Pel de banaan en snij hem overlangs door. Schep 3 bolletjes vanille ijs in een ijscoupe en schik de banaanhelften langs elke kant. Giet er wat warme chocoladesaus over. Eventueel afwerken met een toefje slagroom.
Voor het chocoladesaus :
Ingredienten
Voor 4 Personen:
- 15 cl melk - 1 reep pure chocolade - 6 suikerklontjes - wat boter
Bereidingswijze
Doe de melk, de chocolade en de suiker in een pannetje en warm het geheel zachtjes op onder voortdurend roeren. Niet te warm zodat de melk niet gaat koken. Doe dit tot dat alle chocolade mooi is gesmolten en je een egale saus krijgt. Voeg wat boter toe voor een romerige saus. Warm opdienen op bv ijs, witte rijstpap,...
Elke maanda (of bijna want ik ga ook naar school) is het de kookdag . Vandaag gaan we Chocoladefondue koken !
Chocoladefondue
moeilijkheid : moeilijk 4 personen
voorbereindingstijd: 20 min
kooktijd : 3 min
Elke disgenoot pikt een stukje fruit of brood aan een fonduevorkje en dompelt deze in de warme chocolade.
Ingrediënten :
bananen, in schijfjes: 2
sap van 1/2 citroen:
physalis: 12
aardbeien: 12
sneden brioche, in blokjes: 4
halfvolle melk : 2 eetlepels
kaneelpoeder: 1 mespunt
Pink Lady appels, in partjes: 2
kiwis, in schijfjes: 2
mandarijnen, in partjes: 3
enkele gedroogde abrikozen, dadels, vijgen, pruimen
pure chocolade in stukken: 150gram
room : 5 centiliters
boter in blokjes: 2 eetlepels
zakje vanillesuiker : 1
1 >
Besprenkel in een kom de bananen en de appels met het citroensap. Schik alle vruchten op een schaal. Schik het gedroogde fruit en de brioche op een andere schaal.
2 >
Smelt de chocolade met de melk en de room in de microgolfoven. Meng met een garde. Voeg de boter, de kaneel en de vanillesuiker toe. Breng over in een fonduepan.
3 >
Zet de fonduepan op een brander met het fruit en de brioche.
Probeer het maar te koken.Als je het gekookt hebt , zeg het maar als je het lekker of niet lekker vindt .