Belgische Kust: Vakantie dichtbij huis
Inhoud blog
 • Vakantie aan de kust
 • Geniet van het vuurwerkfestival in Knokke en Blankenberge
 • De beste 4 sterren hotels in Oostende en Blankenberge
 • 2de foto van de kust
 • foto van de kust
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  tlissewegenartje
  www.bloggen.be/tlissew
  Lekker weg dichtbij huis? De belgische kust heeft heel wat te bieden
  21-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie aan de kust

  Vakantie aan de Belgische Kust: Geniet er ten volle van

  Begin de zomer in Koksijde

  Eenmaal het zonnetje begint te schijnen, is een weekendje weg naar de Belgische Kust één van de meest relaxerende ideeën die je als mens kan hebben. Elke zomer heeft de befaamde belgische kust weer wat in petto. Gaande van een rijke cultuur tot 'full scale' entertainment. Elk van de badsteden heeft z'n eigen programmas. Een paar daagjes op hotel aan de kust is dus zeker een goed idee. Koksijde gaat van start met het Latin festival op 4 juli, dit is een absolute aanrader zo aan het begin van de zomer. Hete en opzwepende ritmes in het zonnetje. De laatste 4 jaar waren telkens weer een schot in de roos. Ondanks dat dit toch eerder kleine festivalletje in het begin van de zomer valt is het jaar op jaar telkens weer prachtig weer geweest met een gemiddelde temperatuur van om en bij de 23 graden. Koksijde is als badstad iets minder bekend als de buurstad De Panne. De hotel mogelijkheden zijn hier dan ook iets bepekter. Dus mogelijkerwijze zal je even moeten uitwijken naar een hotel in De Panne voor het verblijf aan de kust.

  De badstad Oostende

  Dan volgen de evenementen elkaar één na één. Elke kuststad heeft z'n eigen programma. In Oostende vindt men bijvoorbeeld elke zondag tijdens de zomermaanden de befaamde kiosk concerten. Dit kan een goed begin van een mooie zondag zijn. Misschien in combinatie met in de namiddag een bezoekje aan het beroemde Mercator schip of aan het fort Napoleon. Dit is immers het enige nog resterende zeefort uit het Napoleontische tijdperk. Oostende is als koningin van de badsteden natuurlijk 'the place to be' in de zomer. Vergeet niet van jouw hotel in Oostende voldoende op tijd te boeken want anders kom je zeker en vast volgend zinnetje meermaals tegen. 'Wij zijn volboekt, sorry mijnheer, en dit zal je dan wel te horen krijgen in nagenoeg alle hotels kust. Er zijn een dertigtal hotels Oostende, dus in principe is er wel keuze te over voor een leuk verblijf.

  21-06-2010, 01:01 Geschreven door blogie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kust, hotels, hotel
  21-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van het vuurwerkfestival in Knokke en Blankenberge

  Altijd feest in Blankenberge

  Blankenberge is dan weer met zekerheid het uitgangscentrum van de kust. Wie hier komt verblijven is meestal van plan om er leuke lange nachten van te maken en dit zeker niet vanuit z'n hotelbed. De hotels in Blankenberge zijn hier dan ook op voorzien, nochtans zijn niet alle kust hotels zo gesteld op de gelukkige feestvierders, dus even goed uitkijken waar je slaapt zodat je niet tijdens je vakantie op je vingers getikt wordt, dit is toch ook niet de bedoeling. Op hotel in Blankenberge is er natuurlijk veel meer te beleven dan enkel lekker uitgaan. Blankenberge is dan ook een bekende kuststad met z'n prachtige pier en lange zeedijk vol restaurantjes. Ook het Sealife centre Blankenberge en de reptielenzoo op de dijk zijn echt de moeite waard. Een uitstapje met het hele gezin is dan ook altijd leuk in Blankenberge. Hier gelden ook dezelfde regels als in Oostende, boek je hotel in Blankenberge meer dan op tijd of de prijs en de beschikbaarheid zullen nogal tegenvallen, en dan wordt dat weekendje kust een weekendje thuis.

  Luidruchtig vuurwerk in Knokke

  Knokke is de mondainste badstad aan de Belgische kust die de zomer afsluit met z'n vermaarde vuurwerkfestival. Vanaf de vijftiende augustus kan men hier om de twee dagen genieten van de mooiste vuurwerkpijlen van de vijf landen die hier om de kroon en roem en faam strijden. Dit is één van de drukste periodes in Knokke-Heist, mensen komen immers van heide en verre om hiervan te genieten, tijdens de dag lekker aan het strand en als afsluiter een prachig vuurwerk boven zee. Alle hotels in Knokke zijn ruim van tevoren al volledig volboekt, de prijzen in de hotels in Knokke liegen er dan ook zeker niet om. Het is een kwestie van tijdig te vertrekken tijdens deze periode want vele files zijn een zekerheid. Op de festivaldagen mag men toch een 200.000 extra bezoekers verwachten in Knokke. De hotels in Knokke hanteren wel geen extra verhoogde prijzen voor die nachten aangezien ze al in het drukste periode van het jaar vallen en de prijs al torenhoog is. Knokke is met zekerheid het duurst en meest mondaine station van de kust. Hier zie je de ene porsche na de andere passeren. Druk is er het meestal het ganse jaar door. Toch heeft deze mooie en propere badstad mijn voorkeur. Ik geniet er telkens van om hier een paar dagen op hotel aan de kust te komen.

  21-05-2010, 00:00 Geschreven door blogie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:hotel, hotels, knokke, blankenberge
  20-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste 4 sterren hotels in Oostende en Blankenberge

  4 Sterren hotel Acces in Oostende

  Het mooie Acces hotel in Oostende verwelkomt je in een prachtig 4 sterren kader, waar u altijd kan genieten van een meer dan uistekende service, gastvrijheid en comfort. Dit hotel in Oostende is gelegen op een gepriviligeerde locatie vlakbij de zeedijk, het strand en de zee. Alle hotelkamers van hotel Acces in Oostende zijn en suite en voorzien van alle mogelijke faciliteiten. Sommige hotelkamers hebben airconditioning en het hotel heeft ook verschillende kamers die speciaal bestemd zijn voor de niet-rokers onder ons.

  4 Sterren hotel Saint Sauveur in Blankenberge

  Hotel Saint Sauveur in Blankenberge heeft dan weer meer dan alleen een unieke uitstraling, het biedt bovendien een prachig nieuw design interieur met vele warme kleuren. Het hotel Saint Sauveur in Blankenberge aan de kust is heel centraal gelegen in Blankenberge op slechts 200 meter van het strand en het befaamde casino. De 46 hotelkamers van hotel Saint Sauveur zijn aangenaam en altijd modern uitgerust en voorzien van een badkamer, bad of douche, wastafel, wc & haardroger, telefoon, flatscreen-televisie met radio en minibar, safe en draadloos internet (WiFi).

  20-04-2010, 00:00 Geschreven door blogie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de foto van de kust
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  20-02-2010, 00:00 Geschreven door blogie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto van de kust
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  20-01-2010, 00:00 Geschreven door blogie  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 21/06-27/06 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 18/01-24/01 2010  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!