hoe goed de jet lag van Canada reeds verteerd is en ten tweede hoe sterk Marith rijdt. De wedstrijd start met een technisch defect bij Marith en de jury beslist af te schieten en beide dames te laten herstarten. Wat later dan tweede start en Katrijn opent met 13,705 na 125m sterker dan ooit tevoren en moet slecht 3/10 toegeven aan Marith, na 250m is dat nog zo, maar daarna loopt het verschil verder op. Katrijn komt halfweg door in 1m16,462 en ligt dan reeds meer dan 2 sec achter, in de laatste ronden zakt de snelheid nog verder maar met 2m31,524 zet ze toch nog de tweede tijd neer en krijgt zo in de finale een herkansing tegen Marith die met 2m27,949 in de buurt van het Belgisch record komt.
  Zowel de strijd om brons als deze om goud zijn aldus heruitgaven van de laatste reeksen van de kwalificaties. Jolien neemt het opnieuw op tegen Sara en start sterk, met 14,002 na 125m neemt ze dadelijk de leiding en met 23,076 na 250m ligt ze nog steeds 1/100 voor. Dan neemt Sara het commando over maar halfweg bij 1m19,135 ligt Jolien nog op minder dan een seconde van Sara en dus blijft het spannend, maar net als in de kwalificaties kan Sara haar snelheid iets beter aanhouden in de laatste ronden. Jolien klokt af na 2m38,267, een zeer mooie tijd als eerstejaars, 4,5 sec scheiden haar van het brons. Maar zij mag zeker tevreden zijn met haar prestatie.
  Katrijn zet in de finale nog eens alles op alles, zij opent in 13,860, dat is 0,155 trager dan in de kwalificatie terwijl Marith met 12,712 een halve seconde sneller start. Katrijn begint vanaf de derde ronde betere rondetijden te klokken en is halfweg met 1m15,876 zelfs 6/10 sneller dan enkele uren voordien, maar Marith rijdt een kopie van haar kwalificatie en is op dat moment 1,4 sec sneller dan Katrijn. Katrijn stoomt nu wel mooi door om te eindigen in 2m29,726 een persoonlijk record en best een hele goede tijd, maar Marith gaat nu helemaal door tot het einde en zet met 2m26,896 een nieuw Belgisch record dames junioren op de tabellen en kroont zich zo tot de terechte kampioene. Katrijn heeft er een zilveren medaille bij en zorgt terug voor vertegenwoordiging op het podium. Zij had gehoopt op een betere tijd, maar dat zat er gezien de omstandigheden niet echt in. Jolien heeft met de vierde plaats wat ze in Frankrijk "la medaille au chocolat" noemen, een ondankbare plaats, maar zij kan er mee leven gezien ze haar eigen besttijd significant verbeterde, de norm haalde voor de selectie én enkel de studenten van de Topsportschool voor zich moest dulden.
  Dank aan alle aanwezige supporters voor de steun. Het worden nu enkele wedstrijdvrije weken, onze pistiers gaan in rust en eind februari trekken onze dames junioren en U23 op stage naar Calpe om daarna het wegseizoen aan te vatten. Voor Katrijn ziet het programma er de komende weken nog licht anders uit want enkele uren na dit BK zit zij reeds op het vliegtuig richting Mallorca om met de nationale ploeg op stage te gaan ter voorbereiding van het WK piste voor elite eind februari. Of zij met deze dames naar Berlijn trekt voor dat WK of de ploeg vervoegt in Calpe is nu nog koffiedik kijken, maar wie deze blog volgt zal het binnenkort weten.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  01-02-2020, 21:13 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  26-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent 25 januari

  AVS-finale, dat is ook meteen bijna het einde van de pistewinter in Gent. Voor ons team Jolien en Julie aan de slag. Jolien staat bij de junioren tweede in de tussenstand van de AVS-RTV-cup, op 7 punten van Sara Maes die aan de leiding staat en slechts 3 punten voor Marith Vanhove, het gaat dus om de knikkers tussen deze 3. Podium is voor hen zeker, de volgorde wordt in de finale vastgelegd. Bij de nieuwelingen is er minder spanning. Julie staat derde met 123 punten, dat zijn er 25 meer dan Dewy Van Gysel. Boven haar staan Margot Rottiers en Laura Puype op een niet te overbruggen afstand. Het podium ligt m.a.w. vast in deze categorie. Er zijn slechts 11 dames aan de start, te weten 5 nieuwelingen en 6 junioren.
  Zoals steeds wordt er gestart met een scratch ver 20 ronden. De dames hebben er zin en een kwartet splitst zich af, naast de top-3 van de junioren ook de Nederlandse nieuwelinge Babette Van der Wolf. Deze vier nemen een winstronde en dat betekent dat de winst bij de nieuwelingen vast ligt en dat er bij de junioren moet gesprint worden. Julie houdt mooi aansluiting in het peloton. Vier ronden voor de finish komt Sara Maes ten val waardoor ze niet kan meesprinten, maar gezien ze mee een winstronde nam en de valpartij binnen de laatste 5 ronden gebeurt, geniet ze van de neutralisatie en blijft derde. Jolien wordt tweede bij de junioren, Julie gaat de eindsprint om de tweede plaats aan maar Dewy van Gijsel is haar te vlug af.
  Tweede onderdeel wordt gevormd door de temporonden, 20x de piste rond en de laatste 16 ronden wordt er gesprint. Jolien kan hier een hand uitsteken naar de eindzege indien ze een mooie solo kan afwerken, dat probeert ze ook na de tweede sprint, maar ze krijgt geen vrijgeleide, ze wint wel de derde sprint maar wordt nog voor de vierde teruggegrepen. Door de twaalfde en vooral de laatste sprint op haar naam te zetten verovert ze op de valreep nog de tweede plaats in de temporonden. 
  Bij de nieuwelingen worden zowat alle sprints gewonnen door Babette en Julie kan via de eindsprint nog de derde plaats veroveren.
  Tenslotte is er de puntenkoers over 40 ronden, deze is dubbel belangrijk, enerzijds voor de winst in de meeting waar de behaalde punten worden geteld bij het puntentotaal behaald in de scratch en temporonden, anderzijds omdat deze als afzonderlijk onderdeel nog punten oplevert voor het AVS-klassement en bij de junioren is dat nog cruciaal. In de tussenstand van de cup staat Sara op 220 punten, Marith volgt op 118 en Jolien op 117. Ze kunnen dus alle drie nog de eindwinst grijpen, voor Jolien is dat enkel mogelijk als ze de puntenkoers wint en Sara hoogstens derde wordt.
  De start is rustig, maar dan wordt al snel de kat de bel aangebonden, Babette rijdt weg met de top-3 junioren, Ines VdP en Babette. In de eerste sprint wordt Jolien derde, Julie doet haar dit na bij de nieuwelingen. Tien ronden verder hetzelfde scenario, wanneer even later de vluchters het peloton inhalen stokt het tempo even maar voor Jolien haar kans kan grijpen is de snelheid weer de hoogte in en wordt een nieuwe vlucht gestart, nu een kwartet, het zijn de zelfde als in de eerste vlucht maar dan zonder Ines. In de aanloop naar de derde sprint valt Babette aan uit de rug van Jolien, maar Sara en Marith dichten het gat snel. In deze sprint zijn zowel Jolien als Julie voor de derde keer derde in hun leeftijdsgroep. Het kwartet neemt een tweede bonusronde. Marith vertrekt dan nog voor een solo, Sara viseert het wiel van Jolien want deze is de enige die haar nog kan bedreigen voor de eindwinst in de cup, de dagwinst is dan reeds voor Marith. In de laatste sprint wordt Julie terug derde en Jolien wordt nu vierde.
  In de eindstand van de AVS-RTV cup zijn onze beide dames zo beiden derde en mogen het podium op. Mooi meegenomen alweer, de sponsors zijn terug zichtbaar. Proficiat aan beide dames en dank aan Nathalie voor de podiumfoto’s.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  26-01-2020, 18:43 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  24-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milton 23 januari

  De ploegenachtervolging op de Wereldbeker in Milton is voor de Belgische damesploeg belangrijk richting Tokyo. Door de kwetsuur van Annelies Dom is de ploeg gehavend. Katrijn wordt in de kwalificatie opgesteld in de ploeg. De luchtdruk is 1.024 hPa, dat is eerder hoog en niet ideaal voor sterke tijden. Maar het zijn de plaatsen die belangrijk zijn, de drie beste plaatsen tellen voor de Olympische ranking en momenteel is de minste een zesde plaats, doel is deze nog te verbeteren om zo de huidige plaats binnen de top-8 te behouden. 
  Ierland start als eerst en finisht na 4:26,405, meteen de eerste richttijd. 
  België is als tweede aan de beurt, starter is Jolien D'hoore, dan Katrijn gevolgd door Lotte Kopecky en Shari Bossuyt. Na 1km hebben ze 0,9 seconde voorsprong op de Ieren, maar na 2 km is dat teniet gedaan. Finaal eindigt de Belgische ploeg in 4:28,080, dat is 1,675 sec trager dan de Ieren of gemiddeld zowat 0,1sec per ronde. Het is dan afwachten waar ze finaal zullen eindigen. 
  Derde team is Korea, een team waarmee België nog in balans ligt voor de tickets naar Tokyo. Zij zeten aan ieder tussenpunt een mindere tijd neer dan onze dames en eindigen in 4:40,025, dat is bijna 12sec trager dan ons kwartet.
  Vierde team is Frankrijk, de ploeg die net na de Belgen staat in de Olympische ranking, zij openen sterk en zijn nadien op elke tussentijd beter dan de vorige teams en eindigen in 4:24,812 en komen daarmee voorlopig aan de leiding, zij rijden 3,268 sec sneller dan onze blauwbloezen dat is zowat 0,2 sec per ronde.
  Dan is het tijd voor de twee topfavorieten. Eerst de USA, de enige ploeg die opent in minder dan 1:10 en een eindtijd van 4:21,472 op de tabellen zet, mooi maar in absolute tijd zeker ook niet denderend, meer dan 11sec boven het wereldrecord. Canada doet het als thuisland nog net iets trager in 4:23,252, maar dat is voldoende voor de tweede plaats.
  Laatste in de reeks is Duitsland, zij openen net iets trager dan België en doen het verder ook minder om finaal te eindigen in 4:31,468.
  Eindresultaat is dus dat de Belgische dames met juniore Katrijn de vijfde tijd hebben neergezet. Hopelijk kunnen ze dat morgen in de eerste ronde bevestigen dan verbeteren ze hun puntentotaal. Dus morgen rond 16u30 Belgische tijd wordt het alles geven om minstens die vijfde plaats vast te houden. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  24-01-2020, 01:31 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  20-01-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apeldoorn 19 januari

  Door het vertrek van Katrijn is op zondag Jolien onze laatste vertegenwoordigster op de meeting in Apeldoorn. Voor haar staan nog 2 nummers op het programma: een individuele achtervolging en een tempokoers.
  Zij start in de achtervolging goed en opent in 14,10s na 125m en 23,11s na de eerste ronde. Zij rijdt dan enkele ronden aan ong. 18,5s maar kan deze hoge snelheid niet aanhouden, de tweede helft rijdt ze ong. 20s per ronde om finaal te finishen na 2m41,355s, wat recht geeft op een 23ste plaats binnen dit internationale gezelschap. 
  In de temporonden neemt een Britse de eerste 2 sprints voor haar rekening waarna Zoë Backstedt met de sterke Nederlandse Daniek Hengeveld er van door gaan, zij nemen zodoende alle punten voor hun rekening en sluiten pas aan in de laatste ronde, waardoor er voor Jolien geen kans meer is om onderweg iets te sprokkelen, zij moet zich plaatsen via de eindsprint waarin ze 12de wordt, wat recht geeft op de 14de plaats op 22 deelneemsters.
  Jolien heeft een WE met een vat vol nieuwe en zeer leerrijke ervaringen achter de rug welke haar naar de toekomst toe nog goed van pas zullen komen, wie weet reeds volgende zaterdag tijdens de finale van de AVS-RTV-cup.
  Dank aan Nathalie voor de vele foto’s en de supporters die de dames vooruit schreeuwden.


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  20-01-2020, 00:00 geschreven door ploegleiding  
  Reacties (0)
  Begeleiding

  Serge Van Assche

  Jonas Van Hecke

  Bert Van Assche

  Ronny Broodcoren

  Benny De Vijlder
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Mijn favorieten
 • RIO
 • Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs