Dit recept is erg makkelijk, maar toch zeer lekker. het beslag kan zowel als taartkorst als voor koekjes gebruikt worden. Uit dit recept zal u ongeveer 50 koekjes halen of 1 taart. Vrij van: lactose, tarwe, soja, rijst, maïs, eiwit en geraffineerde suiker.
Ingrediënten: - 1,5 cup speltbloem - 2 soeplepels kokossuiker - 1/4 theelepel zout - 1/3 cup kokosolie (gesmolten) - 1/3 cup water - 1 potje vanille extract
Maken: - Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. - Meng tot het een homogene massa wordt. - Rol het deeg uit ( ongeveer 3mm. dikte). - Leg het deeg in een taartvorm of steek er vormpjes uit voor koekjes te maken. - Bak in een voorverwarmde oven van 175°C. - Bak voor 25 minuten (zowel de koekjes als de taartvorm). - Laat afkoelen. - Vul de taartvorm met het gewenste mengsel.
Hieronder in de bijlage vindt u een afbeelding van de koekjes. Ik wens u alvast veel bakplezier.
Beste lezer, Op dit blog zal u lekkere recepten vinden voor personen met een intolerantie. Bent u intolerant aan bepaalde voedingsmiddelen of bent u gewoon op zoek naar gezonde dessertjes, dan is dit blog zeker iets voor u. Veel leesplezier.