Elke maanda (of bijna want ik ga ook naar school) is het de kookdag . Vandaag gaan we Chocoladefondue koken !
Chocoladefondue
moeilijkheid : moeilijk 4 personen
voorbereindingstijd: 20 min
kooktijd : 3 min
Elke disgenoot pikt een stukje fruit of brood aan een fonduevorkje en dompelt deze in de warme chocolade.
Ingrediënten :
bananen, in schijfjes: 2
sap van 1/2 citroen:
physalis: 12
aardbeien: 12
sneden brioche, in blokjes: 4
halfvolle melk : 2 eetlepels
kaneelpoeder: 1 mespunt
Pink Lady appels, in partjes: 2
kiwis, in schijfjes: 2
mandarijnen, in partjes: 3
enkele gedroogde abrikozen, dadels, vijgen, pruimen
pure chocolade in stukken: 150gram
room : 5 centiliters
boter in blokjes: 2 eetlepels
zakje vanillesuiker : 1
1 >
Besprenkel in een kom de bananen en de appels met het citroensap. Schik alle vruchten op een schaal. Schik het gedroogde fruit en de brioche op een andere schaal.
2 >
Smelt de chocolade met de melk en de room in de microgolfoven. Meng met een garde. Voeg de boter, de kaneel en de vanillesuiker toe. Breng over in een fonduepan.
3 >
Zet de fonduepan op een brander met het fruit en de brioche.
Probeer het maar te koken.Als je het gekookt hebt , zeg het maar als je het lekker of niet lekker vindt .